Ο σκύλος μου τρώει καρότα!! :-)


ισως ειναι γελοια η ερωτηση μου...αλλα αφου ειμαι ασχετη λεω να ρωταω για να αποφευγω οσο το δυνατον περισσοτερα λαθη.. :)
η μικρη μου (ειναι 2 μηνων τωρα) επαιζε τις προαλλες στην κουζινα κ βρηκε μια σακουλα με καροτα κ πριν την προλαβω πηρε ενα κ αρχισε να το δαγκωνει...κ αναρρωτιεμαι...πειραζει??δεν λεω να τρωει καθημερινα..αλλα μια στις τοσες αν της δινω κανενα που τοοοσο της αρεσει??? :D
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Νομίζω πως οι barfers δίνουν καρότα στα σκυλιά τους.
Περίμενε να σου απαντήσουν όμως στα σίγουρα..
 


minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
35
Ξεσσαλονίκη
Αν και δεν ειμαι Barfer, θα σου πω οτι τα καροτακια ειναι μια χαρα! Και εγω δινω στον δικο μου, οσο δεν εχει αλλαξει δοντια και δεν του δινω κοκαλα τα καροτακια και τα μηλαρακια ειναι ο,τι πρεπει για τα δοντια τους. Αν ειναι κ λιγο δροσερα απο το ψυγειο ανακουφιζει και τα δοντακια τους.
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
τα καροτα δινονται στη διατροφη του σκυλου δεν εχεις προβλημα.
αλλα νομιζω επειδη δε χωνευεται ευκολα καλυτερα να ναι ψιλοκομενο
εγω δινω πολλες φορες αλλα ψιλοκομενο
 




minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
35
Ξεσσαλονίκη
αλλα νομιζω επειδη δε χωνευεται ευκολα καλυτερα να ναι ψιλοκομενο
Αυτο ειναι αληθεια, μια φορα τα ειχα βρει στα κακα του κομματια ολοκληρα, ετσι οπως τα ειχε καταπιει. Απο τοτε ψιλοκομμενα.
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι πόσο ωφέλιμα μπορεί να είναι... Κάτι που το βγάζει ακέραιο το πεπτικό σύστημα του σκύλου το οποίο χωνεύει άνετα ολόκληρα κόκαλα πόσο κατάλληλο μπορεί να είναι ως τροφή?
Δεν εννοώ ότι θα του κάνουν ζημιά, απλά ότι μπορεί να μην προσφέρουν κάτι. Τουλάχιστον όχι σ'αυτή τη μορφή.
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και οι δικες μου τελαινονται για καροτα (αλλα και αγουρια, λαχανο,πιπερια καθονται απο κατω και περιμενουν, οταν κοβο σαλατα).
Παντα τους δινω- αλλα δεν τους οφειλει σε τιποτα, επειδη δεν μπορουν να τα αξιοποισουν.
Πιο πολυ για να παιξουν και για απασχοληση.

Το ψιλοκομμενο δεν φτανει! Πρεπει να ειναι πολτος- νιανια εντελος!
 




chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Εάν δώσω της μικρής ένα ολόκληρο δροσερό καροτάκι σαν μασουλιτίρι πηράζει (φυσικά θα είναι διαθέσιμο για πολύ λίγο, για να μην παρεξηγηθώ όχι να της το αφήσω όπως τα παιχνίδια)....
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δώστε καρότα στον σκύλο άφοβα
αν θέλετε και να τα χωνέψει πολύ,καλύτερα να τα πολτοποιήσετε
για μασουλητήρι είναι πολύ ωραίο
εμείς τα τσακίζουμε κανονικά.....

μόνο κάτι...το καρότο είναι άσσος στον καθαρισμό εδαφών απο εξασθενές χρώμιο-οπότε καλύτερα τα καρότα να μην είναι ψαχνών θήβας οινοφύτων κλπ
και για εσάς το ίδιο
 




σας ευχαριστω!!!η αληθεια ειναι οτι τρελαινεται κ να τα τρωει αλλα και οπως ειπε και η chrysoula να το δαγκωνει για τα δοντια της...τι αλλο θα μπορουσα να της δινω που να μην την πειραξει...??? (εχω προσεξει οτι το καροτο δεν την πειραζει,τουλαχιστον μεχρι τωρα)
 




Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Τι αλλο μπορεις να της δινεις γενικα ή για τα δοντακια της? Για τα δοντια ειναι πολυ καλο και το μηλο, χωρις την φλουδα βεβαια.
Και προσοχή χωρίς τα κουκούτσια γιατί περιέχουν αρσενικό (νομίζω)
 






Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Μην ανησυχείς. Και ο δικός μου τρώει ραδίκια και μάλιστα χτυπιέται άμα δεν του βάλω λαδολέμονο, εννοείται έξτρα παρθένο ελαιόλαδο!! Τα καρότα όμως τα τρώει μόνον μαγειρεμένα.
 




Orpheas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2017
87
150
Uppsala/Sweden
Το θέμα ενδιαφέρον και....
...πριν 4 μέρες τηλεφωνήθηκα με την εκτροφέα που πήρα το κουταβάκι μου την Maya και αφορμή στάθηκε μια φωτό που είδα σε ανάρτηση που είχε βάλει με τα 4-5 αδερφάκια της Maya που όλα φωτογραφηθήκαν τρώγοντας από ένα καρότο! Τη ρώτησα αν είναι καλό κι αν πρέπει να τρώει! Μου είπε πως το καρότο είναι καλό για όλα τα σκυλιά και εκτός του ότι καθαρίζει τα δόντια έχει ευεργετικές ιδιότητες γενικότερα αρκεί να είναι ωμό πλυμένο και καθαρισμένο καλά!

Επίσης είναι κατάλληλο για τα κουτάβια την περίοδο που αλλάζουν τα δόντια τους! Εκείνο που δεν τη ρώτησα είναι σε πιά συχνότητα μπορεί να τρώει καρότα! Συνήθως τις τελευταίες τέσσερις μέρες μετά το φαγητό και την επιστροφή από την μεσημεριανή βόλτα της πλένω και της καθαρίζω ένα παγωμένο ολόκληρο καροτάκι και κάθεται και το απολαμβάνει με τις ώρες ανακουφίζοντας τα ούλα της από την αλλαγή των δοντιών της!!! Το καρότο εκτός από όλα τα παραπάνω τείνει να γίνει το αγαπημένο λαχανικό της Μaya! Αναρωτιέμαι όμως σε ποια συχνότητα; Δηλαδή κάνει που την δίνω σε καθημερινή βάση 2 ώρες μετά το πρώτο ημερήσιο γεύμα της;
 
  • Like
Reactions: archodea


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.815
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf