Κοκόνι: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε


katerioka

Member
11 Μαρτίου 2010
18
1
Όταν λέμε ''εξοικειωμένα με τις καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα'', εννοούμε ότι το καλοκαίρι χάνουν μεγάλο μέρος του τριχώματός τους, για να δροσιστούν και το χειμώνα το αντικαθιστούν για να αντιμετωπίσουν το κρύο. Ακόμα και τα κουτάβια που γεννιούνται το χειμώνα έχουν πυκνότερη γούνα από αυτά του καλοκαιριού, πληροφορία που μου είχε δώσει ο ίδιος ο εκτροφέας.
 


villy

Member
28 Νοεμβρίου 2010
23
0
Τώρα που είσαστε εδώ όλοι οι Κοκόνι fan , έχω να ρωτήσω αν ξέρεται κάποιο ανάλογο (αν όχι καθαρό κοκόνι) που να ψάχνει σπίτι ?
Απο τότε που μάζεψα από το δρόμο (και ανέφερα σε άλλο post) ένα που μοιάζει αλλά δεν έχω ακόμα καταφέρει να μιλήσω με τον κύριο Μακαρίτη, λόγω του απίστευτου χαρακτήρα του παρατηρώ προσπάθειες απαγωγής του από καλή μου φίλη.
Καμμιά πρόταση ???
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όταν λέμε ''εξοικειωμένα με τις καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα'', εννοούμε ότι το καλοκαίρι χάνουν μεγάλο μέρος του τριχώματός τους, για να δροσιστούν και το χειμώνα το αντικαθιστούν για να αντιμετωπίσουν το κρύο. Ακόμα και τα κουτάβια που γεννιούνται το χειμώνα έχουν πυκνότερη γούνα από αυτά του καλοκαιριού, πληροφορία που μου είχε δώσει ο ίδιος ο εκτροφέας.
Εννοείται. Το ίδιο συμβαίνει και με το Μουφ (Αυστραλέζος Ποιμενικός), μόνο που το τρίχωμά του είναι το κάτι άλλο: σαν κινητή φλοκάτη μοιάζει το χειμώνα και σα λιγότερο τριχωτή κινητή φλοκάτη το καλοκαίρι. Από την άλλη μεριά οι Αυστραλέζοι που γεννιούνται στο Τέξας (για παράδειγμα) μοιάζουν λιγότερο με φλοκάτη μια και δεν υπάρχει πολικό ψύχος εκεί κάτω. Το θέμα όμως είναι αν το κοκόνι (ή και ο Αυστραλέζος του Τέξας) θα εγκλιματιστεί στο Καλαμποκιστάν με τους -30 το χειμώνα ώστε να βγάλει περισσότερο τρίχωμα, ή αν είναι κάτι που θα συμβεί στις επόμενες γενιές, αν υποθέσουμε ότι θα πολλαπλασιαστούν τα κοκόνια στο Καλαμποκιστάν (που δεν πρόκειται, αλλά λέω τώρα).
 




katerioka

Member
11 Μαρτίου 2010
18
1
Αν υποθέσουμε ότι το Καλαμποκιστάν βρίσκεται στην κεντρική Ασία, μια χαρά θα επιβιώσει το κοκόνι, αρκεί να μη βρεθεί σε καμιά στέπα.
Πάντως, φέτος που η καλοκαιρία συνεχίστηκε και τους φθηνοπωρινούς μήνες παρατήρησα πως η σκυλίτσα μου συνέχιζε να χάνει τρίχωμα και σταμάτησε, όταν οι θερμοκρασίες σταθεροποιήθηκαν κάτω από τους 15 βαθμούς. Στους 2 βαθμούς το πρωί βγαίνει έξω καμαρωτή χωρίς να τρέμει και το καλοκαίρι στους 40 είχε διάθεση για τρέξιμο και παιχνίδι.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
η ερώτησή σου Σάρα μου είναι πολύ ειδική
πιστεύω πως θα ο κάθε σκύλος θα μαδήσει λιγότερο μεν ,κάτι το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ένδειξη προσαρμογής
αλλά βασικά,ο κάθε σκύλος, μετά απο μερικές γεννιές θα προσαρμοστεί σε κάθε περιβάλλον,γιατί έτσι είναι το είδος αυτό,προσαρμοστικό

πάντως για να μένει έξω σε τέτοιες θερμοκρασίες δεν νομίζω να καταφέρει να προλάβει να προσαρμοστεί.....ούτε το μουφ....εκτός κι αν γίνει επιμιξία με χάσκι ή κάτι ανάλογο και τελικά αναπτυχθεί μιά νέα φυλή
 






kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πληροφορίες θα βρείς στο www.koe.gr Ελληνικές Φυλές (επι την ευκαιρία να δείς και τις υπόλοιπες)
αλλά και στο φόρουμ μας αν βάλεις στην Αναζήτηση Κοκόνι
και κυρίως στο tab Φυλές σκύλων ,στην Ενότητα Αλλες φυλές-Ημίαιμα υπάρχει Υπόμνημα....
 


evi 65

Member
28 Δεκεμβρίου 2011
7
0
Καλησπέρα ,
γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο εκτροφείο ή γενικά πως θα επικοινωνήσουμε με κάποιον που να έχει κουτάβια και να μπορούμε να δούμε και τους γονείς,να μας πεί και για το χαρακτήρα τους;;
 






geopat

Active Member
20 Νοεμβρίου 2012
27
0
μηπως ξερει κανεις που μπορω να βρω καποιο ειδος εκτροφιου μιας και με τον κ Στελιο Μακαριρη δεν μπορω να επικοινωνησω ;
 


martha_aris

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
179
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
βγαίνει ναι
το λένε ελληνικό ποιμενικό.....
τι λές τώρα???????

τα πάγκ έχουν δυσπλασία???

Εμένα μου τον έχουμε κάνει και spitz και διασταύρωση spaniel τι να λέμε τώρα.!!...!!..
Ότι ξέρει ο καθένας από ράτσα το πετάει..
 


martha_aris

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
179
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ερώτηση
μόνο η δικιά μου αρέσκεται στο πασάλειμα με "διάφορα" τύπου "νεκρό σώμα".....πρόφατα βρήκε μιά σαυρα....μπλιάαααχ
ενώ γενικά προσέχει που πατάει να μην λερωθεί.....
Μάλλον είναι και αυτό χαρακτηριστικό στα κοκονάκια το πασάλειμμα . Ο δικός μου αν είμαστε σε βουνό που έχει και πολλούς πειρασμούς δεν φεύγουμε στο κανονικό μας χρώμα από κει.. Τελευταία φορά που πήγαμε τον βλέπω από μακριά να μυρίζει κάτι και να παθιάζεται και ξαφνικά κάνει ένα σάλτο και πέφτει μέσα σε αυτό το κάτι, το οποίο όταν το είδα κόντεψα να βγάλω ότι είχα φάει τις τελευταίες 3 μέρες. Ήταν μια ανθρώπινη κουρ@δ@ρα με τα συγχωρήσεως την οποία την πέρασε για πισίνα!!! Αποτέλεσμα εγώ να κλαίω από τα νευρά και αυτός να χοροπηδάει. Ευτυχώς είχε βρύση εκεί κοντά και κάναμε και ένα μπανάκι στην εξοχή!!!! Οπότε την σαύρα την βλέπω για πταίσμα!!
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
καμια δυσπλασια,κατι;
εμενα οταν τρεχει...εχει μια αδυναμια στο αριστερο του ποδι..αλλα το εχει κανει <<γοητεια>>..
ααα..στο κοινωνικη συμπεριφορα.. ορμαει <<με την καλη εννοια-φιλικα>> και στον ποιμενικο καυκασου του γειτονα..ο οποιος ειναι αρνακι..
την πρωτη φορα που ειδε αλογο..τα ειδε ολα απ τον φοβο του !
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
ntoulis καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Προφανώς έχεις κοκονάκι; Να σου ζήσει :)
Αγοράκι ε;
Ηλικία; Πηγή προέλευσης; Χαρακτήρας;
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
ευχαριστω mareco.. υπεροχο φορουμ,ειμαι πολυ χαρουμενος που ειμαι εδω..
θα χαρω πολυ να διαβαζω να συζηταω και να βοηθησω αν μπορω με την ιδιοτητα μου,σε μερικα ιατρικα θεματα...ναι ναι αγορακι..τον βρηκαμε περιπου 2 ισως και λιγοτερο μηνων...ειχα παει για περπατημα..σαν κρεμ αρνακι ηταν.. δεν ειχα ποτε σκυλο... αλλα ηταν ερωτας με την πρωτη ματια...τωρα ειναι 8-9 μηνων...χαρακτηρας ? πρωτο επιθετο θα ελεγα κοινωνικος και με την σειρα..γενναιος..φιλικος..πιστος..με τα παιδια ειδικη σχεση...ισως να ισχυει αυτο που διαβασα οτι στην αρχαιοτητα ηταν ο σκυλος που <<συνοδευε>> τα παιδια στο σχολειο...παιχνιδιαρης..ακουραστος...με ταση,ροπη προς φυλακα..με την εννοια να ειδοποιει αν δει κατι,η αισθανθει...μου εχει κανει εντυπωση οτι με ανθρωπους ηλικιωμενους μενει κοντα τους σαν προστατης... κοτοπουλο το αγαπημενο του κρεας.. με κοκκαλα...βοδινο οχι και τοσο πολυ.. κονσερβα ποτε..ταισμα με το χερι απο μικρος...ενα απιστευτο συναισθημα που θα ηθελα να μοιραστω ειναι οταν παμε για τρεξιμο.. και διψαει..του δινω νερο απο τα χερια...δεν ξερω αλλα εχω την αισθηση οτι η επαφη ανθρωπου σκυλου πρεπει να εγινε πριν χιλιαδες χρονια καπως ετσι...με το να του δωσει νερο με τα δυο χερια! ειναι καπως στην δικια μας ανθρωπινη φυση... εχω δει ντοκυμαντερ σχετικο... α επισης ειναι σκυλος που με της γατες οχι και τοσο καλη σχεση...με αλογο εμεινε στηλη αλατος ! με αλλα σκυλια φανταστικη σχεση..τους πηγαινει φαγητο..παιχνιδια..κτλ κτλ..με γαλοπουλες τρεξιμο...με κοτες τρεξιμο...σαυρες..φιδια..ακριδες επιθεση...αυτο ειναι καλο..σαν σκυλος για να επιβιωσει η φυλη του πρεπει να ηταν κυνηγος σε μικρα θηραματα...στο κρυο δεν εχει δοκιμαστει ακομα... ειμαστε πεδινα εδω...στο νερο μπαινει μεσα ανετα...τωρα θα τον παω στα λουτρα ποζαρ στην αριδαια στο δασος σε μια φανταστικη εκδρομη-διαδρομη...ελπιζω να μην σας κουρασα..ααα επισης μου εκανε εντυπωση οτι τα παει περιφημα με ελληνικες φυλες...και εχει κανει φιλους Collie κυριως....και τον ποιμενικο καυκασου του γειτονα... με ριτριβερ εκανε παρεα και την σταματησε.. ισως γιατι το ριτ ειναι κλειστο σε αυλη και δεν βγαινει εξω..
 


συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Καλωσηρθες ntouli! εισαι ενθουσιασμενος με το σκυλακι σου και πολύ το χαίρομαι...Εχω αρχίσει και εγω να σκεφτομαι οτι θα μου ταιριαζε για δευτερο σκυλι ενα κοκονι με ολα αυτα τα ωραια που ακουω για αυτα!
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
ευχαριστω συλβοσκυλο..ναι ειναι <<αληθινος>> σκυλος,με ζωντανη ψυχη..αν εισαι αθλητικος τυπος,βολτες,περιπατο,τρεξιμο σε εξοχη σε γηπεδα θα ειναι η νο1 παρεα σου...εμενα στο ποδοσφαιρο ειναι ολο στα ποδια μου..μια μερα ηταν και βοηθος τερματοφυλακα..στην ομαδα μπασκετ θα τον παρω μασκοτ..εχω παρει το οκ! :D
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU