Καλησπέρα σας! Λαμπραντόρ


lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Γεια σας κι από μένα.

Διαβάζω εδώ και καιρό το forum σας καθώς ήθελα να αγοράσω ένα σκυλάκι, αλλά δεν είχε χρειαστεί να postάρω κάτι μέχρι τώρα μιας και είχα βρει απάντηση σε όλες τις απορίες μου. Αγόρασα τελικά μια ξανθιά λαμπραντορίνα 2 μηνών και τώρα που τη ζω στην καθημερινότητα μου, άρχισαν οι απορίες και συνεπώς θα χρειαστώ τη βοήθειά σας σε κάποια θέματα.

Απέφευγα να postάρω μέχρι σήμερα γιατί δεν μου αρέσει ο τρόπος που αντιμετωπίζονται πολλοί αρχάριοι στο χωρό αυτό, από κάποια μέλη σας. Η επιθετικότητα και η ειρωνία είναι πολύ άσχημο πράγμα και δε μου αρέσει να τα δέχομαι. Πρέπει κάποιοι εδώ μέσα να καταλάβουνε πως δε γεννηθήκαμε παντογνώστες ούτε είμαστε σκύλοι για να ξέρουμε όλες τις αναγκές που έχουν οι μικροί μας φίλοι. Γι αυτό ακριβώς το λόγο είμαστε εδώ. Για να συζητάμε και να βρίσκουμε λύσεις στα προβλημάτα και τις απορίες μας.

Όλα τα παραπανω θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μία επιθετική στάση και μάλιστα από ένα νέο μέλος, όμως δεν είναι αυτό. Απλά είναι ένα καλόβουλο σχόλιο με σκοπό να μην αντιμετωπίσω, ούτε εγώ αλλά, ούτε και κανείς άλλος τέτοια συμπεριφορά, αναζητώντας το καλύτερο για το κουτάβι μου, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα με απομακρύνει από αυτό το forum και θα χάσω την ευκαιρία να λάβω όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να μεγαλώσω όσο το δυνατόν καλύτερα την κουταβίνα μου.

Ελπίζω να μην παρεξηθώ μιας και οι προθέσεις μου είναι καλές και όλα όσα είπα, είχαν να κάνουν μόνο με την καλυτέρευση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών και όχι για να κρίνω τον οποιονδήποτε.

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και ελπίζω να έχετε πολύ υπομονή, καθώς προβλέπω να έχω μπόλικες απορίες μιας και είμαι νέος σε αυτόν τον χώρο. :grin:
 


MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Καλως ηρθες και να χαιρεσαι την κουταβινα σου! Εννοειται οτι περιμενουμε φωτο της, το ονομα της,το πως την απεκτησες (αφου μας διαβαζεις ελπιζω με τον σωστο τροπο) , και πληροφοριες για τη μεχρι τωρα συμβιωση σας!!! :)

Οσο για την αντιμετωπιση που αναφερεις μπορει μερικα ποστ να φαινονται επιθετικα αλλα το μονο που προσπαθουμε ολοι εδω μεσα, αλλοι περισσοτερο αλλοι λιγοτερο, ειναι να ενημερωσουμε τον κοσμο για πολλα πραγματα και με σημαντικοτερο την ΣΩΣΤΗ αποκτηση σκυλου! Οταν καποιος μπαινει και λεει οτι μας διαβαζει καιρο αλλα τελικα απεκτησε σκυλο απο byb η απο pet shop ειναι απολυτα λογικο οι αντιδρασεις μας να ειναι εντονες. Αυτο συμβαινει γιατι βλεπουμε οτι, οτι και να λεμε και οσο και να ενημερωνουμε με ολη μας την καλη διαθεση οι προσπαθειες μας πεφτουν στο κενο και ο αγοραστης στηριζει το εμποριο και την κακοκποιηση των πλασματων που ολοι εμεις υπεραγαπαμε και τα θεωρουμε μελη της οικογενειας μας! Οποτε για μπες λιγο στη θεση μας, μηπως κ εσυ θα ειχες παρομοιες αντιδρασεις???

Ολα αυτα απολυτα φιλικα :) Περιμενουμε και τις οποιες αποριες σου!!!
 


Anna-Kriti

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2011
55
0
Ηράκλειο
Καλώς ήρθατε!!!!
Αρχικά περιμένουμε φωτογραφίες της ξανθιάς λαμπραντορίνας σου!
Όσο για την επιθετικότητα που λες, εν μέρει συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά τα άτομα που είχαν άγνοια και έκαναν κάτι λάθος, θα έπρεπε κάποιοι να ήταν λίγο πιο ευγενικοί. ΑΛΛΑ σκέψου λίγο ότι εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί ζωόφιλοι που έχουν κάνει τα πάντα για να βοηθήσουν τα σκυλιά, έχουν δει φρικαλέα πράγματα και έχουν απηυδήσει με την συμπεριφορά κάποιον άλλον "ζωόφιλων".
Όταν λοιπόν, ας πούμε, επιστρέφουν σπίτι τους ύστερα από μια τέτοια μέρα και προσπαθούν να εξηγήσουν όμορφα σε κάποιον που δεν γνωρίζει γιατί δεν αγοράζουμε από πετ σοπ, γιατί δεν πρέπει να τα αφήνουμε στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα και τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε σωστοί απέναντι στο φίλο μας...εεε.... είναι πολύ κουραστικό όταν ο άλλος δεν καταλαβαίνει.... και σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί... ΓΙΑΤΙ κάποιοι που δεν έπρεπε αποφάσισαν να αποκτήσουν ένα ζώο?

Προσπάθησε λίγο να μπεις σε αυτή τη νοοτροπία και ίσως να μην σου φαίνονται όλοι αγενείς...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Καλώς ήρθες. Ρίξε τις απορίες σου και θα όποιος μπορεί να είσαι σίγουρος ότι θα σε βοηθήσει. Κάνε και αναζήτηση πριν ανοίξεις νέο θέμα με απορίες γιατί πολλές ίσως έχουν συζητηθεί ήδη στο φορουμ.
Όταν θα μείνεις λίγο στο φόρουμ και θα μπεις στο κλίμα θα δεις ότι υπάρχουν όλων των ειδών οι άνθρωποι εδώ όπως παντού. Κάποιοι είναι διπλωμάτες, άλλοι τα χώνουν, άλλοι κάνουν μονίμως πλάκα ;) αλλά όλοι μα όλοι έχουν σαν προτεραιότητα την ευζωία των σκύλων και ο καθένας με τον δικό του τρόπο το προσπαθεί.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Ηρθα κι εγώ...ένοιωθα έτσι ένα ρίγος να με καλεί σ'αυτό το θέμα...δεν ξέρω γιατί :cura:

Καλώς ήρθες lampos :)

Για ξεκίνα με τις απορίες σου, να ζεσταθούμε λίγο.

Κάτσε να σε βοηθήσω λίγο, μιας και ως νέος είσαι λίγο ντροπαλός απ'ότι βλέπω.
Για πες...αφού είχες καταφέρει με την βοήθειά μας, να λύσεις τις απορίες σου, τελικά από ποιό εκτροφείο είναι η ξανθούλα σου;
 


Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Kαλησπέρα και καλώς ήρθες!! Βάλε φώτο άμεσα,τη ζητάει το κοινό!! :D
Όσο για την επιθετική στάση δεν μπορώ να συμφωνήσω γιατί εγώ ας πούμε από όταν μπήκα στο φόρουμ έχω ρωτήσει από τη μέγιστη βλακεία μέχρι την πιο σοβαρή ερώτηση και ακόμα δεν με έβρισε κανείς! Απλά ο καθένας έχει τον τρόπο του,είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες όχι ρομποτάκια!!
Βέβαια θεωρώ δικαιολογημένη την επιθετική στάση όταν πχ (έχει συμβεί πολλές φορές) μπαίνει κάποιος,ρωτάει και ενημερώνεται για την απόκτηση σκύλου,όλα καλά και όλα ωραία και μετά από καμιά βδομάδα μπαίνει ξανά και λέει σας παρουσιάζω τη σκυλίτσα μου,από γνωστή αλυσίδα πετ σοπ,με εγγύηση 10 ημερών και τις γνωστές π@π@ριές!! ΕΕεεε εκεί δεν κρατιέσαι όσο και να θες!!

Παρόλα αυτά μείνε στο φόρουμ γιατί έχεις να πάρεις πολλά πράγματα,και να δώσεις από τη δική σου εμπειρία!

Εξάλλου σκέψου τι βαρετό θα ήταν να συμφωνούσαμε όλοι,δε θα είχαμε τι να συζητήσουμε,καμία ανταλλαγή απόψεων,κανένας εποικοδομητικός διάλογος....
 




lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ όλους για το θερμό καλωσόρισμα!

Την κούκλα μου την φωνάζω Ρόξη και την πήρα από το εκτροφείο Posidonio στην Αίγινα. Απ' ότι έχω δει, υπάρχουν κι άλλοι σε αυτό το forum που έχουν αγοράσει σκύλο απο το συγκεκριμένο εκτροφείο και δεν είδα να υπάρχει κανένα παράπονο (δεν έψαξα βέβαια και ΟΛΟ το forum). Έκανα αρκετή μελέτη πριν επιλέξω εκτροφέα. Τον καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μου έπαιξαν οι συστάσεις που είχα για τον συγκεκριμένο εκτροφέα από έμπιστους φίλους μου. Φυσικά στην αρχή, καθώς ήμουν παντελώς άσχετος με το αντικείμενο), είχα επισκευθεί και pet shop, αλλά κατάλαβα πολύ γρήγορα πως οι άνθρωποι εκεί δεν έχουν ιδέα.

Πάντως, για να μη λέω μόνο τα άσχημα, έχω παρατηρήσει πως στο forum αυτό υπάρχουν πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι με πολύ διάθεση να βοηθήσουν. Η ανιδιοτελής προσφορά βοήθειας είναι κάτι σπάνιο στις μέρες μας και γι αυτό πρέπει να πω ένα μπράβο σε όλους σας για την προσπάθεια που κάνετε.

Φωτογραφίες θα ανεβάσω σύντομα και οι απορίες θα αρχίσουν από αύριο. Τώρα είναι λίγο αργά και είμαι νυσταγμένος. :p
 




Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Καλώς ήρθες!

Να χαίρεσαι το κορίτσι!
Πώς λένε τη Ρόξη επίσημα; Με ενδιαφέρουν τα ονόματα των εκτροφέων, γι΄αυτό ρωτάω.

ΥΓ: Ο εκτροφέας έχει τον λόγο πάντα πριν απο το φόρουμ. Θα τον συμβουλεύεσαι πρώτο σε όλα. Κι εσυ με τη σειρά σου μαθαίνοντας, θα μεταφέρεις συμβουλές του εκτροφέα και δικες σου εμπειρίες σε σχέση με τη φυλή σου.
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Kαλως ηρθες ... αν και μας πηρες απο τα μουτρα :) Να σου ζησει η ξανθουλα σου!
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Την κούκλα μου την φωνάζω Ρόξη και την πήρα από το εκτροφείο Posidonio στην Αίγινα.
Βρε παιδάκι μου προς τι η εισαγωγή τότε;; Τα σπάνια νέα μέλη που έχουν αγοράσει σκύλο από εκτροφέα δεν τα δέρνουμε πολύ εκτός αν μας πουν ότι τα έχουν να ζουν στη βεράντα!
 


lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Για αρχή λοιπόν έχω δύο ερωτησούλες που αφορούν την καθημερινή ζωή.

1) Να την αφήνω να γυρνάει σε όλο το σπίτι ελεύθερα όλη τη μέρα ή να την περιορίζω κάποιες ώρες ώστε να μαθαίνει να μένει και μόνη της. Είναι προφανές πως μόλις μείνει μόνη της σε ένα χώρο αρχίζει να κλαίει. Πρέπει να ενδίδω στο κλάμα ή να την αφήνω να κλαίει λίγο, με σκοπό να μάθει να μένει και λίγο μόνη της. (Μου έχουν προταθεί και οι δύο μέθοδοι απο διαφορετικής φιλοσοφίας ανθρώπους)

2) Με το κρύο έχει πρόβλημα τώρα που είναι μικρή; Πρέπει δηλαδή να την κρατάω σε ζεστό μέρος;

Αυτα προς το παρών..
 


manos 7

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2012
63
0
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Καλώς ήρθες και από μένα και να χαίρεσαι την ξανθούλα σου!!!!!!!

Απ ότι έχω διαβάσει και εγώ στο φόρουμ καλό θα είναι να την περιορίζεις για να μπορεί να μάθει να μένει και μόνη της.
Ένας καλός τρόπος(περιορισμού) είναι το crate απ ότι μου έχουν πει και εμένα τα παιδιά εδώ στο φόρουμ(δεν ξέρω αν κάνει για όλα τα σκυλιά)!!!

Όσο είναι μικρή καλό θα είναι να την κρατάς όσο μπορείς ζεστή(ειδικά αυτές τις μέρες με το κρύο που κάνει)!!!!!
 




lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Μία ακόμα αποριούλα. Έχω δυστυχώς πολλές αγωνίες και άγχη με την κουτάβα μου...

Όσο είναι στο ίδιο χώρο με μένα είναι μια χαρά. Παίζει, τρέχει, δαγκώνει και όλα τα σχετικά. Όταν την αφήνω μόνη της, τη βρίσκω συνήθως να κάθεται και να με περιμένει χωρίς να κάνει τίποτα. Ούτε που παίζει με τα παιχνίδια της. Πρέπει να ανησυχώ ή είναι φυσιολογικό;
 


sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Μία ακόμα αποριούλα. Έχω δυστυχώς πολλές αγωνίες και άγχη με την κουτάβα μου...

Όσο είναι στο ίδιο χώρο με μένα είναι μια χαρά. Παίζει, τρέχει, δαγκώνει και όλα τα σχετικά. Όταν την αφήνω μόνη της, τη βρίσκω συνήθως να κάθεται και να με περιμένει χωρίς να κάνει τίποτα. Ούτε που παίζει με τα παιχνίδια της. Πρέπει να ανησυχώ ή είναι φυσιολογικό;
Να σου ζήσει η μικρούλα σου.
Φυσιολογικό είναι αφού με τα παιχνίδια δεν είναι το ίδιο όπως με σένα.
Όταν παίζουμε μαζί τους το απολαμβάνουν περισσότερο.
Είναι μικρή ακόμα και θέλει ποιο πολύ έμψυχη παρέα και λιγότερο τα άψυχα παιχνίδια.
 


lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Νέες απορίες!

Σήμερα κοιμάται σχεδόν όλη τη μέρα.. Θα έπρεπε να με ανησυχει αυτό; Μήπως δεν κάνω κάτι σωστά;
Επίσης δεν έχει κάνει κακά της.. Το πρωί που ξύπνησα είχα κανει 3 φορές βέβαια οπότε μάλλον είχε ξαλαφρώσει. Αλλά έχει πάει 7 και ακόμα να ξανακάνει. Δε λέω πως αυτό με στεναχωρεί, απλά ανησυχώ..

P.S. Είμαι γενικά πολύ αγχώδης οπότε συγχωρέστε με αν κάνω χαζές ερωτήσεις. :D
 


lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Άκυρο το από πάνω. Ξύπνησε, λύσαξε στο παιχνίδι και έκανε 2 φορές κακά της. Οπότε λάθος συναγερμός..

Πάρτε και τις πρώτες photo!!


DSC_0235..jpgroxy4..jpgroxy3..jpgroxy2..jpgroxy5..jpg