Κάλεσε ταξί αλλά την άφησε στο δρόμο εξαιτίαςσκύλο


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
απ τις 300 σακουλες καταλαβα, ειναι προ τελικης κρισης το ροαντ τριπ.. :snake1:
ενταξει τυχερη εισαι,αφου δεν καθησε διπλα να τρωει και πατατακια ! :bull:
δεν εισαι παρατηρητικός... η σελιν στην υπογραφη μου ειναι σχεδόν 2 ετών. Ειμαστε 4 χρόνια σε οικονομικη κριση.. αρα πήγα τον απριλη του 2012:p
 


LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Δε ξέρω αν έχει σχέση με την κρίση ή το μικρόσωμο σκύλο ή με τίποτα από τα παραπάνω (μακάρι να είναι αλλαγή νοοτροπίας) αλλά περιμένοντας στο δρόμο με το σκύλο μπροστά μου στο λουρί (για να φαίνεται) βρίσκω εύκολα ταξί.

Πάντως τα ταξί περιλαμβάνονται ρητά στο νόμο (άρθρο 10 παράγραφος 2 Ν 4039/2012):
"Mε την επιφύλαξη ευνοϊκότερων ρυθμίσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ή Κανονισμών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς επιτρέπεται η μεταφορά μικρών ζώων συντροφιάς σε όλα τα οδικά, σιδηροδρομικά και σταθερής τροχιάς μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στα ταξί και στα επιβατηγά πλοία, εφόσον τα ζώα είναι τοποθετημένα σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς και συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχο τους. Οι σκύλοι βοήθειας εφόσον φέρουν λουρί και φίμωτρο μπορούν να μεταφέρονται χωρίς κλουβί μεταφοράς και ανεξάρτητα από το μέγεθος τους."
Και με βάση το άρθρο 1 περ. ζ Ν 4039/2012:
"Μικρό ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς, το βάρος του οποίου δεν υπερβαίνει τα δέκα (10) κιλά."

Στο γυρισμο μια με 300σακουλες με ρούχα μας την ειπε "εχεις πληρωσε εισητηριο για το σκυλι?" "οσο εσεις για τις σακουλες"
ενταξει τυχερη εισαι,αφου δεν καθησε διπλα να τρωει και πατατακια !
Αχαχαχα!
Σε τρένο πάντως ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα με το προσωπικό.
Και οι επιβάτες τις περισσότερες φορές μου λένε να τη βγάλω από την τσάντα για να είναι πιο άνετα.
 




kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Σήμερα αντιμετώπισα παρόμοιο περιστατικό.Όχι δεν μας έβγαλε έξω ο οδηγός,παρ'ολίγο να κατέβω από μόνη μου.Καλώ ραδιοταξί και φυσικα ενημερωνω οτι εχω κατοικιδιο.Να σου που ερχεται ο κυριος και μολις βλεπει το σκυλι μου ,μου λεει τι ειναι αυτο παρτο και του απανταω αφου σας ενημερωσαν οτι εχω κατοικιδιο .Και με περίσσεια "μαγκια" μου λεει σκυλακι ειναι αυτο?Του λεω δηλαδη τι ειναι ??Κουνελι επρεπει να ειχα για να ειναι κατοικιδιο?Εφ οσον σας ενημερωσαν ποιο ειναι το προβλημα σας (με αντιστοιχο υφος κι εγω).Κατι μουρμουρουσε εκει που δεν θυμαμαι και του λεω αν δεν σας αρεσει κατεβαινω και παιρνω καποιο αλλο ταξι που δεν θα εχει προβλημα κι εκει δεν ξαναμιλησε μεχρι που φτασαμε στον προορισμο μας
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Εγώ μια φορά μπήκα σε ταξί και τον κρατούσα αγκαλιά. Δυσανασχέτησε λίγο και μου είπε να μην τον αφήσω από την αγκαλιά μέχρι που φτάσαμε :p
 


kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Εγώ μια φορά μπήκα σε ταξί και τον κρατούσα αγκαλιά. Δυσανασχέτησε λίγο και μου είπε να μην τον αφήσω από την αγκαλιά μέχρι που φτάσαμε :p
Εγώ μπαίνω συχνά και απλά το κραταω αγκαλια αλλα ερχονται και μερικοι ωρες ωρες ..Αφου τους λεει η κοπελα στο κεντρο ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ τι ΔΕΝ καταλαβαίνουν?Ακου να μου πει ειρωνικα σκυλι ειναι αυτο??Τυχερος ηταν που σταματησε να μιλαει και δεν πηρα στο κεντρο να κανω παραπονα
 




Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ας μη βάζουμε ταμπέλες... Κακός επαγγελματίας, γιατί υπάρχουν και ταξιτζίδες, "ταρίφες" που είναι μια χαρά και δεκτικότατοι με κατοικίδια.
 


Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
41
Athens
Θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και θα πω, πως και ο κάθε οδηγός ταξί, δεν μπορεί να ξέρει το σκυλί που βλέπει αν είναι εκπαιδευμένο, ήσυχο, εμβολιασμένο, άρρωστο, αν θα του τα κάνει μέσα στο ταξί και άντε να καθαρίζει μετά, αν θα του φάει τα καθίσματα, αν θα γαυγίζει ασταμάτητα ως το τέλος της διαδρομής και ό,τι άλλο.

Όπως βλέπουμε έναν τύπο με ένα λυτό σκύλο και ερχόμαστε σε στάση άμυνας γιατί δεν ξέρουμε πως έχει δουλέψει ο άνθρωπος με τον σκύλο του, έτσι φαντάζομαι πως και οι οδηγοί ενδεχομένως αντιδρούν / ανησυχούν / σκέφτονται με το που δουν πελάτη με σκύλο. Ειδικά δε, εάν ο σκύλος είναι μεγαλόσωμος.

Βεβαια, από τη στιγμή που είχε ενημερωθεί από το κέντρο, ή θα μπορούσε (ενδεχομένως) να αρνηθεί ή να μη σχολιάσει καθόλου από τη στιγμή που έδωσε σήμα πως θα πάρει την κούρσα.

Καλώντας στο κέντρο θα μπορούσαν να υπάρχουν ερωτήσεις τύπου μέγεθος, τριχωτο πολύ ή όχι, φίμωτρο κλπ, ούτως ώστε να βρεθεί οδηγός που δεν θα έχει πρόβλημα.

Η ιδεατή περίπτωση θα ήταν να υπάρχει ένα 5-10 % των οχημάτων εξοπλισμένα με κάποιο crate ούτως ώστε να μην τίθενται τέτοια προβλήματα (δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένες εταιρείες μεταφοράς κατοικιδίων, αναφέρομαι σε όλες τις εταιρείες ταξί γενικώς).

Δυστυχώς μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, και η πλειοψηφία των Ελλήνων ιδιοκτητών σκύλων μόνο συνεπείς με ένα σωρό πράγματα δεν είναι, με αποτέλεσμα και οι σωστοί να αντιμετωπίζονται με μισό μάτι, έστω στην αρχή. Θυμηθείτε απλά πόσες φορές σας έχουν κράξει για να μην τα κάνει ο σκύλος κάπου, άλλες πόσες σας έχουν πει μπράβο που τα μαζεύετε, ή που δεν το πάτε λυτό και γενικά πως αντιδρούν διάφοροι περαστικοί θετικά σε κάτι που κάνετε το οποίο θεωρείται αυτονόητο για αρκετούς. Αν η συντριπτηκή πλειοψηφία δίνει το λάθος παράδειγμα / ερέθισμα, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον καθένα αυτόματη θετική αντιμετώπιση σε εμάς και στον σκύλο μας πριν αποδείξουμε πως δεν έχουμε αναθρέψει ένα "τέρας".
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Orilis και Gaara, φυσικά και έχετε δίκιο. Δεν είναι όλοι οι ταξιτζήδες ίδιοι. Ούτε όλοι οι άνθρωποι που συναντούμε στο δρόμο.
 




Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Επισης δεν ειναι ολοι οι ιδιοκτητες ιδιοι !

Εγω ενοειται δεχομαι κατοικιδια (ταριφας) εχω ομως μετανιωσει κιολας ,γιατι μπενει ο αλλος χυμα ο σκυλος εκανε το αμαξι μεσα στη τρυχα δεν μου ειπε τιποτα δεν του ειπα τιποτα ,το εκανε και σε αλλους συναδελφους (ραδιοταξι) και μετα καλουσε το κεντρο και δεν πηγενε κανεις,αυτος τωρα θα βγαινει και θα λεει τους ετσι τους αλλιως.......
Θελω να πω να ειμαστε και εμεις προσεκτικοι ,καφροι υπαρχουν παντου και θα υπαρχουν παντα
 




kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Καινούριο περιστατικό σήμερα..Μπαίνω σε ταξί με ενήμερο τον οδηγό ,κοιτάει το σκυλί και μου λέει "Τι είναι αυτό ΡΕ?" με πολύ ύφος...!!!!
 




kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Φυσικά σύμπτωση για 100ή φορά αλλά να σήμερα κι εγώ από σύμπτωση πήρα στο κέντρο και τα έχωσα.Δεν μιλάς 1,2,3, αλλά με το να μην μιλάμε φτάσαμε εδώ σαν κοινωνία.Ε σήμερα έφτασε ο κόμπος στο χτένι...Και φυσικά στο κέντρο μου έδωσαν δίκιο (ευγενέστατη η τηλεφωνήτρια) και μου είπε ότι και η ίδια απορεί πως ενώ εκφωνεί ότι είναι ΜΕ κατοικίδιο και δέχονται μετά έχουν αντιρρήσεις .
 


dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
kanarini, βάΝΕ μας πάλι φωτό του κατοικιδίου να διαπιστώσουμε και εμείς, ιδίοις όμμασι, αν όντως έχουν δίκιο να σε ρωτάνε 'τι είναι αυτό ΡΕ;' :cool:

εγώ παιδιά πάντως τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ taxiplon και δεν έχει υπάρξει - μέχρι στιγμής - θέμα. λέω συγκεκριμένα ότι είναι σκύλος 16κιλά καλότροπος και θα κάτσει στο πίσω κάθισμα, δίπλα μου, με σεντόνι. μόνο ένας οδηγός μου έκανε μανούρα γιατί λέει δεν ενημέρωσαν από το κέντρο ότι δε θα είναι σε κλουβί κτλ κτλ, του είπα κακώς και αν θέλει να καλέσει πάλι ώστε να έρθει άλλος συνάδελφος και τελικά μου είπε δεν υπάρχει θέμα, αρκεί να κάτσει στα πόδια μου στο μπροστά κάθισμα. του είπα και εγώ 'κανένα πρόβλημα' αν προτιμά να έχει τη μούρη της στο λεβιέ των ταχυτήτων και να αφήσει ενδεχομένως τρίχες στο χαλάκι --γιατί πίσω θα άφηνε την όποια τρίχα στο καθαρό σεντόνι μου που θα είχα στρώσει, ενώ μπροστά.... προτίμησε λοιπόν τη μούρη λεβιέ/τρίχα πάτωμα, ευτυχώς η τασία δεν μας έκανε καμιά ρουκέτα (!!το είχα άγχος γιατί πίσω απλά κάθεται και κοιμάται, μπροστά δεν ήξερα) και όλα καλά.
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν μου έχει συμβεί ποτέ να έχω πρόβλημα με ραδιοταξί εφόσον έχει υπάρξει ενημέρωση (και φυσικά επιπλέον πληρωμή ) χρόνια τώρα....αλλά πάντα υπήρχε και η ανάλογη τυπικότητα από πλευράς μου...μέχρι και κάλυμμα για την προστασία της θέσης βάζω κάτω από το box.
 


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δεν έχω πληρώσει ποτε επιπλέον και ποτέ δεν μου ζητήθηκε. Βεβαια χρησιμποιώ χρόνια τώρα μια συγκεκριμένη εταιρία ταξι και όταν ειχα τον μικρό παντα ενημέρωνα και ποτε δεν παρουσιαστηκε θέμα.

Βεβαια είχε τυχει να παρω και ταξι απο τον δρομο και να έχω τον μικρό και επίσης δεν ειχα κανενα θέμα.....

Εχουν πλέον τόσο λιγη δουλειά....