Κούρεμα Μαλτέζ


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μάλλον δεν το εξήγησα καλά, δεν είναι σγουρό απλά χωρίζεται σε τούφες ακόμα και 5 λεπτά μετά το χτένισμα. Θα βάλω φώτο αν τα καταφέρω.
Τον μικρό τον έχω υιοθετήσει πριν 4 μήνες, η οικογένεια που τον είχε μου είπε ότι τον είχαν φέρει από Ουγγαρία, πως και τι δεν ξέρω, από χαρτιά μου έδωσε μόνο το βιβλιάριο-διαβατήριο, οπότε άγνωστο από που προέρχεται.
Η τρίχα του όχι δεν έχει γίνει μία μάζα, απλά σε μερικά σημεία έχει κάνει τζίβες και κυρίως στο λαιμό που φοράει λουράκι+σκάλιμπορ. Θα τον κάνω μπάνιο την άλλη βδομάδα γι' αυτό έλεγα αν του ψαλιδίσω λίγο τις άκρες και με το μαλακτικό θα είναι πιο εύκολο να τις λύσω.
Επειδή και καλοκαίρι έρχεται και εκτός από διακοπές θα πηγαίνουμε και αρκετά εξοχή, να πω την αλήθεια προτιμώ να έχει λίγο πιο κοντά μαλλάκια από το να τον κυνηγάω μην πάει σε χόρτα-άμμο-χώματα και να τον περιορίζω λόγω μαλλιού.
Με το να επανέλθει εννοώ να ξαναγίνει ίσιο. Σε κάποιο thread είχα διαβάσει ότι αν κουρευτεί με μηχανή σγουραίνει το μαλλί του γι' αυτό αν χρειαστεί μόνο ψαλίδι. Εγώ ξέρω μόνο για πέρυσι ότι τον είχαν κουρέψει με μηχανή, πιο πριν δε γνωρίζω.

Ιδού το αγόρι μου!
View attachment 7501
Περιμένω συμβουλές, ευχαριστώ!:)

edit:Η φώτο είναι 2 μήνες πριν το μαλλάκι του τώρα είναι πιο μακρύ
Εσαι απολυτα σιγουρη, οτι ειναι καθαροαιμος Μαλτεζ?
Εχεις δει τους γονεις- και τα Pedigree τους???
Εαν οχι, παιζει παρα πολυ, οτι ειναι ενα "ανακατεμα" με κανισακι- γριφφονακι, μαλτεζακι- σε λευκο χρωμα.
Καθολου σπανιο φαινομενο στην ελλαδα!
Εγω στην πελατεια μου εχω απειρα σκυλακια που θα μπορουσαν να ειναι αδελφακια με το δικο σου!
 


nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Καλέ που να δω τους γονείς; Εδώ δεν ξέρω αν ο δικός μου έχει πέντιγκρι, που αμφιβάλλω πολύ αν έχει...
Οπότε αν είναι καθαρόαιμος, όχι το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω, δεν ξέρω καν από που τον είχαν πάρει (πετ σοπ-εκτροφείο-ιδιώτη).
Από εκεί και πέρα, για το συγκεκριμένο σκύλο τι προτείνεις; Συμφωνείς με αυτά που είπα στο προηγούμενο ποστ; Ή τσάμπα παίδεμα και μπορώ να τον κάνω με μηχανή αλλά να του αφήσω αρκετό μήκος;:confused:

Όσο για τα αδερφάκια του δικού μου δεν το σχολιάζω, ο δικός μου είναι μοναδικός χαχα!:eek::D:D:D
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eντάξει μαλτεζάκι δεν είναι.., είναι ένα πολύ χαριτωμένο γκριφονάκι κανισάκι- μαλτεζάκι (όλα αυτά μαζί)..

Τι υφή έχει η τρίχα του σκληρή ή μαλακή?
 
Last edited:


nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Η τρίχα του είναι πολύ λεπτή και μαλακή και μπλέκεται εύκολα. Κάθε μέρα που γυρνάμε απ΄το πάρκο κουβαλάει στην κοιλιά και τα πόδια του διάφορα ενθύμια, κλαράκια-φύλλα-αγκάθια, κολλάνε με τη μία. Λοιπόν;
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο πανέμορφο σκυλάκι σου είναι ημίαιμο.
Εφόσον η δομή της τρίχας του έχει πάρει από maltese..(γιατί μπορεί να είχε και κανένα terrier μέσα του ποτέ δεν ξέρεις.), αν θες να ακολουθήσεις το τι κάνουν τα maltese.. τα maltese ποτε δεν κουρεύονται, ψαλιδίζονται σε ελάχιστα σημεία και χρειάζονται καθημερινό βούρτσισμα...καθημερινό όμως..!!
Να κατσάρωσε η τρίχα του από την μηχανή προσωπικά το θεωρώ δύσκολο..
Το σκυλάκι μια η άλλη και μορφολογικά από όσο είδα δεν είναι maltese.., οποτε δεν κολλάμε μονο στην τρίχα..

Εφόσον η τρίχα είναι πολύ λεπτή και μαλακή της φέρεσαι και ανάλογα..καθημερινό βούρτσισμα..με μεγάλη προσοχή για να μην πίανει κόμπους..(η λεπτή τρίχα πίανει κόμπους πολύ πιο εύκολα απο την σκληρη..)
 
Last edited:


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Απο πειρα ξερω, οτι οι περισσοτεροι ιδιοκτητες σκυλων με το μαλλακι του δικου σου- απο καπιο σημειο (η ας πουμε καλυτερα μηκος) και μετα δεν καταφερνουν να το διατηρουν χορις κομπους και τζιβες!
Και ετσι παρα πολλοι αποφασιζουν και το κρατουν σε ενα moderate μηκος, που μπορει να γινει ακομα και με μηχανη, εαν δεν υπαρχουν κομποι!
Οσο πιο πολλοι κομποι και τζιβες υπαρχουν, τοσο πιο κοντα πρεπει να κουρευεται ο σκυλος για να αφαιρουνται αυτα!

Το τριχοιμα του σκυλου δεν αλλζει υφη-μορφη απο το κουρεμα!
Εαν ενα μαλτεζακι εχει καλη ποιοτητα τριχας πριν απο το κουρεμα- θα την εχει και μετα, οταν μεγαλονει το μαλλι του!

Προβληματα και αλλαγες παρουσιαζονται μονο στα σκυλια που πρεπει να στριπαρουνται!
 


nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις:)

Η αλήθεια είναι ότι έχετε πέσει μέσα, τις τζίβες άρχισα να μην τις ελέγχω τώρα που έχει μακρύνει το μαλλί του. Έχω κι ένα σπρέυ μαλακτικό αλλά και πάλι δεν κατάφερα να τις λύσω εντελώς. Άσε που κάνω πατέντες, σπρέυ στη βούρτσα ή στο χέρι μου και μετά του το απλώνω γιατί δεν του αρέσει καθόλου.
Γουλί δε σκεφτόμουν σε καμία περίπτωση να τον κουρέψω, απλά αυτό, ένα μήκος που να μπορώ να το περιποιούμαι κατάλληλα χωρίς παράλληλα να τον περιορίζει στις εξόδους μας.

Όσο για την καθαροαιμία, εντάξει δε με απασχόλησε και ιδιαίτερα στην επιλογή μου, μάλλον καθόλου, στα καταφύγια έψαχνα και βρήκα τον μυτόγκα μου*agapoylas* Από εκεί και πέρα δεν είχα καμία αυταπάτη ότι είναι πρότυπο δείγμα φυλής:D!
Θα δω αν καταφέρω να τις λύσω παραπάνω με το μπάνιο που θα τον κάνω έτσι ώστε να τον πάω να τον κάνουν με μηχανή σε μεγάλη σκάλα μην τον παιδεύω τσάμπα το μούργο.

Σας ευχαριστώ πολυ και πάλι.

Υγ: η φώτο τον αδικεί, είναι τρελλός φάτσας:p
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όσο για την καθαροαιμία, εντάξει δε με απασχόλησε και ιδιαίτερα στην επιλογή μου, μάλλον καθόλου, στα καταφύγια έψαχνα και βρήκα τον μυτόγκα μου Από εκεί και πέρα δεν είχα καμία αυταπάτη ότι είναι πρότυπο δείγμα φυλής!
Ακριβώς..:)και μπράβο σου που τον υιοθέτησες :)
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Θα δω αν καταφέρω να τις λύσω παραπάνω με το μπάνιο που θα τον κάνω έτσι ώστε να τον πάω να τον κάνουν με μηχανή σε μεγάλη σκάλα μην τον παιδεύω τσάμπα το μούργο.
Ετσι πρεπει- και αν δεν τα καταφερνεις, μην αργεις να πας για κουρεμα!
Οι τζιβες ολο χειροτερες γινονται!

Αλλο ενα "μυστικο": Βαλτον σκυλο στην μπανιερα- βρεξτον και πλακοσε τον με μπολικο μαλακτικη. Οπος ειναι ετσι- βουρτσισε τον με μια συρματινη βουτρσα και μετα ξεβγαλε τον καλα!
Συνηθος βγαινουν αρκετες τζιβες ετσι!
 


nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Χα χαχα κοίτα να δεις που αυτό το μυστικό είχε σώσει και τα δικά μου μαλλιά όταν τα είχα κάνει κοτσιδάκια-ράστα και μετά από διακοπές που αποφάσισα να τα λύσω στο πίσω μέρος του κεφαλιού είχε κάτι τζίβες που έλεγα θα τα ξυρίσω γουλί!:eek::D:D:D

Ευχαριστώ πολύ;)
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γενικά όμως τα μαλτεζάκια (επειδή είμαστε σε αυτό το topic) χρειάζονται καθημερινό βούρτσισμα με μεγάλη σχολαστικότητα..
και οποιος θέλει να πάρει maltese πρέπει να υπολογίσει και αυτό.., δεν υπάρχει κάτι πιο άσχημο από ένα ξυρισμένο ή κακο κουρεμένο maltese..
 


nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Σωστά, μη δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις:)

Ο δικός μου μάλλον είναι λίγο off topic:D
 




eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
καλησπερα,
η γλυκια μου ιντη ειναι πλεον 2 ετων!!!! οπου να ναι θα γιορτασουμε και τα γενεθλια της!!!! την εχω κουρεψει αρκετες φορες.αλλες με μηχανη,αλλες με ψαλιδι και αλλες ξυρισμα,γιατι οπως εχω πει πηγαινουμε τακτικα στην εξοχη και την αφηνω να τρεχει στα βουνα και στα λαγκαδια.........οπου ειναι δυσκολο να διατηρει το τριχωμα της.οπως και να εχει προτειμω να μην ειναι τοσο ομορφη με το τελειο τριχωμα της αλλα χαιρομαι που την βλεπω να παιζει με το κανισακι της μαμας μου.μου αρεσει που καθεται ετσι πανεμορφη που ειναι στους καναπεδες ολο το χειμωνα,αλλα τωρα που ηρθε η ανοιξη και ειμαστε παλι στην εξοχη,δεν την ξυρισα βεβαια αλλα σιγουρα ειναι πιο κοντο το τριχωμα,οποτε την χτεινιζω πιο ευκολα και δεν μαζευει χορτα.
 


eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
ύγ. μια φορα την ξυρισα μονο γιατι δεν μπορουσα να της βγαλω τα χορτα ειχε γεμισει και με εκεινα τα αγκαθια και πονουσε οταν προσπαθουσα να της τα βγαλω.γενικα στο κουρεμα καθεται ομως και ουτε μελαγχολει.....τωρα εχει μαλλακια αλλα ειναι ελαφρως κουρεμενα με ψαλιδι/
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ισως έκανες περισσότερο για ένα terrier όμως..., αν δεν μπορούμε να περιποιηθούμε όπως πρέπει μια φυλή επιλέγουμε μια άλλη που είναι ευκολότερη η πιο κατάλληλη για τον τρόπο ζωής μας.

:)
 


eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
μπορω να την περιποιηθω,οπως εχω ηδη πει με την ιντη ζουμε σε διαμερισμα στην αθηνα και ακριβως επειδη ειναι του καναπε και δεν χρειαζεται και τρελη ασκηση,για τυτο τη πηρα.πηγαιναμε στην εξοχη αλλα για λιγες μερες μονο.δυστυχως εγω αρρωστησα (τωρα ειμαι καλα) και πηγαμε στην εξοχη.εκει ναι ενα μαλτεζακι εχει προβλημα οσο αναφορα τον καλλωπισμο του και για ενα τερριε ειναι καλυτερα.......αλλα τωρα εγινε.οπως και να εχει πιστευω πως ειναι καλυτερα να ειναι κουρεμενη,ετσι κι αλλιως δεν θα την παω στα καλλιστεια,αλλα να ζει στην εξοχη (φυσικα δεν κοιμαται εξω) παρα με τα πολυ μακρια μαλλακια της και να περιοριζεται σε βολτουλες.......
βεβαια συμφωνω να μην κουρευετε τα μαλτεζακια σας,αν δεν υπαρχει λογος,λιγο με το ψαλιδι για να μην τα παταει,αλλα βεβαια παιζει ρολο και το που ζει ο σκυλος......η ιντη ζει σε δυο διαφορετικα μερη χειμωνα-καλοκαιρι για αυτο και κουρευεται τετοια εποχη.....οχι με την ψιλη λιγο παραπανω ομως.
 


sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Επειδη και εμεις εχουμε μαλτεζ και ξερω πως ειναι οταν την κουρευουμε εχω να πω το εξης. καλυτερα να την ξυρισεις ΤΕΛΕΙΩΣ μια φορα τωρα την ανοιξη. Οταν λεμε τελειως εννοοω και το κεφαλι και την ουρα και ολα. Εχω δει πως ειναι αν αφησεις παραδειγμα το κεφαλι και δεν ειναι τοσο ομορφο. Αν κανεις αυτο που σου ειπα για μερικες μερες θα ειναι πολυ ασχημο σαν τσιουαου ασπρο! Ομως οταν περασει το πολυ ενας μηνας θα γινει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Θα εχει μεγαλωσει το τριχωμα ομοιομορφα και θα ειναι τελειο. Μαλτεζ μετα απο 20-30 μερες ολοκληρωτικου ξυρισματος ειναι απο τα ποιο ομορφα σκυλια που εχω δει.
Απο οτι βλεπω στην φωτογραφια προτιμησες να αφησεις το κεφαλι. Φυσικα ειναι προσωπικη μου αποψη. Απλα το γραφω γιατι την εχουμε πολλα χρονια και εχουμε πειραματιστει αρκετα. ΑΛλα σαν αυτο που σου εγραψα δεν υπηρχε !!!
 




doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Πάει καιρος από το τελευταίο post αλλά έχω μια απορία σχετικά με το κούρεμα των μαλτέζ.
Εκτός από το μακρύ τρίχωμα-πέπλο, δεν μπορούμε να κρατήσουμε το puppy-cut και όσο μεγαλώνει?
Το βρίσκω προσωπικά πιο βολικό αλλά και ωραίο.
Γνώριζεται αν το συγκεκριμένο κούρεμα γίνεται με ψαλίδι ή μηχανή?