Παχύσαρκο κουτάβι newfoundland....sos


coach11

Member
15 Φεβρουαρίου 2010
22
0
Εχω ένα θηλυκο κουτάβι Νέας Γής 7 μηνών το οποίο τον τελευταίο καιρό έχει ξεφύγει στα κιλά και δυστυχώς σήμερα έχει φτάσει να είναι 48 κιλά !!!! ενώ κανονικά σύμφωνα και με τις προδιαγραφές της ράτσας θα έπρεπε για λόγους σωστής ανάπτυξης να είναι 30-35 κιλά . Τον τελευταίο καιρό (περίπου 30 ημέρες την ταϊζω orijen που έχει λίγους υδατάνθρακες και μόνο στην ποσότητα που αναγράφεται στο σακι. Μέχρι πρίν δύο μήνες δεν είχε κάποια ιδιαίτερη άσκηση γιατί ακολούθησα το πρωτόκολλο ένός πολύ καλού εκτροφέα του εξωτερικού που δεν θέλει άσκηση στη μικρή ηλικία και το κουταβι ζούσε σε ένα χώρο περίπου 40 τετραγωνικά . Εδώ και ένα μήνα κινείται για 5-6 ώρες την ημέρα και σε ενα πολύ μεγάλο χώρο παίζοντας και παιχνίδι.Παρά λοιπόν την αλλαγή χώρου και το παιχνίιδι αλλά και την orijen που ώς γνωστό δεν παχαίνει το κουτάβι δεν δείχνει να χάνει κιλά . Τι προτείνεται λοιπόν να κάνω ; Κάποιος μου είπε να ελέξω τον θυροϊδη της ή να δώσω κάποια ξηρά τροφή διαίτης. Τι λέτε λοιπόν ;
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
η γνώμη μου είναι να μην δώσεις διαίτης, δώσε λιγότερη τροφή απο ότι συστήνει ο σάκος, τα περισσότερα κιλά παίρνονται εύκολα και χάνονται δύσκολα.
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Να τσεκαρεις τον θυροειδη, αλλα ποιος ειπε οτι οριτζεν δεν παχαινει? βεβαια μεσα σε 30 μερες δεν μπορει να πηρε 10φευγα κιλα..
τωρα light για κουταβι, και φυλη που εχει και 5-10 αναγκες παραπανω εγω δεν θα εδινα..
Εγω οταν εδινα την ακανα grasslands ..αν και ειναι παρα πολυ καλη τροφη.. παχυναν και τα 2 σκυλια μου.

ο εκτροφεας σου τι λεει?
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
τσεκαρε σιγουρα την υγεια της, κι απο κει και περα συνεχισε με την τροφη που δινεις, οχι light. θα μειωσεις ομως την ποσοτητα, ακομα και στο μισο. και μη το πλακωσεις στη γυμναστικη γιατι δε κανει να καταπονει τα ποδια του.
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ναι μωρε , μειωσε την ποσοτητα.Αν παχαινουν τα σκυλια μας , φταιμε εμεις που τους βαζουμε την τροφη.;)
Η παλι φταιμε εμεις που δεν γυμναζομαστε αρκετα.:D
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
για μεγαλόσωμες φυλές είναι εγκληματικό να δίνουμε τροφή με υψηλή πρωτείνη....
ή μείωσε την ποσότητα στο μισό.... πραμα που κι αυτο το θεωρώ λαθος μια και μειώνεις ταυτόχρονα όλα τα συστατικα που θα ΄ πρεπε το κουτάβι να παιρνει σε αυτη την ηλικία ή σταδιακά άλλαξε την τροφή σε κάποια ιδιας ποιότητα με μικρότερα ποσοστά πρωτείνης....
μην αυξήσεις τις ώρες εκγύμνασης.... ηδη είναι πολλές....
 


coach11

Member
15 Φεβρουαρίου 2010
22
0
'Ηδη μεγάλωσα ένα υγιέστατο αρσενικό νέας γής με Orijen και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα . Μάλιστα δαπίστωσα ότι με αυτή την τροφή το σκυλί μου ήταν πάντα FIT χωρίς περιττό βάρος και μάλιστα με λιγότερο απο αυτό που θα έπρεπε να έχει σε κάθε αναπτυξιακή του φάση. Πιστεύω λοιπόν ότι στο θέμα της ποσότητας πρωτεϊνης οι απόψεις δυίστανται . Το κουτάβι αυτό ανεξήγητα έχει πάρει υπερβολικό βάρος και μάλλον θα πρέπει να κάνω αιματολογικές ή άλλες εξετάσεις να βρώ τι συμβάνει. Δεν μπορεί να τρώει μια τροφή με τόσους λίγους υδατάνθρακες σε κανονικη ποσότητα να κινείται όσο θέλει 5-6 ώρες την ημέρα και να παχαίνει έτσι...
 




coach11

Member
15 Φεβρουαρίου 2010
22
0
Η εκτροφέας παρότι είναι φανταστική σαν επαγγελαματίας είναι αρκετά νέα σε ηλικία και δεν την εμπιστεύομαι γιατί έχω ασχοληθεί αρκετά με τα newfie και έχω αποκτήσει και προσωπική κρίση . Η συμβουλή της πάντως ήταν να φορτώσω το κουτάβι με συμπληρώματα παρότι ταϊζα την μικρή με orijen που θεωρείται top. Εγώ στην μικρή δίνω μόνο superflex-3 x που έχει χονδροϊτίνη και γλουκοσαμίνη και αυτό επειδή μου το συνέστισε ο εκτροφέας του αρσενικού τότε. Αλλά μιλάμε για εκτροφέα με 30 champion Newfie. Η εκτροφέας της μικρής μου συνέστισε πολλά αλλά δίνω μόνο την βιταμίνη ester c αλλά δεν ξέρω αν χρειάζεται ι να τη δίνω και αυτή . Υπάρχει βέβαια ηδη ένα μικρό πρόβλημα με τα πίσω πόδια της τα οποία έχουν μια μικρή κλίση προς τα μέσα αλλά σίγουρα ειναι απο την προηγούμενη ακινησίακαι και το υπερβολικό βάρος . Ήδη με την αύξηση της κίνησης άρχισαν ήδη να ισιώνουν. Ατό θα διορθωθεί με το χρόνο αλλά το θέμα είναι το βάρος . Εδώ τι κάνουμε ......
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Γειά σου Coach και να χαίρεσαι τον κούταβο.

Φαντάσου ότι θες να πας απ' τη θέση Α στη θέση Β. Για να μη σε μπλέξω με δυνάμεις και χάσεις τη μπάλα ας πούμε απλά ότι εκείνη την ώρα καταναλώνεις έργο που εξαρτάται απ' το βάρος σου και την απόσταση που διανύεις (και κάποια σταθερά που είναι άνευ σημασίας επί του παρόντος). Το έργο αυτό είναι η απώλεια ενέργειας και μεταφράζεται σε θερμίδες (KJ/Kcal), άρα αυτή την ενέργεια που χαλάς πρέπει να την αναπληρώσεις τόσο για τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού σου, όσο και για το νευρικό (Σ). Άρα αδιαμφισβήτητα αυτή την ενέργεια πρέπει να την αναπληρώσεις.


Κατά δεύτερον, ως άτομο ας πούμε που κάθεται όλη την ημέρα σε ένα καναπέ έχεις και πάλι μια θερμιδική βάση (βασικός μεταβολισμός) για το σύνολο των λειτουργιών σου που συντελούνται όποτε χρειάζεται, άρα για τις φυσιολογικές απώλειες ενεργείας.
Τη βάση σου πρέπει να την καλύπτεις ό,τι και να γίνει.
Τις ανάγκες σου όμως για την κίνηση απ' τη θέση Α στη θέση Β πρέπει επίσης να τις καλύπτεις.
Τί γίνεται όμως όταν φουσκώσεις και θες να χάσεις μερικά κιλά;


Δεδομένου ότι τα διαθρεπτικά στοιχεία είναι οι πρωτεϊνες, οι υδατάνθρακες και το λίπος, η θεωρία λέει πως μειώνεις ανάλογα με το τι θες να χάσεις κι από που κάποια απ' αυτά (προσέχοντας βέβαια να μην υπάρξει απώλεια βιταμινών και ιχνοστοιχείων, καθώς και να μη διαταραχτεί η αντλία) αλλά πρόσεξε να δεις, όταν βλέπεις την ετικέτα ενός προϊόντος που σου αναλύει τα διαθρεπτικά στοιχεία σε γραμμάρια, δε σου επεξηγεί ότι αυτά δεν εμφανίζονται το καθένα ξεχωριστά, αλλά (κι εδώ θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και γι' αυτό απαιτείται σε παθολογικές καταστάσεις συνήθως ο ενδοκρινολόγος-διαιτολόγος και όχι ένας απλός διαιτολόγος) σε πάρα πολλές οικογένειες τροφίμων σε πεπλεγμένη μορφή και δε μπορούν να διαχωριστούν.


Ας υποθέσουμε τώρα πως είσαι απόλυτα φυσιολογικός κι έχεις απλά παχύνει επειδή έφαγες μερικά μπέργκερ παραπάνω, αλλά για να το υποθέσουμε κρίνεται απαιτητή συνθήκη να εξεταστείς καταλλήλως. Επομένως, σημειώνουμε ότι ανεξαρτήτως του ύψους, του βάρους, της φυλής, του φύλου σου, για να χάσεις κάθε κιλό που έχεις πάρει πρέπει να απωλέσεις ενέργεια ίση με 6.984Kcal. Για 'σενα που είσαι ένας εύρωστος, νέος άντρας που θέλει να χάσει γρήγορα αυτά τα κιλά για να προλάβει το καλοκαίρι να εμφανιστεί στις παραλίες, κρίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον κατάλληλο επαγγελματία, πως ο ρυθμός μεταβολής μπορεί να είναι εβδομαδιαίως με σημείο αναφοράς την προηγούμενη βάση που τηρούσες στην κάλυψη των αναγκών σου (πόσες θερμίδες έτρωγες). Άρα καθημερινά θα πρέπει να τρως περίπου 1.000 θερμίδες λιγότερο.


Και σου λέει τότε ο επαγγελματίας που έχεις επισκεφτεί πως αμέσως μετά την απώλεια του επιθυμητού βάρους πρέπει να γυμναστείς και όχι ταυτόχρονα. Άρα όταν βρεις τη νέα σου θερμιδική βάση ανάλογα με την εκγύμναση που έχεις επιλέξει λόγου χάρην την μετακίνηση απ' τη θέση Α, στη θέση Β πρέπει να την παίρνεις πίσω σε τροφή, γιατί αλλιώς είναι σα να συνεχίζεις τη δίαιτα επ' άπειρον αν δεν αναπληρώσεις αυτή τη συγκεκριμένη απώλεια ενέργειας. Γι' αυτό συνήθως συστήνεται να διαχωρίζεται η περίοδος της δίαιτας απ' την περίοδο της εκγύμνασης γιατί είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρεις να καλύπτεις τη βάση σου. Και φαντάσου πως όσο νεαρότερος είσαι τόσο πιο εγκληματικό θα ήταν κάτι τέτοιο.

Άρα εγώ σου προτείνω, να αγοραστεί κάποια τροφή με συγκεκριμένες αναλογίες διαθρεπτικών στοιχείων που να μην κρίνεται ως φτωχή σε αυτές αρά ούτε και μεγάλου ρυθμού πρόσληψης ενέργειας. Δηλαδή θες τροφή με σωστές αναλογίες διαθρεπτικών συστατικών και φτωχότερη σε ενέργεια. Ο σκύλος πρέπει να τρώει την ποσότητα που αντιστοιχεί στα κιλά του για τη δεδομένη ηλικία, τη φυλή του και σε κάποιες περιπτώσεις και το φύλο του.

Εν συνεχεία μόλις ο σκύλος απωλέσει το έρμα του, επιλέγεται πάντα σε συνεννόηση με τον κτηνίατρο κι αν είναι δυνατό και τον εκτροφέα αν θα συνεχίσει με την ίδια τροφή ή όχι και επιλέγεται η εκγύμναση που θ' ακολουθήσει ο σκύλος και πως μεταφράζεται αυτό σε παραπάνω κατανάλωση τροφής για τη συγκεκριμένη άσκηση, για το συγκεκριμένη φυλή, για το συγκεκριμένο φύλο, για τη δεδομένη ηλικία.

Το δυστυχές στην περίπτωση σου είναι πως ο σκύλος βρίσκεται όχι μόνο σε ηλικιακό υπόβαθρο ανάπτυξης αλλά και σε περίοδο που συνηθίζεται ο σκύλος να γυμνάζεται και να εκπαιδεύεται.
 


coach11

Member
15 Φεβρουαρίου 2010
22
0
Αν πρέπει να αλλάξω τροφή και΄να πάρω μια με λιγότερη πρωτείνη τι λέτε για την acana light and fit ?
 




matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Καλησπερα,

Θα σου πω τι θα εκανα εγω στην περιπτωση αυτη
1. Αμεση επισκεψη στον κτηνιατρο για να ερευνησω πιθανα παθολογικα αιτια
2. Σταδιακη αλλαγη τροφης σε καποια με λιγοτερη πρωτεινη οπως σου εγραψαν και παραπανω
3. Μειωση της ποσοτητας της ημερησιας δοσολογιας ξηρας τροφης στην οποια θα προσθετα λιγο γιαουρτι με χαμηλα λιπαρα και λαχανικα πολτοποιημενα για εχει το ζωο αισθηση κορεσμου αλλα και να παιρνει θρεπτικα συστατικα που χρειαζεται σε αυτην την ηλικια και πιθανον στερειτε λογω της μειωσης της δοσολογιας τροφης
4. Σωλομελαιο για τους ιδιους λογους με το 3
5. Συμπληρωματα γλουκοζαμινης - χονδροιτινης για να ειμαι σιγουρη οτι τα ποδια θα αναπτυχθουν οπως πρεπει
6. Θα συστηματικοποιουσα την σωματικη ασκηση με 3 χ 30 λεπτα εντονο περπατημα στο λουρι την ημερα
7. Θα απεφευγα πηδηματα, τρεχαλητα και κατσικιασματα.