Καλησπέρα και καλως σας βρήκα! (τσιουαουα απο πετσοπ)


kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Είμαι η Κατερίνα και έχω τον ΄Αρη, ένα τσιουάουα οκτώ μηνών.
Δεν είχα διαβάσει τίποτα για puppy mills , ήθελα απλά ένα πολύ μικρό σκυλάκι για να μένει μέσα στο σπίτι, τα παιδιά μου, 11 και 12 ετών μου το ζητούσαν καιρό.
Τον είδαμε σε ένα petshop πριν ένα μήνα και τον αγόρασα.
Τον ερωτευτήκαμε κεραυνοβόλα, όλοι. Είναι πανέξυπνος, στοργικός, χαδιάρης,ήσυχος, υπάκουος...Διαβάζω για τα πολύ μικρά σκυλάκια πως είναι νευρικά,δαγκώνουν,φωνάζουν...ο ΄Αρης μας είναι ένα αγγελούδι!
΄Εμαθε την εφημερίδα του μέσα σε δύο μέρες, το λουρί σε τρεις, να κοιμάται δίπλα στο γιο μου στο καλαθάκι του σε τρεις. Μένει μόνος του, σε πάρκο (αυτό που είχα τα παιδιά μου μωρά) από τις οκτώ το πρωί, μέχρι τη μία-δύο που γυρίζουν απ΄το σχολείο. Με ένα ράδιο ανοιχτό (μου έχουν πει) και τα παιχνιδάκια του. Μόλις γυρίσουμε, απλά αλλάζει χέρια κι αγκαλιές. Μέχρι την ώρα του ύπνου.
Είναι πάντα μαζί μας, παντού. Στην ταβέρνα, στον καφέ, στη βόλτα...είναι τόσο μικρούλης που δεν τον αφήνουμε μόνο του ποτέ. Αν και μας παρακαλάνε φίλοι και γνωστοί, όποτε πάμε διακοπές να τους τον αφήσουμε να τον προσέχουν. Μα, το παιδί μας δεν θα πάρουμε μαζί?
Ο κτηνίατρός μας τον είδε την επόμενη που τον αγόρασα. Κάναμε ήδη τα δεύτερα εμβόλια, είναι θηριάκι(από υγεία) το μωρο μου. Αν είχα διαβάσει αυτά που έχω δει τώρα για τα puppy mills, πολύ αμφιβάλω αν θα τον είχα!
Με δυό λόγια, χαίρομαι αφάνταστα που είμαι "της παρέας". ΄Οσο κι αν ο δικός μου ο σκυλάκος είναι μινιατουρίτσα!!!
 








Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλώς τη :)
Έχω γνωρίσει κάποια τσιουάουα. Όλα εκτός από ένα ήταν νευρικά σκυλιά που δάγκωναν ό,τι έβρισκαν. Θεωρώ πως δεν φταίει η φυλή γι' αυτό αλλά η ανοχή των ιδιοκτητών τους σε ανεπιθύμητες συμπεριφορές κι η μανία των περισσότερων να τα κρατούν αγκαλιά στο δρόμο, σαν να μην μπορούν να περπατήσουν!!!
Πρόσφατα γνώρισα στο βίντεο κλαμπ ένα γλυκύτατο, αξιαγάπητο πλάσμα - ένα μακρύτριχο τσιουάουα που έκανε χαρούλες σε όλο τον κόσμο και έπαιζε όμορφα με το χάσκυ του καταστήματος :)
Και ΔΕΝ ήταν κουτάβι.
Προσοχή λοιπόν δώστε στην κοινωνικοποίησή του, αν θες τη γνώμη μου! Μπορούν να γίνουν υπέροχα σκυλάκια... απλά οι ιδιοκτήτες τους δεν τους το επιτρέπουν. Οι φίλοι της φυλής πρέπει να κάνουν κάτι για τη φήμη των σπαστικών, επιθετικών σκυλιών που έχουν τα τσιουάουα...
Σόρρυ για τη φλυαρία!
Να σας ζήσει :)
 


kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Σας ευχαριστώ όλους για το καλωσόρισμα.
Πίστευα πάντα πως η συμπεριφορά των σκυλιών είναι,κατά μεγάλο μέρος,καθρεπτης της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα του αφεντικού τους. Θυμάμαι ας πούμε, έναν πολύ αγαπημένο φίλο μου προ εικοσαετίας, ο οποίος είχε ένα ντόμπερμαν, τεράστιο. ΄Οταν το πρωτοείδα κόντεψα να μείνω απ΄το φόβο μου...και ήταν το πιο πειθαρχημένο,υπάκουο,φιλικό,στοργικό πλάσμα του κόσμου!
Ο Αρης μας τώρα.Είναι φιλικός με όλο τον κόσμο. Ειδικά με τα παιδιά. Μόλις τον πήραμε παρέλασαν δύο τάξεις από το σπίτι για να τον δουν και να τον χαιδέψουν. Κάνει χαρούλες στον κούνελό μας κι ας είναι διπλάσιος στο μέγεθος από κείνον! Στη βόλτα του,once a day, θέλει να παίξει με όλα τα άλλα σκυλιά που βλέπει στο δρόμο. Στα δεμένα και στα φιλικά τον αφήνω. Στα λυτά τον βουτάω αγκαλιά μέχρι να βεβαιωθώ πως δεν θα μου τον φάνε! Αλήθεια σας λέω παιδιά, είναι τόσο καλός που τρέμει η ψυχή μου...μια χαψιά θα μου τον κάνουν!
Μόνο όταν συναντήσει κανέναν αδικαιολόγητα εχθρικό σκύλο πουλάει μούρη. Κορδώνεται και γαυγίζει! Μα με έναν τσαμπουκά που δεν φαντάζεστε από τόσο μικρό ζωάκι!
Και είναι και ο ορισμός του alarm dog. Κουνούπι ξένο να μπει στην αυλή (του πατέρα μου,δυο ορόφους κάτω), θα γαυγίσει να μας ειδοποιήσει. Ο μπαμπάς μου κάνει πλάκα...ο αδελφός μου,λέει, έβαλε συναγερμό 4.000 ευρώ για το σπίτι του και είναι μόνο για το δικό του, εμείς με 400 ευρώ (τόσο τον αγόρασα) βάλαμε συναγερμό για όλο το τριώροφο!!!
Κι αυτά που διαβάζω τώρα για τα puppy mills και τα petshops...συγκλονιστικά είναι, έχουν απόλυτο δίκιο όσοι τα πολεμούν, κι εγώ μαζί τους. Ωστόσο χαίρομαι που αυτό το πλασματάκι γλύτωσε, είναι γερό και, πιστεύω, βρήκε την ευτυχία που αξίζει κοντά μας.
Αυτά!
 


Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Να σου ζησει !!!Καλως τα δεχτηκες Κατερινιο!!!
Δεν ειναι τοσο σπαστικα βρε Χλοη , εμενα μια θεια μου εχει 8 απο δαυτα !!
Και γαυγιζουν μονο σε ξενους ή μεχρι να σε μυρισουν μετα ο λοχος ερχεται για χαδια!!! :D:D:D