Μαγειρεύοντας για το σκύλο


Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Μπορει να εγινα ψιλο κατα των ξηρων,χωρις να ειμαι απολυτη φυσικα,θα ελεγα να μεινεις στην ξηρα τελικα μιας κ δεν του εχει δημιουργησει ποτε καποιο θεμα,δεν ξερω με τρομαξε η περιπετεια σας λιγο..
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.644
7.753
Ο,τι σε κάνει εσένα να νιώθεις πιο άνετα...
Δεν είναι θέμα να νοιώσω εγώ άνετα. Εϊναι θέμα να μην καταρρεύσει ο σκύλος από τα πειράματα. Ο γιατρός με συμβούλευσε στο μέτρο που γνωρίζει αλλά δεν είναι διατροφολόγος. Και αυτό που μου είπε είναι ότι αυτές οι κολλίτιδες όταν είναι τόσο σοβαρές δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται, καταστρέφεται το στομάχι του σκύλου.
 


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Κυβέλη γνώμη μου είναι να γυρίσεις τον Βασιλιά στην acana που του έχει κάτσε τόσο καλά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και εφόσον θες να τον γυρίσεις σε μαγειρευτό κάποια στιγμή ξεκίνα τον σιγά σιγά.
 


ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Συμφωνω με τους απο πανω.
Απο την στιγμη που ειναι τοσο ευαισθητο το στομαχι του προσωπικα δεν θα το διακινδυνευα να ξαναπαθει καμια κολλιτιδα.
Καλυτερα acana που οσο κατα και να ειμαι των ξηρων τροφων τουλαχιστον θεωρειται μια καλη ξηρα τροφη και οχι σκουπιδια συν οτι του εχει κατσει καλα.
Και αφου βγηκαν τελειες και οι εξετασεις του τοτε μια χαρα :)
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.644
7.753
Βασικά η κολλίτιδα είναι λάθος διατύπωση, αιμοραγική γαστροεντερίτιδα ονομάζεται αυτό που έπαθε εκδηλώνεται με εμετούς και αιμοραγικές διάρροιες, το αίμα είναι κόκκινο, και είναι κάτι που εκδηλώνεται ξαφνικά. Η αντιβίωση λαμβάνεται ώστε να αποφευχθούν οι δευτερογενείς λιμώξεις .
 




Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.711
3.885
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν ξέρω τι να σου πω, και ο δικός μου είχε διάρροιες τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα (τελικά έφταιγαν οι κονσέρβες και όταν τις κόψαμε ήταν οκ) αλλά ποτέ δεν είχε αιμορογική γαστρεντερίτιδα. Απ' ότι κατάλαβα όμως, του έδινες κόκαλα και ήταν οκ; Αν ναι, όπως είπε η Αλεξία, σκέψου το για μπαρφ. Ή τουλάχιστον αν θες, δίνε του ένα γεύμα κροκέτα και ένα γεύμα raw meaty bones. Εγώ πάντως θα περίμενα μερικές εβδομάδες πριν επιχειρήσω κάποιο πείραμα ξανά.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Δεν θα σου πω τη γνώμη μου για το τι να κάνεις (άμεσα, γιατί έμμεσα μάλλον θα την πω).

Μέσα σ'αυτά τα 2 παρά χρόνια που έχω τον Άρη έχει περάσει πολλές κολίτιδες και σε καταλαβαίνω. Μέσα σε αυτές και αίμα δύο φορές. Ποτέ τόσο χάλια όσο φαίνεται από την περιγραφή σου για τον Έλβις. Την τελευταία φορά όμως έκανε πολύ καιρό να του περάσει. Βέβαια εγώ δεν το δοκίμασα ποτέ πάρα πολύ για να βρω ξηρά που θα του κάτσει, οπότε δεν είχα ποτέ μου αυτό το δίλημμα. Το κυριότερο είναι ότι μέσα στα 2 χρόνια επίσης σπάνια έκανε κανονικά κακά, πάντα ήταν μαλακά στην καλύτερη εώς διάρροια.

Ακόμα και πριν και μετά από τις κολίτιδες οι αιματολογικές και βιοχημικές του ήταν ωραιότατες (χτυπάω ξύλο για τις επαναληπτικές του Μάρτη).

Συμπίπτει όμως η ερώτησή σου με κάτι που σκέφτηκα τώρα στη βόλτα που κάναμε πριν λίγο. Ποτέ μα ποτέ δεν έκανε ένα μήνα σερί, καθημερινά δηλαδή, τόσο καλά κακά όσο τον τελευταίο μήνα που τηρώ πλέον ευλαβικά το πρόγραμμα που έβαλα. Χωρίς να παραλείπω κάτι από το συνδυασμό κρέατος-δημητριακο/αμυλου-λαχανικών-τσόφλιων-λαδιού σε συγκεκριμένη αναλογία (αναλογία που έμαθα στην πράξη μέσω πειραμάτων), κάτι στο οποίο δεν ημουν τόσο συνεπής παλιά, και χωρίς να πολυμπλέκω πολλά παραπάνω ανά γεύμα, με τα υπόλοιπα (τύπου γιαούρτι, αυγά) να τα δίνω ξεχωριστά και περιορισμένα.

Και πάλι χτυπάω ξύλο γιατί τις τελευταίες 3 μέρες λόγω υπερτεράστιου φόρτου εργασίας τον έχω τσακίσει στα ωράρια που τρώει και λίγο στην ποιότητα, με αποκορύφωμα σήμερα που δεν είχα τίποτα άλλο να του δώσω το πρωί από κονσέρβα πέντιγκρι με λίγα περισσεύματα από το χθεσινό του μαγειρευτό. Αυτή την πέντιγκρι την τρέμω μην του κάνει αύριο-μεθαύριο κολίτιδα. Nevertheless, αν κάνει, θα φταίει η κονσέρβα και όχι η μαγειρευτή διατροφή, ντε φάκτο.

Κι εγώ τρέμω όταν κάνω πειράματα, και στου κασίδα το κεφάλι κιόλας γιατί δεν την πληρώνω εγώ. Γι'αυτό και πλέον τα κάνω πολύ πολύ συντηρητικά και το γεύμα που του κάθεται καλά στανταρ (δες εκείνο το ποστ που το χα περιγράψει) το κάνω τουλάχιστον 2-3 φορές τη βδομάδα. Και για αυτό δεν θέλω να προσπαθήσω να σε πείσω να αλλάξεις σώνει και ντε αυτό που ξέρεις ότι του κάθεται καλά.

Αλλά ποτέ δεν ήμουν τόσο άνετη ότι πλέον ξέρω τι του κάθεται καλά. Επίσης με το μαγειρευτό επειδή ξέρω ακριβώς τι του δίνω έχω αρχίσει και μαθαίνω πλέον τι ακριβώς είναι αυτό που τον πειράζει και πώς να το αποφεύγω ή να το ισορροπώ. Κάτι που μου προσφέρει επίσης ένα ease of mind. Σε μια ξηρά, ήξερα απλά ότι δεν του κάθεται καλά. Το γιατί ήταν ένα τεράστιο ερωτηματικό.

Aπό κει και πέρα... κι εγώ στη θέση σου θα έκανα αυτό που με κάνει να νιώθω πιο άνετα, ότι και να ταν αυτό.
 
Last edited:


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.644
7.753
Επειδή δεν μιλάμε για διάροιες αλλά για συντριβάνι αίματος που έβγαινε από πίσω είμαι πολύ επιφυλακτική για το πως θα συνεχίσω.
Εχω παρατηρήσει ότι οταν δεν υπάρχουν αλλαγές στην διατροφή του τα πάμε καλά, με τις αλλαγές όμως δεν είμαστε συμβατοί.
Ήταν λάθος σε έναν σκύλο ευαίσθητο να δώσω κιμά με αλεσμένα πλατάρια-φτερούγες και ενδεχομένως πέτσες (πολύ λίπος το οποίο είχα και παλιότερα ένδειξη ότι τον πειράζει).
Νομίζω ότι για την ευαισθησία του φταίει ότι μέχρι 7-8 μηνών δεν είχε φάει τίποτα άλλο εκτός από ξηρή τροφή. Θα γυρίσω στην ξηρή του και θα εισαγάγω πολύ πολύ αργά άλλες γεύσεις. Ένα μπιφτεκάκι από κιμά φτιαγμένο για σκύλους, λίγο γιαούρτι, ένα αβγό, όμως ένα την φορά σε είδος και επιμένοντας κάποιες μέρες με το ίδιο. Μίλησα και με άλλους με λαμπ που τους έδιναν από παλιά διάφορες γεύσεις και τα ζώα χωνεύουν και πέτρες.
Σήμερα πχ του έδωσα γιαούρτι πρόβειο , 1 κουταλίτσα μόνο, λόγω αντιβίωσης.
Αυτά και βλέπουμε. Οι άλλοι δύο συνεχίζουν χωρίς πρόβλημα να τρώνε μαγειρευτό.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Επειδή δεν μιλάμε για διάροιες αλλά για συντριβάνι αίματος που έβγαινε από πίσω είμαι πολύ επιφυλακτική για το πως θα συνεχίσω.
Tον καημένο.. πώς είναι τώρα αλήθεια?

(πολύ λίπος το οποίο είχα και παλιότερα ένδειξη ότι τον πειράζει).
Συμπάσχουμε.

Θα γυρίσω στην ξηρή του και θα εισαγάγω πολύ πολύ αργά άλλες γεύσεις.
Καλά θα κάνεις.

Ένα μπιφτεκάκι από κιμά φτιαγμένο για σκύλους,
Από ότι έχω καταλάβει αυτοί οι κιμάδες είναι από πολύ λιπαρά κομμάτια, ακόμα και στο κοτόπουλο έχουν μέσα πέτσες λίπη κανά εντοσθιάκι που ξέμεινε και τα πάντα όλα. Κι εμάς ένας παρόμοιος κιμάς μας έστειλε τελευταία φορά. Έχουν το πολύ θετικό ότι περιέχουν αλεσμένα κόκκαλα βέβαια αλλά για αρχή αυτό μπορείς να το ισορροπήσεις με τσόφλια αφού θα παίρνει και ασβέστιο κ από την ξηρά. Καλύτερα καθαρά κρέατα κατά την άποψή μου. Γαλοπούλα, μοσχάρι - όχι από λιπαρά κομμάτια του ζώου. Το τελευταίο βέβαια και το πιο φτηνό να βρεις κοστίζει πολύ. Αλλά αφού δεν θα τρώει και συχνά για την ώρα μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός του δεν θα σου είναι μεγάλο κόστος πιστεύω και καλύτερα να το κάνεις έτσι για αρχή.

Περαστικά σας και καλή τύχη με τα "πειράματα"!
 






irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Αν και ταίζω κατά μεγάλα διαστήματα μαγειρευτό ομολογώ ότι δεν το έχω πολυψάξει.
Μερικές παρατηρήσεις όμως:
1. ποτέ την ίδια μέρα διαφορετικά είδη κρέατος.
2. όχι κιμάδες ή αν δεν έχει ιδιατερο πρόβλημα το ζωό κιμά με ρύζι που σφίγγειτα κακά.
3. κοτόπουλο με ρύζι και καρότο ή/και κολοκυθάκι συνήθως είναι το πλέον ακίνδυνο για διάρροιες κτλ.
4. λίγο γιαούρτι΄ή λίγο τυρί ή οτιδήποτε λίγο μεσα στην ημέρα κατά κανόνα δεν τα πειράζει.
5. χοιρινό όχι.
6. λαχανικά εκτός από καρότο/κολοκύθι δεν θα έδινα ούτε μια μπουκιά σε ευαίσθητο σκυλί.
 










irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Ναι για αυτό δεν δίνω. Ούτε και αρνί τώρα που το σκέφτομαι για τον ίδιο λόγο.
 


IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
καθαρίζω γαρίδες και ο μικρός έχει κάτσει δίπλα μου και με κοιτάει λες και κρατάω παιδάκια.... Οι γαρίδες είναι βρασμένες μπορώ να του δώσω τα κεφάλια και το περίβλημά τους? Να τα κάνω στο μπλέντερ ή ως έχουν?

Γενικά δεν του έχω ξαναδώσει πέρα από μια φορά ως λιχουδίτσα μαγειρεμένη.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22