Να πάρω και άλλο σκυλί;


EUADIM

Member
27 Αυγούστου 2015
10
2
37
Καλημέρα...
Θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάτι. Έχω ένα αρσενικό λαμπραντόρ 2 χρονών ο οποίος είναι κολλημένος πάνω μας. Όταν πρέπει να μείνει μόνος του πέφτει σε μελαγχολία και αυτό με στεναχωρεί πολύ. Θέλει όλη την μέρα να είσαι μαζί του. Προχτές λοιπόν που καθόμασταν στην αυλή πέρασε από το δρόμο ένα άλλο σκυλί. Το πως έκανε είναι απερίγραπτο. Ήθελε τόσο πολύ να πάνε να παίξουν και μετά που έφυγε το σκυλάκι αυτός γύρισε σε εμάς στεναχωρημένος. Τότε λοιπόν σκέφτηκα πως ίσως πρέπει να φέρω ακόμα ένα σκύλο στο σπίτι. Μου αρέσει η ιδέα γιατί τα αγαπώ πολύ τα σκυλάκια. Σκέφτομαι αν πάρω σκύλο αυτή την φορά να είναι από την φιλοζωική της πόλης μου. Θα κάνω καλά να φέρω και άλλο σκυλί στο σπίτι πιστεύεται; και τι πρέπει να προσέξω;
 


M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Δε συμφωνώ με την ιδέα 'παίρνω 2ο σκύλο μόνο και μόνο για να έχει παρέα ο σκύλος μου". Εάν εσείς θέλετε και αντέχετε οικονομικά και ψυχικά δεύτερο σκύλο μαζί με όσα συνεπάγεται αυτό, σαφώς και να περάσετε από τη φιλοζωική της περιοχής σας να βρείτε ένα σκυλί που να ενταχθεί εύκολα στην ήδη υπάρχουσα δομή της αγέλης σας. Σκύλο για το σκύλο, προσωπικά μου κάνει σαν 'βαριέμαι να ασχοληθώ, ας πάρω άλλο ένα να κατσικιάζουν μαζί να μην κάνω εγώ τίποτα'. Μακάρι να μην ισχύει για σας.
Είστε σίγουρη ότι ερμηνεύετε σωστά τη στάση του σκύλου σαν στεναχώρια επειδή δεν έχει παρέα; Μήπως απλώς βαριέται; Τον βγάζετε βόλτες; Και αν ναι, ικανοποιητικές για να 'κάψει' την ενέργεια του λαμπ; Τα παιχνίδια επαναφοράς ας πούμε που είναι στη φύση του, τα έχετε δοκιμάσει σαν εκτόνωση; Μπορείτε σε πρώτη φάση να βρείτε άλλα σκυλιά με τα οποία να τα πηγαίνει καλά και να βγαίνετε βόλτα μαζί. Επίσης, μπορείτε να καλέσετε κάποιο γείτονα με σκύλο στην αυλή σας.

Αν πάλι το πάρετε απόφαση, με μια απλή αναζήτηση εδώ, θα βρείτε αρκετά θέματα και για το πως θα εισάγετε το νέο σκύλο στο χώρο σας και για το πως θα το διαχειριστείτε (είτε επιλέξετε ενήλικο, είτε κουτάβι).
 


myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλημέρα!!

πρόσφατα τα 'φερε έτσι η τύχη που απέκτησα και δεύτερο σκύλο ενώ, για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα σκοπό να αποκτήσω τουλάχιστον για κάνα δυο χρόνια ακόμα. Έχω να πω τα εξής λοιπόν:

1) Περισσότερη δουλειά, ειδικά αν πρόκειται για κουτάβι. Ξαναπερνάς την κουταβοπερίοδο, την εκπαίδευση για τα βασικά με μια εξτρά δυσκολία: τον ήδη υπάρχοντα σκύλο που δε σε βοηθά πάντα, στην αρχή χάνει κι αυτός τη σειρά του.

2) Διπλές βόλτες τον πρώτο καιρό, διπλός χρόνος για παιχνίδι καθώς δεν γίνεται να παίζουν μόνο μεταξύ τους αλλά πρέπει να συμμετέχεις κι εσύ τις περισσότερες φορές, και με τα δύο μαζί αλλά και με το καθένα χωριστά. Μιλάμε, καις θερμίδες, όχι αστεία... :D

3) Διπλό καθάρισμα και περισσότερα έξοδα για τροφή και κτηνίατρο.

3) Στην αρχή μπορεί να μην τα πάνε καλά μεταξύ τους, ο σκύλος μου πχ τις πρώτες εβδομάδες δεν την ήθελε καθόλου την κουτάβα, δεν της επιτέθηκε ποτέ αλλά την απέφευγε σταθερά όμως και ζούσε το δράμα του. Πλέον τα πάνε μια χαρά και παίζουν μαζί και κοιμούνται μαζί αλλά αυτό πήρε καιρό και χρειάστηκε δουλειά.

Αν δεν είσαι εσύ σίγουρη ότι θες δεύτερο σκύλο, μην το κάνεις, αν το θέμα είναι ότι το σκυλί σου θέλει παρέα ή βαριέται, κάνε αυτά που λέει η M and M.
 






archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Αν ο σκύλος είναι κολλημένος πάνω σου υπάρχει πιθανότητα να στρεσαριστεί κ ν θεωρήσει ότι αντικαθιστάται, λόγω του ότι αν είναι μωρό θα αφιερώνεις περισσότερο χρόνο.
 
  • Like
Reactions: Miniature Schnauzer


EUADIM

Member
27 Αυγούστου 2015
10
2
37
Μένω σε χωριό οπότε ο σκύλος έχει 2 στρέμματα να παίξει και τέσσερα άτομα να ασχολούνται μαζί του. Η αλήθεια είναι ότι δεν του χαλάμε χατίρι. Αλλά παρολα αυτά οταν χρειαστεί να φύγει εστω και ένας απο την οικογένεια για να παει στην δουλειά του αυτος πεφτει σε μελαγχολία.
 


M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Θα σας πουν υποθέτω και άλλοι πιο σχετικοί (ιδιοκτήτες λαμπ) την άποψή τους, για μένα είστε ήδη πολύ τυχερή που το σκυλί σας έχει μόνο θέμα όταν φεύγει κάποιος -ένα σκυλί που είναι φτιαγμένο να κυνηγάει για ώρες και να κερδίζει την τροφή του με την εργασία του, έχει τρομερή ενέργεια (στα 2 χρόνια που τον έχετε, δεν το διαπιστώσατε; εντύπωση μου κάνει, θα περίμενα να σας έχει καταστρέψει τα πάντα). Είναι πολύ ανθρωποκεντρικά σκυλιά, όσα λαμπς ξέρω παρότι παίζουν με άλλα σκυλιά, η πρώτη τους επιλογή είναι να είναι με τους ανθρώπους τους. Λογικό είναι που όταν φεύγει κάποιος, στεναχωριέται: του στερείτε τον κύριο πόρο διασκέδασης.
Να μην πάρετε άλλο σκύλο, θα επιμείνω στην αρχική μου γνώμη: ο σκύλος σας βαριέται. Η μεγάλη αυλή δεν συνεπάγεται αυτόματα και εκτόνωση, θα πρέπει αν δε θέλετε να το βγάζετε βόλτα τουλάχιστον να ασχολείστε μαζί του σε μόνιμη βάση με παιχνίδια (και σωματικής κούρασης τύπου τρέχουμε μαζί αλλά και εγκεφαλικής πχ. εκμάθηση νέων πραγμάτων και εντολών). Αντί να ψάχνετε λύση που θα κουκουλώσει απλώς το θέμα σας, διαβάστε λίγα πράγματα για τη φυλή, υπάρχει άφθονο υλικό να ενημερωθείτε και δώστε στο σκύλο σας μια 'εργασία' να κάνει, πχ. κρύβοντας στην αυλή λιχουδιές ή το φαγητό του ή πετάξτε το μπαλάκι του να το φέρνει πίσω.
Καλή τύχη εύχομαι στο μικρό σας.
 




tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
2 στρέμματα 4' ατομα μια χαρα θα περνάει και ο δεύτερος σκύλος ;) εγώ πιστεύω ότι αν έχεις τον χώρο-χρόνο για 2 σκυλιά ειναι το ιδανικό νούμερο :).
ενα ποιντερακι μουρλια θα ηταν ε;
 










pioneelf

Active Member
2 Ιουλίου 2015
38
146
43
Η προσωπική μου εμπειρία είναι πολύ θετική με τον δευτερο σκύλο.

Ο δικός μου είναι 7 χρονών και πιο πολύ τον ένοιαζαν τα χάδια παρά το παιχνίδι.Άλλωστε όπως και στην δική σου περίπτωση την εκτόνωση του την έκανε μέσα στην αυλή με πολύ τρέξιμο και γαύγισμα σε συγκεκριμένες στιγμές.

Ακόμη και στις καθημερινές μας βόλτες θέλει απλά να μυρίζει και όχι να πάιζει...με το που πήραμε την μικρή λοιπόν,αν και στην αρχή τον ζάλιζε λίγο παραπάνω,είναι λες και ξαναένιωσε στο θέμα του παιχνιδιού.Και μόνο με την μικρή από εμένα εξακολουθεί να ζητάει μόνο χάδια.Βόλτα τα βγάζω και τα δυο μαζί...


Για εμένα με χίλια να πάρεις και δεύτερο αρκεί να μπορείς να το στηρίξεις και οινομικά γτ ειδικά άνοιξη/καλοκαίρι η διαφορά είναι μεγάλη.
 


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Προσωπικα ειμαι και εγω οκ με το δευτερο σκυλο εφοσον μπορεις να υποστηριξεις 2 ζωα εσυ η ιδια (χρηματα,χρονος,ορεξη κλπ).

Αρχικα πρεπει να ειναι δικη σου αποφαση διοτι εσυ το θελεις και θα μπορεις να το φροντιζεις, οχι για να ικανοποιησεις την μελαγχολια του ηδη υπάρχοντος σκύλου. Αν νιωθεις ετοιμη, δεν υπαρχει λογος να το καθυστερεις.

Εγω 2 σκυλους δεν εχω, ομως εχω ενα σκυλο και ενα γατο. Ο γατος ειναι το πιο προσφατο μελος και πραγματικα παρατηρησα μεγαλη αλλαγη στη συμπεριφορα του σκυλου μου τον τελευταιο χρονο που συζει με το γατι. Αφου συνηθισε ο ενας τον αλλο, πλεον παιζουν κιολας μαζι, χαϊδευονται, κυνηγιουνται... δεν ξερω αν ενας γατος μπορει να προσφερει το ιδιο ευχαριστη παρεα οσο ενας δευτερος σκυλος, αλλα φαντασου οτι ακομη και ο δικος μου που ειναι γενικα εχθρικος προς αλλα γατια, με αυτον εδω τα εχουν βρει και δεν νιωθουν μοναξια στο σπιτι οσο λειπω.

Πιστευω παντως πως ενας δευτερος σκυλος θα ''αναζωογονήσει'' τον δικο σου γιατι πλεον θα εχει παρεα και χωρο να μοιραζεται τα παιχνιδια του και να ξεδιπλωσει τον κοινωνικο του χαρακτηρα. Εχω ακουσει οτι πολλες φορες ενα νεο μελος ''ξεκλειδωνει'' πτυχες ενος σκυλου ο οποιος ενω πριν ηταν, ας πουμε, μονόχνοτος με το νεο σκυλι δεχεται προκλησεις για παιχνιδι και νιωθει μεγαλυτερη ανεση και ασφαλεια οταν ειναι μονος του.
 


genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Προσωπικά μακάρι να μπορούσα να πάρω και 2ο, μετά την αρχική προσαρμογή νομίζω αξίζει τον κόπο ειδικά αν μιλάμε για νεαρά σχετικά σκυλιά αλλά το βασικό για εμένα είναι τα έξοδα: διπλά εμβόλια, εξετάσεις, θεραπείες (ο,τι πάθεε ο ένας, σχεδόν πάντα το παθαίνει και ο άλλος από την προηγούμενη εμπειρία μου, οπότε μπορεί π.χ. ναν βρεθείς με μια διπλή θεραπεία για καλαζαρ αν εισαι και σε εξοχή), διπλά έξοδα για φύλαξη αν χρειαστεί να τα αφήσεις, και προφανώς διπλό φαγητό.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Εφόσον μπορεί να το στηρίξει κανείς οικονομικά (διπλές τροφές, διπλά κτηνιατρικά) και σε κάποια πρακτικά ζητήματα (π.χ. διακοπές με 2 σκύλους με την δυσκολία που αυτό συνεπάγεται να βρει κανείς κατάλλυμα, ή βόλτα με 2 σκύλους σε στενά πεζοδρόμια), τότε το σενάριο των δύο σκύλων είναι ιδανικό.

Εγώ πήρα δεύτερο σκύλο "για το σκύλο". Δηλαδή για να έχει παρέα ο πρώτος όταν λείπω για δουλειά.

Θα διαφωνήσω στο ότι χρειάζεται περισσότερη ενασχόληση στο παιχνίδι. Το αντίθετο μάλιστα. Παίζουν και ξεπατώνονται και μεταξύ τους, ενώ όταν είχα ένα σκύλο, με το που έμπαινα στο σπίτι ήταν κρεμασμένος πάνω μου.Γενικά βλέπω ότι τα δύο σκυλιά μαζί είναι πιο ισοροπημένα, πιο χαρούμενα, πιο ήρεμα.

Σαφώς και θα υπάρξουν "μούτρα" από το μοναχοπαίδι στην αρχή όταν μπει το δεύτερο σκυλί στο σπίτι, αλλά αυτό ξεπερνιέται με μερικά τρικ.

Τέλος ψηφίζω πάντα ενήλικο σκύλο - το εφιαλτικό έργο με το κουτάβι το είδα πρόσφατα και δεν θέλω να το ξαναζήσω! :eek:
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.815
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf