Μίχας ο κοκόνος και η κηδεμόνας του


28 Ιουλίου 2015
19
70
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους και σε όλες!
Ήμουν παλιότερα μέλος στο forum και τότε δεν είχα σκύλο αλλά έψαχνα και μάλιστα κοκόνι. Πριν 9 μήνες και 18 ημέρες βρήκα τον Μίχα. Τον είχε περιμαζέψει η φιλοζωική "Φίλοι Ζώων Δράμας" μετά από ειδοποίηση ότι ζητιάνευε έξω από σούπερ μάρκετ. Είδα φωτό του στο fb και "κάτι" μου έκανε. Να σημειώσω ότι και παλιότερα είχα προσπαθήσει να υιοθετήσω αδέσποτο από φιλοζωική αλλά όλο κάτι συνέβαινε και δεν καθόταν. Είτε έπαιρνα πολύ αργά τηλέφωνο, είτε δεν έβρισκα τους υπευθύνους, είτε ήταν ανάδρομος ο Ερμής. Αλλά με τον Μιχαλιό κάθισε από την αρχή.

Ο Μίχας λοιπόν έχει μάγκικο όνομα για να εξισορροπεί το φλώρικο του χαρακτήρα του. Είναι 7,5 χρονών και δεν έχει δημιουργήσει κανένα μα κανένα πρόβλημα. Με τους ανθρώπους είναι σκέτο μέλι - ειδικά τα όμορφα κορίτσια, με τους άντρες ... άλλη ιστορία - αλλά με τα σκυλιά η συμπεριφορά ποικίλλει. Αν είναι κοριτσάκι, γίνεται σκέτος γόης, αν είναι αγοράκι, ε απλά θα επιβεβαιώσει το μάγκικο του ονόματός του. Και ροντβάιλερ να έχει απέναντί του, θα υψώσει και τα 40 εκατοστά του ύψους του για να προκαλέσει στα ίσια. Ο Γίγας της Κυψέλης...dog edition.

Ο Μίχας ήταν μαθημένος σίγουρα σε σπίτι. Δε γνωρίζω πολλά για τη ζωή του πριν τον πάρω εκτός του ότι έχει κακοποιηθεί. Η κτηνίατρος αναγκάστηκε να του βγάλει αρκετά από τα μπροστινά δόντια, γιατί είχαν σαπίσει λόγω κλωτσιάς. Επίσης είδα κι έπαθα να τον κάνω να γαβγίσει. Απ' ότι μου είπε εκτροφέας κοκονιών είναι αφύσικο ένα κοκόνι να μη γαβγίζει γιατί λειτουργεί ως συναγερμός. Ο Μιχαλάκης μου για μήνες σιωπούσε. Τώρα, με πολλή ενθάρρυνση, γαβγίζει στο κουδούνι ή έτσι και μπει άντρας στο σπίτι. Γενικά θέλει τη γωνιά του αλλά και πολλά χάδια. Ειδικά το βράδυ και το πρωί έρχεται να πάρει τη δόση του. Αγαπάει πολύ τις βόλτες, τη γαλοπούλα, το κοτόπουλο και ίσως συμπαθεί τον "φίλο" του τον Ραφ, ένα pug μιας γειτόνισσας και φίλης.

Αυτά τα πολλά... Σας κούρασα, το ξέρω, δε θα επαναληφθεί...:)
 
















mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Καλώς ήρθες Παναγιώτα. Να τον χαίρεσαι τον γίγαντα. Είναι κούκλος!!!
Και...εξαιρετικό intro post. Από τα αγαπημένα :)
 












28 Ιουλίου 2015
19
70
Θεσσαλονίκη
Σας ευχαριστούμε όλους/όλες για το ζεστό καλωσόρισμα και τα καλά σας λόγια! Παρά τη σημερινή κάψα, μας δρόσισαν :):):)

@betty coltrane Ο Μίχας γίνεται αλάνι στις βόλτες μόνο. Τα αυτιά σηκώνονται, ζωντανεύει. Στο σπίτι τα αυτιά είναι κάτω δινοντάς του μια μειλίχια έκφραση. Γενικά είναι πολύύύύ ήρεμος και δεν παίζει, μόνο χάδια. Το σκυλί-ζεν. Συνηθίζω να λέω ότι έτσι και μπει διαρρήκτης ο Μίχας θα είναι σε φάση "φίλε-μου-καθάρισε-την-αύρα-σου-και-μπες"...:rolleyes: Θα ήθελα να είναι πιο ζωηρός αλλά τον αγάπησα με τα "ελαττώματά" του...:love:

Χαίρομαι που είναι και καρντάσια εδώ. Μου έχουν πει ότι το όνομα Μίχας - θεώρησα τον εαυτό μου πολύ έξυπνη που το σκαρφίστηκα - υπήρχε και είναι ποντιακό για το Μιχάλης. Πιο βόρειος, πεθαίνεις!!!

@ioanna a ο Μιχαλιός νιώθει πολύ κολακευμένος που τον έκανες κουτάβι. Του έχει ξανασυμβεί, λέει και συστήνει πολύ νερό και ενυδατική το βράδυ, για να έχουμε κι εμείς τα ίδια αποτελέσματα...

Χαίρομαι που ξαναβλέπω μέλη που διάβαζα πέρσυ (@ghelly, @mareco). Θα προσπαθήσω να βγάλω νέες φωτό αλλά ο Μίχας είναι πολύ ντίβα για να μου κάτσει και το κινητό μου ολίγον μπακατέλα. I'll do my best!!! (y)(y)(y)
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ωραιο κορμί έχει ο μικρός!!!!
Κούκλος.

Φράντζα είναι αυτό που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία ή το αυτί του;;;;

Να σου ζήσει και να είναι πάντα γερός.
 




28 Ιουλίου 2015
19
70
Θεσσαλονίκη
Ωραιο κορμί έχει ο μικρός!!!!
Κούκλος.

Φράντζα είναι αυτό που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία ή το αυτί του;;;;

Να σου ζήσει και να είναι πάντα γερός.
Ευχαριστούμε πολύ!! Είναι το αυτί του. Αλλά του δίνει πολύ τύπο. Dark side+φράντζα = trouble...!
Κανονικά θα έπρεπε να έχει εξίσου πλούσια "φράντζα" και στο άλλο αυτί. Είναι χαρακτηριστικό των κοκονιών. Το κορμί το χτίζει με δύο καθημερινές βόλτες μισάωρου και βάλε.

Να χαίρεσαι και εσύ τα δικά σου. Δύο είναι στη φωτό, έτσι?
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict




28 Ιουλίου 2015
19
70
Θεσσαλονίκη
9 μήνες και 18 μέρες δεν είναι πολύς καιρός για ένα σκυλι που δεν ξέρεις το παρελθόν του. Δεν σου χει ανοίξει όλα τα χαρτιά του ακόμη, δώστου κι άλλο χρόνο.. :D

Έντιτ: Ζούμπη speaking..
Λες; Μακάρι. Θα εμπιστευτώ την εμπειρία σου :)