Λέτε να φταίει το μαγειρευτό;


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ζουλού αν σου λείπουν για παράδειγμα 100 θερμίδες για να συμπληρώσεις το γεύμα του οι οποίες πρέπει να καλυφτούν από λαχανικά άλλη απόδοση έχει το κολοκύθι και άλλη το μήλο.
Επίσης στα λαχανικά όπως και σε όλα τα τρόφιμα ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος και το χρόνο (υπάρχει ο ελλειπής, ο άριστος και ο παραβρασμένος ή παραψημένος) οι θερμίδες μπορούν να μειωθούν όσο το προϊόν μειώνεται σε όγκο χάνοντας ως και το 70% της υγρασίας του στο σωστό χρόνο βρασμού και μπορεί να χάσει πολύ περισσότερο. Όλοι οι ελληνικοί θερμιδομετρητές αναφερόμενοι σε θερμίδες (εκτός κι αν το αναφέρουν) αφορούν ζύγισμα ωμού προϊόντος ή βρασμένου. Χαρακτηριστικά στα λαχανικά που τρώγονται και ωμά το ζύγισμα αναφέρεται σε ωμό προϊόν. Επειδή όμως τα λαχανικά τα βράζεις με νερό οι θερμίδες αφορούν και το βρασμένο προϊόν αλλά πρέπει να το ξαναζυγίσεις για να βρεις τις απώλειες σε μάζα.

Κατά τη γνώμη μου πάντα πιστεύω ότι είναι τελείως διαφορετικό ο σκύλος μαζί μ' εμάς να περπατάει συνεχόμενα για ένα χιλιόμετρο παρά σε μια αυλή.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.133
Μηνύματα
896.049
Μέλη
19.946
Νεότερο μέλος
harouli