Μεταδιδόμενες ασθένειας από σκύλο σε σκύλο


Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Καλησπέρα . Μπορεί κανείς να μου καταγράψει ποιες ασθένειες μπορούν να μεταδοθούν από έναν σκύλο σε κάποιον άλλο και πως? Το ρωτάω γιατί ο σκύλος μου έχει το ''κώλυμα'' να παίζει με αδεσποτάκια της γειτονιάς . Επίσης : Υπάρχουν ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν διαμέσου του νερού?

Ευχαριστώ .
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εφόσον μιλάμε για εμβολιασμένο σκύλο δεν πρέπει να ανησυχούμε αλλιώς με αυτήν την λογική δεν θα έπρεπε να πατάει στον δρόμο ή να μπαίνουμε με τα παπούτσια στο σπίτι.., μην ξεχνάς πως ο σκύλος δεν έχει παπούτσια αλλά τα πόδια του.
Τα κόπρανα και τα ούρα άλλων μολυσμένων σκύλων μπορούν να γίνουν εστία μολύνσεως για τους άλλους σκύλους εφόσον δεν είναι εμβολιασμένοι.
Ωστόσο αν δεν ξέρουμε τον άλλον σκύλο καλό θα είναι να μην αφήνουμε να πίνει και να τρώει από το ίδιο πιάτο με ένα ξένο σκύλο.
Κάποιες από τις ασθένειες που δεν σχετίζονται με τα εμβόλια είναι η γαστρεντερίτιδα και η γιαρδίαση.
 
Last edited:


Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Ποια είναι τα συμπτώματα της γιαρδίασης ? Επίσης , ασθένειες όπως λεπτοσπείρωση , μόρβα , τύφος μπορούν να μεταδοθούν?(Μιλάμε πάντα για ΜΗ εμβολιασμένα σκυλιά)
 
Last edited:


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Όταν λες μη εμβολιασμένα εννοείς τα αδέσποτα η τον δικό σου?
Όπως σου είπε ο kango αν έχεις κάνει εμβόλια στον σκύλο σου δεν έχεις κάτι να φοβάσαι..για τίποτα τσιμπούρια εγώ θα είχα το νου μου αλλά αν του έχεις κανένα κολάρο η αμπούλα είσαι οκ!Όχι 100% οκ αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε κ παρανοικοί ..