Νέο Μέλος-Απόκτηση σκύλου--Pls Help!


Avaton

New Member
2 Απριλίου 2010
1
0
Καλημέρα σας,

βασικά επέλεξα να γίνω μέλος στο συγκεκριμένο forum ώστε να ανταλλάξω απόψεις με ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν και ξέρουν πράγματα για τα σκυλιά.
Σε λίγο καιρό μετακομίζω μαζί με την κοπέλα μου σε διαμέρισμα το οποίο είναι γύρω στα 70τμ...σε στυλ μικρής μεζονέτας (χωρίζει σε 2 επίπεδα). Απο εκεί και πέρα θέλω σαν τρελός να πάρω ένα σκύλο. Θα είναι η πρώτη φορά όμως που θα πάρω σκύλο και είναι εύλογο να μην έχω την ανάλογη εμπειρία. Το κόλλημα μου είναι το Bull Terrier...από εκεί και πέρα πολλά σκυλιά μου αρέσουν (πχ. Boxer, Jack Russell, Akita, Labrador, Λυκόσκυλο, Chow Chow, Dogo Argentino, bull stanfordshire kok).
Η έρωτηση μου είναι αν ένα σκυλί σαν το Bull Terrier κάνει για διαμέρισμα, είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος ο οποίος μπορεί να συνυπάρχει κανείς μαζί του εύκολα, δεν θα μου φάει όλο το σπίτι και φυσικά αν παλεύετα μια τέτοια σχέσηι όταν εγώ λόγω εργασίας ένα 8ώρο την ημέρα θα απουσιάζω από κοντά του. Φυσικά και θα κάνω και την απαιτούμενη εκπαίδευση. Από εκεί και πέρα πιστεύω (με όσα έχω διαβάσει και έχω κατά καιρούς λάβει υπόψην μου) πως σε σύγκριση με άλλα σκυλιά (βλ. Jack Russell), θα είναι ευκολότερη η διαβίωση μαζί του.

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση και εννοείται πως κάθε ιδέα και γνώμη είναι ευπρόσδεκτη.
 
Last edited:


Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
Γενικά, μη δίνεις μεγάλη σημασία στο μέγεθος του διαμερίσματος.
Εμείς κατοικούμε σε διώροφο διαμέρισμα πάνω από 200 τετρ. μέτρων. Αυτό όμως δεν λέει απολύτως τίποτα, εάν ο σκύλος στερείται της ανθρώπινης συναναστροφής και συμβίωσης, όπως επίσης της καθημερινής βόλτας για εκτόνωση (εμείς πάμε 2 φορές την ημέρα, από 45 λεπτά η κάθε μία).

Από εκεί και πέρα, Bull Terrier, Boxer, Jack Russell, Akita, Labrador, Λυκόσκυλο, Chow Chow, Dogo Argentino, bull stanfordshire κλπ, είναι φυλές με διαφορετικούς χαρακτήρες και ταμπεραμέντα.
Δεν είχα ποτέ στη ζωη μου Αργεντίνο (υπέροχη φυλή), από αυτά όμως που διαβάζω και συζητώ, δεν ξέρω εάν είναι η καταλληλότερη των φυλών για ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν είχε πριν σκύλο.

Επίσης J.R. = turbo!!!

Ίσως, το Labrador μου φέρνει σαν σχετικά ικανοποιητική επιλογή.
Όσους γνωρίζω να έχουν - και είναι αρκετοί - δεν αντιμετώπισαν ποτέ κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Και στη βόλτα, είναι ήσυχα και από αυτά που μου λένε τα φεντικά τους, μαθαίνουν πολύ εύκολα την εντολή "ΕΛΑ".
Πίστεψέ με, δεν είναι και η ευκολότερη των εντολών.

Στο παρελθόν - εκτός των άλλων φυλών - είχα 3 Γερμανικούς Ποιμενικούς (όλους από εκτροφεία και όχι ταυτόχρονα).
Κοινά χαρακτηριστικά τους : απίστευτη αφοσίωση σε εμάς, πολύ έξυπνα, απολύτως δεκτικά σε εκπαίδευση, ιδιαίτερα επιφυλακτικά σε τρίτους και δυστυχώς ...φωνακλάδες.

Ενημερώσου για τα χαρακτηριστικά των φυλών που προανέφερες, συζήτησέ το πάρα πολύ καλά με την κοπέλα σου (πρέπει κι εκείνη να έχει λόγο) και φυσικά, η επιλογή σου να γίνει μόνο από εκτροφέα.

Μην περάσες ούτε έξω από pet-shop.
 


dimvagio

Well-Known Member
5 Δεκεμβρίου 2009
112
0
32
thessaloniki
καλως ηρθες avaton!:) κι εγω προσφατα(τα χριστουγεννα) απεκτησα το πρωτο μου σκυλακι(labrador)..εχω μαθει παρα πολλα απο αυτο το forum και με την ελαχιστη εμπειρια που εχω θα σου απαντησω..το σκυλακι αν ειναι σωστα εκπαιδευμενο και εκτονωνεται καθημερινα(τουλαχιστον 3 φορες τη μερα βολτα-τρεξιμο) δε θα σου κανει ζημιες οταν λειπεις απο το σπιτι..δεν πρεπει ομως να το παραμελεις..ακομα κι αν εισαι κουρασμενος απο τη δουλεια πρεπει να ασχολεισαι μαζι του, να παιζεις και να του δειχνεις πως εισαι κοντα του! δεν ξερω αν οι 8 ωρες ειναι πολλες ή οχι..αλλα πιστευω πως ειναι αναποφευκτο..δε σημαινει πως οποιος δουλευει δεν μπορει να εχει σκυλο..ας απαντησει σ αυτο καλυτερα καποιος πιο εμπειρος.. Τα σκυλακια θελουν να ειναι με την αγελη τους(το αφεντικο τους) ειτε μενουν σε διαμερισμα ειτε σε τεραστιο κηπο. Αν βρισκονται με την αγελη τους ειναι ευτυχισμενα!!! Εγω σου προτεινω να παρεις το κουταβακι(απο εκτροφεα φυσικα!!!!) καποια περιοδο που θα εχεις αδεια..τον πρωτο καιρο(γυρω στον 1 μηνα) πρεπει να εισαι συνεχεια απο πανω του κυριως για να του μαθεις την τουαλετα και πως να φερεται μεσα στο σπιτι και με τους ανθρωπους.. ;)ελπιζω να βοηθησα! αν κατι που λεω ειναι λαθος παρακαλω ας με διορθωσει καποιος πιο εμπειρος! δε συστηθηκα!:p ειμαι η Δημητρα! καλως ηρθες και παλι!!:):)
 


dimvagio

Well-Known Member
5 Δεκεμβρίου 2009
112
0
32
thessaloniki
α! ξεχασα να σου πω πως με το labrador(που ειναι απο τα πιο ενεργητικα σκυλια) ζω σε διαμερισμα 50τμ(ειμαι φοιτητρια) και δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα.. πρεπει να περιμενεις ομως πως οσο ειναι κουταβι ΣΙΓΟΥΡΑ θα κανει και τις ζημιες του!!!
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
βόλτες και εξάσκηση/παιχνίδι
καλές συνθήκες διαβίωσης και όρια μέσα στην αγέλη

αν λείπουν αυτά και λείπεις κι εσύ συχνά ΟΤΙ φυλή και να πάρεις θα κάνει το σπίτι λίμπα και καλά να πάθεις :)

Τα bullterrier
υπάρχουν υπέρ και κατά,όπως σε όλες τις φυλές και σε όλα τα πράγματα

απο τις φυλές που σου αρέσουν μου δημιουργείς την εντύπωση πως δεν ξέρεις τι θές απο τον σκύλο σου ή έστω δεν θές και πολλά περα απο την παρέα του

Εγώ προτείνω να ψαχτείς στα φόρουμ και στα σάιτ-στο συγκεκριμένο φόρουμ και σε άλλα θα βρείς υπομνήματα στα τόπικ που βοηθούν πολύ τον αρχάριο-
διάβασε για τον σκύλο-διάβασε για τις φυλές που σε ενδιαφέρουν-για την ανατροφή ενός κουταβιού και άλλα πολλά όπως καταλαβαίνεις και με τον καιρό διαλέγεις φυλή-μετά φύλλο-εκτροφέα-μέθοδο διατροφής/τροφή-πιατάκια μπολάκια κρεβατάκια λουράκια κλπκλπκλπ
ξέροντας τι διαλέγεις!!!!

Τα μπούλ τερριέ θέλουν περισσότερη άσκηση και καλύτερη κοινωνικοποιηση απο άλλες φυλές-
η τρίχα τους είναι κοντή και καθαρίζονται ευκολα αλλά οι τρίχες που πέφτουν καρφώνονται παντού και δεν ξεκαρφώνονται και πολύ ευκολα(ίσως μία μία με το τσιμπιδάκι αλλά θα θές βοηθούς και να βαράτε 24ωρες βάρδιες)
και η λίστα συνεχίζεται με υπέρ και κατά για όλες τις φυλές που σου αρέσουν και μπορεί να βρείς και άλλες αργότερα

Υπάρχουν και σάιτ που συμπληρώνεις τι θές απο ένα σκύλο και σου βγάζουν κάποιες φυλές που ταιριάζουν (κομπογιαννίτικο α΄λλά παίρνεις μερικές ιδέες για περαιτερω ψάξιμο) googlare puppy selection /breed selector

Καλή τύχη και μακριά απο πέτσοπ