Καμία καλή συμβουλή;


15 Φεβρουαρίου 2012
11
0
Αλιβέρι-Εύβοια
Το προφίλ μας σκυλομαμάς και σκυλοπαιδιών είναι εδώ http://www.dogforum.gr/v3/εμείς.και.τα.σκυλιά.μας-13/ήρθαμε.κι.εμείς.στην.παρέα-20543/ . Τα κοριτσάκια μας περνούν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας στο μπαλκόνι λόγο του ότι περνάμε οικογενειακώς πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Δυστηχώς, κάναμε το λάθος να μην ασχοληθούμε με την εκπαίδευση των σκυλιών.. :( Αυτή το φορά όμως ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα. Λόγω του ότι τα σκυλιά γαβγίζουν, όχι παθητικά αλλά οι γείτονες "ενοχλούνται" .. -.- Γι'αυτό ο δαιχειριστής της πολυκατοικίας μετά από συμβούλιο ζήτησε να δωθεί το ένα σκυλί. Πράγμα που μας στεναχώρησε όλους πολύ και μας έβαλε σε σκέψεις. Και κάπου εδώ ερχόμαστε αντιμέτωποι με το εξής ερώτημα "Δίνουμε το κουτάβι ή μαθαίνουμε και στα δύο να κάνουν την ανάγκη τους έξω, καθώς θα ζουν μέσα; ". Εδώ είναι το πρόβλημα.. Έχω επιχειρήσει κάποιες φορές χωρίς ιδιαίτερη υπομονή να κάνω τις μικρές μου μπουκίτσες να μάθουν αυτό το πράγμα αλλά δεν τα καταφέρνω.. Και με το κουτάβι το παλεύω, με τη Μπουμπου (22 μηνών) ? Θα μπορέσει με την ηλικία που έχει (εννοώ ότι δεν είναι κουτάβι) να ανταπεξέλθει ? Τι μου προτείνετε ?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.. :)
 




15 Φεβρουαρίου 2012
11
0
Αλιβέρι-Εύβοια
Είμαι καινούρια και νόμιζα πως τα έιχα στείλει .. πφ! Λοιπόν, έχω αυτές τις δύο σκυλίτσες και για πολλούς και διάφορους λόγους μέχρι σήμερα ζούσαν στο μπαλκόνι.. Λόγω διαμαρτυρίας των γειτόνων για τα σκυλακια, ήρθαμε έντρομοι απέναντι στο ερώτημα " ή δίνουμε τα σκυλιά (κάτι που θα μας στιχίσει πολύ) ή τα εξικιώνουμε με τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού. Το λάθος μας ήταν ότι ποτέ δεν κάτσαμε να ασχοληθούμε με το που κάνουν την ανάγκη τους τα κουτσούνια μου.. Και τώρα ήρθε η ώρα να ασχοληθώ ! Εντάξει, με τη μικρή θα το παλέψω.. Η Μπουμπού όμως, που είναι μεγαλύτερη (22 μηνών) πιστεύω θα είναι πιο δύσκολο να μάθει.. Εχετε να μου προτείνετε κάτι ?
 




15 Φεβρουαρίου 2012
11
0
Αλιβέρι-Εύβοια
Το έχω ήδη διαβάσει .. Και είμαι αισιόδοξη για τη Μαλλού (6 μηνών), αλλά όχι τόσο για τη Μπουμπού διότι το είχα προσπαθήσει και πιο παλιά χωρίς ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα.. πόσο μάλλον τώρα που δεν είναι πια κουτάβι !
 






15 Φεβρουαρίου 2012
11
0
Αλιβέρι-Εύβοια
Ε με τη Μπουμπού είχα ασχοληθεί όταν την είχα πρωτοπάρει και την είχα μέσα, αλλά τα έκανε δεξιά και αριστερά, έσκιζε την πάνα και στη βόλτα ούτε να διαννοηθώ να τα κάνει ! Και έτσι το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να την έχω στο μπαλκόνι.. Ένα διάστημα δεν λέρωνε ΣΥΝΕΧΕΙΑ έξω καθώς την έβγαζα 3 φορές τη μέρα βόλτα, πάντα την ίδια ώρα αλλά και αυτή η χαρά κράτησε λίγο..! Από ένα σημείο και μετά άρχισε ξανα μανά τα ίδια.. Τους τελευταίους 6 μήνες που ήρ8ε και η Μαλλού στο σπίτι μας δεν είχαμε τι να κάνουμε, μη θέλοντας να αδικήσουμε το πρώτο μας κοριτσάκι και τα βάλαμε μαζί με το σπιτάκι τους έξω κτλπ .. Τώρα όμως λόγο οτυ προβλήματος που προέκυψε ή θα πρέπει να αποχωριστώ ένα από τα δύο (τη μικρή, όχι γιατι την αγαπω λιγότερο αλλά γιατί με τη Μπουμπουκα μου έχω ιδιαίτερη σχέση), ή θα πρέπει να μπούμε μαμά και παιδιά σε πρόγραμμα !
 




vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εφοσον τοσο καιρο τα κανουν στην βεραντα, οταν θα τις εχεις μεσα και νιωσουν την αναγκη για τουαλετα λογικα θα πανε στο παραθυρο και θα προσπαθησουν να βγουν, τοτε εσυ τις παιρνεις και βγαινετε εξω στο δρομο. Αυτο βεβαια ακουγεται απλο αλλα απαιτει υπομονη και επιμονη.
 


15 Φεβρουαρίου 2012
11
0
Αλιβέρι-Εύβοια
Δεν είναι έτσι :/ Όταν βρέχει και τις βάζω μέσα ή έχει πολύ ζέστη απλά τα κάνουν από εδώ και από εκεί, πάνω σε καναπέδες και κρεβάτια χωρίς καμία προειδοποίηση ! :p ειδικά η μεγάλη!
 


miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Μέχρι ένα σημείο το βρίσκω λογικό... και ναι είναι πολύ δύσκολο να τις μάθεις, γιατί θα πρέπει να ξεμάθουν και όσα εως τώρα είχαν μάθει για αυτό το θέμα!
Τι να πω? Τα πρώτα που σκέφτομαι είναι:
Crate με περιορισμό και άμεσα βόλτα όταν τις βγάζεις έξω;
Τακτικές βόλτες ανά 2 ώρες με συνεχή επιβράβευση όταν τα κάνουν έξω;
Να παρατηρείς καλύτερα για να καταλάβεις τα "σημάδια" όταν χρειάζονται να κάνουν τις ανάγκες τους έτσι ώστε να τις βγάζεις άμεσα έξω;
Γενικότερα να τις βγάζεις έξω; :p Πολύ πιο συχνά ίσως από ότι τις έβγαζες έως τώρα;

Το ΜΗ το ακούνε; Την ώρα που τις βλέπεις να τα κάνουν σε μέρη που δεν θες να τους λες ΜΗ κτλ;
 




15 Φεβρουαρίου 2012
11
0
Αλιβέρι-Εύβοια
Δυστηχως η μικρη δοθηκε μετα απο ΤΡΕΛΗ πιεση των ιδιοκτητων.. :'(
Η Μπουμπουκα μας ειναι από το απόγευμα μέσα.
Έκανε ένα πολύ όμορφο ζεστό μπανάκι το οποίο και απόλαυσε και έχει αράξει μπρόστα στ καλοριφέρ. Την βγάζω κάθε μία ώρα στη βεράντα αλλά ακόμα δεν έχει αφήσει "σημάδια". Ναι, το ΜΗ το ακουει..!

Η μεση διαρκεια μιας βολτας της ειναι 30 με 40 λεπτά
 




15 Φεβρουαρίου 2012
11
0
Αλιβέρι-Εύβοια
Απο εχθες η Μπουμπου ειναι μεσα..! Το πρωι βρηκαμε τα "σημαδια" της σε ενα σημειο μονο.. γυρισα την εφημεριδα για να παρει τη μυρωδια και μετα καθαρισαμε πολυ καλα το μερος για να μην μυριζει. Τα ξαναεκανε καπου αλλου αργοτερα, και οχι στην εφημεριδα. Μετα την εδεσα με το λουρακι της εχοντας κοντα της το μαξιλαρι, τα μπωλ και την εφημεριδα και τελικα ΝΑΙ τα εκανε εκει ! Προς το παρων ολα πανε μια χαραα..!