Μόνη στο σπίτι!! :P


MitsosN

Active Member
22 Απριλίου 2012
36
0
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τις γνώμες - γνώσεις σας σε αυτό το θέμα. Πως μπορείς να μάθεις σε ένα σκύλο να μη κάνει ζημιές όταν πρέπει να μείνει για κάποια ώρα μόνος στο σπίτι; Η Rubby είναι σχεδόν 8 μηνών και είναι αμερικάνικο pitbull. Όσες φορές δοκίμασα να την αφήσω ελεύθερη μεσα στο σπίτι όσο χρειάστηκε να φύγω για λίγο μετά βρήκα το σπίτι "πειραγμένο", οχι τίποτα τραγικό, δεν έχει φάει έπιπλα, ολα ηταν μικροζημιές, αλλα δεν θέλω συνέχεια να την βάζω στο σπίτι της κλειδωμένη γτ δεν χωράει το μπολ με το νερό ούτε να την αφήνω έξω στο μπαλκόνι όσο πρέπει να λείπω, θέλω να της μάθω να μένει μέσα στο σπίτι ήσυχη με τα παιχνίδια της. Έχετε καμιά ιδέα πως μπορώ να το καταφέρω αυτο; αα και κάτι ακόμα μερικές φορές μπορεί να μην κάνει ζημιές αλλα μπορεί να κατουρήσει όσο λείπουμε από το σπίτι και ας έχει περάσει λίγη ώρα που έχει βγει βόλτα, ενω αν είμαι εκεί δεν το κάνει ποτε, παντα περιμένει να βγει βόλτα. Περιμένω τις γνώσεις σας. Ευχαριστώ!!
 




mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Το σπίτι της κλειδωμένη εννοείς το crate? Αν ναι, υπάρχουν κάτι πατέντες για νερό που προσαρμόζονται, ωστε να μην καταλαμβάνουν χώρο του σκύλου.

Ένα σκυλί, και μάλιστα 8 μηνών, έχει ανάγκη από εκτόνωση. Οπότε σίγουρα δε θα κάτσει να κοιμηθεί όταν μείνει μόνο του. Αυτό ίσως το καταφέρεις αργότερα, ειδικά αν την αφήνεις μόνη της μετά από κουραστική βόλτα..

Από προσωπική εμπερία συνιστώ να την αφήνεις στο κλουβί της. Και για την ασφάλεια του σπιτιού σου, αλλά και για τη δική της. Πίστεψέ του ή όχι, η δικιά μου κατάφερε και άναψε ένα μάτι της κουζίνας στην προσπάθειά της να μυρίσει το φαγητό πάνω στην εστία. Φαντάσου να ήταν μόνη της..
 


MitsosN

Active Member
22 Απριλίου 2012
36
0
Θεσσαλονίκη
Για να κοιμάται έχει ένα σπιτάκι ταξιδιού αρκετά μεγάλο σε σχέση με το μέγεθος της μποπώ να πω αλλα αν βάλω και νερό μεσα θα το ρίξει σε κάποια προσπάθεια να γυρίσει.
 


George_Nafplio

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2012
116
1
Ναύπλιο
Η μόνη λύση είναι το Crate όπως σου είπαν παραπάνω...
Κι εγώ στην αρχή είχα τις ενστάσεις μου, αλλά πείστηκα διαβάζοντας τα σχετικά άρθρα εδώ μέσα και αγόρασα στη δικιά μου crate, μια και μένει 7 ώρες την ημέρα μόνη της στο σπίτι. Τώρα είμαστε και οι δύο ήρεμοι κι ευτυχισμένοι! :)
 


MitsosN

Active Member
22 Απριλίου 2012
36
0
Θεσσαλονίκη
Ναι το crate μάλλον είναι η λύση, απλά ρώτησα μήπως μπορούσε κάποιος να μου πει ένα τρόπο να μάθει να μένει ήσυχη στο σπίτι μόνη της. Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Καποιος μαγικος τροπος δεν υπαρχει. π.χ. μπορεις να εισαι σε ενα αλλο δωματιο και να εχεις βαλει καμερα στο δωματιο του σκυλου. Και μολις τον δεις οτι παει να κανει ζημια ειτε μπαινεις μεσα και διορθωνεις ειτεφωναζει απ'εξω και βλεπεις πως αντιδραει.
Αν εχεις χρονο και ορεξη μπορεις να το δοκιμασεις.:p