Κυνήγι σκιών


Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Πω πω ευτυχώς που με ενημερώσατε για το λέισερ πρίν χρειαστεί καν να το χρησιμοποιήσω :) Δεν ήξερα πόσο σοβαρές θα ήταν οι συνέπειές του και η πλάκα είναι πως θα το δοκίμαζα,τελικά ούτε κατα διάνοια!!Το χρησιμοποιούν πάρα πολλά άτομα στο πάρκο που πηγαίνω,μου φαίνεται πως κάνουν λάθος!
 


Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Να ενημερώσω πως μετά και από τις συμβουλές σας (merci) εδώ και 5 μέρες παίζουμε περισσότερο και όχι τρεχάλες μόνο και κουράζεται και δεν κυνηγάει τπτ πέραν της γυναικός μου για να την ταΐσει !!!
Δείχνει να αγνοεί τις σκιές εως τώρα.:)

Τα παιχνίδια τα μαζέψαμε από το πάτωμα και ενθουσιάζεται πλέον με όλα σε σημείο που πάει στην κούτα της και τα κλέβει μόνη της !!!



Είμαι πανευτυχής:)
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Άρη δε μπορώ να καταλάβω ποιά η συσχέτιση της χρήσης laser από τον ιδιοκτήτη με την ικανότητα του σκύλου για φύλαξη. Ο σκύλος μπορεί απλά να ενδιαφέρεται περισσότερο για το κινούμενο φωτάκι και να αδιαφορεί για το αν περνάτε εσείς ή να μην το χει. Μπορεί να σας αντιλαμβάνεται μια χαρά, απλά να μη σας θεωρεί απειλή.

Αν ένας σκύλος έχει OCD, καλά θα κάνει ο ιδιοκτήτης του να ασχοληθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα από το να τον κάνει φύλακα. Ένα σκυλί στρεσσαρισμένο δεν είναι κατάλληλο ούτε για δουλειά ούτε για συντροφιά. Ούτως ή άλλως, όπως είπε και Ντέννης, μέχρι να τελειώσει ΒΥ και να φτάσει σε ηλικία για εκπαίδευση φύλαξης η Cuba (εντοπισμένος πλέον ο Theo :p ) θα έχει περάσει αρκετός καιρός. Εδώ φαίνεται να έχει διαφορά σε 4 μόλις μέρες.
 


Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Πλέον το κάνει 1 φορά την εβδομάδα για μερικά δευτερόλεπτα και δείχνει να έχει ψιλοκαταλάβει πως δεν αξίζει σαν παίγνιο !!

1) Σταματήσαμε το λέιζερ
2) περισσότερη ώρα σε παιχνίδι μαζί μας και όχι μόνη της
3) Όταν πάει να το κάνει της αποσπούμε την προσοχή με κάτι άλλο
 


grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Καλησπερα.Theo θα ηθελα να σε ρωτησω πως παει η σκυλα σου με το θεμα του OCD γιατι αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα εδω και μηνες με τον δικο μου(απο τον 6ο μηνα εως τωρα 19 μηνων).Να προσθεσω πως εμενα το κανει σε σκιες που δημιουργουνται στον ηλιο.Συμπεριφερεται λες και μπαινει σε διαδικασια κυνηγιου.Πηρες καποια γνωμη απο γιατρο ή εκπαιδευτη πανω στο θεμα?Ας βοηθησει επισης οποιος διαθετει οποιαδηποτε πληροφορια σχετικα με το OCD.
 
Last edited:


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Αν το googlάρεις βγάζει αρκετά αποτελέσματα στα Αγγλικά...
Η σούμα είναι ότι συνήθως εμφανίζεται μετά τους τέσσερις μήνες....υπάρχουν αίτια ψυχολογικά...που έχουν να κάνουν με το stress και την ελλειπή εκτόνωση....αλλά και βιολογικά....που οφείλονται σε κληρονομικότητα (γι'αυτό υπάρχουν και σχετικά διαφορετικές μορφές εμφάνισης ανάλογα με την φυλή...)

Εδώ έχει και ένα πρόχειρο testάκι:
http://www.dogchannel.com/dog-magaz...-fancy-exclusive-0712/rate-your-dogs-ocd.aspx
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
βασιλη εσενα ειναι ενηλικος ο σκυλος και απο οτι θυμαμαι με βασικη υπακοη...
δοκιμασε οταν προσπαθει να κυνηγησει σκιες... να του επιβληθεις με εντολη... ενω συνεχιζουν να κινουνται σκιες κατω...
 


betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
37
germany
γίνεται ψυχωτική
Noela η ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη ειναι νευρωση και ανηκει στις αγχωδεις διαταραχες.Δεν ειναι ψυχωση.
 
Last edited:


grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
To εχω προσπαθησει κι αυτο Πετρο,καποιες φορες υπακουει και καποιες οχι.
 


Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Επανέρχομαι στο θέμα μετά από καιρό.

Πλέον η σκύλα είναι 17 μηνών και δεν το κάνει εδώ και 6 περίπου μήνες.

Η συνταγή ήταν οι 3 ενέργειες που αναφέρω σε προηγούμενο πόστ μου στο παρόν νήμα.
 


Όσκαρ

Active Member
20 Ιανουαρίου 2012
40
0
χαίρομαι που έχετε αναπτύξει το συγκεκριμένο πρόβλημα, διότι και εμένα ο σκύλος μου(16μηνών) τον τελευταίο ένα μήνα περίπου ,φερμάρει σκιές και στέκεται απο πάνω τους και ανασηκώνεται (όπως κάνουν τα άλογα) και πέφτει πάλι πάνω στην σκιά,γαβγίζει κλπ κλπ. Εμένα μάλλον οφείλετε στην ύπαρξη του νέου μέλους στο σπίτι.μάλλον θεώρησε πως τον παραμελούμε για χάρη της μικρής.
θα ακολουθήσω και εγώ τις συμβουλές σου Τheo.
 


Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
31
Εγω που εχω ενα ροτ 13 μηνων και παιζει με το λειζερ αλλα παρολα αυτα ποτε δν κυνηγησε σκιες και τετοια το χρησιμοποιουμε αραια και που οταν δν βρισκουμε καποιο σκυλακι στο παρκο για να παιξουμε... Βεβαια κυνηγαει και ξυλα μπαλακια και τετοια αλλα το βραδυ επειδη εγω δν τα βλεπω και δν βλεπω και αυτην παιζουμε με λειζερ... Δημιουργει τοσο θεμα τελικα?
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981