Κουτάβι προσπαθεί να δαγκώσει


zuccheros

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2013
46
0
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα,
Είμαι ο Γιάννης και εδώ και 5 μέρες απέκτησα τον Allegro.Είναι golden retriever 6 εβδομάδων και είναι ο πρώτος σκύλος που είχα ποτέ.
Γενικά όσον αναφορά την εκπαίδευση έχοντας διαβάσει διάφορα,είμαι της θετικής εκπαίδευσης.
Τον επιβραβεύω συνέχεια για κάθε τι καλό.
Κάποιες στιγμές όμως πρέπει να τον διορθώνω και να τον αποτρέπω από το να κάνει κάποια πράγματα(π.χ. να τρώει τα φυτά,χωρίς να με νοιάζει για τα φυτά φυσικά...)
την πρώτη μέρα τον διόρθωνα λέγοντας έντονα και κοφτά όχι. τον απωθούσα ευγενικά χωρίς ένταση και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό λειτούργησε.. σε κάποιες άλλες όχι.ετσι για την δική του ασφάλεια αναγκάστηκα τις πρώτες μέρες να φτάσω μέχρι και να τον σβερκώνω ελαφρώς για να σταματήσει. αρχικά έπιασε αλλα μετά πλησιάζοντας το χέρι μου ενιωσα πως του βγήκε μια επιθετικότητα,είτε για παιχνίδι είτε για να τον επιβραβεύσω για κάτι.

1η φορά που έκανε απότομη κίνηση για να δαγκώσει ήταν όταν πήγα να πάρω παιχνίδι από κοντά του,ενώ δεν έπαιζε μαζί του. ένιωσα πως το φύλαξε από μένα. δεν ήθελε απλά να δαγκώσει παίζοντας.

2η φορά που συνέβη κάτι ανάλογο ήταν όταν τον διόρθωνα συνέχόμενα. απλά έλεγα όχι και τον έσπρωχνα ευγενικά.μετά πήγα να τον επιβραβεύσω για κάτι άσχετο και δεν ήθελε,έκανε απότομη κίνηση να πιάσει το χέρι μου.

δεν ξέρω πόσο τετρημένη είναι η ερώτηση αλλά θα ήθελα να ακούσω γνώμες και συμβουλές για την διόρθωση και αποτροπή συμπεριφοράς.(εδω να προσθέσω οτι τον παροτρύνω συνέχεια να δαγκώνει πράγματα και παιχνίδια που του υποδεικνύω εγώ αλλα δεν πιάνει πάντα)
ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 


tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
6 εβδομάδων είναι πολύ μικρός. Αυτά τα μαθήματα θα έπρεπε να του τα δείξει η μητέρα του, αλλά τον πήρες πριν προλάβει...
Τον έχεις από 35 ημερών????? Αν υπάρχει δυνατότητα πήγαινε τον πίσω στη μητέρα του και να τον πάρεις όταν θα είναι 2 μηνών....
 


zuccheros

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2013
46
0
ΑΘΗΝΑ
για την ακρίβεια τον πήρα 44 ημερών και είναι 49.μέχρι τότε ήταν με τα αδερφάκια του,την μητέρα και είχε και καλή επαφή με τον πατέρα του.
δυστυχώς δεν γίνεται να τον πάω στην μητέρα του.
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Και παλι ειναι πολυ μικρος. Πριν τις 60 μερες δεν απομακρυνουμε τ αδερφια, γιατι μεσα στην τοκετομαδα κοινωνικοποιουνται και παιρνουν πολυτιμα μαθηματα συμπεριφορας. Ενα κουταβι που χει αποχωριστει νωρις την ομαδα ειναι πιο δυσκολο στο χειρισμο του, καθως εχει την ταση να δαγκωνει πιο πολυ & θελει μεγαλυτερη προσπαθεια-επιμονη στην κοινωνικοποιηση.

Ευχομαι να σου ζησει και να ναι παντα καλα, πες ομως σ οποιον στο δωσε να αφησει τα ζευγαρωματα γι αθτους που ξερουν και τα κανουν σωστα.

Το φορουμ αυτο εχει πολλες πληροφοριες, αν διαβασεις το θεμα της ανατροφης του κουταβιου εχει συζητηθει πολλακις, ψαξε γιατι εδω μεσα υπαρχπυν θεματα που θα σε βοηθησουν παρα πολυ.

Σαν γενικο κανονα να θυμασαι οτι ΠΟΤΕ. Δεν απλωνουμε χερι στο κουταβι ουτε καν για "μια μικρη φαπα".


Sent from my iPad using Tapatalk HD
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
"κουτάβι προσπαθεί να δαγκώσει"...!!!

Τι άλλο να προσπαθούσε να κάνει βρε Γιάννη το κουτάβι; Να πλέκει ζιπουνάκια; :D

Καλώς ήρθες λοιπόν στο φόρουμ. Βέβαια, αν είχες έρθει νωρίτερα, θα είχες μάθει ότι δεν παίρνουμε έτσι ζώα. Ούτε φυσικά από pet shop. Ούτε φυσικά σε τόσο μικρή ηλικία. Είναι έγκλημα, που μας οδηγεί μετά [δυστυχώς] στο dogforum, να κλαψουρίζουμε. Κάτσε να μας ξεφυλλίσεις αρκετά, χωρίς να ανοίγεις νέα θέματα, παρά μόνο αυτό, που θα μας παρουσιάσεις τον μπέμπη. Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει συζητηθεί. Θα σου λυθούν όλες οι απορίες. Την έννοια της "θετικής" εκπαίδευσης, βλέπω όμως, πρόλαβες και την έμαθες ε; Την έννοια του "εκτροφέα" μάλλον δεν την είχε πάρει πουθενά το αφτάκι σου :rolleyes:

Να το χαίρεσαι το κουτάβι και κοίτα να συνηθίσεις τις κουταβίσιες συμπεριφορές, χωρίς παράπονο. Τις επέλεξες να τις βάλεις στην ζωή σου :)
 


zuccheros

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2013
46
0
ΑΘΗΝΑ
ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
μιας και ηξερα πως θα αποκτήσω κουτάβι διάβασα αρκετά τον τελευταίο καιρό για ράτσες,εκπαίδευση,ψυχολογία σκύλων κλπ.
φυσικά είχα διαβάσει επίσης πως τα κουτάβια πρέπει να μείνουν τουλάχιστον 7 εβδομάδες με την τοκετομάδα. η γέννα δεν έγινε απο επαγγελματία εκτροφέα και πραγματικά ήθελα να μείνει ακόμα περισσότερο εκέι το κουτάβι μου γιατί ήξερα πόσο καλό θα του κάνει.
θα συμβουλεύσω και εγώ με την σειρά μου όποιον πάρει κουτάβι να το πάρει στον σωστό χρόνο αλλά για την ώρα αυτό που με απασχολεί είναι να υπάρχει μία υγιής σχέση με το κουτάβι μου και τον μετέπειτα σκύλο από εδώ και πέρα.
προτεραιότητα μου είναι να συμβιώσουμε αρμονικά και να του παρέχω όσα περισσότερα μπορώ.
δεν είναι σε ηλικία που μαθαίνει ιδιαίτερα πράγματα αλλά έχω εφοδιαστεί με υπομονή και πολλούς σελιδοδείκτες απο μπλογκς και φόρουμ όπως αυτό εδώ και νομίζω μέρα με την μέρα επικοινωνούμε καλύτερα.
θα κάνω και άλλες αναζητήσεις σε θέματα του φόρουμ και παρακαλώ αν κάποιος έχει κάτι συγκεκριμνένο να προτείνει,περιμένω το λινκ.
ευχαρστώ
 


freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Καλησπέρα και να σου ζήσει.

Αν και πήρες πολύ νωρίς το κουτάβι σου μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα. Ξεκίνα με ΠΡΟΛΗΨΗ. Μην αφήνεις πολλές ευκαιρίες στο κουτάβι σου για να κάνει λάθος, για να αναγκάζεσαι να το μαλώνεις μετά. Όπως όταν φέρνουμε ένα ανθρώπινο μωρό στο σπίτι κάνουμε πρόληψη (baby proofing, δηλαδή καλύπτουμε γωνίες, μπριζες, σκάλες, καλώδια, βάζουμε μαλακά χαλιά κτλ), έτσι και όταν έρχεται ένα κουτάβι στο σπίτι κάνουμε puppy proofing. Φτιαξτου ένα αυτοσχέδιο δικό του χώρο(σαν μικρό πάρκο), όπου ότι ζημιά και να κάνει δεν θα σε νοιάζει, στο υπόλοιπο σπίτι βάλε εμπόδια μπροστά από τις γλάστρες, μην στρώνεις χαλιά, μην αφήνεις τα παπούτσια σου χύμα για να τα βρει και να τα δαγκώνει κτλ και το βασικότερο: μην το αρπάζεις ξαφνικά από το πουθενά, ότι και αν έχει κάνει και ειδικά από το σβέρκο. Απόσπασέ του την προσοχή χωρίς να το αγγίξεις και κάνε εναλλαγή των παιχνιδιών του κάθε μια δυο μέρες για να μην τα βαριέται και καταλήγει σε παιχνίδια που εσύ δεν θέλεις(πχ: γλάστρες). Αν δεν πιάνει το παιχνίδι για να το αποσπάσεις, χρησιμοποίησε λιχουδιές που βάζεις κάτω από την μύτη του, όταν δαγκώνει πχ τις γλάστρες και μόλις αφήσει «μπράβο» και δώσε την λιχουδιά. Αν το κάνεις αυτό, το κουτάβι θα μάθει το “άστο” θετικά μέσα σε πολύ λίγες μέρες. (δες το βίντεο της kikopup για το άστο).

Η θετική εκπαιδεύση που διάλεξες, για να πετύχει προϋποθέτει ότι το χέρι σου όταν πλησιάζει το σκυλί είναι μόνο για χάδια, φαγητό και παιχνίδια.
Αν το χέρι σου το χρησιμοποιείς μια φορά για να ταΐσεις και μια φορά για να το αρπάξεις από την γλάστρα δεν μπορεί το κουτάβι να εμπιστευτεί το χέρι αυτό, οπότε, ότι χτίζεις με την θετική εκπαίδευση, το χαλάς με το άρπαγμα. Κάτι σαν το γεφύρι της Άρτας... Δες στο you tube βιντεάκια της kikopup, για το θέμα αυτό. Η kikopup, εχει κατά την γνώμη μου τα καλύτερα βίντεο για θετική εκπαίδευση και πρόληψη.

ΥΓ: Η κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη για όλα τα σκυλιά. Γι αυτό που έφυγε τόσο νωρίς από την μητέρα του, ακόμη περισσότερο. Αν μπορείς, βρες κάποιο σκυλί φίλου, που να είναι κοινωνικοποιημένο, εμβολιασμένο κτλ και με τις κατάλληλες προφυλάξεις για την υγεία του, φέρε το κουτάβι σου συχνά σε επαφή με το σκυλί αυτό, για να «αντικαταστήσει» κατά κάποιο τρόπο τα μαθήματα που θα έπαιρνε από την μητέρα του.


 
Last edited:


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
κουτάβι είναι θα δαγκώσει ,θα κάνεις τις μούρλιες τους και θα περνάτε τρελές μέρες μαζί!

μην το μαλώνεις και το φοβίζεις άστο να κάνει τα δικά του,απλά προσπάθησε ήρεμα να του δείχνεις πώς δεν σου αρέσει κάτι.σκέψου το αλλιώς μην του φωνάζεις απο τώρα γιατί έχεις χρόνια μπροστά σου να ζήσεις διάφορα ...

υγ ρίξε μία ματιά στο φόρουμ και θα καταλάβεις γιατί δεν έπρεπε να αγοράσεις σκύλο απο ιδιώτη η πέτ σοπ, στην τελική αν δεν έχεις αρκετά λεφτά να διαθέσεις υπάρχουν άπειρα σκυλιά έξω που μοιάζουν σε ριτρίβερ και ψάχνουν ένα παντοτινό σπίτι μην τους κλείνεις την πόρτα άδικα και ενισχύεις ανεύθυνες γέννες!
 
Last edited:




zuccheros

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2013
46
0
ΑΘΗΝΑ
να επισημάνω κάπου εδώ επι ευκαιρίας πως δεν έδωσα λεφτά για το σκυλάκι.
ήθελα να αποκτήσω και δεν θα έδινα σε καμία περίπτωση λεφτά,αν δεν έβρισκα αυτό από γνωστό θα πήγαινα σε φιλοζωική για αδέσποτο.
υπάρχουν άπειρα που πάνε καρφί για εφθανασία.
έχω ανοίξει το θέμα πάντως για να αντλήσω πληροφορίες για την από εδώ και πέρα πορεία και όχι για το τι έχει γίνει και πως,καλά κάνετε και ρωτάτε αλλά τα έχω πει όλα πλεον για το παρελθόν.
ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και ειδικότερα τον freedom που ήταν ιδιαίτερα έυστοχος και βοηθητικός.
θα είμαστε σε επαφή γιατί θα συναντήσω και άλλα θέματα.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU