Καλώς σας βρήκαμε! (Σπίθας+rick)


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Καλως ηρθατε! Την μαμα την βλεπω να σιγοψηνετε στο γκριλ και σε λιγο καιρο
θα γινουν αυτοκολλητοι! Στην φωτο φαινεται πιο μεγαλος απο 16 κιλα και πολυ
πονηροφατσα! Να τον χαιρεσαι!
 


flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Ολα γινονται!!!
Η δικη μου μανα ξεκινησε με φωνες του στυλ "παρε απο εδω το κολοσκυλο σου"
και φτασαμε να τρωει η ναλα κοτοπουλα και εγω σουβλακια..!!
 




Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Όχι δεν ασχολούμαι με το καταφύγιο (δε μένω Ζωγράφου) αλλά τον έβλεπα πολύ καιρό να ψάχνει για σπίτι, στις κοινοποιήσεις στο fb.
Χαίρομαι πολύ που επιτέλους βρήκε τη γωνιά του!
Όσο για τη μαμά, συμφωνώ με όλους τους παραπάνω :)
 


D

Deleted member 14614

Guest
Σωστό HolywoodBrn και flygirl, υπομονή και ηρεμία πάνω απ'όλα!

@Eirini-Fontas: Ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι ξεγελάει. Αν και 16 κιλά, είναι αρκετά ψηλός για το βάρος του και λεπτοκαμωμένος. Καλού-κακού θα τον ζυγίσω κάποια από αυτές τις μέρες, μπας και τον ταίζω λιγότερο από όσο πρέπει και γι'αυτό εξαφανίζει το φαγητό αυτόματα!

@zouzounos: Ευχαριστώ! Καλώς σας βρήκα!:)

@Lara_kouklara: Ααα οκ, κατάλαβα! Πάντως, μη νομίζεις, ούτε εγώ μένω Ζωγράφου, άσχετα αν ασχολούμαι χαχα. 1,5 χρόνο έψαχνε ο κακόμοιρος!
Να'σαι καλά!
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Πείτε την αλήθεια, κάνατε μάγια ή βρήκατε που μένω και την απειλήσατε? χαχα
Κοίτα καλά το κατάλαβες, ικανοί είμαστε απλά δεν προλάβαμε ακόμα! :p
Μάλλον άρχισε να κάνει τα θαύματα του ο σκυλάκος! Η μαμά σε λίγο αγόρι μου θα μαγειρεύει για τον σκύλο και σένα σε βλέπω από delivery σε delivery αλλά να μην σε πανικοβάλλω άλλο, να σου ζήσει ο μικρός και μπροστά σου να βρεις το καλό που έκανες , που θα το βρεις γιατί οι σκύλοι έχουν πάντα τον τρόπο να ανταποδίδουν το καλό! ;)
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
κ η δικια μου τα ιδια εκανε!οταν γυρισα σπιτι με τον σκυλο(ειχα φυγει ενα μεγαλο διαστημα),επαθε σοκ!!!τωρα μου σπαει τα νευρα!!!!ταισες τον σκυλο(οχι μανα αλλα πειναω εγω!!!)?εβγαλες τον σκυλο?ο σκυλος ειναι ανησυχος!ο σκυλος με κοιταει κατι θελει!ο σκυλος μιλουσε στο τηλεφωνο!ο σκυλος διψαει!ο σκυλος εκανε αυτο ,εκεινο,γαυγισε ,γρυλισε,εκλασε....παναγια μου!!!

Εχεις βάλει κοριό στο σπιτι μου???? εχω deja vu.... ακριβώς τα ίδια εζησα και ζω....


Παντως ειναι εξαιρετικά σπάνιο να μείνει μάνα "αδιαφορη"....
Μήπως να της κάνεις και κανα καψόνι, του τύπου 'οχι δεν βάζω διαχωριστικό... θα μείνει εκει που ειναι" και να τη δεις για πότε ξεπερνά τη φοβία της και πάει να απελευθερώσει τον κρατούμενο!
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
ε λοιπον ειστε ετοιμοι..
πες στη μανα σου το 4 ωρο να βγει καμμια βολτα εξω να παρει αερα..
για καλο καιγια κακο ... ας εχει και τον μικρο μαζι... ;)
 


D

Deleted member 14614

Guest
@I.Kyveli: :D Πανικός? Ευλογία είναι αυτό! Το καλό το έχω ήδη, γιατί με ανταμοίβει όποτε με κοιτάει. Σε ευχαριστώ πολύ, να'σαι καλά!

@ghelly: Έγραψες! Άσε, πριν από λίγο έφαγα βρισίδια, γιατί ''κούρασα τον σκύλο στη βόλτα και γι'αυτό και δεν πάει να φάει''... Πλάκα πλάκα με έχει ανησυχήσει ο βλάκας, αλλά ελπίζω να του έρθει η όρεξη πιο μετά.

@GRDANE: Της το πρότεινα να βγούμε όλοι μαζί βόλτα, αλλά ακόμα είναι νωρίς. Που θα πάει, με το ρυθμό που πάμε την επόμενη εβδομάδα το βλέπω να γίνεται!

Σήμερα το παρακάναμε είναι αλήθεια στην πρωινή βόλτα (2 ώρες), αλλά έγινε για να γνωρίσουμε κι άλλα σκυλάκια. Αν εξαιρέσουμε ότι προσπαθούσε να ορμήσει σε ένα βέλγικο τσοπανόσκυλο (ασχολίαστο...), τα πήγαμε αρκετά καλά! Χθες, πάντως, με σκλάβωσε! Είχα αφήσει μια μπλούζα μου μέσα στο σπιτάκι του στη βεράντα και τον άφησα εκεί. Αφού γύρισα σπίτι, μπαίνει στο δωμάτιο και εγώ πηγαίνω σε άλλο χώρο. Μόλις επέστρεψα είδα την εξής εικόνα: Ξαπλωμένος φαρδύς πλατύς στο κρεβάτι μου, έχοντας πάρει τη μπλούζα μου από το σπιτάκι του και μετακινώντας την στο κρεβάτι για να την έχει μαζί του! Ακολουθεί φωτο...
 


D

Deleted member 14614

Guest
Λοιπόν, το μπαλκόνι κόπηκε! Δηλαδή, πιο σωστά, έπειτα από συζήτηση και αφού έθεσα το επιχείρημα ότι η απομόνωση στο μπαλκόνι συνιστά βασανισμό, από εδώ και πέρα ο μικρός θα μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει, αφού θα είναι μόνιμα ανοιχτό το τζάμι! Βέβαια, αν κάνει παγωνιά, θα μένει μέσα, δεν θα το έχω ανοιχτό τι τζάμι να πάθουμε και καμιά πνευμονία!
 
  • Like
Reactions: deliaki


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Λοιπόν, το μπαλκόνι κόπηκε! Δηλαδή, πιο σωστά, έπειτα από συζήτηση και αφού έθεσα το επιχείρημα ότι η απομόνωση στο μπαλκόνι συνιστά βασανισμό, από εδώ και πέρα ο μικρός θα μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει, αφού θα είναι μόνιμα ανοιχτό το τζάμι! Βέβαια, αν κάνει παγωνιά, θα μένει μέσα, δεν θα το έχω ανοιχτό τι τζάμι να πάθουμε και καμιά πνευμονία!
τη βλέπω την ωρα που θα τον παίρνει αγκαλια η μανα σου να τον ζεστάνει....
 


D

Deleted member 14614

Guest
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι? Μπορεί να είναι ηλίθια απορία, αλλά έχω το ακαταλόγιστο του πρωτάρη! :p
Εδώ και 2 μέρες όταν ξυπνάω ή επιστρέφω από έξω τρίβεται σαν τρελός στο χαλί και τον χαϊδεύω. Ως εδώ όλα λογικά (και επιθυμητά). Σήμερα, όμως, αφού το έκανε αυτό, άρχισε να προσπαθεί να...σκάψει το χαλί και μάλιστα με μανία, μυρίζοντας παράλληλα, σαν να έψαχνε να βρει κάτι. Αφού τον σταμάτησα, είχε καρφώσει το βλέμμα του στο ίδιο σημείο για αρκετή ώρα. Έψαξα μπας και υπήρχε κανένα έντομο ή υπολείμματα τροφής, αλλά δεν βρήκα κάτι. Αν είχε ψείρες ή κάτι τέτοιο, θα δικαιολογούνταν αυτή η συμπεριφορά?
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Να έχει ψείρες το χαλί εννοείς? :confused:
Μερικές φορές κάνουν χαζομάρες κι αυτά. Πάνω στον ενθουσιασμό τους ή απο βαρεμάρα ή απο χαζομάρα απλά! :)
 


D

Deleted member 14614

Guest
Όχι βρε συ, ο σκύλος εννοούσα, αλλά με κάλυψες! χαχα
Εννοούσα μήπως του προκαλούσε κάτι φαγούρα, τρίφτηκε και γύρισε να δει τι μπορεί να ήταν. Οκ... Δεν μιλάω άλλο... Νομίζω είπα αρκετές βλακείες...:oops:
Απλώς, γλύφεται-δαγκώνεται συχνά (στα νύχια και ανάμεσα, στην ουρά, στα πόδια και ξύνεται στα αυτιά) και ψάχνοντας στο Ίντερνετ, έβλεπα συνέχεια αποτελέσματα ή για ψείρες ή για αλλεργίες. Γι'αυτό και ρώτησα, μπας και το έχει συναντήσει κι άλλος αυτό και είναι φυσιολογικό για να αποφύγω τον κτηνίατρο.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μήπως αλλάξατε τπτ κουβέρτες ή καθαριστικό για το πατωμα? Εννοω μήπως παίζει να του προκαλει κνησμό κατι που ακουμπάει, όπως πχ καμια ακρυλική ή μαλλινη ή και εγώ δεν ξερω τι κουβέρτα?
 


LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Παρακολούθησε τον μερικές μέρες και δες αν συνεχίζει να το κάνει. Κυρίως αν όταν ασχολείστε με κάτι άλλο, πχ παίζεται, σταματάει και ξύνεται.
Πιθανόν είναι αυτό που λέει η Lara_kouklara, δηλαδή δεν είναι τίποτα.

Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι, αν θυμάμαι καλά, είσαι σε περίοδο προσαρμογής με νέα τροφή. Δε ξέρω αν από εκεί προκαλούνται τυχόν αλλεργίες ή δερματικά.

Δε θέλω να σε ανησυχήσω, είναι απλά μια σκέψη γιατί αν ήταν επίμονο εμένα το μυαλό μου θα πήγαινε σε τυχόν αλλαγές -πχ μια καινούργια αμπούλα, αλλαγή τροφής κλπ.

Ελπίζω πάντως ότι είναι τυχαίο! :)
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Α, συγγνώμη δεν είχα καταλάβει το συλλογισμό σου!
κοίτα, μπορείς να τον ψάξεις καλά καλά να δεις αν έχει ψύλλους, αν και φαίνονται δύσκολα οι άτιμοι όταν δεν είναι μιλιούνια!
Αν ξύνεται συχνά, διάφορα μπορεί να παίζουν, όπως αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω ή αν τον έκανες πρόσφατα μπάνιο, μήπως δεν τον ξέπλυνες καλά και έχει φαγούρα απ'αυτό και διάφορα τέτοια σενάρια.
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να τρέξεις στον κτηνίατρο, εκτός κι αν μιλάμε για πού επίμονη κατάσταση!
 


dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Μπράβο σου για την υιοθεσία, είναι κούκλος και - εννοείται να ρωτάς, όλοι κάπως έτσι μαθαίνουμε ;-)
Χαίρομαι που σιγά-σιγά τον δέχεται και η μαμά σου, θέλει χρόνο και όρια - δηλαδή, φρόντισε και εσύ, όσο μπορείς, για την σωστή του συμπεριφορά, καθαριότητα, κτλ, ώστε να 'διευκολύνεις' και εκείνη να τον δεχθεί. (Αν έχει μικροβιοφοβία πάντως, εγώ προσωπικά δε θα τον άφηνα να ανεβαίνει σε καναπέδες/κρεβάτια -- αλλά αυτή, φυσικά, είναι καθαρά δική μου άποψη).

Έχοντας υιοθετήσει και εγώ ενήλικο, συμφωνώ με όσους σου είπαν να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός ως προς τη συμπεριφορά του και να προσπαθείς, όσο και αν τον λατρεύεις και θέλεις να του δώσεις όλη την αγάπη που του έλειψε, να του δείχνεις και ξεκάθαρα τα όριά του. Και εμένα η Αναστασία ήταν από καταφύγιο, την πήρα περίπου 1.5 έτους και τους πρώτους 1-2 μήνες ήταν σαν... μπιμπελό! Μετά, νιώθοντας ασφάλεια, αγάπη και την αδυναμία που της έχω, γλυκάθηκε και αυτή, 'δεθήκαμε' και προσπάθησε φυσικά να με δοκιμάσει και να με διεκδικήσει, ζητώντας προσοχή. Τίποτε τραγικό και όχι για να σε ανησυχήσουμε, αλλά πρόσεξέ το! Τα σκυλάκια που υιοθετούνται έτσι, παίρνουν λίγο το χρόνο τους για να ξεδιπλώσουν τον 'πραγματικό' τους χαρακτήρα, οπότε έχε το νου σου και φρόντισε να του δείχνεις τι επιτρέπεται και τι όχι, δίνοντάς του σιγά-σιγά ελευθερίες :)
 


D

Deleted member 14614

Guest
Όχι ghelly, δεν νομίζω ότι παίζει κάτι τέτοιο, γιατί από την πρώτη μέρα κάνει έτσι. Δεν θυμάμαι, δυστυχώς, αν αυτό γινόταν και όταν ήταν στο καταφύγιο πιο πριν, γιατί έτσι θα λύνονταν αρκετά ενδεχόμενα.
Πάντως, μιας και με βάλατε σε σκέψεις, ο σκυλάκος κάνει έτσι συχνά όταν επιστρέφουμε από βόλτα ή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Βέβαια, αυτό γίνεται και σε άσχετες στιγμές, όπως όταν χαλαρώνουμε.
Χμ, είναι πολύ πιθανά σενάρια αυτά που αναφέρετε περί πλυσίματος ή αλλαγής τροφής (η αμπούλα δεν άλλαξε). Όσον αφορά το πλύσιμο, πλύθηκε με αντιπαρασιτικό σαμπουάν, οπότε παίζει να μην το δέχτηκε καλά ο οργανισμός του, ειδικά αν δεν ξεπλύθηκε καλά και όσον αφορά την τροφή, όλα είναι ανοιχτά (παρεπιμπτόντως, τελειώσαμε το πρώτο 2κιλο και βρήκα μέσα μια μεγάλη τούφα από μαλλί σαν από κουβέρτα...:???:).
Ευχαριστώ dnassib!:) Ναι, κάνω ό,τι είναι δυνατό για να γίνει ομαλά η εγκατάσταση του σκύλου στο σπίτι. Έχεις δίκιο, ήδη κάνει κάποιες προσπάθειες να "ανέβει από πάνω", αλλά δεν τον έχω αφήσει. Έχω τον νου μου, πλέον, γιατί ξεθαρεύει βλέπω γρήγορα! Μόνο στο κρεβάτι μου του επιτρέπω να ανεβαίνει, άλλωστε στο δωμάτιό μου και στη βεράντα κινείται.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνετε! Δεν φαντάζεστε πόσο με ανακουφίζετε που δεν το θεωρείτε σοβαρό. Βέβαια, θα τον έχω υπό παρακολούθηση...
 


Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Έφερα τη Sheeva λίγο μετά το θάνατο της σκύλας που είχα 16 χρόνια. Η μάνα μου δεν ήθελε ουτε να ακούσει για άλλο σκύλο όταν είδε πόσο δύσκολα πέρασα μετά το θάνατο της Gale, είχα κατάθλιψη για ένα διάστημα. Στην ουσία την έφερα με το έτσι θέλω, όμως τώρα η μάνα μου αγόρασε αδιάβροχα και στις δυό μας για να είναι πιό άνετες οι βόλτες μας. Δεν ανακατεύεται καθόλου με το φαγητό της Sheeva γιατί "Ποιός είδε την Ελεάνα και δε τη φοβήθηκε", μόνο με ρωτάει αν το έφαγε όλο γιατί είναι μίζερη η μικρή μου. Dogs grow on all of us...