ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – Δεχτήκαμε Επίθεση!


andreaslabrador

Active Member
3 Μαϊου 2009
40
0
ΠΑΤΡΑ
οτι ειναι πολυ τυχερος το ειπα και γω πιο πανω.
ναι μου την εχουν πεσει ετσι 2 φορες.
και επαναλαμβανω ειναι απαραδεκτο να αφησεις το σκυλο σου να το ...σκισει????:confused::eek:
νασαι σιγουρος οτι αν ο σκυλος που επιτιθεται δεν κανει πισω πριν αρπαχτουν,τοτε δεν υπαρχει το"ο δικος μου τον εσκισε" και τετοιες μαλακιες.
θα πληγωθουν και τα 2 σκυλια κατα πασα πιθανοτητα
Σ αυτο που λες εχεις δικιο ουτε εμενα μου αρεσει η ιδεα βασικα θα προτιμουσα να μη μου συμβει ποτε.(οπως ειπα και παραπανω)απλα ειναι λυση αναγκης ο σκυλος σου θα σε προστατευσει οταν δε μπορεις να τον προστατευσεις εσυ φυσικα και θα προσπαθησω να το αποτρεψω
 




GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.817
5.047
patra
grdane.blogspot.com
ο σκύλος μου κι εγώ όταν είμαστε βόλτα είμαστε αγέλη....
ο αρχηγός θεωρητικά είμαιεγώ....
σε περίπτωση που κάποιος εχθρός ή συγκεκριμμένα σκύλος μας επιτεθεί... επιτίθεται στην αγέλη...

[φυσικά ο σκύλος που επιτίθεται.... ( δεν υπάρχει περίπτωση να είναι αδέσποτος) δεν φταίει ... φταίει το αφεντικό του.....]

σαν αρχηγός αγέλης ο σκύλος μου περιμένει να είμαι εγώ αυτός που θα πάρει την απόφαση και τα ηνία της υπεράσπισης όπως πολύ σωστά έπραξε ο χάρης....
άσχετα αν ο σκύλος μου είναι κουτάβι.... πεκινουά ή μολοσσός

σαν αγέλη λοιπόν κι εγώ έχω κλωτσήσει σκυλί έτσι ώστε να μην εμπλακεί ο μπρούνο σε φασαρία...
την 2 φορά που το ιδιο σκυλί μας επιτέθηκε ... μαζί το διώξαμε... μακρυά...
απλά η ανευθυνότητα μερικών κινδυνεύει να χαλάσει τον κόπο μας για σωστή κοινωνικοποίηση του δικού μας σκύλου....
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Συμφωνώ, πρέπει να το σκεφτείς πολύ πριν "αμολύσεις" σκύλο που μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά.
Κι έχω να προσθέσω πως και να "κερδίσει" ο δικός μας σκύλος, υπάρχει ο κίνδυνος να του αρέσει ΤΟΣΟ πολύ η "νίκη" που να αρχίσει να επιζητά τους καβγάδες...

Το να λύσεις τον σκύλο πρέπει να είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ λύση. Το κάνουν πιο εύκολα άτομα που δεν έχουν την ικανότητα να κλωτσίσουν σκύλο που επιτίθεται, ή/και που θέλουν να δώσουν ευκαιρία στο σκύλο τους να τρέξει να σωθεί. Αν και σπανίως τρέχουν να σωθούν οι σκύλοι. Στην γλώσσα τους, ο νόμος προστάζει να ξαπλώσουν ανάσκελα (να δείξουν υποταγή όταν φοβούνται άλλον σκύλο). Δεν είναι λίγοι οι επιθετικοί σκύλοι που θα συνεχίσουν μία βίαη επίθεση κι ας "παραδίδεται" το θύμα τους.

Εγώ δεν έχω λύσει ποτέ τον σκύλο μου (παρ' όλο που αρκετές φορές άλλοι σκύλοι μας επιτέθηκαν, ακόμη και αγέλες). Συνήθως όμως όταν ο δεμένος σκύλος δείξει πως ΔΕΝ σηκώνει πολλά, πολλά, ο άλλος σκύλος (ο λυτός) δεν διακινδυνεύει την σωματική του ακαιρεότητα και δεν πλησιάζει αρκετά για να "τις φάει".

Ο σκύλος που επιτέθηκε στην Ήρα, ΔΕΝ θα έκανε το ίδιο στον δικό μου ή σε ένα ενήλικο Πιτ. Σκύλος που επιτίθεται έτσι σε κουτάβι, δεν έχει κότσια. Πάει ΜΟΝΟ εκεί που τον παίρνει. Άρα είναι πολύ πιθανό, όταν μεγαλώσει η Ήρα σε λίγο καιρό, να μην την ενοχλεί καθόλου όταν τη βλέπει. Το θέμα είναι μην τον ενοχλήσει ΕΚΕΙΝΗ (έχουν την τάση να θυμούνται τέτοια πράγματα!).
 
Last edited:


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Το θέμα είναι μην τον ενοχλήσει ΕΚΕΙΝΗ (έχουν την τάση να θυμούνται τέτοια πράγματα!).
Αυτό το έχω ζήσει...:(
Η δικιά μυο παρόλο που δεν ήταν κοινωνική παρά με ελάχιστα σκυλιά, με τα υπόλοιπα απλά αδιαφορούσε για την ύπαρξή τους!
Το Αιρντέηλ όμως που την είχε αρπάξει όταν η κακομοίρα ήταν κουτάβι, όταν το έβλεπε λυσσούσε!
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλησπερα παιδια.
Πριν λιγο γυρισαμε με την Ηρα απο το κτημα.

Η εξοχη και οι βολτες στο βουνο την εκαναν να ξεχασει την χθεσινη εμπειρια και ελαμπε ολοκληρη.
Τα πανεμορφα ανθρωπινα ματια της ηταν μεσα στη χαρα.
Ασε τα αμετρητα φιλακια :)
Κατι καλο παω να κανω γι αυτην, μου το επιστρεφει Χ100.

Δεν ξεχαστηκε ομως τελικα το χθεσινο.
Πριν ανεβουμε στο σπιτι, την πηγα στο σύνηθες μερος για την αναγκη της και πηγε για πρωτη φορα επιφυλακτικα, σταματωντας και κοιταζοντας αριστερα-δεξια.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Πρίν 8 μήνες όταν ο δικός μου ήταν 16 μηνών σε μία βραδυνή βόλτα δαγκώθηκε στο πόδι απο τον Μάξ ένα γ.π. 10 ετών.
Η συνάντηση για κακή μας τύχη έγινε έξω απο το σπίτι του Μάξ ο οποίος προφανώς μας πέρασε για εισβολείς.
Ο Μάξ ήταν βόλτα χωρίς λουρί (όπως πάντα)μαζί με άλλα 2 γ.π. της ίδιας οικογένειας που τα συνόδευε ο νεαρός γιός μαζί με τον dog walker οι οποίοι δεν κατάφεραν να του επιβληθούν ούτε στο ελάχιστο.
Ο Μάξ μάλλον ξέρει απο δαγκώματα γιατί δεν άφηνε το πόδι του δικού μας ούτε και όταν έφαγε κλοτσιά στο πρόσωπο απο τον άνδρα μου.
Τελικά τον άφησε όταν ο δικός μου ο φραμπαλάς σταμάτησε να μυξοκλαίει και του έκανε επίθεση και αυτός χωρίς να τον δαγκώσει.
Κατάληξη:ένα βαθύ δάγκωμα στην ένωση του ποδιού με το σώμα,πολλά μικρότερα στην γύρω περιοχή και μια πρησμένη ποδάρα επι ένα 15μερο.
Έχουν περάσει 8 μήνες απο τότε,δεν έχουν συναντηθεί ξανά,όμως όποτε πλησιάζουμε στο σπίτι τους ενώ τον πρώτο καιρό ήταν ανήσυχος τώρα ψιλοαγριεύει(σηκώνει αυτιά,ουρά,είναι στην τσίτα)
Το απαράδεκτο είναι ότι οι βόλτες του Μάξ συνεχίζονται με τον ίδιο τρόπο και πολύ φοβάμαι ότι θα ''ξανασυναντηθούμε'':mad:
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αμαρτια επαναλαμβανομενη θελει καταγγελια.
Εγω θα την κανω αν ξαναδω τον κυριο λυκο λυμενο, ορμηξει δεν ορμηξει.
 




Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
νομιζω οτι θα πρεπει να το ανεφερεις στις αρχες και εν πρωτης να της γινει συσταση της ιδιοκτητριας του ανευ ελεγχου σκυλου μπας και βαλει μυαλο και οχι να περιμενεις γιατι τοτε ισως να ειναι αργα για σενα η' για καποιον αλλο

ενας ανευθυνος ιδιοκτητης ειναι επικινδυνος για τον σκυλο του και για τους αλλους γυρω του και οταν περνανε και στο ντουκου οι ηλιθιοτητες που κανει τοτε τα περνει πολυ χαλαρα και καλα ελα μωρε δεν εγινε και τιποτα ασε που μπορει η ανεγκεφαλη ιδιοκτητρια να χαζογελαει με την υποτιθεμενη¨"μαγκια" του σκυλου της

εγω το πρωτο πραγμα που θα εκανα αφου ειχα σιγουρευτει οτι ο σκυλος μου ηταν καλα θα πηγαινα κατ ευθειαν για καταγγελια

α και να σου πω με κατι τετοιες εγκληματικες ανευθυνοτητες βγενουν προς τα εξω λανθασμενα μηνυματα , κατα καιρους τραγικα περιστατικα
που αντε τωρα να πεις και να πεισεις οτι δεν φταιει ο σκυλος αλλα ο ιδιοκτητης
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
α και να σου πω με κατι τετοιες εγκληματικες ανευθυνοτητες βγενουν προς τα εξω λανθασμενα μηνυματα , κατα καιρους τραγικα περιστατικα
που αντε τωρα να πεις και να πεισεις οτι δεν φταιει ο σκυλος αλλα ο ιδιοκτητης
Απολύτως σωστό!!!!!!Έτσι βγαίνουν οι φήμες για ράτσες δολοφόνους και τέτοια...Αντί να βγαίνουν φήμες για την χειρότερη ράτσα την "Ανέυθυνους Ιδιοκτήτιους"...:(
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Krina, με κανεις να μετανοιωνω πολύ ασχημα που δεν το ανεφερα στις αρχες εστω για αρχη ή που δεν εκανα καταγγελια την ιδια στιγμη.


Το σκεφτηκα ειδικα αμεσως μετα την επιθεση που ημουν εξοργισμενος με την σταση της κυριας αλλα ειπα να μην οξυνω τα πνευματα και κανω εχθρους. Μια γειτονια ειμαστε σε ένα μικρο στενο δρομο, παρολο που είναι δίπλα στο κεντρο.


Ενας άλλος λογος που δεν το εκανα ηταν το ότι ηταν η κοπελα και όχι ο αντρας της αυτή που αφησε τον σκυλο ελυθερο.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Θα συμφωνήσω με την Κρίνα. Είναι καλή ιδέα να το αναφέρεις και να της κάνουν σύσταση (θυμήζοντάς της πως ο νόμος απαγορεύει να κυκλοφορεί σκύλος ελεύθερος).

Δεν έχει σημασία το ότι ήταν με την κοπέλα κι όχι με τον άντρα της. Αν δεν μπορεί να τον ελέγχει, να μην τον λύνει! Η άνεσή της δείχνει πως δεν θα έχει ενδιασμό να τον ξαναλύσει (ίσως να "προσπαθεί" να σας αποφύγει, θα το καταφέρνει ΠΑΝΤΑ όμως; ).

Όσο για την φήμη μιάς φυλής, διαφωνώ πως το να καταγγέλεις κάτι ΠΡΙΝ χοντρίνει το κακό, επιρεάζει αρνητικά τη φήμη. Πιστεύω πως κάνει το ΑΝΤΙΘΕΤΟ, την προστατεύει.

Φανταστείτε πόσο αρνητικά θα επιρέαζε την φήμη της φυλής, αν ο σκύλος σκότωνε το Πιντεράκι και δάγκωνε και την κόρη του Αρη για να κάνει στην άκρη ;:eek:

Το μοναδικό πρόβλημα με την καταγγελία είναι να καταφέρεις να πείσεις την αστυνομία να ασχοληθεί με έναν σκύλο που στην ουσία απλά σε τρόμαξε, γιατί ήρθε κοντά και τρόμαξε το κουτάβι σου. Ξέρω πως δεν είναι έτσι απλά, αλλά εκείνοι που δεν ήταν μπροστά, άνετα το βλέπου έτσι.

Αν τους μιλήσεις για το συμβάν, θα πρέπει να είσαι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ήρεμος και ψύχραιμος και λογικός, όταν περιγράφεις την επίθεση. Να τονίσεις πως ο σκύλος αυτός είναι επικίνδυνος για την γειτονιά, όταν λύνεται. Να τους επισημάνεις πως οι περισσότεροι δεν θα τον κλώτσαγαν και θα είχαν χειρότερα ξεπερδέματα.

Τέλος, θα τους πεις πως σαν καλός γείτονας, δεν θα κάνεις μήνυση (αν δεν τον ξαναδείς λυτό βέβαια) αλλά το μόνο που θέλεις είναι η αστυνομία να τους ενημερώσει για τους νόμους και για το ότι ΔΕΝ θα το ανεχτείς 2η φορά.

Το θέμα είναι αν θα το κάνουν το καθήκον τους (μάλλον παίζει ρόλο και το σε ποιόν θα μιλήσεις ακριβώς).
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ζιβαγκο, διαβασα με παρα πολλη προσοχη και τρεις φορες το τελευταιο σου ποστ.

Σε 10 λεπτα φευγουμε για ΣΚ και απο Δευτερα θα πραξω αναλογα.
Καταλαβαινω οτι θελει σωστες και προσεγμενες κινησεις και επισης δεν θα το αναβαλλω επ'αόριστον.

Πατησες το ευαισθητο σημειο, κορη και πινσερινα.

Ευχαριστω
Αρης