Νέο μέλος (chow chow)


11 Ιανουαρίου 2013
9
0
Καλησπέρα στην παρέα. Εντός 3-4 ημερών θα πάρω ενα άσπρο αρσενικό chow chow 1,5 έτους. Θα μου το δώσει κάποιος ο οποιός δεν μπορεί να το κρατήσει άλλο για διάφορους λόγους. Είναι το πρώτο μου σκυλί, μου αρέσει πάρα πολύ σαν ομορφιά και επίσης έχει ένα θυληκό ένας φίλος και το γνωρίζω αρκετά καλά.Έχω διαβάσει σχεδόν τα πάντα μέσα στο forum σας και συνειδητοποιώ πόσο δύσκολο είναι ενα σκυλί αυτής της φυλής.
Το ερώτημα μου, μέσα στα χιλιάδες βέβαια, είναι αν και κατά πόσο είναι έυκολο να γίνω το αφεντικό του ενώ 1,5 χρόνο ζούσε με άλλο αφεντικό.
Εφόσον έχω υπομονή,επιμονή,θέληση και σωστές συμβουλές, με λίγα λόγια υπάρχει περίπτωση να κάνω τα "πάντα" σωστά και παρ'όλα αυτά να μην έχω καταφέρει να γίνω το αφεντικό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
(Σαν αδαής που είμαι με τα σκυλία, το Site σας είναι άκρως ενημερωτικό, έχω πάθει πλάκα!:confused:)
 


Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Καλως ηρθες!

Υποθετω οτι με το σκυλο γνωριζεστε!
πως ειναι η συμπεριφορα του μεχρι τωρα απεναντι σου!

Υ.Γ. αν κανεις καποια πραγματα σωστα ,θα καταφερεις να εισαι το αφεντικο...και τα τσοου σκυλοι ειναι...
 


11 Ιανουαρίου 2013
9
0
Δε το γνωρίζω καθόλου αυτό που θα πάρω, του φίλου μου γνωρίζω το θυληκό τσόου. Ούτε πολλές πληροφορίες για την ανατροφή του ξέρω.Λίγα πράγματα, τον είχαν σε αυλή και το αφεντικό του είχε και παιδιά αυτό ξέρω.

Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα και επίσης αυτα τα κάποια πράγματα θα μου τα συστήσει κάποιος εκπαιδευτής; Γιατί σκοπέυω να μην τον πάω/προσλάβω εκπαιδευτή.
 


elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Και εμένα μια μέρα μου έφεραν ένα σκύλο τον οποίο δεν είχα ξαναδεί στη ζωή μου! Την έχω 6 μήνες και έχουμε δεθεί πολύ μαζί της. Και η ίδια δείχνει πολύ πίστη.
Οσον αφορά το σκύλο που θα σου δώσουν πρέπει να μαθεις τι τρώει ποτε και που κοιμαται.
Από την αρχή πρέπει να του θέσεις κανόνες.
Καλό θα ήταν να μείνεις σπίτι 3-4 μέρες για να προσαρμοστειτε και οι δύο! Με το καλό
 


11 Ιανουαρίου 2013
9
0
Σε ευχαριστώ πολύ!! Απλά αναρωτιέμαι και μπορώ να πω οτι με φοβίζει το γεγονός οτι πρώτον είναι 1,5 έτους και δεν ξέρω κατά πόσο μπόρει να "μάθει" ένα σκυλί σε τέτοια ηλικία και φυσικά οτι είναι chow και απ'οτι λένε είναι δύσκολος και ιδιότροπος χαρακτήρας! Θα μάθω τις πληροφορίες που μου είπες, να είσαι καλά!
 


Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Οσον αφορά το σκύλο που θα σου δώσουν πρέπει να μαθεις τι τρώει ποτε και που κοιμαται.

ακυρο

Από την αρχή πρέπει να του θέσεις κανόνες.
Καλό θα ήταν να μείνεις σπίτι 3-4 μέρες για να προσαρμοστειτε και οι δύο! Με το καλό

+1,000,000,000
Σε ευχαριστώ πολύ!! Απλά αναρωτιέμαι και μπορώ να πω οτι με φοβίζει το γεγονός οτι πρώτον είναι 1,5 έτους και δεν ξέρω κατά πόσο μπόρει να "μάθει" ένα σκυλί σε τέτοια ηλικία

εγω υιοθετησα πριν 1μιση χρονο ενα πρωην αδεσποτο χασκι...τωρα ειναι 8-10 χρονων...μια χαρα μαθαινουν!!!(και εχω πολλα παρομοια παραδειγματα στο καταφυγειο)
οποιοι λενε οτι σκυλος μαθαινει μονο κουταβι, ειναι επιεικως ασχετοι...


και φυσικά οτι είναι chow και απ'οτι λένε είναι δύσκολος και ιδιότροπος χαρακτήρας! Θα μάθω τις πληροφορίες που μου είπες, να είσαι καλά!
Δες αυτο για αρχικες συμβουλες συμβιωσης! (ισχυει για ολα τα σκυλια)
Δες και εδω για απιστευτες πληροφοριες (δες και οσα βιντεο του μπορεις...πιστεψε με δουλευει!!)


Για πρωτες συμβουλες σου λεω τα ποιο απλα

1) Οταν το πρωτο δεις ,μην αρχισεις τα ''ουαου'' και τις χαρες και τα χαδια...
οταν συναντηθεις με τον ανθρωπο που το εχει, χαιρετα πρωτα αυτον και αγνοησε τον σκυλο
2)ασε το σκυλο να σε πλησιασει και να σε μυρισει...
3)πριν τον πας σπιτι, πηγαινε τον μια μεγαλη βολτα (αν τραβαει σταματα και αλλαξε κατευθυνση) και να εισαι παντα ηρεμος/αποφασιστικος ,ποτε ομως νευρικος/αγχωμενος
4)μολις πας σπιτι, μην τον αφησεις να μπει πρωτος
5)μολις μπειτε (μην βγαλεις ακομα λουρι) οδηγησε τον εσυ στα δωματια που θα εχει προσβαση (και παλι μην τον αφηνεις να μπει πριν απο εσενα)
 
Last edited:


elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Και εμένα 1,5 χρόνων ήταν!
Ειχε κάνει βασική υπακοή αλλά έχει μάθει πολλά πράγματα μαζί μου.
Ήρθε από ένα μπαλκόνι, τις πρώτες μέρες που την πήγαινα βόλτα στο 10λεπτό τα εφτυνε! Καμια σχέση η συμπεριφορά της! Το αφεντικό θα είσαι εσύ και θα το καταλάβει πολύ συντομα. Το σκυλί θεωρεί αφεντικό αυτόν που του δίνει αγάπη το πάει βόλτα και το ταΐζει!
 


Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Το σκυλί θεωρεί αφεντικό αυτόν που του δίνει αγάπη το πάει βόλτα και το ταΐζει!
Αυτον εμπιστευεται, δεν τον θεωρει αρχηγο του...
Τον αρχηγο πρεπει και να τον εμπιστευεται και να τον σεβεται (και ο σεβασμος εννοειται δεν κερδιζεται με κλωτσομπουνιδια στο σκυλο)

υπαρχουν 2 λεπτομερειες εδω βεβαια...
1)Ενα σκυλι που τραβαει δεν το ''πας'' βολτα αλλα σε παει, και δεν εισαι ο αρχηγος.
Για να το καταλαβει οτι ακολουθαει εσενα ,ενας απλος τροπος ειναι να αλλαζεις κατευθυνση οποτε σε τραβει (παντα ηρεμα και οχι νευρα)

2)Ενα σκυλι που εχει το βλεμμα του αφοσιωμενο στο μπωλ δεν θεωρει οτι το ταιζεις ,αλλα οτι του παραχωρεις το δικαιωμα του αρχηγου να φαει πρωτο.
Γι'αυτο πρωτα το βαζουμε να κατσει μπροστα στο μπωλ, βαζουμε την τροφη (αν κατα την διαρκεια αυτων ορμησει να φαει ,δεν τραβαμε πισω το μπωλ αλλα ορμαμε εμεις μπροστα απο το μπωλ ,ως ενδειξη οτι ειναι δικο μας και δεν υποχωρουμε μεχρι να ηρεμησει),
(εγω βουταω και το χερι μεσα για να παρει την μυρωδια μου ,ακομα και οταν τρωει) και μολις μας κοιταξει στα ματια για μερικα δευτερολεπτα (αναγνωριζοντας οτι εχει την αδεια μας να φαει) τον αφηνουμε να φαει (μπορει να συνδυαστει με εντολη αυτο π.χ. ''φαε'')

Αγαπη και χαδια μονο οταν κανει κατι καλο!
Ποτε
οταν κανει κατι ασχημο!
(κλασσικο λαθος πολλων να χαιδευουν τον σκυλο ενω αυτος π.χ. γρυλιζει η φοβαται κατι για να ηρεμησει......εκεινη την ωρα οποιος το κανει αυτο επιβραβευει αυτες τις συμπεριφορες και αυτες συνεχιζουν/αυξανονται!)
 


Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Μη σ'ανησυχει.
Μια χαρα θα τα πατε.
Τα τσου τσου συνηθως δεν τραβανε.
Οπως ολα τα σκυλια μπορει να μαθει πραγματα και σ'αυτην την ηλικια φυσικα.
Και..
Αν διαβασεις λιγες μερες στο φορουμ μεχρι να το παρεις θα σου λυθουν πολλες αποριεςς.

Με το καλο να το δεχτεις κ ολα θα πανε καλα!
Ειναι ομορφο σκυλι!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Κώστα καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Τα chow-chow είναι παρεξηγημένη φυλή. Μπορεί να γίνουν και επικίνδυνα, αν δεν είναι από σωστή εκτροφή, αν δεν καταλήξουν σε σωστό ιδιοκτήτη και αν δεν λάβουν σωστή εκπαίδευση.

Η ηλικία μην σε απασχολεί. Μια χαρά θα δεθείτε, αν το σκυλί είναι σωστά μεγαλωμένο μέχρι τώρα και ισορροπημένο. Ενας σκύλος ενήλικος, που αλλάζει ξαφνικά περιβάλλον, θέλει το λιγότερο 15-20 μέρες να αρχίσει να δείχνει σημάδια εγκλιματισμού. Στην διάρκεια των οποίων...δεν πρέπει να ασχοληθείς ιδιαίτερα μαζί του και ούτε να τον πιέσεις για τίποτα. Αστον στην ησυχία του, να έρχεται εκείνος σε σας, αν και όποτε θέλει εκείνος. Ούτε για χάδια μην τον αποζητάς. Στην θέση του, όπου επιλέξεις να μένει και όσο λιγότερες επαφές γίνεται. Τα βασικά...μαμ-κακά και νάνι :D Αν στο σπίτι σου, μένουν κι άλλοι, θα πρέπει να ακολουθείτε όλοι την ίδια γραμμή. Καλό είναι καταρχάς να τηρήσεις πχ τις ώρες και το είδος φαγητού που έχει μέχρι τώρα και γενικά όσες περισσότερες από τις ήδη διαμορφωμένες συνήθειές του, αν βέβαια δεν είναι ενοχλητικές. Αν ο τωρινός ιδιοκτήτης, του έχει κάποιο μαξιλάρι ή κάτι τέλος πάντων, στο οποίο συνηθίζει να κάθεται, καλό είναι να στο δώσει μαζί. Να έχει μαζί, τις γνώριμες μυρωδιές του. Επίσης, τα μπωλ του, αν μπορεί να στα δώσει. Να βοηθήσεις λίγο το στρεσσάρισμά του.

Τα υπόλοιπα, θα στα δείξει ο σκύλος σου, με τον καιρό.
Ζήτα να σου πουν όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται, σχετικά με τον χαρακτήρα του. Πως είναι μέσα στο σπίτι, αν κάνει ζημιές, αν έχει γενικά άγχος αποχωρισμού, πως είναι έξω στον δρόμο, με άλλους ανθρώπους/σκύλους/γάτες, αν τραβάει κλπ κλπ κλπ

Φυσικά, αν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και ποιά, αν έχει κάνει τα εμβόλιά του και τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις γενικές/ερλίχεια/λεεισμάνεια.

Κώστα...σε καμμία περίπτωση, δεν τον αφήνεις πουθενά και για κανέναν λόγο, λυτό. Ούτε γι'αστείο. Πάντα δίπλα σου, στο λουρί του και στο σπίτι σου, προσοχή σε ξεχασμένες ανοιχτές πόρτες, απ'τις οποίες θα μπορεί να το σκάσει. Στο κολλάρο του, απαραιτήτως τα στοιχεία του/σου και μην ξεχάσεις το τσιπάρισμά του ή την αλλαγή των στοιχείων, αν είναι ήδη τσιπαρισμένος.

Αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις, είναι απείρως προτιμότερο να απευθυνθείς άμεσα σε σοβαρό εκπαιδευτή, να σου δώσει οδηγίες χρήσης, παρά να κάνεις λάθη, ίσως και πολύ σημαντικά.

Διάβασε και για την χρήση του άγιου crate. Σωτήριο!!!

Και τέλος...επειδή δεν σε ξέρω και επειδή ανέφερες για φίλο με θηλυκό chow...ελπίζω να μην σας περάσει από το μυαλό, καμμιά κακή ιδέα, περί ζευγαρώματός τους ε;

Κατά τα λοιπά, με το καλό να τον δεχθείς :)
 


11 Ιανουαρίου 2013
9
0
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, όλα αυτά που γράφετε τα διαβάζω με ενδιαφέρον...
Ίσως μου φαίνονται λίγο βουνό αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο και φυσικά αν δω οτι ΔΕΝ μπορώ θα κοιτάξω το θέμα του εκπαιδευτή.
Αν και για το ζευγάρωμα είχα άλλη εντύπωση, μετά απο όσα διάβασα εδω μέσα δεν έχω σκοπό να τα ζευγαρώσω.
Θέλω να ρωτήσω και κάτι επιπλέον.Έχω μεγάλη αυλή σε πολύ αραιοκατοικημένη περιοχή, οι οικογένεια μου δεν είχε ποτέ επαφή με σκύλο, ούτε εγω βέβαια αλλά το σκυλί θέλω να το έχω μέσα στο σπίτι μαζί μου.Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί κάποιος καιρός μέχρι οι οικογένεια να συνηθίσει και να "μάθει" τον σκύλο. Σε αυτό το διάστημα ίσως το σκυλί κοιμάται μια μέσα-μια έξω...δηλαδή αν λείπω εγώ κλπ θα πρέπει να τον αφήνω έξω.
Το ερώτημα είναι πως είναι αυτό για το σκύλι, το να κοιμάται μια σε ένα μέρος και μια σε ένα άλλο;

Σας υπερευχαριστώ, ειλικρινά.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Κώστα, τα σκυλιά είναι απίστευτα ζώα. Προσαρμόζονται σε ότι τους ζητήσουμε. Αλλα γρηγορότερα και ευκολότερα και άλλα όχι. Το θέμα είναι, να είμαστε σταθεροί και δίκαιοι σε ότι τους ζητάμε.

Προσωπικά, δεν βρίσκω να έχει ιδιαίτερο νόημα αυτό που σκέφτεσαι. Μια έξω, μια μέσα. Θα μπερδευτεί. Θα έχει ήδη φύγει από το γνώριμό του περιβάλλον και θα του ζητάς να προσαρμοστεί σε περισσότερα. Γιατί να του το κάνεις αυτό; Σου ξαναλέω...πάρε crate και οταν λείπεις, έχε τον εκεί, στον χώρο εντός του σπιτιού, που θα έχεις επιλέξει να μένει. Ούτε θα ενοχλεί, ούτε θα ενοχλείται, ούτε βεβαίως θα κινδυνεύει όπως σε έναν ανοιχτό και ίσως μη ασφαλή χώρο, όπως η αυλή.
 


11 Ιανουαρίου 2013
9
0
Κι αν δεν έχει μάθει να μένει στο Crate; Θα μου πάρει πολύ για να του μάθω να μένει εκεί, έτσι δεν είναι;
Μου φαίνονται τόσο πολλά...τι θα κάνω;;;
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
O δικός μου σκύλος , 1 με 1μίση έτους έμαθε στο κρέιτ μέσα σε μια βδομάδα. Και ο σκύλος προερχόταν από τον δρόμο. Δεν νομίζω να σου πάρει τόσο πολύ να το μάθει.
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν και για το ζευγάρωμα είχα άλλη εντύπωση, μετά απο όσα διάβασα εδω μέσα δεν έχω σκοπό να τα ζευγαρώσω.
Δεν ξέρω ποιος είσαι, που είσαι, πώς είσαι... Αλλά μα την αλήθεια, μετά από αυτό μου έρχεται να σε φιλήσω! Και πίστεψε με, δεν έχει σχέση με σεξουαλική παρενόχληση :mrgreen:

Κατά τα άλλα, βλέποντας ότι έχεις διάθεση να το ψάξεις αλλά και να απευθυνθείς σε εκπαιδευτή αν χρειαστεί, θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά :)

Έχεις ρωτήσει ποιος είναι ο λόγος που θέλουν να δώσουν τον σκύλο τους;
 


11 Ιανουαρίου 2013
9
0
Χαίρομαι με αυτό που ακούω για το crate Κυβέλη και αυτή την στιγμή διαβάζω σχετικά...
Ξωτικό,για φιλιά ΠΑΝΤΑ ευπρόσδεκτος!!:cool:(πλακίτσα)
Δεν ξέρω τον λόγο όχι, θα πάρω το σκύλο μέσω ενος φίλου του φίλου του ξαδέρφου του αδερφού...:)
Θα τον μάθω όμως σύντομα...
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δες μόνο μην είναι λόγω κάποιας συγκεκριμένης συμπεριφοράς ή και ασθένειας. (Σχεδόν) τίποτα δεν είναι άλυτο, αλλά καλό είναι να το ξέρεις, για να ξέρεις και πώς να το αντιμετωπίσεις. Στα της συμπεριφοράς, δεν μετράω πράγματα του τύπου γαβγίζει, τραβάει στη βόλτα, κατουράει το χαλί κλπ, αλλά τα πιο σοβαρά, όπως να έχει δείξει επιθετικότητα σε επισκέπτες ή μέλη της οικογένειας.

Αν είναι απλά ένας σκύλος που τον βαρέθηκαν γιατί τα παιδιά μεγάλωσαν και δεν ασχολούνται μαζί του, ή ένα άλλο από διάφορα τέτοια κλασικά σενάρια, ακόμα και αν ο σκύλος δεν έχει εκπαιδευτεί σε τίποτα, όλα μαθαίνονται. Ότι ηλικία και αν έχει, είτε είναι 8 εβδομάδων, είτε 8 χρονών, πάντα έχει την ικανότητα να μαθαίνει.
 


11 Ιανουαρίου 2013
9
0
Για το chow οι διαστάσεις 76 μήκος x 54 πλάτος x 64 ύψος είναι επαρκείς η πρέπει να πάω στο μεγαλύτερο 92 μήκος x 63 πλάτος x 74 ύψος;
 




Billouris

Active Member
12 Σεπτεμβρίου 2012
44
0
athens
Κώστας Παπ. τις τελευταιες μερες υπαρχει μια αγγελια σε διαφορα sites αλλα και σε group του facebook για ενα ασπρο chow chow αυτης της ηλικιας το οποιο δινεται επειδη εχει στειλει μια γυναικα στο νοσοκομειο και εχει δαγκωσει και το αφεντικο του τον γιο της γυναικας δηλαδη.Το συγκεκριμενο που σου ελω το εχουν παρει απο καποιον αλλον,ο οποιος μαλλον το κακομεταχειριζοταν.Αυτα γραφει το παλικαρι που τον δινει τωρα.Νομιζα οτι καποιος θα το αναφερει γιατι η αγγελια εχει πεσει πολλες φορες στην αντιληψη μου.Προσεξε το και μαθε πριν κανεις οποιαδηποτε κινηση.