Παραλίγο να του ορμήσουν 20 τσομπανόσκυλα


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Όχι, φυσικά. Να κάνουν χαρούλες ήθελαν, αλλά τους το χάλασε ο μλκς που εκανε τη μπαλαρίνα με το ποδήλατο στα χέρια...


Δεν δουλεύουν τα συγκεκριμένα. Περιφέρονται άσκοπα γεννώντας αδέσποτα και τρομοκρατώντας τον κόσμο. Ο τσιομπάνος ούτε που ενδιαφέρεται να βάλει ένα φρένο σ'αυτό. Μέχρι να φάει τις πρώτες μηνύσεις, βέβαια.
Τα συγκεκριμένα που είδαμε στο βιντεο αν ήθελαν να δαγκώσουν θα το είχαν κάνει πολύ πριν πάει ο τσοπάνης. Προσπάθησαν να αποτρέψουν έναν εισβολέα από το χώρο τους. Και αν πρόσεξες οταν τους μίλησε ο τσοπάνης ηρέμησαν και αποχώρησαν.

Το θέμα είναι οτι εμείς μιλάμε γενικά και εσύ αναφέρεσαι ειδικά σε μια περίπτωση την οποία δε μπορούμε να ξέρουμε ούτε το χώρο ούτε καταστάσεις. Όπως σου ξαναείπα μη κρίνεις με τα δικά σου δεδομένα και μη θεωρείς οτι όλα τα τσοπανόσκυλα που εκτελούν εργασία είναι περιφερόμενοι τρομοκράτες ανυποψίαστων περαστικών.
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Τα συγκεκριμένα που είδαμε στο βιντεο αν ήθελαν να δαγκώσουν θα το είχαν κάνει πολύ πριν πάει ο τσοπάνης. Προσπάθησαν να αποτρέψουν έναν εισβολέα από το χώρο τους. Και αν πρόσεξες οταν τους μίλησε ο τσοπάνης ηρέμησαν και αποχώρησαν.

Το θέμα είναι οτι εμείς μιλάμε γενικά και εσύ αναφέρεσαι ειδικά σε μια περίπτωση την οποία δε μπορούμε να ξέρουμε ούτε το χώρο ούτε καταστάσεις. Όπως σου ξαναείπα μη κρίνεις με τα δικά σου δεδομένα και μη θεωρείς οτι όλα τα τσοπανόσκυλα που εκτελούν εργασία είναι περιφερόμενοι τρομοκράτες ανυποψίαστων περαστικών.
Κατ'αρχάς έχω το ελεύθερο να κρίνω μια κατάσταση στη χώρα μου όπως θέλω εγώ. Όπως είναι σεβαστή η άποψή σου και πρέπει να ακουστεί, άλλο τόσο και η δική μου.

Περνάω στο βίντεο. Αν ο ποδηλάτης δεν σήκωνε το ανάστημά του και δεν έκανε τον ταρζάν και δε χρησιμοποιούσε το ποδήλατο ως μέσο εκφοβισμού (και φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα σκυλιά το φοβόντουσαν), τότε μπορεί να τον είχε αρπάξει ήδη το πρώτο σκυλί, το πιο άρρωστο από τα 25. Μετά ήταν θέμα δευτερολέπτων να πάρουν και τα υπόλοιπα 24 μέρος στη γιορτή.

Περνάω στο γενικότερο θέμα των αδέσποτων τσοπανόσκυλων. Όχι, καμία στάνη από αυτές που έχω δει σε όλη μου τη ζωή δε χρειάζεται 30 σκυλιά για φύλαξη. Είναι τελείως λάθος και εγκληματικό. Γιαυτό οι στάνες εδώ στην Καρδίτσα πλέον έχουν είτε δεμένα σκυλιά είτε καθόλου σκυλιά. Ελάχιστες, όπως αυτή στον κεντρικό δρόμο που σου ανέφερα συνεχίζουν το τροπάρι τους. Δεν μπορώ να διανοηθώ μια κατάσταση στη σύγχρονη Ελλάδα όπου 30 σκυλιά ΕΛΕΥΘΕΡΑ μπορούν να φυλάξουν ο,τιδήποτε που δεν μπορούν να το κάνουν 30 (ή και 300) ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ. Εκτός αν μιλάμε για χασισοφυτείες, πάω πάσο... :rolleyes:

ΥΓ: Ο τσοπάνης δεν τους μίλησε και υποχώρησαν, ο άλλος πέταγε πέτρες δεν τον είδες;
 
Last edited:


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δε πιστεύω να σου απαγόρευσα ποτέ να έχεις άποψη και να κρίνεις. Το μόνο που σου ζήτησα επανειλημμένως είναι να έχεις ανοιχτό μυαλό και να προσπαθείς να σκεφτείς οτι δεν είναι όλες οι καταστάσεις σαν αυτές που έχεις ζήσει και να μην αποκαλείς κομματόσκυλα κάποια πλάσματα που εργάζονται κάτω από σκληρές συνθήκες.

Καρδίτσα δεν είναι μόνο ο κάμπος όπου εκεί τα κοπάδια είναι περισσότερο ελεγχόμενα και δεν κινδυνευούν από θηρευτές όπως αρκούδα και λύκο. Εκεί πιστεύω οτι ο κίνδυνος ειναι περισσότερο ο άνθρωπος. (ζωοκλοπές)
Στα ορεινά είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Ειδικά αν μιλάμε για μεγάλα κοπάδια. Πολλές φορές τα κοπάδια μένουν μόνα τους, χωρίς τη παρουσία του βοσκού. Εκεί λοιπόν τα τσοπανόσκυλα αναλαμβάνουν φύλαξη και δεν επιτρέπουν σε οτιδήποτε να διεσδύσει στο χώρο τους.
Αυτά εννοείς αδέσποτα?
Επίσης τα κοπάδια κυκλοφορουν και εκτός στάνης.Πολλές φορές η μετακίνηση γίνεται χωρίς τη παρουσία του τσοπάνη. Επίσης και τότε δεν είναι αδέσποτα. Ούτε το κοπάδι αλλα ούτε και τα τσοπανόσκυλα.

Κοπάδι επίσης δεν είναι μόνο το πρόβατο που μετακινείται σε μπουλούκι και είναι πάντα όλα μαζί. Κοπάδι είναι και η κατσίκα που δεν είναι τοσο ευκολο να την ελέγξεις και σπανίως συγκεντρώνεται στη διάρκεια της βοσκής, οπότε καταλαβαίνεις οτι καλύπτουν μια αρκετά μεγάλη έκταση. Άρα εκεί αναλόγως το μεγεθος ίσως χρειάζονται περισσότερα σκυλιά από ότι σε ένα ίδιου αριθμό κοπάδι προβάτων.

Και για να πάμε πάλι στο βίντεο. Καποιος που έχει ζήσει από κοντά τέτοιου είδους σκυλιά θα καταλάβει αμέσως πως σκοπός τους ήταν να διώξουν οχι να δαγκώσουν. Τόσα σκυλιά ήταν! Θα μπορουσαν να του έχουν επιτεθεί από όλες τις μεριές. Το πιο άρρωστο που λες με την παρουσία του τσοπάνη δε θα έκανε πίσω, θα συνέχιζε. Όταν λες οτι πέταγε πετρες εννοείς αυτή τη κίνηση που έκανε με το πόδι του? Δεν είδα να φευγει καμια πετρα με στόχο να ηρεμησουν τα σκυλιά. Και δε σου κανει εντύπωση που όταν εμφανιστηκαν αυτοί ξαφνικά ηρέμησαν? Φοβήθηκαν τις πετρούλες λες?

Γενικά έχω την αίσθηση οτι μάλλον έχεις μπερδέψει τον τσοπάνη που συνταντάς σε ορεινές περιοχές και εκτελεί εργασία με τον σκύλο που κάποιοι έξυπνοι χρησιμοποιουν για να φυλάνε χώρους.
 


mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Με συνχωρειτε γιατι μπερδευτικα ...τα τσομπανοσκυλα τα χρειαζομαστε για οταν τα προβατα ειναι μεσα στην στανη η για οταν τα προβατα ειναι εκτος στανης προς βοσκη η και στις δυο παραπανω περιπτωσεις;
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
αν ο ποδηλατης ειχε χτισει το σπιτι του στο οικοπεδο που κληρονομησε
απο τον πατερα του 500μετρα μετα το μαντρι και ο μονος δρομος που θα
μπορουσε να χρησιμοποιησει ηταν αυτος τοτε τι θα εκανε?

Ο δρομος φανταζομαι ειναι δημοσιος και οχι ιδιωτικος. Αν σε καποιο
προαστιο της Αθηνας ιδιοκτητης σκυλων ειχε αφησει αμολητα τα σκυλια του
δεν θα του γινοταν μηνυση αν την επεφταν ετσι σε ανθρωπο? Νομιζω πως ναι.

Στο συγκεκριμενο τωρα αν ο τσοπανος θελει να εχει 30 και 50 σκυλια δικαιωμα του
αλλα μην τα εχει αμολητα σε δημοσιο δρομο που μπορει να παει και καποια
οικογενεια βρε αδερφε βολτα για περπατημα, να ευχαριστηθει τη φυση.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
α)Τα τσοπανόσκυλα τα χρειαζόμαστε ΚΑΙ για το βουνό...ΚΑΙ για την στάνη!
Πέρυσι έγινε θέμα με λύκους που μπήκαν ΜΕΣΑ σε μαντρί και δεν άφησαν ζωντανό.
β)Ο νόμος επιτρέπει ΜΟΝΟ στα τσοπανόσκυλα και τα κυνηγόσκυλα να είναι εκτός λουριού...από ΟΛΑ τα σκυλιά...
γ)Ο χωματόδρομος αυτός είναι ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ στον χαρακτηρισμό...και δεν ξέρουμε καν αν είναι δημόσιος, ή ιδιωτική οδός που εξυπηρετεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους...
Λόγω του κωλοβαρέματος του ελληνικού κράτους, δεν γίνονται απαλλοτριώσεις για τέτοιους δρόμους...και ισχύει το "άσε ένα μέτρο εσύ...να αφήσω ένα κι εγώ"
Το 80% των χωματόδρομων είναι ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΔΟΙ....που εξυπηρετούν αυτόν που έχει τα καλαμπόκια...αυτόν που έχει την στάνη...κλπ...κλπ
Όποιος αποφασίζει να πάει βόλτα σε χωματόδρομο, πρέπει να ξέρει ο ΙΔΙΟΣ που πάει και τι θα συνναντήσει!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΡΟΜΟΥ.
Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκει ο δρόμος που είναι ο ποδηλάτης...Αλλά να μη λέμε και ότι θέλουμε..."δημόσιος δρόμος είναι...τι κάνει εκεί η στάνη"
Το mountain bike τα έχει αυτά μέσα στο πρόγραμμα...
Και όποιος δεν τα θέλει να πάει για waterbike!
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Βρε Sea-mol sorry αλλα δεν ειπα τι κανει εκει η στανη? εκανα μια ερωτηση και ειπα αν ο δρομος
του βιντεο ειναι δημοσιος που σε χωρια σιγα μην ασφαλτοστρωνουν ολους τους
δρομους και εγω ειχα χτισει λιγο πιο περα (και παλι δεν ξερω αν γινεται μπορει να υπαρχει
νομος που απογορευεται να χτισεις σπιτι κοντα σε μαντρι) πως θα περναγα με ελικοπτερο?
Πες δεν ειχα αμαξι και επρεπε να περπατησω 500μετρα για να παρω το λεωφορειο να παω
στην δουλεια μου. Εξαλλου στα χωρια με τις χρησικτισιες που γινονται βλεπεις οτι μπορεις
να φανταστεις.

Δηλαδη αν με δαγκωσει τσοπανοσκυλο που ειναι εκτος λουριου εγω κανω μοκο?
Αν ειναι κοντα σε στανη η και στην πολη? Η διαχωριζεται εκει ο νομος?

Τωρα για το αν ειναι ιδιωτικος ο δρομος αγροτικος, μονοπατι η δεν ξερω και εγω τι αλλο
σαφως και δεν το γνωριζω. Υπαρχουν και στην Αθηνα πολλα προαστια με χωματοδρομους
ευτυχως που δεν εχει και εκει στανες :)

Anyway πολυ επικινδυνο βρε παιδι μου το mountain bike. . .
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Ε...βρε Eirini-Fontas....
Αυτό λέω...δεν μπορείς να ξέρεις που είναι η στάνη και ο δρόμος...
Δεν μπορείς να παίρνεις αυτό το σενάριο...και το άλλο που λέει ο DOOM_NX για την στάνη που είναι ανάμεσα στα δυο χωριά...και να λες...α!!! όπου περνάει δρόμος...να μην έχει στάνες!!! Αφού οι περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι τις στάνες εξυπηρετούν και γι αυτές ανοίχτηκαν...
Αν πας εσύ και φτιάξεις σπίτι μέσα στις στάνες...θα πρέπει να φύγουν οι στάνες?
 


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ειρήνη μου αν δεις τη περιγραφή του βιντεο θα διαβάσεις οτι ο ποδηλάτης στην ίδια βόλτα (και διαδρομή/ δρόμο από οτι καταλαβα) συνάντησε συνολικά 3 στάνες.
Και οι 3 είχαν τσοπανόσκυλα απλά οι άλλες δύο ειχαν λιγότερα.Και στις 3 είχε αψιμαχίες (όπως λεει) αλλά στις άλλες δυο μικρότερης έκτασης.

Απο κει λοιπόν καταλαβαίνουμε οτι δεν είναι ένας δρόμος που χρησιμοποιείται για να παω εγώ ή εσύ σπίτι μας και σαφώς δε θα συναντήσουμε στάση λεωφορείου! :p
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μαζι σου, δεν ξερω που ειναι η στανη σιγουρα, αλλα ουτε και να φυγει λεω
πουθενα. Και οι αγροτικοι δρομοι λοιπον ανοιχτηκαν για τις στανες, ωραια
το καταλαβα, απαγορευεται να χρησιμοποιω αγροτικο δρομο? Δεν ξερω
ρωταω. . .
 


Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Εχει δει κανενας κοπαδι με προβατα μεγαλο 1000 1500 προβατα τι εκταση πιανει στην βοσκή ....... Ξερει κανενας πως κανει επιθεση ο λυκος σε τετοιο κοπαδι ? Στην Ηπειρο τουλαχιστον που εχει μονιαδες αλλά και ζευγαρια λυκους συνθηθως ο ενας λυκος τραβαει τα σκυλια και ο αλλος κόβει προβατα ... Νομιζετε οτι δεν χρειαζονται 15-20 σκυλια για να φυλαξουν το κοπαδι ? Τι δουλεια εχεις να πας να κανει mountain bike στην Καριτσα για παραδειγμα ? εσένα σου την έδωσε να πας μία φορά ο αλλος ζει εκεί και πρέπει να φυλαξη το κοπαδι του ... Θα πρεπει να εισαι ενημερωμενος και φυσικά να αποφευγεις τα μαντριά . Πολλές φορες τα προβατα ειναι μονα τους ..... εκεί είναι το πρόβλημα αν ειναι κοντά ο τσοπανης δεν θα γινει τιποτα . Επειδή κανω και εγω ποδηλατο βουνού όταν ειπα στου φιλους στα Γιαννενα να παρω και το ποδηλατο μου ειπαν να το αφησω καλυτερα γιατί θα με φανε τα σκυλιά και ειπα οκ δεν τρεχει και τιποτα .... Ο Sea Mol που ειναι απο την περιοχη φαινεται οτι τα ξέρει καλά τα θέματα Α να πω οτι τα συγκεκριμένα σκυλιά ήταν πολύ ήρεμα τουλαχιστον με αυτα που εχω δει εγώ....
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αλικη, ενα υποθετικο σεναριο εκανα. Οπως εσεις υποστηριζεται ισως και
ορθως οτι καλα κανουν την δουλεια τους τα σκυλια εκει, ετσι και εγω
αναρωτιεμαι σε αναλογη φαση που περναω ενα παρομοιο δρομο και μου την πεφτουν τα σκυλια για να παω σπιτι μου, να επισκεφτω καποιον συγγενη μου τι κανω? Δηλαδη ετσι αμολητα εκτος μαντριου δεν υπαρχει προβλημα? Η πρεπει να ειναι τα σκυλια μεσα στο μαντρι και μονο αν βγαζει το κοπαδι με τα ζωντανα βγαινουν και τα θηριακια.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα...
Στα 2 χλμ από την Πρέβεζα...έχω ένα κτήμα...
Από μέσα περνάει ένας χωματόδρομος....δεν θέλω να τον κλείσω...για να περνάει ο κόσμος...
Ούτε θέλω να περιφράξω το κτήμα εκατέρωθέν του...γιατί υπάρχει άρθρο στην ελληνική νομολογία που λέει ότι έτσι "παραχωρώ δικαίωμα".
Θέλω να το έχω λοιπον ανοιχτό...και οοοοοοοοοοοοποτε θέλουν...ας έρθουν να το απαλλοτριώσουν.
Και σε ρωτάω...αν ήμουν τσοπάνης τι να έκανα?
Να σου παραχωρούσα εκτός από χρήση...ΚΑΙ την ιδιοκτησία φράζοντας το κτήμα μου εκτός του δρόμου?
Όσοι έχουν κάνει mountainbike...ή enduro...έχουν περάσει 100% από χωματόδρομο που περνάει μέσα από φράχτες (όπως βλέπετε σε ταινίες να συμβαίνει στην Αγγλία)....
Εκεί...κατεβαίνεις....ανοίγεις την πόρτα...περνάς την μηχανή...κάνεις τον Σταυρό σου να μην είναι στην στάνη τα πρόβατα και τα σκυλία...πας καρφί μέχρι την επόμενη πόρτα-φράχτη...ξανακάνεις τον Σταυρό σου...ανοιγοκλείνεις...και έφυγες...
Ο τσοπάνης...δεν θα σου πει τίποτα αν περάσεις από μέσα...
Αλλά πρέπει κι εσύ να ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι!
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Η αστικοποίηση πέρα από τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, έχει μια ακόμα πολύ σημαντική επίπτωση στον τρόπο σκέψης μας, ανεξάρτητα του που μένουμε!
Έχουμε, δυστυχώς, σχηματίσει την γνώμη στο μυαλό μας ότι, όλες οι περιοχές έξω από τον αστικό ιστό, είτε αυτός είναι η μεγαλούπολη, είτε ένα χωριό, είναι ένα ακίνδυνο περιβάλλον ιδανικό για να κάνουμε τις βόλτες μας, τα χόμπυ μας!
Όμως ξεχνάμε ότι αυτός ο ίδιος χώρος αποτελεί πεδίο εργασίας για πολλούς ανθρώπους!Ανάμεσα σε αυτούς είναι και οι βοσκοί οι οποίοι ευτυχώς πλέον έχουν αρχίσει να πείθονται ότι ο ιδανικότερος κι αποτελεσματικότερος τρόπος να προστατεύσουν το κοπάδι τους από τους θηρευτές, είναι η επιστροφή στις ρίζες και η χρήση των σκυλιών με τον πατροπαράδοτο τρόπο!

Ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι όσο τραγικά όσοι ορισμένοι φαντάζονται γιατί όπως είναι λογικό σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε εκατοντάδες επιθέσεις καθημερινά και θα θρηνούσαμε πολλά θύματα κάθε χρόνο!

Οφείλουμε όμως όλοι μας όσοι αποφασίζουμε να κινηθούμε σε ένα ειδυλλιακό, κατα τα άλλα τοπίο, να γνωρίζουμε ποιοί είναι οι κίνδυνοι που ενδεχομένως θα συναντήσουμε και πως θα τους αντιμετωπίσουμε!

Δυστυχώς βέβαια ένας αριθμός ατυχημάτων, ορισμένες φορές και κάποια σοβαρά, συμβαίνουν...
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αρα δηλαδη μπορει ο δρομος να ειναι το οικοπεδο της στανης και ο ποδηλατης να μην
το ξερει σωστα? Και τα σκυλια ειναι και καλα εντος οικοπεδου. Αν και στο βιντεο δεν
βλεπω πουθενα κοπαδι με προβατα-κατσικια αλλα μονο σκυλια, εικαζω οτι τα ζωντανα
ειναι μεσα σε ενα καφε σπιτακι που φαινεται? ισως ηταν πιο σωστο να ειχε τα μισα σκυλια
μεσα και καποια εξω?
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Καρδίτσα δεν είναι μόνο ο κάμπος όπου εκεί τα κοπάδια είναι περισσότερο ελεγχόμενα και δεν κινδυνευούν από θηρευτές όπως αρκούδα και λύκο. Εκεί πιστεύω οτι ο κίνδυνος ειναι περισσότερο ο άνθρωπος. (ζωοκλοπές)
Στα ορεινά είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Ειδικά αν μιλάμε για μεγάλα κοπάδια. Πολλές φορές τα κοπάδια μένουν μόνα τους, χωρίς τη παρουσία του βοσκού. Εκεί λοιπόν τα τσοπανόσκυλα αναλαμβάνουν φύλαξη και δεν επιτρέπουν σε οτιδήποτε να διεσδύσει στο χώρο τους.
Αυτά εννοείς αδέσποτα?
Επίσης τα κοπάδια κυκλοφορουν και εκτός στάνης.Πολλές φορές η μετακίνηση γίνεται χωρίς τη παρουσία του τσοπάνη. Επίσης και τότε δεν είναι αδέσποτα. Ούτε το κοπάδι αλλα ούτε και τα τσοπανόσκυλα.

Κοπάδι επίσης δεν είναι μόνο το πρόβατο που μετακινείται σε μπουλούκι και είναι πάντα όλα μαζί. Κοπάδι είναι και η κατσίκα που δεν είναι τοσο ευκολο να την ελέγξεις και σπανίως συγκεντρώνεται στη διάρκεια της βοσκής, οπότε καταλαβαίνεις οτι καλύπτουν μια αρκετά μεγάλη έκταση. Άρα εκεί αναλόγως το μεγεθος ίσως χρειάζονται περισσότερα σκυλιά από ότι σε ένα ίδιου αριθμό κοπάδι προβάτων.
Έχεις συναίσθηση του τι γράφεις; Έχεις ζήσει την κτηνοτροφία εκ των έσω; Πριν λίγο μου λέγατε ότι τα τσοπανόσκυλα δεν ξέρουν να οδηγήσουν κοπάδια. Τώρα μου λέτε ότι παίρνουν τα πρόβατα και τα βγάζουν για βοσκή τις μέρες που δεν είναι εκεί ο τσοπάνης. WTF? Ποιος σοβαρός τσοπάνος ή ιδιοκτήτης μεγάλης φάρμας αφήνει τα πρόβατα να βόσκουν ελεύθερα στα βουνά παρέα με ένα κοπάδι σκύλους που είναι κίνδυνος θάνατος για τους διαβάτες; Είσαι σοβαρή; Αυτά μας λέει η νομοθεσία περί ζώων; Τα αφήνουμε χωρίς επίβλεψη και όποιον φάγανε, φάγανε; Γιατί αν φάνε κανέναν θα ισχυριστούν ότι είναι αδέσποτα και δε θα αναλάβει κανείς την ευθύνη. Με τέτοια νοοτροπία θέλετε να πάμε μπροστά; Είμαστε και φιλοζωϊκό site τρομάρα μας!

Και για να πάμε πάλι στο βίντεο. Καποιος που έχει ζήσει από κοντά τέτοιου είδους σκυλιά θα καταλάβει αμέσως πως σκοπός τους ήταν να διώξουν οχι να δαγκώσουν. Τόσα σκυλιά ήταν! Θα μπορουσαν να του έχουν επιτεθεί από όλες τις μεριές. Το πιο άρρωστο που λες με την παρουσία του τσοπάνη δε θα έκανε πίσω, θα συνέχιζε. Όταν λες οτι πέταγε πετρες εννοείς αυτή τη κίνηση που έκανε με το πόδι του? Δεν είδα να φευγει καμια πετρα με στόχο να ηρεμησουν τα σκυλιά. Και δε σου κανει εντύπωση που όταν εμφανιστηκαν αυτοί ξαφνικά ηρέμησαν? Φοβήθηκαν τις πετρούλες λες?
Ακόμα και να μην κλώτσησε πέτρα (που δε θα φαινόταν λόγω ανάλυσης του βίντεο), καταλαβαίνεις ότι έρχεται σε αντίθεση με αυτό που έγραψες παραπάνω; Αν το κοπάδι (προβάτων-)σκύλων ηταν μόνο του και δεν ερχόταν κανένας, ο ποδηλάτης τι θα έκανε; Βουτιά στη λίμνη; Είναι νορμάλ καταστάσεις αυτές που υποστηρίζετε;

Γενικά έχω την αίσθηση οτι μάλλον έχεις μπερδέψει τον τσοπάνη που συνταντάς σε ορεινές περιοχές και εκτελεί εργασία με τον σκύλο που κάποιοι έξυπνοι χρησιμοποιουν για να φυλάνε χώρους.
Δηλαδή, ο τσοπάνης που ζει στις ορεινές περιοχές δεν είναι Έλληνας; Δεν υπόκειται στους νόμους του κράτους; Δεν οφείλει να περιορίζει τα σκυλιά του και να προστατεύει τους συνανθρώπους του; Μπορεί να αμολάει αγέλη 30 σκυλιών στα βουνά και όποιον πάρει ο χάρος; Είμαστε με τα καλά μας;
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Ειρήνη μου αν δεις τη περιγραφή του βιντεο θα διαβάσεις οτι ο ποδηλάτης στην ίδια βόλτα (και διαδρομή/ δρόμο από οτι καταλαβα) συνάντησε συνολικά 3 στάνες.
Και οι 3 είχαν τσοπανόσκυλα απλά οι άλλες δύο ειχαν λιγότερα.Και στις 3 είχε αψιμαχίες (όπως λεει) αλλά στις άλλες δυο μικρότερης έκτασης.

Απο κει λοιπόν καταλαβαίνουμε οτι δεν είναι ένας δρόμος που χρησιμοποιείται για να παω εγώ ή εσύ σπίτι μας και σαφώς δε θα συναντήσουμε στάση λεωφορείου! :p
Δεν είπε αυτό. Είπε ότι συνάντησε άλλες 2 στάνες, αλλά τα σκυλιά τους δεν κάνανε έτσι! Όταν ξέρεις ότι έχεις 30 σκυλιά που δεν είναι φιλικά σε περαστικούς, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΕΤΡΑ.
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
α)Τα τσοπανόσκυλα τα χρειαζόμαστε ΚΑΙ για το βουνό...ΚΑΙ για την στάνη!
Πέρυσι έγινε θέμα με λύκους που μπήκαν ΜΕΣΑ σε μαντρί και δεν άφησαν ζωντανό.
Και για να μη φάνε οι λύκοι τα ζωντανά πρέπει να φάνε τα σκυλιά εμάς; Επικοινωνείς; Θα μπορούσε τα σκυλιά να είναι ΜΕΣΑ στη στάνη και να προστατεύουν τα πρόβατα.
β)Ο νόμος επιτρέπει ΜΟΝΟ στα τσοπανόσκυλα και τα κυνηγόσκυλα να είναι εκτός λουριού...από ΟΛΑ τα σκυλιά...
ΟΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ. ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.
γ)Ο χωματόδρομος αυτός είναι ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ στον χαρακτηρισμό...και δεν ξέρουμε καν αν είναι δημόσιος, ή ιδιωτική οδός που εξυπηρετεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους...
Λόγω του κωλοβαρέματος του ελληνικού κράτους, δεν γίνονται απαλλοτριώσεις για τέτοιους δρόμους...και ισχύει το "άσε ένα μέτρο εσύ...να αφήσω ένα κι εγώ"
Το 80% των χωματόδρομων είναι ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΔΟΙ....που εξυπηρετούν αυτόν που έχει τα καλαμπόκια...αυτόν που έχει την στάνη...κλπ...κλπ
Όποιος αποφασίζει να πάει βόλτα σε χωματόδρομο, πρέπει να ξέρει ο ΙΔΙΟΣ που πάει και τι θα συνναντήσει!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΡΟΜΟΥ.
Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκει ο δρόμος που είναι ο ποδηλάτης...Αλλά να μη λέμε και ότι θέλουμε..."δημόσιος δρόμος είναι...τι κάνει εκεί η στάνη"
Το mountain bike τα έχει αυτά μέσα στο πρόγραμμα...
Και όποιος δεν τα θέλει να πάει για waterbike!
Ο δρόμος είναι κανονικά στο χάρτη και έχει σήμανση για ποδηλάτες. Η άσφαλτος στην οποία περνάω και υπάρχει η αγέλη σκύλων είναι κανονικά δηλωμένη.
και το άλλο που λέει ο DOOM_NX για την στάνη που είναι ανάμεσα στα δυο χωριά...και να λες...α!!! όπου περνάει δρόμος...να μην έχει στάνες!!! Αφού οι περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι τις στάνες εξυπηρετούν και γι αυτές ανοίχτηκαν...
Αν πας εσύ και φτιάξεις σπίτι μέσα στις στάνες...θα πρέπει να φύγουν οι στάνες?
Ποια 2 χωριά; Ενώνει ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ με το δικό μου χωριό που απέχει 3 χλμ μακριά κι ένα άλλο που απέχει 6 χλμ. Μη λέμε ό,τι θέλουμε.
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.663
19.899
DOOM θα σε παρακαλέσω, να σέβεσαι τον συνομιλητή σου και να μιλάς πιο όμορφα.

Αλλιώς, τα post σου, θα αρχίσουν να διαγράφονται.
 


mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Ήθελα να γυρίσω με ποδήλατο την χειμαδίτιδα λίμνη, και συνάντησα ένα κοπάδι με 10 σκυλιά αλλά μετά από λίγο λόγω της πείρας που έχω, κατάφερα και πέρασα αλώβητος. Μετά από λίγο όμως φοβήθηκα από σκυλιά για πρώτη φορά στην ζωή μου , στο επόμενο κοπάδι υπήρχαν 25 σκυλιά φύλακες με τις πιο άγριες διαθέσεις που έχω συναντήσει. Αν ήταν κάποια γυναίκα στην θέση μου τι θα είχε συμβεί? Βλέπετε τον βοσκό απαθή να λέει ότι ο δρόμος είναι για τα κοπάδια και αυτός τόσα σκυλιά χρειάζεται...Πιό κάτω άλλο κοπάδι με 5 σκυλιά αλλά μετά από μικρή αψιμαχία τελείωσε το επεισόδιο εύκολα. Πιστεύω κάποιος Δήμαρχος της περιοχής να ρίξει μία ματιά..


Αυτο ειναι το κειμενου του κυριου για την παρουσιαση του βιντεο.Επομενως και ποιο πριν ειχε αψημαχιεσ με σκυλια ...στο τελος του βιντεο ο κυριος αυτο γελαει και λεει very good ...στο τελος του κειμενου ζητα απο καποιον Δημαρχο (μεσω youtube :OO)να επεμβει ...μαλλον να προκαλεσει ηθελε και οχι να κανει την βολτα του ....
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.135
Μηνύματα
896.081
Μέλη
19.947
Νεότερο μέλος
Isabelmysa