Μικροσωμο σκυλάκι για οικογένεια με μικρά παιδιά!!!


Anasia

New Member
16 Ιανουαρίου 2016
1
0
45
Καλησπέρα σε όλους!!! Θα ήθελα πολύ να συζητησω μαζί σας έναν προβληματισμο μου, όσον αφορά την επιλογή ενός κουταβιου. προσπαθώ εδώ και καιρό να αποφασίσω την ράτσα που θα ήταν κατάλληλη για την δική μου οικογένεια. Η οικογένεια μου απαρτίζεται από τέσσερα μικρά παιδιά (από 3 μέχρι 10 ετών). Θέλουμε από κοινού να αποκτήσουμε ένα σκυλάκι που να είναι ιδιαίτερα μικροσωμο και να παίζει με τα παιδιά. Προσωπική μου επιλογή λόγω μεγέθους και εμφάνισης είναι τα πομερανιαν. Οταν όμως μίλησα με εκτροφεα μου είπε ότι δεν είναι ασφαλής να πάρω πομερανιαν σε τόσο μικρα παιδιά, κυρίως γιατί έχουν πολύ μικρό μέγεθος και είναι ευπαθη. Σαν δεύτερη επιλογή έχω τα York shire, λόγω ότι και αυτά είναι μικροσωμα και ομορφα σκυλακια και σαν τριτη τα shih tzu,που από ότι έχω ενημερωθεί δεν μαδαει το τριχωμα τους καθόλου απλά είναι πιο μεγάλα από τα Υorkie που λίγο με προβληματιζει αυτό. Υπαρχει κάποιος με εμπειρία από αυτές τις ράτσες να μου πει την γνώμη του μήπως και αποφασίσω επιτέλους ????Χίλια ευχαριστώ!!!!!!
 




vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Καλυτερα το κριτήριο "μέγεθος" να μπει σε δεύτερη μοίρα στη λίστα με τα χαρακτηριστικά που ζητατε απο τον σκυλο.

Σε πρώτη φαση, σιγουρα συμφωνώ με τον εκτροφέα που σας απέτρεψε απο την απόκτηση κουταβιού μιας τοσο μικρόσωμης ράτσας καθώς τα παιδιά λόγω ηλικίας ειναι πιθανόν να πονέσουν άθελα τους το κουταβι ή να το ενοχλήσουν περισσότερο απο οσο ανέχεται, με άσχημα αποτελέσματα. Το οτι οταν βρίσκεται ο σκύλος με τα παιδιά θα υπαρχει επιτήρηση το θεωρώ δεδομένο ανεξαρτήτως μεγέθους.

Έπειτα, το να πάρετε ενα μικρόσωμο σκυλί αυτο δε σας εξασφαλίζει οτι θα ειναι ενα σκυλί "βολικό". Παράδειγμα φέρνω τα γιορκι που σας άρεσαν, ανεξάντλητη ενέργεια. Προσωπικά θα κοιτούσα κατι προς μεσαίο μέγεθος( γιατι οχι και μεγαλο; ) και καποια ράτσα(ή και οχι ράτσα :) ) με σχετικά περιορισμένες ανάγκες εκτόνωσης μιας και, φαντάζομαι, με 4 παιδιά ο χρόνος που θα μπορείτε να αφιερώνετε αποκλειστικά στον σκυλο θα ειναι κι αυτος περιορισμένος(=οχι τεριέ) (Η βόλτα του σκύλου σημαίνει ασχολούμαι αποκλειστικά με τον σκυλο, το "μιλάω στο κινητο, παω τα παιδιά φροντιστήριο και παρεπιπτόντως ας βγαλω και τον σκυλο 10 λεπτα" για μένα "δε δουλεύει" και σιγουρα δεν αρκεί, τουλάχιστον οχι σε καθημερινή βάση. Το παραπανω ειναι μια καλη ευκαιρια να βγει λιγάκι ο σκύλος αλλα θεωρώ πως η βόλτα ειναι ενα κομμάτι στο οποίο εχεις τη δυνατότητα να αλληλεπιδράς με τον σκυλο, να τον μαθαίνεις καλυτερα και να προσεχείς τις αντιδράσεις του σε διαφορα ερεθισματα (=δυνατότητα να τις διορθώσεις) τα οποια συντελούν σε μια πιο ορθή σχέση με τον σκυλο.) αυτο που οι παρενθέσεις μου ειναι μεγαλύτερες απο το υπόλοιπο κείμενο πολυ μου αρεσει :D

Αυτά κατά την άποψή μου :)
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Για μένα το σημαντικότερο είναι να δείξετε στα παιδιά σας πως να μεταχειρίζονται έναν σκύλο, ανεξάρτητα από το μέγεθός του.
Άλλωστε έχει πολλά οφέλη ένα ή περισσότερα παιδιά να μεγαλώνουν με έναν σκύλο.
Από την άλλη πάντοτε υπάρχει το πρόβλημα εύρεσης εκτροφέα. Ένα τεράστιο θέμα.

Η γνώμη μου είναι να απευθυνθείτε σε κάποια φιλοζωική. Υπάρχουν απίστευτες φάτσες για όλα τα γούστα, που απεγνωσμένα ψάχνουν ένα σπιτικό.
Μικρά, μεγάλα, μαύρα, άσπρα, καφέ, έχει τα πάντα να διαλέξετε και κυρίως να σώσετε.
Αφήστε που θα δώσετε το παράδειγμα στα παιδιά σας.
Καλώς ήρθατε!
 


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Καλως ηρθατε κατ'αρχας! :D
Θα μου επιτρεψετε να σας δωσω καποιες πληροφοριες; ;)

Για τους περισσότερους γονείς, λοιπόν, έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσουν το αίτημα του παιδιού για την υιοθεσία ενός κατοικίδιου ζώου και συχνότερα ενός σκύλου. Όταν οι γονείς αξιολογήσουν αυτό το αίτημα θα αναγνωρίσουν τα κίνητρα του παιδιού π.χ. παιχνίδι, παρέα κ.τ.λ., όμως ενδέχεται να μην αναλογιστούν τα πολλαπλά οφέλη που η συμβίωση με το σκύλο έχει για το παιδί, σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Η ευκαιρία για μάθηση, η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, η ανάληψη ευθύνης, η δυνατότητα του παιδιού να αυτενεργεί και να εξελίσσει με φυσικό τρόπο την προσωπικότητά του, αποτελούν τα πιο σημαντικά οφέλη της ζωής του με το σκύλο.

Τα περισσότερα παιδάκια ζητάνε από τους γονείς τους ένα σκυλάκι γιατί το θέλουν για συντροφιά ή για παιχνίδι ή απλά γιατί αγαπάνε τα ζώα. Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι αν πρόκειται για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών την κυρίως φροντίδα των σκύλων θα την επωμισθούν οι ίδιοι γιατί τα περισσότερα πιτσιρίκια σε αυτές τις ηλικίες έχουν το σκύλο μόνο για παιχνίδι.

Ξεκινήστε από την σωστή επιλογή του μελλοντικού φίλου του παιδιού σας λαμβάνοντας υπ όψη σας τα εξής:

  • Τον χώρο που θα ζήσει ο σκύλος μέσα στο σπίτι ή στην αυλή.
  • Τον χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε εσείς και το παιδί.
  • Την εμπειρία που έχετε σαν ιδιοκτήτες σκύλων.
  • Αν τον σκύλο θα τον έχετε μόνο σαν συντροφιά ή και σαν φύλακα. Ο σκύλος προσφέρει στο παιδί εκτός από συντροφιά παιχνίδι και ασφάλεια και την επαφή με την φύση και τα ζώα. Κάνει το παιδί πιο υπεύθυνο αφού ασχολείται με τη φροντίδα του σκύλου του.
Τα παιδιά με σκυλιά γίνονται πιο υπεύθυνα:
Η καθημερινή δέσμευση της φροντίδας ενός ζώου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά τι σημαίνει ευθύνη αλλά και υπευθυνότητα.

Τα σκυλιά βοηθούν τα παιδιά στην κοινωνικοποίηση:
Μεγαλώνοντας με ένα σκυλί τα παιδιά γίνονται πιο κοινωνικά και βελτιώνουν την αυτοεκτίμησή τους, μειώνονται δραστικά οι ανασφάλειες τους και τέλος αυξάνεται η αυτοπεποίθηση τους.
Είναι λάθος να επιλέξουμε ένα σκύλο μόνο και μόνο επειδή μας αρέσει η εξωτερική του εμφάνιση. Το κλειδί για μία σωστή επιλογή είναι να διαλέξουμε ένα σκύλο που θα μπορεί σχετικά εύκολα και γρήγορα να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας, και όχι να προσαρμοστούμε εμείς στις δικές του. Να ταιριάζει δηλαδή με την ιδιοσυγκρασία μας.

Δύο συνηθισμένα παραδείγματα προς αποφυγή:
  1. Εάν ο ελεύθερος σας χρόνος είναι περιορισμένος για μεγάλης διάρκειας καθημερινή βόλτα, ένας σκύλος με μεγάλα αποθέματα ενέργειας, θα τη διοχετεύσει σε μη επιθυμητές δραστηριότητες, πχ σκάβοντας τον κήπο, κάνοντας ζημιές μέσα στο σπίτι κλπ.
  2. Εάν τα οικονομικά σας δεν είναι όπως θα θέλατε, ένας μεγάλου μεγέθους σκύλος μπορεί να γίνει δυσβάσταχτο βάρος στον προϋπολογισμό σας. (Αφού θα πληρώνετε περισσότερα για τροφή, φάρμακα κλπ)
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω πρέπει να αποφασίσετε εν τέλει αν θέλετε να υιοθετήσετε ή να αγοράσετε σκύλο. Αν καταλήξετε στην αγορά πρέπει να είστε έτοιμοι για σωστή και ομολογουμένως μπόλικη έρευνα!:p
Εγώ προσωπικά υποστηρίζω την υιοθεσία από καταφύγιο. Αδέσποτες ψυχές κάθε μεγέθους/χρώματος/ηλικίας για σπίτι, αφήστε που θα αποτελέσετε το σωστό παράδειγμα για τα παιδιά σας που θα μπουν από μικρά στο πνεύμα της φιλοζωίας και θα κατανοήσουν την σημασία της βοήθειας προς τετράποδους και δίποδους φίλους σε ανάγκη ;)
Ενα μικρο σκυλι μπορει να ειναι καλλιστα υπερκινητικο και να απαιτει πολλες ωρες εκτονωσης καθημερινα. Και σιγουρα ενας μικρος σκυλος ειναι πιο ευθραυστος αναμεσα σε παιδια μικρης ηλικιας, διοτι μπορει ευκολα να το ενοχλησουν ή να το τραυματισουν αθελα τους. Και ετσι θα εχουμε ασχημα αποτελεσματα. Υπαρχουν pros και cons στους μεγαλους και τους μικρους συντροφους, ενας μεσαιος θα φερει την ισσοροπια.:p

Ενημερωστε μας για τα νεοτερα:):giggle:
 


korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
33
Οι μικροί σκύλοι είναι σαν μικρές βόμβες ενέργειας, άσε που δεν ανέχονται και τα πολύ "ζόρικα" παιχνίδια επειδή τραυματίζονται εύκολα. Θα σου πρότεινα έναν πιο μεγάλο σκύλο, πάντως να ξέρεις πς ποτέ δεν πρέπει να αφήνεις τον σκύλο (ό,τι μεγέθους κι αν είναι) χωρίς επιτήρηση με τα παιδιά. Εάν το παιχνίδι γίνει πολύ έντονο ο σκύλος υπάρχει περίπτωση να βλάψει άθελά του κάποιο παιδί. Πες μας τις ενεργειακές ανάγκες που θα ήθελες να έχει ο σκύλος και τότε μπορεί να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.
 
  • Like
Reactions: Kodagoshe


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τέσσερα παιδιάκια, έ? 3 έως 10 ετών...
Όσα "παιδάκια" έχουμε κι εμείς... αναπολώ την εποχή εκείνη, που δυστυχώς πέρασε ανεπιστρεπτί, χωρίς σκύλο... μόνο με αρκετά γατάκια που ταΐζαμε...

Και δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία από σκυλιά, έτσι?
Γιατί, ΑΝ είχατε (αλλά, ταυτόχρονα, ΕΠΕΙΔΗ δεν έχετε), θα είχατε ΟΜΟΦΩΝΑ και αυτόματα αποφασίσει να ψάξετε την περίπτωση για ένα σκύλο Νέας Γης... ένα σκύλο που είναι "notorious", σαν καναπές - μαξιλάρι - χαλί, επάνω στο οποίο έχουν ξαπλώσει - καθήσει - ξεκουραστεί γενιές και γενιές μικρών παιδιών ΚΑΙ ενήλικων ανθρώπων!!!

Ένα Νέας Γης, από ΚΑΛΗ εκτροφή... αν τα παιδάκια σας δεν είναι διαβολάκια!
Εναλλακτικά, ένα "υπομονετικό" Labrador... αν τα παιδιά σας ΕΙΝΑΙ διαβολάκια!

Αυτά, για την περίπτωση που προτιμάτε να ΠΕΘΑΝΕΤΕ, παρά να μην αποκτήσετε καθαρόαιμο σκύλο...

Αν, όμως, δεν ισχύει αυτό... υπάρχουν άπειρα ημίαιμα σκυλιά (στο δρόμο με προστασία φιλοζωικών ή εθελοντών - ή σε καταφύγια - ή σε φιλοξενία από εθελοντές), που θα ήταν ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ στην απειλή των 4 μικρών παιδιών και ιδανικά, για να μάθετε στα παιδιά σας τι σημαίνει: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ... ΣΕΒΑΣΜΟΣ... ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΗ ΑΓΑΠΗ...

Κατά τα υπόλοιπα, με έχουν καλύψει οι προλαλλήσαντες!:)
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
1.Ένα Νέας Γης, από ΚΑΛΗ εκτροφή... αν τα παιδάκια σας δεν είναι διαβολάκια!
Εναλλακτικά, ένα "υπομονετικό" Labrador... αν τα παιδιά σας ΕΙΝΑΙ διαβολάκια!

2. για να μάθετε στα παιδιά σας τι σημαίνει: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ... ΣΕΒΑΣΜΟΣ... ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΗ ΑΓΑΠΗ...
@johnk αν και οποτε εχεις χρονο πολυ θα με ενδιεφερε μια περαιτερω αναλυση του 1.

Για το 2 τι να πω??Αυτο και αν ειναι ενα σημαντικοτατο μαθημα για τα παιδια.
 
  • Like
Reactions: Kodagoshe


Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Για τους περισσότερους γονείς, λοιπόν, έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσουν το αίτημα του παιδιού για την υιοθεσία ενός κατοικίδιου ζώου και συχνότερα ενός σκύλου. Όταν οι γονείς αξιολογήσουν αυτό το αίτημα θα αναγνωρίσουν τα κίνητρα του παιδιού π.χ. παιχνίδι, παρέα κ.τ.λ., όμως ενδέχεται να μην αναλογιστούν τα πολλαπλά οφέλη που η συμβίωση με το σκύλο έχει για το παιδί, σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Η ευκαιρία για μάθηση, η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, η ανάληψη ευθύνης, η δυνατότητα του παιδιού να αυτενεργεί και να εξελίσσει με φυσικό τρόπο την προσωπικότητά του, αποτελούν τα πιο σημαντικά οφέλη της ζωής του με το σκύλο.

Τα περισσότερα παιδάκια ζητάνε από τους γονείς τους ένα σκυλάκι γιατί το θέλουν για συντροφιά ή για παιχνίδι ή απλά γιατί αγαπάνε τα ζώα. Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι αν πρόκειται για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών την κυρίως φροντίδα των σκύλων θα την επωμισθούν οι ίδιοι γιατί τα περισσότερα πιτσιρίκια σε αυτές τις ηλικίες έχουν το σκύλο μόνο για παιχνίδι.

Ξεκινήστε από την σωστή επιλογή του μελλοντικού φίλου του παιδιού σας λαμβάνοντας υπ όψη σας τα εξής:

  • Τον χώρο που θα ζήσει ο σκύλος μέσα στο σπίτι ή στην αυλή.
  • Τον χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε εσείς και το παιδί.
  • Την εμπειρία που έχετε σαν ιδιοκτήτες σκύλων.
  • Αν τον σκύλο θα τον έχετε μόνο σαν συντροφιά ή και σαν φύλακα. Ο σκύλος προσφέρει στο παιδί εκτός από συντροφιά παιχνίδι και ασφάλεια και την επαφή με την φύση και τα ζώα. Κάνει το παιδί πιο υπεύθυνο αφού ασχολείται με τη φροντίδα του σκύλου του.
Τα παιδιά με σκυλιά γίνονται πιο υπεύθυνα:
Η καθημερινή δέσμευση της φροντίδας ενός ζώου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά τι σημαίνει ευθύνη αλλά και υπευθυνότητα.

Τα σκυλιά βοηθούν τα παιδιά στην κοινωνικοποίηση:
Μεγαλώνοντας με ένα σκυλί τα παιδιά γίνονται πιο κοινωνικά και βελτιώνουν την αυτοεκτίμησή τους, μειώνονται δραστικά οι ανασφάλειες τους και τέλος αυξάνεται η αυτοπεποίθηση τους.
Είναι λάθος να επιλέξουμε ένα σκύλο μόνο και μόνο επειδή μας αρέσει η εξωτερική του εμφάνιση. Το κλειδί για μία σωστή επιλογή είναι να διαλέξουμε ένα σκύλο που θα μπορεί σχετικά εύκολα και γρήγορα να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας, και όχι να προσαρμοστούμε εμείς στις δικές του. Να ταιριάζει δηλαδή με την ιδιοσυγκρασία μας.

Δύο συνηθισμένα παραδείγματα προς αποφυγή:
  1. Εάν ο ελεύθερος σας χρόνος είναι περιορισμένος για μεγάλης διάρκειας καθημερινή βόλτα, ένας σκύλος με μεγάλα αποθέματα ενέργειας, θα τη διοχετεύσει σε μη επιθυμητές δραστηριότητες, πχ σκάβοντας τον κήπο, κάνοντας ζημιές μέσα στο σπίτι κλπ.
  2. Εάν τα οικονομικά σας δεν είναι όπως θα θέλατε, ένας μεγάλου μεγέθους σκύλος μπορεί να γίνει δυσβάσταχτο βάρος στον προϋπολογισμό σας. (Αφού θα πληρώνετε περισσότερα για τροφή, φάρμακα κλπ)
Πηγή 1
Πηγή 2
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU