Παράσιτα και μύκητες


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Αυτές τις μέρες λοιπόν τραβάω τα μαλλιά μου με το Μουφ που του βρήκανε ένα σωρό παράσιτα και σκουλήκια και τώρα υποπτεύεται η κτηνίατρος ότι δεν του κάνανε τις απαιτούμενες αποπαρασιτώσεις στη φάρμα, αλλά δεν μπορούμε να το αποδείξουμε (περιμένω τώρα να έρθει ο καιρός που θα μπορώ να του κάνω heartworm test διότι, λέει, πρέπει να περάσει άλλος ένας μήνας ώστε να μπορούν να τα δούνε-αλί και τρισαλί μου αν τα έχει διότι άντε να τον πείσω να κάτσει ήσυχος στο κλουβί μέχρι να περάσουν με τη θεραπεία!). Το ζήτημα όμως είναι ότι έχει και μύκητες στο πόδι του και στείλαμε δείγματα για καλλιέργεια. Βλέπετε συν τοις άλλοις έχει αρχίσει να του φεύγει σε σημεία η γούνα και πρέπει να του βάζω μια λοσιόν για ένα-δυο μήνες.

Τι εμπειρία έχετε με τους μύκητες? Φεύγουνε με μεγάλη δυσκολία? Με μερικά από τα παράσιτα θα περάσουμε, λέει, των παθών μας τον τάραχο. Επιπλέον πρέπει να τον ταΐζω διότι πρέπει να πάρει και πέντε κιλά....:(:(

(Εννοείται ότι τελειώσανε τα σκυλοξενοδοχεία για το Μουφ και από δω και στο εξής θα ακολουθήσω άλλες λύσεις.)
 
Last edited:


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
σαρα, θυμησε μου, για τα σκουλικια, δινετε χαπακι προληπτικα, η οπως θυμαμαι (ισως θυμαμαι και λαθος) απλα κανετε εξετασεις στα κοπρανα και αν εχουν σκουλικια, κανετε αποπαρασιτωση?:confused:
για τους μυκητες δεν γνωριζω πολλα, οντως ομως με καποιους δεν ξεμπερδευεις ευκολα, η δεν ξεμπερδευεις ποτε.
5 κιλα απωλεια βαρους, μου φαινεται παρα πολυ μεγαλη!!
που την αποδιδει ο κτηνιατρος? δεν καταλαβα.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Αποπαρασίτωση κάνω κάθε μήνα ανελλιπώς με Interceptor. Η κτηνίατρος θέλει τώρα να τον αλλάξει σε Heartgard που μάλιστα του είχε δώσει αρχικά το καταφύγιο όταν τον πρωτοβρήκανε, αλλά του το άλλαξε ο σωστικός όμιλος πιστεύοντας ότι το Heartgard είναι επικίνδυνο για τους Αυστραλέζους. Επίσης του βάζω Frontline Plus, πάλι κάθε μήνα, βρέξει-χιονίσει. Τη ρώτησα για το Advantix, το οποίο επίσης το έχουνε, αλλά εκείνη θέλει να του δίνω Frontline Plus εκτός αν πάμε Ελλάδα, οπότε το αλλάζουμε πάραυτα.

