Παραμονή στο crate


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Τι να σου πω, προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ πλέον κουτάβι στο σπίτι χωρίς crate, και μάλιστα τόσο μεγαλόσωμο κουτάβι που φτάνει ήδη παντού!

Γενικά το να μάθει ένα σκυλί να μένει περιορισμένο το θεωρώ πολύ χρήσιμο από πολλές απόψεις! Φαντάσου ας πούμε να πρέπει να μείνει στο ιατρείο για 1-2 μέρες και μέσα στο άγχος της αλλαγής περιβάλλοντος και της όποιας ασθένειες, να έχει και το άγχος ότι βρέθηκε ξαφνικά περιορισμένος! Η Λάρα μου που είναι πλέον 6+ χρονών και ποτέ δεν έμαθε το crate την είχε πιάσει πανικός όταν μπήκε στο κλουβί του κτηνιατρείου για τη στείρωσή της!

Νομίζω ότι το Crate το σαμποτάρει η γυναίκα σου κυρίως και μεγαλοποιείται τις αντιδράσης του κουταβιού :p Μήπως δεν του το συστήσατε σωστά? Τον ταϊζετε εκεί μέσα?

Εντάξει δεν είναι και υποχρεωτικό, απλά μην τον κακομάθετε γενικώς, γιατί είναι ένα γιγαντόσωμο σκυλί που δεν θα θέλατε με τίποτα να σας "καβαλήσει" :)
 


KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Ravendark, κάτι δεν κάνατε σωστά μάλλον... Το σκυλί πρέπει να συνδυάσει το crate με κάτι καλό, πχ να το κερνάς φοβερή λιχουδιά με το που μπαίνει μέσα. Αργότερα , όταν θα μπαίνει εύκολα (με εντολή), θα κλείνεις την πόρτα αρχικά για δευτερόλεπτα και σιγά σιγά θα ανεβαίνεις σε χρόνο και θα επιβραβεύεις με θεική λιχουδιά όσο είναι ήσυχο ,ποτέ όταν κάνει οποιουδήποτε τύπου υστερίες!!! Μήπως βιάστηκες να προχωρήσεις σε κλείσιμο πόρτας πριν το συνδυάσει με κάτι καλό? Ο δικός μου πλέον όταν θέλει κάτι φαγώσιμο που κρατάω στο χέρι , πάει μόνος του στο crate μπας και του το κεράσω :lol: και φυσικά αράζει και άσχετες ώρες εκεί, βρίσκει το μέρος ασφαλές και ήσυχο.Θεωρώ ότι ο ήρεμος(χωρίς στρες) περιορισμός σε κλουβί είναι ό,τι πιο χρήσιμο έμαθα στο ζώο μου, με βοήθησε σε ταξίδια , κτηνιάτρους, στο σπίτι όταν λείπω,κτλ. Μάλλον είμαι άκαρδη κι εγώ....;)
 


Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
έχω κάνει 2 προσπάθειες...αλλά αν είναι στο τέλος να μου γίνουν τα νεύρα τσατάλια (όχι από τον σκύλο, ο κούταβος είναι άψογος αλλά από την γυναίκα μου) προτιμώ να μην ασχοληθώ καθόλου.

Στην αρχή μόλις το προτοείδε, χωρίς να επιχειρήσω να τον δελεάσω για να μπει, καθόταν μπροστά του και γαύγιζε. Αυτό με έβαλε σε υποψίες, μήπως είχε κάποια κακή εμπειρία με κλουβί πριν τον πάρω εγώ.

Του πετούσα λιχουδιές μέσα...διστακτικά έμπαινε, τις έτρωγε και σφαίρα πάλι έξω...
Άρχισα να του βάζω την τροφή και το νερό του μέσα, έμπαινε, έτρωγε γρήγορα και σφαίρα πάλι έξω...

Προχθές, με πολλά μπράβο και λιχουδιές τον έβαζα μέσα...τον ξάπλωνα κάτω πάλι με λιχουδιές, μόλις έκλεινα την πόρτα σηκωνόταν πάνω και άρχιζε τα κλάματα.

Τον αγνοώ. Αράζει σε ένα μαξιλάρι αναπνέοντας νευρικά και γρήγορα. Σηκώνεται συχνά όρθιος με την γλώσσα κρεμασμένη και αναπνέει γρήγορα, κοιτάει δεξιά αριστερά και κλαίει...

