Να την αλλάξω ή να μην την αλλάξω; Ουφ...


Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Καλά, εννοείται ότι έχω ξεκοκαλίσει το φόρουμ σχετικά με τις ξηρές τροφές. Κι έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει "η καλύτερη" αλλά ότι ταιριάζει στο σκύλο μας καλύτερα. Το δικό μου το ζουζούνι λοιπόν έχει κάνα 3μηνο που σταμάτησε να τρώει την Royal Canin Puppy για Λαμπραντόρ. Αφού λοιπόν έμενε 2 μέρες νηστική ανάμεσα σε κάθε γεύμα, αποφάσισα να της ανακατέψω και μια κουταλίτσα κονσέρβα μέσα κι έτσι τρώει. Φυσικά 80 ευρώ ξηρά τροφή + κονσέρβες πάει πολύ το μήνα. Αλλά γενικά με απασχολεί όλη αυτή η διαδικασία. Δε μπορώ να την αφήνω νηστική, οπότε σκέφτηκα να αλλάξω τροφή. Δεν ξέρω ποια να πρωτοκοιτάξω... Acana, Orijen, Belcando, Proplan... Έχω αποκλεισει την Arden και την Blue.
Έψαξα στο ίντερνετ για συστατικά και έφτιαξα ένα χειρόγραφο πινακάκι με πρωτείνες κλπ και δεν ξέρω τι είναι απαραίτητο για μια Λαμπραντορίνα 8 μηνών.. αρκετή πρωτείνη; ασβέστιο; λίπη;
Σε όσα πετ σοπ (γνωστά μου) έχω πάει με κοιτάνε στραβά οταν λέω ότι σκέφτομαι να αλλάξω τη Royal για Proplan πχ, παρόλο που πουλάνε και τις 2. :confused:
Μόνο ένα παράπονο έχω με την Royal αλλά το παραβλέπω. Τα κακά της βρωμάνε. Πεθαίνει άνθρωπος. Αυτά :p Σας άνοιξα την όρεξη;
 


Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Επίσης μου φαινονται κουλές οι μεγάλες διαφορές πρωτείνης ανάμεσα τους. πχ... Belcano 24%, ProPlan 29%, Royal Maxi 30%, Acana 33%, Royal Lab 33%, Orijen 28%.. Μήπως να κάτσω στα αβγά μου και να συνεχίσω αυτή που έχω; Θεώρησα στην αρχή ότι μια τροφή συγκεκριμένα για Λαμπραντόρ θα ήταν ότι καλύτερο για ένα Λαμπραντόρ. Ή μήπως όχι; :)
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Aν σε γενικες γραμμες ειναι οκ απο τριχωμα,ενεργεια,στομα,κοπρανα μην την αλλαξεις. Ισως της δωσατε κανενα μεζεδακι κ βγηκε απο την σειρα της. Ειδικα τωρα με την κονσερβα θα παιδευτεις λιγο αν θες να ξαναμαθει μονο ξηρα.
Καταλαβαινω το αγχος κ την αγωνια σου γιατι τα περασα.Το δικο μου κουταβι(8μηνων εφτασε χωρις να τρωει ξηρα,της μαγειρευα) αντεξε μεχρι 4 ημερες νυστικο πινοντας νερο κ τρωγοντας 4-5 κροκετες ανα γευμα. Τωρα που ειναι 4ων ετων τρωει σκετη κροκετα επειδη δεν εχει κατι αλλο.Αν δεν φαει θα "λυσαξει",οποτε.......
Επισης αυτο που λες δεν μπορεις να την αφηνεις νυστικη ειναι ενα θεμα.Ενα κουταβι στην αναπτυξη δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο να κανει τετοιες "νυστειες".Λογικος ο προβληματισμος σου.
Δεν δοκιμαζεις για αρχη να αφηνεις το πιατο της κατω 20 λεπτα κ μετα να το μαζευεις? Σημαντικο να μην σε βλεπει να αγχωνεσαι ή να την κοιταζεις οταν τρωει ή δεν τρωει.Χαλαρα περιμενεις να περασει το 20λεπτο σε καθε γευμα. Αν ταιζεις 3 φορες την ημερα καντο 2.
Θα παιδευτεις αλλα στο τελος θα το φτιαξεις...
;)Καλημερα!

Περι επιλογης ξηρας ολα ειναι σχετικα. Δεν υπαρχει "καλυτερη",υπαρχει τι ταιριαζει στο καθε ζωο.Μπορει το σκυλι σου με την proplan να ηταν σουπερ,ενω το δικο μου χαλια.Ασε τους πετσοπαδες να στραβοκοιτανε.
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καλη ειναι και η royal, καλη ειναι και η Pro plan. Θα σου πω κατι για τα forums. Ο καθενας γραφει οτι θελει. Πρεπει να εχεις καλα και δυνατα φιλτρα για να μην επιρεαζεσαι γιατι τα περισσοτερα απο αυτα ειναι μπουρδες. Αλλος υποστηριζει την πολυ πρωτεϊνη και αναθεμα αν ξερει γιατι, αλλος τα ωμα, αλλος δινει μαγειρεμενο κτλ. Αν εχεις βρει μια τροφη που εχει ταιριαξει στον σκυλο μην μπαινεις στην διαδικασια να την αλλαξεις. ΕΙδικα αν ειναι μια τροφη super premium σαν την royal η κατι παραμφερες. Ο σκυλος δεν θελει πολλα για να ειναι υγιης και χαρουμενος. Αυτο που θα πρεπει να σε προβληματιζει ειναι το πως θα εχεις οσο το δυνατον περισσοτερο και ποιοτικοτερο χρονο μαζι του. Δεν σου λεω να του δινεις και σκουπιδια, προς θεου, αλλα ειναι αλλα που προεχουν.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.133
Μηνύματα
896.045
Μέλη
19.946
Νεότερο μέλος
harouli