Έχει hookworms και δυο άλλα είδη worms, που δε βρίσκω αυτή τη στιγμή το χαρτί της διάγνωσης να σας τα γράψω, αλλά το ένα είναι μάλλον trichinosis που έπιασε διότι κυκλοφορούσε στη φάρμα και μάλλον θα 'φαγε κάποια μαλακία που βρήκε στο δρόμο. Η κυκλοφορία των σκουληκιών μέσα του του έχει κάνει αλλεργία στην κοιλιά, την οποία παραδόξως ξυρίσανε στη φάρμα λέγοντάς μου ότι είχε κομπιάσει!!!!! Υποπτεύομαι ότι είχανε δει τα συμπτώματα και δεν τον πήγανε στη γιατρό του παρά τις αυστηρές οδηγίες που είχα δώσει και τη συνεννόηση με τη γιατρό ώστε και να τον πάρει και να την πληρώσω απευθείας από την Ελλάδα. Επίσης εμφανίστηκε μύκητας στο πίσω αριστερό πόδι του. Μαδούσε δε περίεργα και περισσότερο απ' ό,τι συνήθως (εννοώ τα εποχιακά μαδήματα) αν και από χτες με όλα τα φάρμακα που παίρνει σταμάτησε. Είχε ακατάσχετη διάρροια (τους είχα πάρει επανειλημμένα τηλέφωνο και μου είχανε πει ότι ήτανε εντάξει και τέλεια) και γι' αυτό υποπτεύομαι ότι έχασε τα πέντε κιλά. Επιπλέον, κι αυτό με έχει τελείως φρικάρει, έχει χάσει τελείως το γαύγισμά του!!!!! Το Σάββατο γαύγιζε περίεργα, αλλά τώρα έχει κλείσει τελείως η φωνή του! Να φανταστείτε ότι βλέπω εφιάλτες τη νύχτα ότι του κόψανε τις φωνητικές χορδές!!!!!

Η υποψία των κτηνιάτρων του είναι ότι η φάρμα δεν του έδωσε το φαγητό που τους έδωσα, ούτε τα φάρμακά του, τη στιγμή μάλιστα που έπρεπε να του κάνουν την έξτρα αποπαρασίτωση τον Ιούλιο. Δεν ξέρω τι κάνανε τα φάρμακα. Μου είπανε δε από τη φάρμα ότι είναι τέτοιος φαγάς που έφαγε σε δυο περίπου μήνες δυο τεράστια τσουβάλια φαγητό, το κτηνιατρικό και το κανονικό του!!!!! Αυτό αποκλείεται διότι επρόκειτο για φαγητό τουλάχιστον τεσσάρων αν όχι πέντε μηνών και εννοείται ότι του το δίνουνε λίγο-λίγο. Κι αυτοί λένε ότι τους τελείωσαν τα τσουβάλια ΚΑΙ του δώσανε από το δικό τους φαΐ. Το γεγονός δε ότι έχει αρχίσει αμέσως να συνέρχεται από τότε που τον πήρα πίσω, τον πήγα στο γιατρό και τον ταΐζω το φαΐ του στο σπίτι, σημαίνει ότι κάτι γίνεται εκεί πέρα. Έχω πάθει δε παράνοια τώρα ότι δεν του δώσανε τα φάρμακά του και ότι μάλλον τα πουλάνε ή κάτι τέτοιο (είναι ακριβό το Interceptor και το Frontline Plus, ή τουλάχιστον θεωρούνται ακριβά, αφού όλες οι δόσεις για το χρόνο ανέρχονται σε τουλάχιστον 300 δολλάρια ετησίως! Κάτι που μου ακούγεται επίσης περίεργο είναι το ότι μου κάνανε μια τεράστια έκπτωση εκ του μη όντος, περί τα 30% διότι, λέει, έμεινε τόσο πολύ, ενώ μάλιστα ισχυρίζονται ότι τους ξηλώνει φράχτες! Ρώτησα διάφορο κόσμο και λένε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, εκτός αν οι φράχτες δεν είναι καλοί.

Δε νομίζω ότι μπορώ να αποδείξω τίποτα εκτός αν υπάρχει τρόπος να ανιχνευτεί πόσον καιρό έκανε ο σκύλος να πάρει το Interceptor. Τελοσπάντων, σήμερα θα πάω στο Υπουργείο Υγείας (ευτυχώς είμαστε πρωτεύουσα, τρομάρα μας, κοτζαμάμ Καλαμποκιστάν!) και στην αστυνομία ζώων για "συμβουλή" λόγω κάποιων "ερωτημάτων που με βασανίζουν" (κοινώς "με ζώσανε τα φίδια"). Ευτυχώς ένας καλός μου φίλος είναι διοικητής της αστυνομίας κάπου αλλού και με έχει δασκαλέψει πώς να πηγαίνω και τι να ρωτάω και πώς χωρίς να κατηγορώ κανέναν. Το ρεζουμέ μου θα είναι ότι αν και φυσικά το σημαντικό είναι το Μουφ να κλωτσάει από υγεία και δεν μπορώ προφανώς να αποδείξω τίποτα, είμαι άκρως μπερδεμένη διότι τα προβλήματα αρχίσανε πέρσυ από την προτελευταία φορά που ήταν στη φάρμα και γενικώς αναρωτιέμαι. Και όχι ότι τόσο σκάω να κυνηγήσω μάγισσες (ΤΕΛΕΙΩΣ αμερικανιά αυτό!), αλλά είμαι τόσο προβληματισμένη και ανήσυχη για τη δημόσια υγεία αφού υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι κυκλοφορούσε τουλάχιστον άλλο ένα άρρωστο και ανεμβολίαστο ζώο!! Έχω και liaison μέσω κτηνιάτρου με το Υπουργείο Γεωργίας. Τώρα εδώ που τα λέμε, έχω πάθει τέτοια πλάκα που δε σκέφτομαι εκδικήσεις και τέτοια, αλλά όντως είναι τρομερό να κυκλοφορεί τέτοιο σκουλήκι εκεί πέρα και όχι τίποτ' άλλο, κυκλοφορούνε και ένα σωρό ζώα.

Πέρα των παραπάνω, λένε ότι το Μουφ έχει επίσης στεναχωρηθεί που με στερήθηκε τόσον καιρό...:(:(:(:(:(
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Τόσα σκουλήκια με μηνιαία αποπαρασίτωση μου κάνει εντύπωση. Εμείς κανουμε 4 φορές το χρόνο.

Μήπως είχε παράσιτα από πριν πάει στη φάρμα; Αν θυμάμαι καλά είχε διάρροιες απο πριν. Η διάρροια είναι ένα από τα συμπτώματα προχωρημένης παρασίτωσις από hookworms. Τα ενήλικα σκουλήκια ζουν στο λεπτό έντερο.

Το Interceptor καταπολεμά μόνο τα ενήλικα hookworms που εξελίσσονται στο έντερο. Η προνύμφη λαμβάνεται από το στόμα η εισχωρεί στο δέρμα (μπορεί να είναι η αίτια της αλλεργίας). Καλύτερη προφύλαξη παρέχει το Advocate Spot on:

Χρησιμοποιείται σε σκύλους που είναι εκτεθειμένοι ή υπάρχει υψηλός κίνδυνος να εκτεθούν σε μικτές παρασιτώσεις.
Για την πρόληψη και τη θεραπεία των παρασιτώσεων από ψύλλους Ctenocephalides felis), τη θεραπεία φθειρών με μασητικά στοματικά μόρια (Trichodectes canis), τη θεραπεία της ωτοδηκτικής ψώρας (Otodectes cynotis), της σαρκοπτικής ψώρας (προκαλούμενη από Sarcoptes scabiei var. canis), της δεμοδήκωσης (προκαλούμενη από Demodex canis), την πρόληψη της διροφιλαρίωσης (προνύμφες των σταδίων L3 και L4 της Dirofilaria immitis), θεραπεία του Angiostrongylus vasorum 11
και τη θεραπεία παρασιτώσεων των νηματωδών του γαστρεντερικού συστήματος (προνύμφες του σταδίου L4, άωρες και ώριμες μορφές των Toxocara canis, Ancylostoma caninum και Uncinaria stenocephala και τις ώριμες μορφές των Toxascaris leonina και Trichuris vulpis).
Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος της θεραπείας της αλλεργικής από ψύλλους δερματίτιδας (ΑΨΔ).
πηγη: http://www.emea.europa.eu/vetdocs/PDFs/EPAR/advocate/V-076-PI-el.pdf
 
Last edited:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Αλεξία, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Η κτηνίατρος υποπτεύεται ότι τα παράσιτα τα έπιασε όταν τον είχα πάει στη φάρμα την προτελευταία φορά, αλλά έπρεπε να το κάνω διότι έκανα τη μετακόμισή μου από την Ευρώπη και είχα στο σπίτι φορτηγά και ανθρώπους και δυόμισυ τόννους container με οικοσκευή και έτσι! Αφού όταν γύρισε το Μουφ, αποφάσισε να με βοηθήσει να ξεπακεττάρω και να τακτοποιήσω και τα 'κανε κώλο στο σπίτι!!!!! Φαίνεται ότι η τύπισσα της φάρμας δεν του έδινε τα χάπια του για την αποπαρασίτωση διότι θυμάμαι πάλι ότι τον είχα στείλει αρχή του μηνός. Γι' αυτό και οι ανεξήγητες διάρροιες. Μετά κάναμε τη μεγάλη αποπαρασίτωση που έπρεπε να την τελειώσει αυτή διότι έφυγα για δουλειές και δεν του την τελείωσε.:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: Τώρα θα την κάνω όλη εγώ και μάλιστα πρέπει να τον πάω πάλι στον κτηνίατρο διότι πρέπει να βάλει βάρος και επομένως να του δώσουνε άλλου είδους αποπαρασίτωση για βαρύτερο σκυλί, αλλά δεν ξέρουνε πόσο βαρύτερο. Αυτή τη στιγμή παίρνει για σκυλί 20 κιλών!!!!!:(:(:(:(:( Με διέταξαν να του βάλω τουλάχιστον τρία κιλά μέχρι το Σεπτέμβριο. Και ναι μεν το Μουφ χαίρεται ιδιαιτέρως να τρώει τον άμπακο, αλλά πρέπει να του περάσει και η διάρροια. Και πρέπει να πάρει τα κιλά σωστά και όχι με σκατόφαγα και λίπη.....:(:(:(:(:(
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ρε σεις, για κοιτάξτε κάτι πρόχειρες φωτογραφίες που πήρα μόλις του Μουφ (πάλευε το χαμένο και δεν είναι καλές) με τα δερματικά του: οι δυο πρώτες είναι τα σημεία στο μουσούδι του που έχει πέσει η γούνα (το πρώην αδέσποτο είχε ένα ίδιο στο κούτελο) και η τρίτη είναι η ξυρισμένη του κοιλιά διότι, λέει, ήταν κομπιασμένη η γούνα του! Έχει δει κανένας σας τέτοιο πράμα? Η κτηνίατρος λέει ότι το πιθανότερο είναι ότι οφείλεται σε κίνηση των παρασίτων και ότι θα συνέλθει με μια ειδική λοσιόν που θα του τη βάζω ανά δωδεκάωρο για δυο μήνες. Για την κατάσταση της γούνας του στην κοιλιά δεν έχω ιδέα, από τότε όμως που του άρχισα την αντιβίωση έφυγαν τα εξανθήματα (κοκκινίλες) που επίσης οφείλονταν, πάντα κατά την κτηνίατρο, στην κίνηση (migration) των παρασίτων. Το γαύγισμά του εξακολουθεί να μην έχει γυρίσει.:(:( Λίγο καλύτερα μου ακούστηκε χτες που πήγε να γαυγίσει την ταχυδρόμα, αλλά πάλι δεν μπορεί να βγάλει φωνή, κυρίως την ψιλή παραπονιάρικη φωνούλα του. Εξακολουθεί επίσης να είναι αρκετά υποτονικό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για ό,τι ιδέες διότι ανησυχώ πάρα πολύ.
 

Attachments



Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
39
Πεντελη,Αθηνα
Ειχα αφησει και εγω το boxer μου (ο προηγουμενος μου σκυλος) σε ενα φιλο που εχει σκυλια σε μια φαρμα καπως και οταν τον πηρα ηταν κατα τοπους γδαρμενος και ειχε χασει τριχωμα...κλασσικα κτηνιατρο και μετα απο αντιβιωση+αλοιφη+λοσιον εγινε καλα.Θα γινει καλα το Μουφ(μακραν το καλυτερο ονομα σκυλου εδω μεσα)...παρασιτα?χμμμ μηπως ειναι μυκητας?(αν οντως,ειναι και κανετε καλλιεργεια) θελει πολυ προσπαθεια...δυσκολα φευγει-ευκολα ερχεται...
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Τα παράσιτα τα βρήκαμε όπως και τους μύκητες στο αριστερό πίσω πόδι του. Το ξέρω ότι φεύγουν δύσκολα οι μύκητες όπως και ένα από τα παράσιτα που έχει.:(:( Τον έχω ξαναφήσει στη φάρμα αυτή αλλά δεν είχε προβλήματα εκτός από τις τελευταίες δυο φορές. Υποπτευόμαστε ότι δεν του δώσανε τα φάρμακά του και τα αντιπαρασιτικά του. Πρέπει επίσης να τον είχανε αφήσει μέσα στα σκατά, εξ ου και το χάλι της γούνας του. Αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να τον πλύνω με σαπούνι Betadine ή να του βάλω οινόπνευμα που σκοτώνει τους μύκητες, οπότε θα ρωτήσω αύριο την κτηνίατρό του διότι πρέπει να τον πάω και αύριο και μεθαύριο. Έχει πάθει και την πλάκα της ζωής του και δε θέλει να του φεύγω και έρχεται παντού μαζί, π.χ. τώρα τον έχω μέσα σε φορτηγό διότι πάλι μετακομίζω έπιπλα και είναι αδύνατον να μείνει στο σπίτι μόνος του. Έχει επίσης ρίξει το φαΐ της ζωής του, να δούμε πώς θα του βάλω τρία κιλά στις λίγες μέρες που μείνανε.:(:(

Ο σκύλος σου έπιασε μύκητες και παράσιτα παρά τα αντιπαρασιτικά? Υπάρχει τρόπος να τα αποφύγει κανείς? Εγώ έχω τσαντιστεί διότι είχανε αυστηρές εντολές να τον πάνε στην κτηνίατρό του με το παραμικρό και είχα μάλιστα κανονίσει να τον αναλάβει εκείνη αν δεν πήγαινε καλά. Τους πήραμε τηλέφωνο κι εγώ και η κτηνίατρος και μας διαβεβαίωσαν ότι όλα έβαιναν καλώς.:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Αφήστε τα και είμαι απελπισμένη με την όλη κατάσταση. Ακόμα να συνέλθει αυτό τελείως από τη διάρροια! Μια έτσι, μια αλλιώς. Πήρε χτες τηλέφωνο η κτηνίατρός του που περίμενε να έχει σταματήσει τελείως η διάρροια και θα πάρει και σήμερα. Μου είπε δε ότι θα περάσει ενδεχομένως πολύς καιρός μέχρι να του γυρίσει το γαύγισμα! Για την ώρα μπορεί να γαυγίσει μόνο προειδοποιητικά και στο περίπου. Όλες οι υπόλοιπες, κυρίως οι υψηλές συχνότητες (καλά τις είπα?) έχουν τελείως εξαφανιστεί!:(:(:(:(:( Ούτε ξέρω δε εάν έχει πάρει κανά δράμι...
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
συγγνωμη, αλλα δεν εχω καταλαβει...πηγες σε μια φαρμα τον σκυλο για να τον φροντιζουν οσο θα λειπεις και στον δινουν πισω με παρασιτα, μυκητες, αδυνατισμενο κατα 5 ολοκληρα κιλα, χωρις γαυγισμα και τι εκανες γι αυτο?
εσυ αφριζες και μανιαζες καποτε για τις ....πομπες μας :p .
σε αυτους της φαρμας, τι ειπες, τι εκανες? τι σημαινει δεν μπορεις να αποδειξεις τιποτα?
(θα φορτωσει τωρα.....:maria::D:rolleyes:)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Γαλάζια, αγάπη μου, μην ανησυχείς καθόλου. Έχω ήδη δει το δικηγόρο μου.:):) Κάτσε ντε να βγούνε κι όλα τα αποτελέσματα συμπεριλαμβανομένων και των heartworms μην κάνουμε και μισές δουλειές.:)
 
Last edited:








Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
ΟΚ, ζύγισα το Μουφ σήμερα και έβαλε δυο κιλά! Η γιατρός του είπε να βάλει άλλο ενάμισυ μέχρι τη δεύτερη σούπερ αποπαρασίτωση το Σεπτέμβριο. Το οποίο σημαίνει ότι αυτό πρέπει να είχε διάρροια και να πέρναγε κακουχίες όλο το καλοκαίρι αφού με το που ήρθα και ανέλαβα να του δίνω τα φάρμακά του και το κανονικό του φαΐ είχε τέτοια αντίδραση. Οι μύκητες στο πόδι φαίνεται να έχουν φύγει, η διάρροια μάλλον περνάει, η μουσουδίτσα του δυστυχώς είναι ακόμα σεληνιακό τοπίο κατά τόπους και το γαύγισμά του γυρνάει μάλλον αλλά πάρα πολύ αργά. Εν τω μεταξύ δεν ξεκολλάει από δίπλα μου και τώρα κοιμάται συνήθως όλο το βράδυ δίπλα μου στο κρεβάτι, ενώ τον παίρνω για ψώνια παντού. Ευτυχώς δηλαδή που κάθεται φρόνιμο στο αυτοκίνητο. Του έχει γυρίσει πάντως αρκετή ενέργεια, αλλά δεν επιτρέπεται να το πάω στο σκυλόπαρκο μέχρι να τελειώσει τα αντιβιοτικά του μήπως κολλήσει σκουλήκια τα άλλα σκυλιά. Μόνο σήμερα πήγε στο αγαπημένο του πάρκο και έτρεξε στο γρασίδι για λίγο.
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ναι, καλά. Εν τω μεταξύ το Μουφ έχει τελείως αποθρασυνθεί και ζητιανεύει φαΐ αβέρτα. Μάλιστα τώρα πηδάει και πάνω μου για να με κάνει να σηκωθώ (δεν μπορεί να κλάψει καθότι δεν μπορεί ακόμα να βγάλει κανονικούς ήχους), ανοιγοκλεινει το στόμα του, με σηκώνει πάνω και με πηγαίνει στην πόρτα της αποθήκης (όπου το φαΐ του), κάνει νεύμα να την ανοίξω και κατόπιν ανοιγοκλείνει πάλι το στόμα του λες και είμαι χαζή και δεν κατάλαβα τι λιχούδης είναι...
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Γύρισα μόλις από την κτηνίατρο μετά του Μουφ το οποίο βρήκαν πρώτον βαρύτερο κατά τρία κιλά και δεύτερον πιο παιχνιδιάρικο και ζωηρό απ' ό,τι ήταν πριν από 10 μέρες. Τους ρώτησα γιατί πήρε τα κιλά τόσο γρήγορα αφού τον ταΐζω αυστηρά όσο λένε και μου είπανε ότι είχε αφυδατωθεί τόσο πολύ που έχει ευτυχώς πιει καθαρό νερό χωρίς να έχει πλέον διάρροια. Ήταν πολύ ταλαιπωρημένο μέχρι πρόσφατα. Επομένως η επόμενη σούπερ αποπαρασίτωση θα είναι για τα κανονικά του κιλά. Άλλα δυο και είμαστε εντάξει!
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.815
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf