Νεος


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ostrovian said:
επισης πιστευω πως το εμποριο ζωων ειναι απαραδεκτο
Γιατί είναι απαράδεκτο? Εσύ το δικό σου σκύλο πως τον απέκτησες?

ostrovian said:
Αν θελουμε να αντιμετωπισουμε το προβλημα των αδεσποτων πρεπει να το λυσουμε διαφορετικα και οχι με το να αποφασιζουμε σαν θεοι για το ποιο ζωο εχει δικαιωμα στην μητροτητα η οχι(καθαρη επεμβαση στη φυση).

Δηλαδή πώς να λύσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων? Ζευγαρώνοντας τα ημιαιμα σκυλιά μας για να μην τους στερήσουμε το δικαίωμα στην … μητρότητα και την πατρότητα? :?

Θεωρείς πως εάν δεν ζευγαρώσεις το σκύλο σου επεμβαίνεις στη φύση?

Επέμβαση στη φύση κάνεις κάθε φορά που εκπαιδεύεις το σκύλο σου, τον πλένεις με σαμπουάν, του κόβεις τα νύχια, τα αφτιά και την ουρά, του φοράς ρουχαλάκια, τον κουρεύεις, τον έχεις δεμένο στο λουρί, τον έχεις κλεισμένο στο διαμέρισμα ή περιορισμένο στην ταράτσα (αυλή, μπαλκόνι, πυλωτή), ορίζεις πότε, τι και εάν θα φάει, πότε που και εαν θα κοιμηθει, εάν και πότε θα γαβγίσει, ποτέ και εάν θα πάει βόλτα.;)

Επειδή δεν πήρα απάντηση στις ερωτήσεις μου, θα μπορούσες σε παρακαλώ πολύ, εάν θέλεις, να μας πεις εάν τελικά ο σκύλος σου έχει pedigree, γιατί σκοπεύεις να τον ζευγαρώσεις, εαν σκοπεύετε να κάνετε στα ζώα σας τις απαραίτητες εξετάσεις υγείας πριν τα ζευγαρώσετε και τι προτίθεσαι να κάνεις με τα κουτάβια?
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Στο avatar σου έχεις ένα ΛΕΥΚΟ λυκοσκυλο, έχεις ιδέα πώς γίνεται αυτό ?? Καμία σχέση με αυτό που λές ως ιδανικό. Καμία σχέση με ηθική της φύσης - απομίμησή της κάνουμε - κακή αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

Αν δεν υπήρχε η εκτροφή δεν θα είχες τον σκύλο αυτό αλλά και κανέναν άλλον, ούτε ημίαιμο.

Και αν δεν υπήρχε η αγωραπωλησία δεν θα υπήρχε η εκτροφή στις μέρες μας τουλάχιστον, γι'αυτό ευθύνεσαι και εσύ ώς μέλος της καπιταλιστικής κοινωνίας και όχι μόνο ο εκτροφέας, ευθύνεται το κοινό εξίσου με τον παραγωγό δηλαδή. Φιλοσοφική συζήτηση. :)
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πολυ απλα πιστευω πως το ζευγαρωμα ειναι κατι το φυσικο και πρεπει να γινεται ισως μεσα σε καποια ελεγχομενα πλαισια,
Ναι... υπολόγισε. ΜΙΑ φορά στη ζωή της να γεννήσει μια σκύλα και ΜΙΑ φορά να γεννήσουν τα θηλυκά της κουτάβια και μετά τα παιδιά αυτών ΜΙΑ φορά και πάει λέγοντας πόσα κουτάβια θα προκύψουν απ' τη σκύλα αυτή στα 10 ας πούμε χρόνια που ζει? Πάμε και στα αρσενικά. ΜΙΑ να πηδ@ξει το καθένα άρχισε και μέτρα κουτάβια. Αυτό δεν είναι ελεγχόμενο? Πιστεύω ναι... μίσ φορά ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΛΕΩ ΦΥΣΙΚΑ. Από αυτό λοιπόν το "ελεγχόμενο" αρχικό ζευγάρι προκύπτουν τόσα κουτάβια που είναι εντελώς αδύνατον να βρουν όλα σπίτι. Και φυσικά η αλυσίδα της ζωής συνεχίζεται ανεξέλεγκτα στους δρόμους με τις φόλες, τα αυτοκίνητα κι όλα αυτά τα "φυσικά". Άσε λοιπόν τους μαλάκες να στειρώνουν τα ζώα και άρχισε εσύ μια νέα κουταβοπαραγωγή μην και δεν πηδ@ξει ο σκύλος σου! Άλλωστε αυτό δεν είναι η φύση του? Ή μήπως η φύση του είναι να ζευγαρώνει κάθε μα κάθε φορά που βρίσκει θηλυκό σε οίστρο? Ή μήπως, αν δέχεσαι την καταγωγή απ' τον λύκο, στη φύση του είναι ως κατώτερο από σένα ιεραρχικά στην αγέλη σου να μην ζευγαρώσει ΠΟΤΕ?

επισης πιστευω πως το εμποριο ζωων ειναι απαραδεκτο.
Ναι? Γιατί? Ο σκύλος σου δεν είναι ιδιοκτησία σου? Ακόμα κι αν τον βρήκες δεν υπάρχουν χαρτιά που πιστοποιούν ότι σου ανήκει? Αν στον κλέψει ο γείτονας δεν θα τον μηνύσεις? Και μη μου πεις ότι είναι μέλος της οικογένειας. Θεωρητικά είναι. Πρακτικά είναι ΑΠΟΚΤΗΜΑ. Γιατί λοιπόν ο άνθρωπος, ο εκτροφέας που θα βάλει κάτω χρόνο, χρήμα, τις δύσκολα αποκτημένες γνώσεις του και μεράκι να μην πουλήσει? Με ποια λογική?

Δεν ειναι σωστο να πιστευουμε, πως ενας εκτροφεας θα δημιουργησει το τελειο που θελουμε γιατι απλα τα ζωα δεν ειναι μηχανες,
Τα καθαρόαιμα είναι ανθρώπινα δημιουργήματα. Ο εκτροφέας θα τα απαλλάξει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό από γενετικά προβλήματα (χέσε τώρα τα μορφολογικά χαρακτηριστικά) ώστε ΕΣΥ να μην έχεις άρρωστο σκύλο. Και ναι, τα ζώα δεν είναι μηχανές, αλλά από τη στιγμή που πήραμε το σκύλο στα σπίτια μας, στις πόλεις μας, στις ζωές μας, έχουμε τη βαριά ευθύνη της υγείας και της ευζωίας του. Η εκτροφή δημιουργεί σκυλιά υγιή, χαρούμενα, με καλούς χαρακτήρες (ξαναχέσε τη μορφολογίσ). Εσύ με το άσχετο ζευγάρωμα που θες να κάνεις έχεις σοβαρότατες πιθανότητες να ΦΤΙΑΞΕΙΣ (επίσης) άρρωστα ζώα!


οπως και οτι τα ημιαιμα δεν εχουν δικαιωμα στη ζωη ειναι λαθος.
Ποιος το είπε αυτό να τον μαστιγώσω?

Αν θελουμε να αντιμετωπισουμε το προβλημα των αδεσποτων πρεπει να το λυσουμε διαφορετικα και οχι με το να αποφασιζουμε σαν θεοι για το ποιο ζωο εχει δικαιωμα στην μητροτητα η οχι(καθαρη επεμβαση στη φυση).
Ωραία λοιπόν. Εσύ λοιπόν που δεν το παίζεις θεός και δεν επεμβαίνεις στη φύση (εδώ βάλτε ό,τι είπε η Rottie επ' αυτού) για πες μας ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΜΕ? Και όχι γενικότητες περί παιδείας κ.λπ κ.λπ. Γιατί εκ των πραγμάτων αν δεν επέμβουμε στη φύση θα γεμίσει το σύμπαν σκυλιά (που ήδη έχει γεμίσει) που δεν θα υπάρχει καν η δυνατότητα να βρουν σπίτια, ακόμα κι αν με κάποιο μαγικό τρόπο ΟΛΟΙ γίνουν κυνόφιλοι - γιατί απλώς τα σπίτια θα είναι ΛΙΓΟΤΕΡΑ απ' τα σκυλιά!

Φανταζομαι αρκετοι απο εσας εχουν ημιαιμα και αναγνωριζουν την ανωτεροτητα τους απο τα καθαροαιμα και αν δεν το γνωριζουν σας το λεω απο εμπειρια.
Αυτό λέγεται ρατσισμός. Κανένα σκυλί δεν είναι ανώτερο άλλου. Μην ξεχνάς ότι τα καθαρόαιμα προέκυψαν από ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ. Αν γίνεις εσύ ο αρμόδιος πάρε ένα οποιοδήποτε ημίαιμο και βάφτισέ το καθαρόαιμο. Το ίδιο σκυλί θα έχεις.

Επισης αναρωτιεμαι ποσοι απο εμας περασαν καποιο τεστ για το αν ειναι ικανοι να αποκτησουν καποιο σκυλο
Σε ένα τέτοιο τεστ θα κοβόταν οποιοσδήποτε είχε πρόθεση να ζευγαρώσει το σκύλο του.

Θεμα εγωισμου ειναι επισης και το να παρουμε ενα ομορφο σκυλο ρατσας απο το περιβαλλον του (χωρα καταγωγης) επειδη μας αρεσε ως παρουσια και μας αρεσει να ακουμε κοπλιμεντα για αυτον.
Συμφωνώ. Πρόκειται για ηλίθιο λόγο απόκτησης σκύλου. Ποιος σου είπε ότι εδώ μέσα θα βρεις τέτοιους ηλίθιους. Σε ποιον απευθύνεσαι?
 


Gas

Well-Known Member
29 Μαϊου 2008
128
0
43
Στο avatar σου έχεις ένα ΛΕΥΚΟ λυκοσκυλο,
τα λυκοσκυλα εχουν μπλε ματι τοσο τονισμενο.....???? μπραβο...... δεν το ηξερα...σοζ για το off topic...
 


ostrovian

Member
7 Ιουλίου 2008
8
0
thessaloniki
(rottie) τα αδεσποτα μπορουν με κοινωνικη μεριμνα απο το κρατος να φροντιστουν, οχι απαραιτητα να περιοριστουν και να αφεθουν στην φυση,ελευθερα.δεν εχει pedigree γιατι μου χαριστηκε οπως το ιδιο θα κανω και εγω.ο κτηνιατρος εχει αναλαβει την ιατρικη παρακολουθηση και θα μας καθοδηγηση.σχετικα με την φυση συμφωνουμε, ας κανουμε λοιπον τισ συνθηκες οσο γινεται καλυτερες οχι χειροτερες.

(denis) αν εμεις δεν επιλεγαμε και δεν πειθαμε και τους αλλους οτι ο εκτροφεας ειναι το ιδανικοτερο δεν θα υπηρχε αυτη η καταπιεση των ζωων για να τελειοποιηθουν και να ειναι αξιοι αντιπροσωποι της φυλης τους, μου θυμιζει καποιον που ηθελε να κανει το ιδιο με τους ανθρωπους!;) εχουμε απαξιωσει εντελως τους σκυλους ως υπαρξη και αποδεχωμαστε μονο τους αριους?? και αν πραγματικα θελεις να αλλαξεις αυτο που περιγραφης γιατι δεν ζευγαρωνεις τον σκυλο σου και να χαρισεις τα κουταβια? τοσοι παρακαλουν για καθαροαιμα και τα πληρωνουν οσο οσο ε ας τα χαρισουμε, κανε τις απαραιτητες εξετασης στο φορουμ σου θα βρεις το αλλο "σου" μισο και ασ δουμε ποσοι θα ζητησουν να προσφερουν αγαπη για τα κουταβακια.το πολυ να ζητησεις καποια ιατρικα εξοδα, εκτος βεβαια αν εισαι εκτροφεας αλλαζει το θεμα:D

(chloe) διακρινω την ανησυχια οτι ολα τα σκυλια πρεπει να πανε σε σπιτι? γιατι? αν οπως το λες οτι μοτο το ισχυρο θα ζευγαρωσει τοτε σε μια αγγελη αδεσποτων μικρο το κακο.επισης ποις κρινει οτι εχουμε γεμισει απο αδεσποτα? μηπως γεμισαμε απο ανθρωπους κτηρια και ρυπανση? οι σκυλοι μας πειραξαν? μηπως τα φιδια? τα ποντικια? οι γατες? τα πουλια? η φυση πρεπει να κρινει ποιος θα επιβιωση και πως.οσο για τους εκτροφεις αν καποιος κανει κατι απο μερακι δεν το εμπορευεται, για ρωτα ποσοι θα εκαναν το μερακι τους τζαμπα. μερακι εχει ο παππους μου που παει για ψαρεμα και τρωει η γειτονια κανα ψαρι τζαμπα. σχετικα με το τεστ εξαρταται ποιος εγραψε τις ερωτησεις και τελος ψαξε γιατι ολοι θελουν καθαροαιμο απο γνωση?
 






ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ostrovian

(rottie) τα αδεσποτα μπορουν με κοινωνικη μεριμνα απο το κρατος να φροντιστουν, οχι απαραιτητα να περιοριστουν και να αφεθουν στην φυση,ελευθερα.δεν εχει pedigree γιατι μου χαριστηκε οπως το ιδιο θα κανω και εγω.ο κτηνιατρος εχει αναλαβει την ιατρικη παρακολουθηση και θα μας καθοδηγηση.σχετικα με την φυση συμφωνουμε, ας κανουμε λοιπον τισ συνθηκες οσο γινεται καλυτερες οχι χειροτερες.
αν κατάλαβα καλά θέλεις οι φορολογούμενοι (εγώ) να πληρώσει το πήδημα του σκύλου του οποιοδήποτε πιστεύει ότι το σκυλί του πρέπει να γεννήσει.

δεν μας απάντησες τι θα κάνεις τα κουτάβια αν δεν βρεις να τα δώσεις (και όχι να τα ξεφορτωθείς)

θα τα αφήσεις και αυτά να γεννήσουν αφού έτσι πρέπει??

και αυτά που θα σου μέινουν?????

πόσα σκυλιά μπορείς να φροντίζεις???
 


Gas

Well-Known Member
29 Μαϊου 2008
128
0
43
Gas το προτιμώ από το ''ημίαιμο Χάσκι'' ;)
κ εγω για husky το εκοψα στην αρχη...αλλα με μπερδευουν τα αυτια...και γενικα το προσωπο....τι να πω..... ειναι και η ωρα.....και η ηλικια....ε....
 


Gas

Well-Known Member
29 Μαϊου 2008
128
0
43
Παιδακια πιστευω πως εχουμε αναλυσει το θεμα παρα μα παρα πολλες φορες για το ζευγαρωμα.....Rottie πες κατι....!

ΔΕΝ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΜΕ SIMPLE!!!! Ειναι σαν το ΔΗΜΟΤΙΚΟ!!! ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ....ΔΕΝ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΜΕ ΣΚΥΛΑΚΙΑ!!!!:maria::maria::maria::maria:
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κώστα το είπες πολύ απλά και ωραία. Ωραία η θεωρία σου ostrovian αλλά μπάζει από παντού. Λυπάμαι ΠΑΡΑ πολύ, ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι. Ευτυχώς ΔΕΝ ζευγαρώνουν όλοι, ευτυχώς στειρώνονται τα αδέσποτα, ευτυχώς ΝΑΙ κάποιοι πιστεύουν ότι τα αδέσποτα ΝΑΙ πρέπει να βρίσκουν σπίτια (ξέρεις άραγε πόσος είναι ο μέσος όρος ζωής ενός αδέσποτου σκύλου?). Ευτυχώς κάποιοι τα στειρώνουν... Ειλικρινά έχω βαρεθεί να εξηγώ σε στενόμυαλους ότι δεν στερούν τίποτα απ' το σκύλο τους αν τον αφήσουν στην ησυχία του. ΕΥΤΥΧΩΣ απ' την άλλη κάποιοι άλλοι πείθονται απ' το ΠΡΟΦΑΝΕΣ (και σου φέρνω σαν παράδειγμα εμένα αγαπητέ μου, στενόμυαλη επίσης, που ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ να ζευγαρώσω το σκύλο μου).
Η "φύση" πρέπει να αποφασίσει ποιος θα επιβιώσει έτσι? Είναι πολύ σκληρό αυτό φίλε μου... Να μην πας το παιδί σου στο γιατρό αν σου βγει ασθενικό (εσύ άρχισες την ΑΤΟΠΗ σύγκριση με τους ανθρώπους) γιατί η φυσική επιλογή θα το έβγαζε ούτως ή άλλως απ' τη μέση... για να μην περάσει ελαττωματικά γονίδια στους απογόνους του. Αλλά ξέχασα... άλλο ο άνθρωπος. Ε ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ! Και τα περί "κάποιου" και "αρίων" τα έχουμε ακούσει πολλές, πάρα πολλές φορές!
Πάρε λοιπόν το σκύλο σου, άφησέ τον στο βουνό με τη νύφη και άσε τη φύση να αποφασίσει για το μέλλον του. Ποια φύση σε όρισε εσένα αφεντικό του? Ειλικρινά έχω σιχαθεί να ακούω για τη φύση!
Συγγνώμη για το ύφος μου, ξέρω πόσο επιθετική ακούγομαι (διαβάζομαι) αλλά σκέψου λίγο ρε γαμώτο! Δες τι τραβούν όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες σκύλων με δυσπλασία και άλλες γενετικές νόσους (έχουμε στο φόρουμ). Δες τι τραβούν οι ίδιοι οι σκύλοι... Δες τι γίνεται στη γειτονιά που μαζεύει υπεράριθμα αδέσποτα...
Ο ίδιος ακυρώνεις τη θεωρία σου με το "ελεγχόμενο" ζευγάρωμα. Θεός είσαι στην τελική που θα αποφασίσεις με ποια σκύλα θα ζευγαρώσει ο δικός σου? Θεός είσαι που θα αποφασίσεις ΠΟΣΕΣ φορές θα ζευγαρώσει? Θεός είσαι που θα δώσεις τα κουτάβια σε ανθρώπους αντί να τα αφήσεις στη "φύση" να επιβιώσουν αυτά που μπορούν?