Μια γλυκιά καλημέρα ...


Maryangela

Member
24 Οκτωβρίου 2009
19
0
Αγ. Δημήτριο
Γειά σας!

Με λένε Μαριάντζελα και είμαι μια μικρή-μεγάλη πλέον 30αρα.

Απο που να ξεκινήσω ...

Ίσως απο το γεγονός ότι απο μικρή λατρεύω τα σκυλιά και γενικότερα τα ζώα (με μικρές εξαιρέσεις ... βλ. κατσαριδούλες, φιδάκια κ.λ.π.).

Απ’όσο θυμάμαι το πρώτο μας σκυλί ήταν κόκερ σπάνιελ ... ο καραμελένιος Σκάμπερ ... αν θυμάμαι καλά τον είχε βρει ο αδερφός μου ... δυστυχώς παρά την αγάπη που του είχα σύντομα τον πήρε ο θείος μου στο χωριό - δήθεν για την πάρτι του .... Αργότερα έμαθα ότι ήταν ένα πανέξυπνος σύντροφος ενός βοσκού που περνούσε μάλιστα τις κατσικούλες μια μια απο το σκοινάκι του λαιμού τους απο την μια στην άλλη όχθη των τοπικών ποταμιών ...

Το σκυλί που στιγμάτισε την ζωή μου ήταν η Μπιάνκα! Έζησα μαζί της 13 ολόκληρα χρόνια ... Ήταν ένα γκριφόν κανίς που προήλθε απο δύο γνήσιους κανις-ο-γονιούς (η μαμά κανίς το είχε ρίξει έξω ένα βράδυ). Την συνάντησα στο σπίτι μιας γλυκιάς κυρίας στο λόφο του Αγ. Γεωργίου (στον Ν. Κόσμο) κάποια Χριστούγεννα. Την λάτρεψα με το που την είδα ... ήταν σαν το καραμελομένο γάλα μέσα στη μαύρη σοκολάτα (τα αδερφάκια της ήταν γνήσια κανίς και κατάμαυρα). Δυστυχώς η κυρία τα είχε λογοδοσμένα όλα! Δεν "μάσησα" και επέστρεψα με περισσότερα παρακάλια την Πρωτοχρονιά ... Τελικά την κέρδισα όπως με είχε κερδίσει και εκείνη ... Αν και δεν την εκπαίδευσα (δεν ήξερα βλέπετε - ήμουν μικρή) μπορώ να πω σήμερα πια πως είχε μια καλή ζωή. Δεν της έλειψε τίποτα. Είχε τα πάντα σε αφθονία όπως την αγάπη μας ... Δυστυχώς δεν με άφηναν να την ζευγαρώσω και οι δύο κτηνίατροι που την ανέλαβαν στην ζωή της δεν μου είχαν πει ότι πρέπει να την στειρώσω ... Ένα πρωινο την βρίκα να καλωπίζει τα ιδιαίτερα της ... αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά ... Πλησιάζοντας διαπίστωσα ότι βρίσκεται σε μια υγρή λίμνη που μάταια προσπαθούσε να μαζέψει με την γλωσσίτσα της ... Εννοείτε πως την πήγα αμέσως στο γιατρό. Πυομήτριο μου είπε ... άμεση στείρωση και δεν ξέρουμε και αν θα επιζήσει της επέμβασης ... Με πόνο καρδιάς είπα το ναι ... Και η μικρούλα μου τα κατάφερε ... για λίγο ... Βλέπετε το γλύψιμο είχε περάσει το υγρό στο αίμα της ... και της προκάλεσε συψαιμία ... Για πάνω απο μια εβδομάδα το παλεύαμε με τον γιατρό με καθημερινούς ορούς ... Μάταια ... Οι αιματολογικές της ήταν στο Θεό ... Την έβλεπα να σβήνει μέρα με την μέρα ... Πονούσε η ψυχή μου με την κατάσταση της ... Πάνω που είχα αποφασίσει ότι την επομένη θα έκανα αυτό που ποτέ δεν ήθελα ... εκείνη επέλεξε να με χαιρετήσει καθώς πήγαινα στην δουλειά και λίγο αργότερα ... αφού αποχαιρέτησε την μητέρα μου και τον αδερφό μου ... να πάρει το μακρύ ταξίδι για την γειτονιά των αγγέλων ...

Δάκρυα κυλάνε απο τα μάτια μου ακόμα και τώρα που σας γράφω ... Πάνε πάνω απο 7 χρόνια που την έχω χάσει ... Δεν ξαναπήρα σκυλί ... Δεν μπορούσα να την αντικαταστήσω ... Δεν μπορούσα να ξεχάσω πως την μετέφερα στο μικρό της τάφο σε ένα λόφο της Χασιάς ...

Σήμερα λοιπόν, χρόνια μετά, λατρεύοντας και καρδιοχτυπώντας σε κάθε σκυλάκι που βλέπω και τρέχει στην αγκαλιά μου είμαι πολύ κοντά στην απόφαση να αποκτήσω ένα νέο σκυλάκι. Αυτή την φορά με τον καλό μου, με τον οποίο και συγκατοικώ. Εκείνος δεν είχε ποτέ - δεν τον άφηναν ...

Κάπως έτσι ... στις αναζητήσεις μου για πληροφορίες (και ιδιαίτερα τα westies) "έπεσα" πάνω στο site σας και είπα να εγγραφώ ...

Είμαι πολυλογού το ξέρω ... μα φαίνεται ότι σήμερα, πιο ώριμη απο ποτέ, είμαι έτοιμη να πάρω πρώτα το πτυχίο μου και μετά τον σκύλο για να του προσφέρω ακόμα περισσότερα ...

Καλώς σας βρήκα λοιπόν ... και συγχωρέστε με αν σας κούρασα ...

Χαίρομαι πολύ που έγινα η newbie της όμορφης και μεγάλης παρέας σας!

Φιλικά,

Μαριάντζελα
 








kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλως ηρθες Mαριάτζελα..:)

Mε συγκίνησε πολύ η ιστορία σου και λυπάμαι πολύ για το σκυλάκι που έχασες..

Τα westie είναι αξιολάτρευτα σκυλιά ανήκουν όμως στην κατηγορια των terrier..
Πριν καταλήξεις στην φυλή που επιθυμείς κάνε μια καλή ερευνα για τα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις που χρειάζονται.

Κανε τον κόπο να διαβάσεις και αυτά:
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=402
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=38
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4953

Και επειδή λίγο αναφέρθηκε..διάβασε και αυτό..

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=273
 
Last edited:


dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
Γειά σας!

Με λένε Μαριάντζελα και είμαι μια μικρή-μεγάλη πλέον 30αρα.
Καλώς ήρθες Μαριάντζελα ,μας συγκίνησες !

το κακό με τα 30 είναι ότι από εκεί και πέρα

ο χρόνος τρέχει πιο γρήγορα :mad:,κατα τα αλλα

είναι απο τις καλύτερες ηλικίες!
 


Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Καλώς όρισες Μαριάντζελα.
Πολύ ωραίο το "post" σου, χαίρομαι που μπήκες στην παρέα μας.

ΥΓ. Δεν θέλω αηδίες με τα "άντα" γιατί μόλις τα πάτησα :D:D:D:D
 










Maryangela

Member
24 Οκτωβρίου 2009
19
0
Αγ. Δημήτριο
Παιδιά σας ευχαριστώ πάάάρα πολύ !!! :):):)
Όλους & Όλες!!!

Πολύ ζεστό το καλωσόρισμα σας!

kango1 μου ... Σε ευχαριστώ για τα links. Κάποια τα είχα είδη διαβάσει & κάποια τα διαβασα τώρα ... Όπως προανέφερα πρώτα θα πάρω πτυχίο και μετά θα αναλάβω την ευθύνη μιας ψυχούλας που θα συντροφεύσω, αγαπώ και φροντίζω (όπως και εκείνη) για τα επόμενα 10+ χρόνια.

Όσον αφορά την παράθεση σου:
Πριν καταλήξεις στην φυλή που επιθυμείς κάνε μια καλή ερευνα για τα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις που χρειάζονται.
Η αλήθεια είναι ότι το ψάχνουμε εδώ και "λίγο" καιρό ... Κι όσο το ψάχνουμε τόσο μαθαίνουμε και το ψάχνουμε περαιτέρω.

Ο καλός μου κι εγώ μένουμε σε ένα διαμέρισμα 75 τ.μ. σε μια όμορφη γειτονιά του Αγ. Δημητρίου (για το λόγο αυτό σκεφτήκαμε αρχικά τα μικρόσωμα σκυλια - στην συνέχεια απλά τα λατρέψαμε). Έχουμε παρκάκι-παιδική χαρά απέναντι και επειδή δεν είμαστε παντρεμένοι (ακόμη) θέλαμε ένα σκυλί που να τα πηγαίνει καλά με τα παιδιά. Συν - επειδή θέλουμε να το εκπαιδεύσουμε με την βοήθεια κάποιας σχολής ή εκπαιδευτή - θέλαμε μια έξυπνη φυλή. Οι αρχικές επιλογές ήταν Τζακ Ράσελ (τελικά πολύ δραστήριο για μας), Westies (που όσο το ψάχνουμε τόσο θεωρούμε ότι μας ταιριάζει) ή Yorkie (τελικά πολύ μικρόσωμο και δεν τα πάει καλά με τα μικρά παιδιά).

Να σας πω την αλήθεια μου είχαμε βρει ένα μικρό σε ένα pet shop στην Αργυρουπόλεως που μας έκλεψε την καρδιά ... Να είστε καλά όμως που μας ανοίξατε τα μάτια! Το σκυλί όσο όμορφο, ζωηρό και υγειές κι αν έδειχνε ήταν απο Ουγγαρία και χωρίς pedigree! Τώρα ψάχνουμε για εκτροφείς westies στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς το Ιντερνετ δεν μας βοηθά ιδιαίτερα! Θα εκτιμούσα όποια πληροφορία τυχόν έχετε για σωστούς εγχώριους εκτροφείς westies!

Όσο για τα ... άντα dimiv μου δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ηλικία ... απλά είπα μικρή(νέα στην ψυχή) - μεγάλη στην διάπλαση (και στο μυαλό ελπίζω:p)

Allegro καλωσόρισες στο club των άντα ... είναι πολύ όμορφο!!!

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους και όλες και ξανά συγνώμη για την πολυλογία μου!
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ήταν απο Ουγγαρία
Δεν υπάρχει πρόβλημα με την Ουγγαρία η οποια έχει αξιόλογα εκτροφεία αλλα τα pet shops που τα φέρνουν απο bybs..
Κάνεις πολύ καλά που δεν ενέδωσες στον ψυχολογικό εξαναγκασμό που σου κάνει η γύαλα των pet shops..

Εκτροφεία έχουμε 1 από όσο γνωρίζω την Μιτζι στην Χίο..
Απευθύνσου στον ΚΟΕ για περισσότερες πληροφορίες.

:):)
 


Maryangela

Member
24 Οκτωβρίου 2009
19
0
Αγ. Δημήτριο
Εκτροφεία έχουμε 1 από όσο γνωρίζω την Μιτζι στην Χίο..
Απευθύνσου στον ΚΟΕ για περισσότερες πληροφορίες.:):)
Σε ευχαριστώ kango1! Είχα σκοπό να τηλεφωνήσω στον ΚΟΕ ούτως ή άλλως την Δευτέρα (απο όταν διάβασα γιαυτόν σε εσάς)!

Θέλω να πάω και μια βόλτα και στο Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων που προσφέρει δωρεάν ενημέρωση για την σωστή επιλογή του μελλοντικού σκύλου απο εκπαιδευτές.

Καμιά άλλη συμβουλή? Βλέπω έχεις σπουδάσει το θέμα ... και να σου πω την αλήθεια μου σε ζηλεύω! Είδα το βιντεάκι απο όταν πήγες στο εκτροφείο του εξωτερικού ... ήταν υπέροχο! Μακάρι να μπορούσα να κάνω το ίδιο.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καμιά άλλη συμβουλή? Βλέπω έχεις σπουδάσει το θέμα ... και να σου πω την αλήθεια μου σε ζηλεύω! Είδα το βιντεάκι απο όταν πήγες στο εκτροφείο του εξωτερικού ... ήταν υπέροχο! Μακάρι να μπορούσα να κάνω το ίδιο.
Τσου τσου..:D μαλλον με μπερδευεις με αλλον.., δεν ειχα παει εγω δυστηχως..:(:)
 


GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
26
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Πριν πας να δεις καποιον εκτροφεα αν θες μπες στον κοπο και διαβασε και αυτα που βρηκα απο ενα αλλο μελος του forum:

1. Λίστα καλών/κακών εκτροφέων.
- Εάν αναρτήσει κάποιος στο forum λίστα με καλούς και κακούς εκτροφείς, τότε το θέμα εμπίπτει στην κατηγορία διαφήμιση (και δυσφήμιση αντίστοιχα) και εκεί το πράγμα μπλέκεται.

2. Λίστα από ΚΟΕ
- Η λίστα που θα σου δώσει ο ΚΟΕ θα περιέχει και από τα 2 είδη εκτροφέων. Δεν τους ξεχωρίζεις.

3. Εκθέσεις
Θα πας σε έκθεση όπου και πάλι θα δεις και από τα 2 είδη εκτροφέων. Οκ, θα δεις σκυλιά από κοντά, θα συζητήσεις και θα κλείσεις τα ρανταβού σου για να πας να δεις τους εκτροφείς στην έδρα τους.
Όμως: oύτε οι εκτροφείς φοράνε ταμπελάκι, ούτε τα σκυλιά τους για να ξεχωρίσεις τους καλούς από τους κακούς.

4. Επίσκεψη σε εκτροφέα
Θα περιγράψω τη δική μου εμπειρία στον εκτροφέα (εγγεγραμμένος βεβαίως στον ΚΟΕ) από όπου ψώνισα.
- Καλό περιβάλλον, χαρούμενα σκυλιά και σε καλή κατάσταση, όλα καλά έως εδώ.
- Αγαπησιάρης με τα σκυλιά του, δημιούργησε την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται και προσφέρει και "after sales service" (μη χαθούμε, να βλεπόμαστε, ό,τι χρειαστείτε πάρτε τηλέφωνο, τι θα ταϊσετε κλπ.).
- Ο εκτροφέας είναι και μέλος του ομίλου της ράτσας, άρα θεωρείς ότι είναι αποδεκτός.
Μέχρι εδώ, εντυπώσεις πολύ καλές - τουλάχιστο για πρωτάρη αγοραστή.

Μετά από 5 μήνες:
- To σκυλί έχει πρόβλημα, κληρονομικό από τον πατέρα, κάτι που μαθαίνω από αλλού (και από τον κτηνίατρο που μιλάει με τον εκτροφέα στο τηλέφωνο και ακούω να το συζητάνε στα "μουλωχτά".)
- Το εν λόγω κληρονομικό πρόβλημα δεν πτοεί τον εκτροφέα, ο οποίος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ασύστολα το προβληματικό σκυλί για αναπαραγωγή.
- Αναζητώ / ρωτάω γαι τα χαρτιά του σκύλου. Τα χαρτιά δεν τα πήρα ποτέ.
Μετά από 2 χρόνια ο εκτροφέας έχει εξαφανιστεί από τη σκηνή εντελώς και ακόμη τον ψάχνουν.

Κοινώς: Ψωνίσαμε από σβέρκο. Εάν κάποιος μου ανέφερε τον "επιφανειακά ok" σε black list, είναι προφανές ότι δεν θα ψώνιζα από εκεί.

Συμπέρασμα: Ως πρωτάρης, μπορείς άνετα να την πατήσεις με παραεκτροφείς. Ας μην ξεχνάμε ότι οι παραεκτροφείς είναι κατά κύριο λόγο πωλητές. Και ο καλός ο πωλητής ξέρει τα κόλπα για να πουλήσει.

Η λύση νομιζω πως βρίσκεται στη μέση. Αν θέλεις να επιλέξεις εκτροφέα, σου χρειάζονται:

1. Λίστα εκτροφέα από ΚΟΕ
2. Συλλογή απόψεων (μέσω pm) από ιδιοκτήτες/αγοραστές της φυλής για το τι και ποιον εκτροφέα πρέπει να αποφύγεις. Σε καμία περίπτωση, την εμπειρία αυτή των ιδιοκτητών δεν πρόκειται να την αποκομίσει κάποιος μέσα σε λίγους μήνες ψαξίματος από μόνος του. Μιλάμε πάντα για απόψεις που θα διασταυρώσεις μεταξύ τους - αλλά τις χρειάζεσαι.
2. Μια λίστα με συγκεκριμένα σημεία που πρέπει να προσέξεις - όταν πας επίσκεψη στον εκτροφέα - για τη συγκεκριμένη φυλή, στον σκύλο για τον οποίο ενδιαφέρεσαι. Μιλάμε πάντα για τα ιδαιίτερα χαρακτηρστικά της φυλής που μπορεί να δίνουν ενδείξεις για τυχόν προβλήματα, εκτός από τα γενικά σημεία που προσέχεις σε κάθε εκτροφέα.
2. Και φυσικά εκθέσεις για να βρεις και live τους εκτροφείς και να μιλήσεις εκεί και με ιδιοκτήτες.

Απο εμενα (ΑΝΤΟ1034) καλη επιλογη σκυλου και εκτροφεα!!!:)
 




GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
26
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Αμα σου πω οτι αυτο εψαχνα (το ειχα διαβασει απο εσενα και μου αρεσε) και επειδη δεν το βρηκα τις εδωσα αυτο.Μπραβο παντος που τις εδωσες αυτην την λιστα (για το πως να διαλεξουμε εναν σωστο εκτροφεα).Maryangela να το διαβασετε οπως διποτε και μεσα απο αυτο να διαλεξετε εναν σωστο εκτροφεα!!!

Σας ευχομαι και παλι καλη επιλογη σκυλου και εκτροφεα!!!
 
Last edited:




merenta

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
221
1
ΔΡΑΜΑ
άντε παιδιά σύντομα και με ένα σκυλάκι στο σπίτι, εμείς την έχουμε σαν παιδί μας, τι σαν δηλαδη...