Παιχνιδι ή κατακρεουργηση.


Gas

Well-Known Member
29 Μαϊου 2008
128
0
43
Και που λέτε σήμερα αναρωτήθηκα ο ατομος..... γιατί πρέπει το κουτάβι να δανγωνει στο παιχνιδι οεο???? Η απαντηση του εκτροφεα ειναι πως ειναι η περιοδος τετοια και εχει δικιο. Αλλα γενικα εσεις πως περασατε αυτη την περιοδο? Εγω παντος της δινω το παιχνιδι της....(ενας μαλλινος κομπος...μεχρι και πλοιο δενω!!!) και βγαζει την ορμη της εκει....αν δεν...το χερακι μου γεμιζει μικρες τρυπουλες....σαν την σεληνη ενα πραγμα.....
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Μαθε την να μη γεμιζε τρυπουλες το χερακι και ασε την να ξεσαλωσει με τα παιχνιδια της!
 




GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
το χεράκι σου δεν θα το γλυτώσεις...στο χάιδεμα κιόλας θα σε ψιλοδαγκώνει.μην ανησυχεις πάντως, περνάει. καλό θα ήταν όμως να οριοθετήσετε τι πρέπει να δαγκώνει και τι όχι. αλλιώς, όταν θα ξυπνάς το πρωί και θα βλέπεις μασημένα παπούτσια και κάλτσες δεν θα φταίει ο σκύλος. και προσοχή: ποτέ με ξύλο - χτυπήματα......
 


Gas

Well-Known Member
29 Μαϊου 2008
128
0
43
οχι βασικα δεν την χτυπησα ακομα...απλα ειχα την απορια...οσο για τα παπουτσια....μαζευτηκαν ολα....σε ενα επιπλο....που στην πραγματικοτητα αμα δεν ερχοταν ο σκυλος....εγω υπευθηνος με το θεμα παπουτσια δεν θα γινομουν :):):)
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Τι οχι ακομα? Ποτε να μην τη χτυπησεις:mad: Χωρις υστεριες φωνες κλπ θα της το κοψεις. Ξερουν αυτα απο τον τονο της φωνης ποτε δεν τους παιρνει να κανουν μ@λ@κιες. Οχι γκαρισματα. Μπασα και σταθερη φωνη.
 


Gas

Well-Known Member
29 Μαϊου 2008
128
0
43
λολ δεν το είπα με τόνο π να δινω ελπίδες στο μελλον....ειδες τι σου κανει η γραμματοσειρά... Ναι ασε θα γινω Καρρας.....Μπασος και αυστηρος...
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τα μωρά δαγκώνουν ανακαλύπτοντας τον κόσμο. Με το στόμα και τη μύτη καταλαβαίνουν τι γίνεται. Τα παιχνίδια με τρελά δαγκώματα ανάμεσα στα κουτάβια είναι απαραίτητα για να κοινωνικοποιηθούν σωστά και να μάθουν τα όριά τους. Δώσε της πολλά παιχνίδια να δαγκώνει.
Εγώ του το έκοψα ως εξής: Σταματούσα τα παιχνίδια κι έμενα ακίνητη κάθε φορά που δάγκωνε. Με το που σταματούσε άρχιζα τα μπράβο, τα χάδια και το παιχνίδι. Πάλι δάγκωνε? Πάλι στοπ. Σταματούσε? Μπράβο-χάδια-παιχνίδι.

Αχ και να ξανάταν για μια μέρα κουτάβι...
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τα κουτάβια μαθαίνουν τα όρια τους από την περίοδο που παίζουν με τα αδερφάκια τους ..δαγκώνοντας το ένα το άλλο ...
Mετά τους δυο μήνες που τα παίρνουμε εμείς , αναλαμβάνουμε μέσα από το παιχνίδι να διαμορφωθεί σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας ... .συνεργασίας και παραχωρητικότητας ..
Δηλαδή πετάμε το μπαλάκι.. θα μου το δόσεις ..αλλα θα σου το ξαναδώσω..έτσι βάζουμε το λιθαράκι για να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης σιγά σιγά..
Aν μας δαγκώσει μπορούμε να βγάζουμε έναν ήχο σαν πόνο μιμούμενοι όπως κάνανε με τα αδερφάκια τους..
Mέσα από αυτήν την περίοδο 'διασκέδασης" αλλα και πολύ σημαντική για το κουτάβι ..,μαθαίνει να συνυπάρχει μαζί μας ..,να μας εμπιστεύεται και να αναγνωρίζει τα όρια του ..
 


canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Η συμπεριφορά αυτή είναι πολύ φυσιολογική σε μικρά κουτάβια. Δε θέλει ούτε φωνές ούτε πανικό. Όταν τα κουτάβια παίζουν μεταξύ τους και το ένα άθελά του πονέσει το άλλο, βγάζει μια πολύ λεπτή φωνή σαν τσιρίδα, προκειμένου να του δώσει να καταλάβει ότι πόνεσε. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο.
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Οσο για τα παπουτσια αστα εξω και προμηθευσου φτηνα δερματοκοκαλα απο μεγαλο καταστημα με παιχνιδια. Πρεπει να εισαι stand by και οταν δεις οτι παει να βουτηξει παπουτσι (οχι να μυρισει) πες ΜΗ και οταν σταματησει πες μπραβο και δωσε το κοκαλο. Στη δικη μου επιασε και δεν αγγιζει τιποτα που να εχει επανω τη μυρωδια μας ακομα και οταν αυτο βρεθει πεσμενο στο πατωμα. Πηγαινει στα παπουτσια και τα ρουχα μονο οταν της λοιπω, τα μυριζει και κουναει σαν παλαβη την ουρα της. Θα πουληθεις λιγο στα κοκκαλα, θα εχεις αγχος τωρα στην αρχη αλλα δες το σαν επενδυση. Α και μην της δωσεις ποτε να δαγκωσει για παιχνιδι παλια παπουτσια ή παλια σου ρουχα ή οτιδηποτε δεν θες στο μελλον να δαγκωσει.
Ενα λαθος που εκανα εγω ηταν οτι της εκανα μασαζακι στα ουλα οσο εβγαζε δοντακια με αρνητικο αποτελεσμα να συνηθησει να μου βουταει το χερι με το στομα, πραγμα που της το εκοψα και θετικο αποτελεσμα να καθετε με το χερι μου μεσα στο στομα, να της πειραζω γλωσα, δοντια, ουλα και να μην δυσανασχετει.
 
Last edited:


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ενα λαθος που εκανα εγω ηταν οτι της εκανα μασαζακι στα ουλα οσο εβγαζε δοντακια
Ρε εσυ εισαι χειροτερος απο μενα!! Νομιζα οτι η φρεντσι και η λιζα με ανταγωνιζονται αλλα εσυ μας τρως ολες!! ΤΠολυ τυχερη η κουκΛαρα σου:). Παντως αν ετσι καταφερες να κοψεις στο φαταουλα σου να δαγκωνει τα παπουτσια ειναι αποδεδειγμενα σωστη μεθοδος!!
 




kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
εσυ μας τρως ολες!!
Κατι μου λεει οτι πρεπει να σταματησω να μιλαω και να μην πω οτι παγωνα το χερι μου με παγακια πρωτα, γιατι θα αναδειχτω dogforum romba 2008.:D:D

Το σκυλακι εχει αναγκη να δαγκωνει συνεχεια ακομα και οταν εχει βγαλει τα κανονικα του δοντια, βεβαια οχι τοσο εντονα οσο πριν. Μπορει να το δεις να καθετε και να μασουλαει το κοκαλο του με τις ωρες. Η δικια μου οταν ειχε τα "νεογιλά ;;" δοντια καταναλωνε ενα με δυο κοκαλα την εβδομαδα. Μολις εβγαλε τα κανονικα δοντια το ιδιο κοκαλο εξαφανιζοταν σε μια μερα. Αναγκαστηκα να παρω αλλου τυπου κοκαλο πιο ανθεκτικο.

Τωρα οσον αφορα το δαγκωμα στο χερι τα πρωτα δοντια πονανε γιατι ειναι πιο μυτερα για μεγαλυτερη προστασια του κουταβιου που δεν εχει αναπτυξει δυναμη στα σαγονια. Το ιδιο εξαλου συμβαινει και με τα μωρα (αν σε δαγκωσει μωρο θα καταλαβεις).
Εσυ πρεπει να κανεις το σκυλο να κατανοησει ποση ειναι η επυθημητη δυναμη οταν αγγιζει με τα δοντια ανθρωπινη επιδερμιδα. Το αγγιγμα πρεπει να ειναι πιο απαλο απο αυτο που αντεχεις εσυ. Αυτο γινετε με τις κραυγουλες και με το να σταματας το παιχνιδι για 1 λεπτο οπως σου ειπαν πιο πανω. Την τριτη φορα που θα το κανει σε ενα παιχνιδι το σταματας τελειως. Μην περιμενεις να γινουν ολα με τη μια, θελει υπομονη. Αν δεις οτι εκνευριζεσαι σταματα και συνεχισε αργοτερα.
Δεν πρεπει να απαιτησεις απο το σκυλο να μη σε ακουμπαει καθολου με το στομα γιατι ειναι γι'αυτον οτι τα χερια για εμας.
Τωρα αν δεις οτι αυτα δεν πιασουν και εισαι ειδικη περιπτωση, υπαρχουν παντα και οι εκπαιδευτες του φορουμ ;);)
 


Gas

Well-Known Member
29 Μαϊου 2008
128
0
43
λολ! oxi θα στρωσει μωρε. παντος τωρα βγαζει τα δοντακια της και βλεπω διαφορα απο την μια εβδομαδα στην αλλη.... :):):)