Όσες φορές τον έβγαλα έξω και έκλαιγε προηγουμένως, του μιλούσα με σταθερό και σοβαρό τόνο να ηρεμήσει πριν τον βγάλω.
Με του που έβγαινε έκανε σαν τρελός...να βρει το οτιδήποτε αν το μασήσει...ενώ τόσες μέρες που δεν είχε επαφή με το κλουβί, ακόμα και 8 ώρες μόνος του, θα πήγαινε στο χαλάκι του, θα κοιμόταν ακόμα και κρατιόταν μέχρι να πάω σπίτι να τον βγάλω έξω να κάνει την ανάγκη του.
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Φίλε μου, η δικιά μου γαύγιζε επί ΩΡΕΣ όταν την άφηνα μέσα. Στο τέλος κατάλαβε ότι το δικό της δεν πρόκειται να περάσει και τώρα το crate είναι η αγαπημένη της γωνιά. Και τώρα που γράφω εκεί μέσα είναι και με έχει κλασμένη.

Οπότε, μην αφήσεις ούτε τη γυναίκα σου ούτε το κουτάβι σου να έχουν λόγο σ' αυτό το θέμα. Όποιος δεν αντέχει κλαψουρίσματα να βγει από το σπίτι γιατί το σκυλί καταλαβαίνει και τη δική σου ψυχολογία. Αν αδιαφορείς, θα ηρεμήσει. Αν έχεις άγχος και το κοιτάς κάθε λίγο και λιγάκι "αχ είναι καλά;" το καταλαβαίνει και το εκμεταλλεύεται.

Tip: Μπορείς να δοκιμάσεις να του βάλεις μια πετσέτα από πάνω, ώστε να μην έχει οπτική επαφή. Τύπου παπαγαλάκι.
 


KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Δώσε του κάτι που παίρνει ώρα να το φάει εκεί μεσα, πχ ένα κονγκ με λιχουδιές ή ένα κόκκαλο. Αν το βγάλει έξω πάρτου το και ξαναδώστο μέσα. Να τον καταφέρεις να κάθεται μέσα λίγη ώρα ήρεμος και μετά να κλείσεις την πόρτα. Πάντως, άπαξ και την κλείσεις κοίτα να προλάβεις να τον επιβραβεύσεις πριν αρχίσει να κλαίει, στην αρχή δευτερόλεπτα! Όσο σταθερά και να του μιλάς το να ασχολείσαι μαζί του είναι επιβράβευση γιαυτόν, πρέπει να τον αγνοήσεις μέχρι να κουραστεί και να ηρεμήσει. Ίσως να βοηθήσει αν βάλεις κάποιο παιχνίδι του και ένα ρούχο σου μέσα στο κλουβί. Μην πτοείσαι, κάποτε μπορεί να χρειαστεί να μείνει περιορισμένος, πχ στο κτηνιατρείο (μακρυά από εμάς), δεν μπορεί να χτυπιέται λόγω κλουβιού, είναι χειρότερα έτσι
 


Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
αυτό ακριβώς κάνω μόνο που με το που μπαίνει μέσα δεν δίνει σημασία σε κανένα παιχνίδι...
Μέχρι και εγώ μπήκα μέσα για να δω αν θα με ακολουθήσει αλλά μένει έξω από το πορτάκι και γαυγίζει.

Είδωμεν...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Raven να σου πω την άποψη μου. Το κρέιτ είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να γλυτώσεις ζημιές όταν λείετε, κατουρήματα την νύχτα κλπ
Πριν πάρω τον κούταβο μου ήμουν σαν την γυναίκα σου. Το θεωρούσα απαράδεκτο. Μετά με βόλεψε πολύ. Πιστεύω ακόμη ότι υπάρχουν πολλοί με σκύλο που το παρακάνουν και αφήνουν πολλές ώρες τον ακύλο τους μέσα, αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο.
Όμως αν στην περίπτωση του κούταβουσου που δεν τα κάνει μέσα έχετε βρει μία πατέντα να μην κάνει ζημιές όταν λείπετε και δεν έχετε πρόβλημα τότε απλά δεν το χρησιμοποιείται.Για να κάνετε σωστή δουλειά με ένα εργαλείο πρέπει να το υποστηρίζετε κι εσείς αν όχι δεν πειράζει.
Το μόνο κακό του να μην μάθει στο κρέιτ για το μέλλον είναι αν κάποτε χρειαστεί να πάτε ένα ταξίδι με αεροπλάνο ή να μείνει ο σκύλος σας σε μία πανσιόν τότε θα φρικάρει το αρκουδάκι σας.
 


Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Ο κούταβος προφανώς ήταν μαθημένος πριν τον πάρω...γιατί μου πήρε 3 μέρες και μόνο για να καταλάβει ότι μέσα δεν κάνουμε την ανάγκη μας. Μάλιστα έχει και πολύ μεγάλη αντοχή. Δεν ξυπνάει την νύχτα, και κάθε μέρα στις 6.30 που σηκώνομαι για δουλειά τον βγάζω έξω. Ακόμα και την πόρτα γρατζουνάει για να βγει έξω όταν θέλει αν και τον βλέπω πότε θέλει ή όχι. Μένει μόνος του εντελώς για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να κλαίει, χωρίς να κάνει ζημιές και κρατιέται. Χθες πχ έμεινε από τις 9 μέχρι τις 5 το απόγευμα. Με το που γύρισα από τη δουλειά κατευθείαν έξω.

Για το κλουβάκι εγώ εξαρχής ήμουν θετικός και μάλιστα το είχα πάρει πριν τον αρκούδο.
Ίσως το αφήσω προς το παρόν και κάνω καμιά προσπάθεια αργότερα στο μέλλον, που θα έχει μεγαλώσει λίγο και θα έχει και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αλλά και λιγότερες φοβίες.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Να μην το αφήσεις, να του το μάθεις τώρα, αλλά πολύ σταδιακά και αρχικά μόνο όταν είσαστε δίπλα του.

Μπορείς για παράδειγμα να τον ταΐζεις μέσα στο crate με την πόρτα ανοιχτή.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Μην το βάλεις στην άκρη και το ξεχάσετε εντελώς. Κάνε που και που, καμμιά ήρεμη απόπειρα.
Τάιζέ τον πάντα μέσα. Εχε το νερό του, μέσα ή ακριβώς απ'έξω. Κάποιο παιχνίδι που ίσως γουστάρει πολύ, το αγαπημένο του μαξιλάρι...με την πόρτα ανοιχτή πάντα.

Θα σου έλεγα κι εγώ, ότι εφόσον όπως λες, δεν σας δημιουργεί προβλήματα, να μην το χρησιμοποιήσετε. Δεν είναι δα και υποχρεωτικό. Ο σκοπός του είναι συγκεκριμένος. Βέβαια, δυστυχώς υπάρχει πάντα η περίπτωση στο μέλλον, κάπου να σας φανεί χρήσιμο. Και αν δεν το έχει μάθει, θα σοκαριστεί και θα σας δυσκολέψει πάρα πολύ. Και λόγω μεγέθους πλέον. Πάντως, μην αγχώνεσαι τόσο πολύ. Σιγά-Σιγά και αβασάνιστα, θα γίνει από μόνο του κάποια στιγμή το λημέρι του.

Αααα...και μην έχεις στο μυαλό σου, ότι επειδή δεν κάνει τώρα ζημιές, αποκλείεται να τις ξεκινήσει λίγο μεγαλύτερος. Η και πολύ μεγαλύτερος :rolleyes:
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
μα δεν είμαι εγώ αυτός που αγχώνεται...η γυναίκα μου είναι το θέμα! :p
Η καλύτερη λύση αυτή που σου προτάθηκε, άστο εκεί ανοιχτό, και βάζε λιχουδίτσες, παιχνίδια που αγαπάει, τάιζε τον εκεί, και πάντα ανοιχτή η πόρτα. Εφόσον δεν βιάζεσαι να το μάθει γρήγορα γιατί έχεις έναν σκύλο με πολύ καλές συνήθειες έχεις την πολυτέλεια να το μάθει αργά χωρίς να σε νοιάζει και να σε αγχώνει.
 


George_Nafplio

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2012
116
1
Ναύπλιο
Όποιος δεν αντέχει κλαψουρίσματα να βγει από το σπίτι γιατί το σκυλί καταλαβαίνει και τη δική σου ψυχολογία. Αν αδιαφορείς, θα ηρεμήσει. Αν έχεις άγχος και το κοιτάς κάθε λίγο και λιγάκι "αχ είναι καλά;" το καταλαβαίνει και το εκμεταλλεύεται.
Σωστότατη παρατήρηση!!! Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε πρώτα εμείς ήρεμοι και μετά να απαιτούμε από το κουτάβι να ηρεμήσει... οπότε καλό θα ήταν να ηρεμήσετε εσείς πρώτα (όχι να προσποιήστε τους ήρεμους γιατί το σκυλί σας καταλαβαίνει) και κατόπιν είναι σίγουρο ότι θα ηρεμήσει κι αυτό...
 




Anna x

Active Member
4 Νοεμβρίου 2012
33
2
Athens
μα δεν είμαι εγώ αυτός που αγχώνεται...η γυναίκα μου είναι το θέμα! :p
Μήπως να εκπαιδεύσεις την γυναίκα σου αντί για τον σκύλο? :p Με θετική εκπαίδευση πάντα!!!(επιβράβευση οταν αντέχει να τον ακούει να κλαίει, την απασχολείς με κάτι άλλο, κτλ..):wink:
Άνευ πλάκας όμως κατά την γνώμη μου, τελικά δεν υπάρχει πιο χρήσιμο αντικείμενο από το crate (αυτό και το πλυντήριο πιάτων....), ειδικά για ενα κουτάβι. Λέω τελικά, γιατί σε κάποια φάση, έκανα κι εγω σοβαρή άρνηση σε αυτο το θέμα (εντάξει, ίσως κι ακόμα κάποιες φορές), με πολύ ωραίες εκλογικεύσεις του τύπου "ελα μωρέ ας την αφήσω εξω απόψε, αφού κοιμάται ολη νύχτα ήσυχη, αφού είμαι εδώ σήμερα ας μην τη βάλω καθόλου μεσα, κτλ" και ολα αυτά αφού είχα περάσει ολη την αρχική διαδικασία εκμάθησης του crate και αφου το σκυλί έδειχνε να μην έχει κανένα πρόβλημα με αυτό...Μεγάλη μου χαζομάρα, δεδομένου οτι απλά κατάφερα να της κάνω δύσκολο κάτι που της ήταν εύκολο...=D>
Αυτό που πλέον επεξεργάζομαι όποτε με πιάνει η βλακεία μου είναι οτι εγω μάλλον μπορώ να αντέξω πιο εύκολα τις ενοχές μου όταν την έχω μέσα, συγκριτικά με το πόσο θα μπορεί αυτή να αντέξει το crate, όταν θα χρειάζεται..( όταν έρχονται φίλοι, στο γιατρό, στο αεροπλάνο, σε διακοπές κτλ...). Επίσης, νομίζω οτι το να έχει το σκυλί τον δικό του "κλειστό" χώρο για όποτε εκείνο μπορεί να το χρειαστεί, είναι σημαντικό για το δικό του αίσθημα ασφάλειας...
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Πόσο τυχερός είσαι που κρατιέται ο μικρός.

Εγώ θα σου έλεγα να το αφήσεις στο χώρο μέσα. Βάλε και κουβερτούλες και μαξιλαράκια και ίσως τελικά το αγαπήσει από μόνος του.
 


Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Μήπως να εκπαιδεύσεις την γυναίκα σου αντί για τον σκύλο? :p Με θετική εκπαίδευση πάντα!!!(επιβράβευση οταν αντέχει να τον ακούει να κλαίει, την απασχολείς με κάτι άλλο, κτλ..):wink:
Άνευ πλάκας όμως κατά την γνώμη μου, τελικά δεν υπάρχει πιο χρήσιμο αντικείμενο από το crate (αυτό και το πλυντήριο πιάτων....), ειδικά για ενα κουτάβι. Λέω τελικά, γιατί σε κάποια φάση, έκανα κι εγω σοβαρή άρνηση σε αυτο το θέμα (εντάξει, ίσως κι ακόμα κάποιες φορές), με πολύ ωραίες εκλογικεύσεις του τύπου "ελα μωρέ ας την αφήσω εξω απόψε, αφού κοιμάται ολη νύχτα ήσυχη, αφού είμαι εδώ σήμερα ας μην τη βάλω καθόλου μεσα, κτλ" και ολα αυτά αφού είχα περάσει ολη την αρχική διαδικασία εκμάθησης του crate και αφου το σκυλί έδειχνε να μην έχει κανένα πρόβλημα με αυτό...Μεγάλη μου χαζομάρα, δεδομένου οτι απλά κατάφερα να της κάνω δύσκολο κάτι που της ήταν εύκολο...=D>
Αυτό που πλέον επεξεργάζομαι όποτε με πιάνει η βλακεία μου είναι οτι εγω μάλλον μπορώ να αντέξω πιο εύκολα τις ενοχές μου όταν την έχω μέσα, συγκριτικά με το πόσο θα μπορεί αυτή να αντέξει το crate, όταν θα χρειάζεται..( όταν έρχονται φίλοι, στο γιατρό, στο αεροπλάνο, σε διακοπές κτλ...). Επίσης, νομίζω οτι το να έχει το σκυλί τον δικό του "κλειστό" χώρο για όποτε εκείνο μπορεί να το χρειαστεί, είναι σημαντικό για το δικό του αίσθημα ασφάλειας...
Γυναίκα είναι! δεν παίρνει χαμπάρι με το καλό! :D