Κυνομαχίες στην Ελλάδα


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Dogo said:
Και για κάτι άλλο είμαι περίεργος (αν όχι σίγουρος)...Ακόμα και εγώ,που δεν ασχολούμε με τα Πίτ-Μπούλς,ξέρω κάποιους ή ξέρω "κάποιους που γνωρίζουν κάποιους" που ασχολούντε με αυτό το πράγμα.
Αυτοί που ασχολούντε με τα Πίτ-Μπούλς δεν γνωρίζουν τι γίνετε?
Και αν γνωρίζουν τι κάνουν ή τι προτίθεντε να κάνουν ή τέλος πάντων τι προτείνετε ότι πρέπει να γίνει?
ΠΕΣΤΑ!!!!
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> :evil:
 


gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
Νομίζω ότι το topic άνοιξε για να συζητήσουμε για τις σκυλομαχίες στην Ελλάδα και όχι για να συζητήσουμε πάλι στο τι κάνουν τα πίτμπουλ και τι όχι. Τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί και στο τέλος θα παέι για κλείδωμα το θέμα όπως κάθε φορά. Αλλά ας το ξανασυζητήσουμε.

Ο αρθρογράφος απλά βρίσκει "θέμα" και το μεγενθύνει και το "στολίζει" για να το πουλήσει αλλά δεν το δημιούργησε αυτός.
Το ξέρω ότι δεν το δημιούργησε αυτός αλλά σκεφτείτε πόσοι θα διαβάσουν για τα πίτμπουλ που κλειδώνουν, ανέχονται τον πόνο, έχουν δημιουργηθεί για να σκοτώνουν κ.α. θα πάνε με το σκεπτικό αυτό να πάρουνε και αυτοί σκύλο που τα κάνει όλα αυτά?

Και για κάτι άλλο είμαι περίεργος (αν όχι σίγουρος)...Ακόμα και εγώ,που δεν ασχολούμε με τα Πίτ-Μπούλς,ξέρω κάποιους ή ξέρω "κάποιους που γνωρίζουν κάποιους" που ασχολούντε με αυτό το πράγμα.
Αυτοί που ασχολούντε με τα Πίτ-Μπούλς δεν γνωρίζουν τι γίνετε?
Οι περισσότεροι ξέρουν τι γίνεται, και? Τι μπορούν να κάνουν? Καταγγελία? Και μετά την καταγγελία τι? Ποιος θα προστατέψει αυτόν τον άνθρωπο? Κανείς!

Και κάτι που νομίζω συμβαίνει είναι πως οργανωμένες κοινότητες για τα Πίτ-Μπούλς (φόρουμ,club,σύλογοι,κλπ.) δεν ασχολούντε με το θέμα κυνομαχίες,σαν να μην υπάρχει στην Ελλάδα...ή δεν είναι έτσι?
Έτσι είναι. Δεν ασχολούνται. Όχι ακόμα μάλλων επειδή τα περισσότερα δεν έχουν παραπάνω από 3 χρόνια λειτουργίας. Είναι νωρίς ακόμα για να μιλάμε για το θέμα κυνομαχία. Επειδή είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Νομίζω ότι το topic άνοιξε για να συζητήσουμε για τις σκυλομαχίες στην Ελλάδα και όχι για να συζητήσουμε πάλι στο τι κάνουν τα πίτμπουλ και τι όχι.
Συμφωνώ.

αλλά σκεφτείτε πόσοι θα διαβάσουν για τα πίτμπουλ που κλειδώνουν, ανέχονται τον πόνο, έχουν δημιουργηθεί για να σκοτώνουν κ.α. θα πάνε με το σκεπτικό αυτό να πάρουνε και αυτοί σκύλο που τα κάνει όλα αυτά?
Διαφωνώ, αυτά είναι πασίγνωστα έτσι κι αλλιώς ... πες μας εσύ τί κάνει το pitbull. Εχει δυνατότερο δάγκωμα από όλα τα σκυλιά? Κλειδώνει? Τί κάνει το σκυλί αυτό να κρέμεται μία ώρα από λάστιχο? Μπορεί να το έχει κάποιος άπειρος από σκύλο? Ποιές ράτσες είναι καλύτερες απο αυτό και σε ποιά θέματα? Ποιές χειρότερες? ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΕ το πίτμπουλ όπου μπορείς, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να έχουν πιτ οι σωστοί ιδιοκτήτες ...

Αν θες απάντησε σε αυτά, σε άλλο topic, μιας και αυτο είναι για τις κυνομαχίες ... και πάμε παρακάτω ...

Οι περισσότεροι ξέρουν τι γίνεται, και? Τι μπορούν να κάνουν? Καταγγελία? Και μετά την καταγγελία τι? Ποιος θα προστατέψει αυτόν τον άνθρωπο? Κανείς!
Ποιό είναι το νομικό καθεστώς? Χρειάζεται επώνυμη? Αν εγώ την ώρα που κάνω κάμπινγκ στην Εύβοια δώ ένα καράβι να ξεφορτώνει όπλα και ναρκωτικά, δεν μπορώ να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία? Πρέπει να πάω και στο δικαστήριο και να λέω ''ναι, τους είδα, αδειάζανε όπλα?'' Δεν νομίζω. Αν ήθελαν κάποιοι πολλά θα είχαν κάνει ...

Έτσι είναι. Δεν ασχολούνται. Όχι ακόμα μάλλων επειδή τα περισσότερα δεν έχουν παραπάνω από 3 χρόνια λειτουργίας. Είναι νωρίς ακόμα για να μιλάμε για το θέμα κυνομαχία. Επειδή είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα.
Οταν υπάρχει τόσο μεγάλο θέμα, αρχίζεις από εκεί ... και από άλλα πόστα προσπαθείς να προωθήσεις και τα υπόλοιπα ... όχι πως δεν έχει γίνει τίποτα, αλλά να συναντιέσαι με άλλους 10 και να κρεμάτε τα σκυλιά από τα λάστιχα, δεν είναι προτεραιότητα. Για μένα. Αν υπάρχει άλλο θέμα που δεν ξέρω, ζητώ συγγνώμη, όποιο κι αν είναι αυτό ... που το παρέλειψα.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Διάβασα τις απόψεις σας με πολύ προσοχή.
Οι λόγοι που ακόμα και σήμερα υπάρχουν νοσηροί εγκέφαλοι που βγάζουν λεφτά πατώντας σε κατακρεουργημένα κουφάρια σκύλων είναι οι εξής:

1. Η έλλειψη παιδείας γενικότερα. Μην ξεχνάμε πως οι «άνθρωποι» που ασχολούνται με τις κυνομαχίες είναι κατώτατου μορφωτικού επιπέδου και κατά βάση περιθωριοποιημένα άτομα.

2. Τα χρήματα που κερδίζουν κάποιοι από την εκτροφή και την εκπαίδευση εώς την διοργάνωση των κυνομαχιών και τα παράνομα στοιχήματα, υπολογίζονται σε χιλιάδες ευρώ.

3. Η έλλειψη αποφασιστικότητας αυτών που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις να ανοίξουν το στόμα τους και να προβούν σε επώνυμες καταγγελίες, με πρόφαση τον φόβο για την ζωή τους.

4. Οι ποινές δεν είναι εξοντωτικές. Ακόμα και εάν οι ένοχοι καταδικαστούν σε φυλάκιση, ασκώντας έφεση γλιτώνουν με ένα απλό πρόστιμο, το οποίο θα αποσβέσουν την επόμενη μέρα, διοργανώνοντας μια ακόμα κυνομαχία.

Συνοψίζοντας:

Ο Νόμος 3170 θα πρέπει να τροποποιηθεί άμεσα και να προβλέπει πολύχρονη φυλάκιση και εξοντωτικά πρόστιμα για τα ανθρωπόμορφα τέρατα που εμπλέκονται στις κυνομαχίες, είτε έμμεσα, είτε άμεσα.

Τα στόματα πρέπει να ανοίξουν. Οι κυνομάχοι δεν είναι τίποτα άλλο από θρασύδειλα ανθρωπάκια. Οι άνθρωποι που προφασίζονται τον φόβο για τις συνέπειες που θα προκύψουν από μια ενδεχόμενη καταγγελία στις Αστυνομικές Αρχές, απλά αποποιούνται την ευθύνη.

Οι ζωοφιλικές κοινότητες των θαυμαστών και φίλων των φυλών που χρησιμοποιούνται στις κυνομαχίες (πιτ-μπουλς, rott, american Staffordshire Terrier κ.α) θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν και να πετάξουν από τον κύκλο τους «ανθρώπους» που έχουν εισχωρήσει σε αυτές με το προσωπείο του κυνοφιλου και σκοτεινά κίνητρα.

Εάν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, θα πρέπει να αρχίσουμε από τους εαυτούς μας.
Ας καταλάβουμε όλοι πως όσο είμαστε ανεκτικοί σε τέτοια φαινόμενα, τόσο αυτά θα διαιωνίζονται.
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
με τις κυνομαχιες ασχολουνται ατομα που πολλες φορες ειναι υπερ ανω πασης υποψιας και με αρκετα καλη κοινωνικη θεση.

οσον αφορα στις απαγορευσεις φυλων το μονο που διακρινω ειναι κυνοφοβια ελλειψη βασεως και γνωσης
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ θα ήθελα τις ζωοφιλικές κοινότητες των θαυμαστών των φυλών που χρησιμοποιούνται στις κυνομαχίες να συνασπιστούν και να συστρατευτούν πίσω από ένα κοινό σκοπό με απώτερο στόχο:

Να ενημερώσουν τον κόσμο σχετικά με αυτές τις φυλές, προσπαθώντας να καταρρίψουν ισχυρισμούς και μύθους για «σαγόνια που κλειδώνουν», για «σκυλιά δολοφόνους» κτλ.

Να ενημερώσουν και να προσπαθήσουν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για το αίσχος των κυνομαχιών.

Να προστατεύσουν όποιον μπορεί να δώσει στοιχεία σχετικά με κυνομαχίες αναλαμβάνοντας να κάνουν εκείνοι την καταγγελία (ως ζωοφιλική κοινότητα) στις αρμόδιες αρχές.

Να προωθήσουν την εκπαίδευση των σκυλιών σε κυναθλήματα όπως το agility, για να αποδείξουν πως αυτά τα σκυλιά έχουν και άλλες δυνατότητες, εκτός από δυνατά σαγόνια.

Αντί για όλα αυτά (που κάποιοι θα τα θεωρήσουν προφανώς αυτονόητα), διαπιστώνω:

Απίστευτη ασυνεννοησία (εώς και εχθρότητα) μεταξύ των φιλοζωικών κοινοτήτων.
Έλλειψη αποφασιστικότητας και πρωτοβουλίας σχετικά το μείζον θέμα του αίσχους των κυνομαχιών.
Έλλειψη διάθεσης να ενημερώσουν σωστά τον κόσμο.

Δυστυχώς όσοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει flirtpole και springpole και δουν φωτογραφίες και βίντεο σκύλων να κρέμονται από λάστιχα, θα συμφωνήσουν με τον συντάκτη του απαράδεκτου κυνολογικά άρθρου που δημοσίευσε το ΕΘΝΟΣ.

Εάν ο κόσμος δει φωτογραφίες κακοποιημένων σκυλιών που βασανίστηκαν βάναυσα από τα ανθρωπόμορφα τέρατα που ονομάζονται κυνομάχοι, υπάρχει μια ελπίδα να ευαισθητοποιηθει και να δραστηριοποιηθεί έτσι ώστε να εξαρθρωθούν αυτά τα κυκλώματα.

Για του λόγου το αληθές:
Δείτε αυτές τις δύο φωτογραφίες και πείτε μου τι συναισθήματα σας προκαλούνται:

 


katrin

Active Member
26 Αυγούστου 2007
40
0
ΑΘΗΝΑ
Aναρωτιεμαι, λιστα με χαρακτηρες ανθρωπων που θα τους απαγορευονταν η κατοχη οποιουδηποτε σκυλου, υπαρχει;
Γιατι δεν θα παει ποτε μονο του το πιτμπουλ σε κυνομαχια για να βγαλει λεφτα και για να το παιξει 'ο καλυτερος και δυνατοτερος ολων'...... :x
 


psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Φίλοι μου , δεν υπάρχουν άνθρωποι ! που θα βάλουν τον σκύλο τους να τσακωθεί για οποιαδήποτε λόγο ..
όσοι το κάνουν λέγονται εγκληματίες
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε ήδη υπάρχον θέμα

kostvl18 said:
Παρακαλώ να δημοσιευτεί και αλλού.
Κυκλώματα κυνομαχιών βρέθηκαν στην Αττική.

Νεκρά και τραυματισμένα σκυλιά εντόπισαν πολίτες σε χοιροστάσιο του
Μαρκοπούλου.

Καθημερινή 2-12-2007

περισσότερα: http://www.pitbull-rescue.gr/
Ακόμη:
http://www.madata.gr/index.php?news=10065

Ένα εκτενές άρθρο γύρω απο ττα κυκλώματα κυνομαχιών που βρέθηκαν στην Αττική!
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
και το αρθρο τελικα καταληγει στο οτι πρεπει να απαγορευτουν καποιες φυλες σκυλων.συγνωμη που γινομαι απαισιοδοξος αλλα δεν νομιζω να αλλαξει ποτε κατι αν και αυτοι που δειχνουν να θελουν να βοηθησουν τελικα προωθουν ακομα περισσοτερο την περιθωριωπιηση των πιτ μπουλ .
Τωρα οσον αφορα το μαρκοπουλο φενεται καθαρα η καλυψη απο ολους τους αρμοδιους φορεις αισχος
 




kostvl18

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2007
51
0
Μυτιλήνη οεο
Σωστά!Το άρθρο αφήνει σαν υπονοούμενο ότι πρέπει να απαγορευτούν τα Πιτ στην Ελλάδα.Αλλά όλα αυτά γίνοντια μόνο και μόνο επειδή το θέμα πουλάει...
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το είδα στο δελτίο των ειδήσεων του ΣΚΑΙ πριν από λίγες μέρες.
Τραγικές εικόνες που σοκάρουν.
Οι μόνοι που δεν φαίνεται να πτοούνται με τίποτα είναι οι δημοσιογράφοι. Μόνο αυτοί, στη θέα των κατακρεουργημένων σωμάτων των ζώων, θα έβαζαν τίτλο «Φονικά πιτ-μπουλς…».

Ελπίζω να τιμωρηθεί παραδειγματικά το ανθρωπόμορφο τέρας που βασάνιζε με αυτόν τον φρικτό τρόπο τα σκυλιά.
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
ROTTIE said:
Οι μόνοι που δεν φαίνεται να πτοούνται με τίποτα είναι οι δημοσιογράφοι. Μόνο αυτοί, στη θέα των κατακρεουργημένων σωμάτων των ζώων, θα έβαζαν τίτλο «Φονικά πιτ-μπουλς…».
μηπως να τους στελναμε ενα μεηλ μεσω του φορουμ;ετσι για το γμτ

Ελπίζω να τιμωρηθεί παραδειγματικά το ανθρωπόμορφο τέρας που βασάνιζε με αυτόν τον φρικτό τρόπο τα σκυλιά.
αν θελαν να τον βρουνε θα τον ειχαν βρει δεν νοειται να μην μπορουν να βρουν σε ποιον ανηκει ενα οικοπεδο.η εφορεια παντα σε βρισκει αν χρωστας...
 


Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
υστερα απο προσεκτικο διαβασμα που εκανα σε ολο το θεμα εκτος απο εμας εδω που πειραζομαστε για το οτι χρεονουν στα πιτ-μπουλ τα λαθη καποιον ας το πουμε ανθρωπων και τα σχετικα πιτ-μπουλ κλαμπ κλπ. ολοι οι αλλοι δεν ξεχωριζουν θυτες και θυματα! και αυτο που με α'ι'διαζει πιο πολυ και απο τις κυνομαχιες ειναι που ποτε η φιλοζω'ι'κη δεν πηγε καποιον δημοσιογραφο στα δικαστηρια που γραφοντας αυτα τα αισχοι για την ρατσα δημιουργουν φοβο και ρατσισμο απεναντη της! δηλαδη αυτο δεν ειναι κακοποιηση των ζωων? μακαρι να διαβαζε η κοπελιτσα που βγηκε στο σκα'ι' το φορουμ μας! να την πω πως θα επρεμε να τα βαλει με τους μ...... στον σκα'ι' που ειχαν σαν τιτλο φονικα πιτ-μπουλ! δηλαδη τι θα πει ο απλος κοσμος που ειδε το θεμα οταν η ελληνικη φιλοζωικη εταιρια μιλαει μεσο εκπροσοπου τις για ενα τοσο σοβαρο θεμα με φοντο αυτον τον τιτλο! για να μην ασχοληθω με τον κυριο Γιαννη Ελαφρο της Καθημερινής που στην ουσια ειπε να απαγορευτουν τα πιτ-μπουλ στην ελλαδα! δηλαδη αυτο δεν ειναι θεμα της φιλοζωικης? δηλαδη θελουμε να αφανισουμε την ρατσα? πιστευω πως πρεπει πρωτα να ασχολουνται με αυτο το θεμα και μετα με τις κυνομαχιες! πιο πολυ κυνδινευουν τα ατυχα τα ζωα με τους δημοσιογραφους τελικα! αυτο καταλαβα! συγνωμη αν σας κουρασα απλα κοντευω να σκασω με αυτα που βλεπω! δεν ειμαι απο αθηνα και δεν γνωριζω τι γινετε εκει κατο με τις μαχες ξερω ομως πως στο θεμα με το σκα'ι' δεν πιστευω πως καπιος λεγετε κυνομαχος επειδη εχει 5 η 6 η 7 πιτ σε ενα κτιμα! αν μας πειραξαν οι συνθηκες που ζουσαν τα ζωα τοτε δειτε και κανεναν κυνηγο που εχουν 6-7 σκυλια και δειτε εκει συνθηκες αισχους! οταν δειχνουν τετοια αβασημα ρεπορταζ κανουν κακο στην κα'ι'μενη την ρατσα! αυτο δεν το βλεπουν στην φιλοζωικη? η μας αρεση η δημοσιοτητα! κλεινοντας να πω πως 1ον δεν αφορα ολους τους κυνηγους αυτο που ειπα 2ον καταδοικαζω αυτα τα ανθρωποειδη που κανουν κυνομαχιες! αλλα χωρις χειροπιαστες αποδειξεις μονο κακο κανουμε στην ρατσα! και 3ον για το θεμα στο σκα'ι' δεν ξερω τι τελικα εγινε λεω αυτα που ειδα εγω και ολος ο κοσμος δηλαδη τπτ! υπαρχει λυση αλλα δεν πουλαει! απλα τα πραματα! ευχαριστω!!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλημέρα Simeonaras.
Εάν κατάλαβα καλά υποστηρίζεις ότι ο άνθρωπος που κρατούσε τα ζώα σε αυτές τις συνθήκες στο κτήμα του στην Κερατέα δεν τα χρησιμοποιούσε για κυνομαχιες? Ο άτυχης παραλληλισμός με τα σκυλιά ενός κυνηγού είναι επιχείρημα? Ο κυνηγός συντηρεί ζώα τα οποία χρησιμοποιεί για κυνήγι.
Αυτός ο κατάπτυστος στην Κερατέα, γιατί συντηρούσε εκεί τόσα ζώα (απ’ ότι ξέρω από έγκυρες και αξιόπιστες πήγες ήταν 50 περίπου ζώα μαντρωμένα στο κτήμα και όχι 5) κάτω από αυτές τις συνθήκες? Εάν υποθέσουμε ότι τα χρησιμοποιούσε για εκτροφή, γιατί εξαφανίστηκε?
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν αποκλείεται κιόλας ... γιατί εξαφανίστηκε??
Τα ζώα όταν τα κηνυγησεις κρύβονται ... δεν τους ενδιαφέρει πώς και γιατί ...

Εννοείται ότι η πιθανότητα ΚΑΠΟΙΑ από αυτά τα ζώα να κάνανε μάχες ... τώρα ... λεπτομέρειες δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι ζώο που είναι όλη μέρα στην αλυσίδα και κολλητά άλλο, δεν θα κάνει μετά μάχη, για πολλούς λογους ...

Αλλά ας το αφήσουμε - υποθέσεις είναι έτσι κι αλλιώς ...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU