Πολυδιψία - Πολυουρία


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Νέος κύκλος επισοδίων με πρωταγωνιστή το Μπρούνο..... :(

Το τελευταίο διάστημα είχαμε παρατηρήσει ότι έπινε πολύ νερό. Πάντα έπινε δηλαδή, αλλά τώρα -και δεδομένου ότι είναι χειμώνας- μας φαινόταν υπερβολικό. Επιπλέον ουρούσε μεγάλες ποσότητες. Αρχικά -και πριν παρατηρήσουμε το θέμα με το νερό- σκεφτόμασταν ότι οφειλόταν στη στείρωση, επειδή έκτοτε έχει σταματήσει να ουρεί λίγο λίγο σε όλη τη διάρκεια της βόλτας, τα κάνει όλα μαζεμένα (σταμάτησε να σημαδεύει δηλαδή) και φαινόταν λογικό η ποσότητα να μας φαίνεται μεγαλύτερη.

Μέχρι που πριν τρεις μέρες είχαμε το εξής "ατύχημα": ετοιμαζόμαστε για τη βραδυνή βόλτα, τα έχω βγάλει και τα δύο στην αυλή πάω να πιάσω τα λουριά και μέχρι να γυρίσω ο Μπρούνο κατουράει μέσα στην αυλή! Του φωνάζω, τον σβερκώνω, με κοίταζε με τα αυτιά κατεβασμένα και μισοκακόμοιρος αλλά εξακολουθούσε μέχρι να αδειάσει! Έκανε μια μικρή λιμνούλα!

Το αμέσως επόμενο πρωί (προχτές δηλαδή) το ίδιο ακριβώς σκηνικό.
Δεν τον μαλώσαμε, καταλαβαίναμε ότι κάτι συμβαίνει γιατί δεν λερώνουν ούτε μέσα στην αυλή, ούτε στον κήπο -ο χώρος θεωρείται "σπίτι"- και πόσο μάλιστα μπροστά μας!
Το απόγευμα της ίδιας μέρας κατά τις 8, ήμουν έξω και παίζαμε και κάποια στιγμή ενώ τον χαϊδεύω τα αμολάει ξανά εκεί που στεκόταν! Έκανε μισό κουβά χωρίς υπερβολή, ενώ από την απογευματινή βόλτα είχαμε γυρίσει στις εξίμισι.

Χτες αμέσως μετά την απογευματινή βόλτα πήγαμε στο γιατρό. Του εξήγησα τα παραπάνω, του πήρε αίμα για να κάνουμε ξανά έλεγχο για καλαζάρ (είχαμε κάνει το Νοέμβρη) και για να εξετάσει συκώτι, νεφρά, πάγκρεας, τα επίπεδα ασβεστίου και σακχάρου, ηλεκτρολύτες, και ούρα για να κάνει καλλιέργεια (ελπίζω να μην ξεχνάω κάτι). Από ότι είπε το πιο απλό μπορεί να είναι μία ουρολοίμωξη και από 'κει και πέρα πολυδιψία και πολυουρία μπορεί να προκαλεί, εκτός από το καλαζάρ, η νεφρική ή η ηπατική ανεπάρκεια, η υπερασβεσταιμία, ο διαβήτης και αν δεν είναι κάτι από όλα αυτά θα χρειαστούν πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.......

Αφού έχουμε τελειώσει με τις αιμοληψίες και τη γενική εξέταση και μιλάμε με το γιατρό για όλα τα παραπάνω, ο Μπρουνάκος εκεί που στέκεται τα αμολάει μέσα στο ιατρείο!!!!! Οπότε και ο γιατρός σχημάτισε προσωπική εικόνα για το τι εννοούσα όταν έλεγα "στα καλά καθούμενα" και "μεγάλες ποσότητες"!

Αυτά.....

Καμιά ιδέα?
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τίποτα Σοφάκι από μένα, απλά περίμενε τα αποτελέσματα των εξετάσεων με ψυχραιμία (άλλωστε πρόσφατα εξετάστηκε ξανά) και ενημέρωσέ μας για την πορεία του γλυκύτατου Μπρούνο...
Αποκλείεται να πρόκειται για παρενέργεια της στείρωσης ή των φαρμάκων που πήρε μετά ή για απλό στρες?
Περαστικά σας :)
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Φάρμακα δεν πήρε μετά τη στείρωση (και αν είχε πάρει έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες, τώρα θα είχε παρενέργειες?). Το ορμονικό δεν το αποκλείει ο γιατρός αλλά θεώρησε καλύτερο να τσεκάρει προηγούμενως αυτά που ανέφερα και μετά -αν δεν είναι κάτι από όλα αυτά- να περασουμε σε ενδοκρινολογικές εξετάσεις.

Στρες γιατί? Δεν μπορώ να καταλάβω, δεν έχει αλλάξει κάτι (εκτός του ότι κάναμε την αυλή φρούριο και δε μπορεί με τίποτα να βγει πλέον έξω :p)
 








sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια.

Rottie δεν τον μαλώνω τον κακομοίρη, μόνο την πρώτη φορά, μετά κατάλαβα ότι κάτι πάει στραβά......

Και δε φημίζομαι και για τα αυστηρά μου μαλώματα! :D

Εδώ και στο γιατρό που μ' έκανε ρόμπα τίποτα δεν του είπα, απλά πλέον τον φωνάζω κατρουλή! Και τον βγάζουμε και μια-δυο παραπάνω γρήγορες βόλτες ίσα ίσα για ν'αδειάζει.
 


roza

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
72
0
ευχομαι να μην ειναι τιποτα σοβαρο.. το οτι τα αμολαει συχνα ειναι ισως λογικο αμα πινει κουβαδες... το θεμα ειναι νομιζω γιατι πινει τοσο πολυ.. μακαρι να ειναι απλα ενα προσκαιρο στρεσσαρισμα λογω στειρωσης.. πες μας πως τα παει οταν εχεις νεα..
 




despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
η προσωπικη μου εμπειρια απο τα συγκεκριμενα συμπτωματα ηταν νοσος του κουσινγκ σε γ.ποιμενικο η οποια νοσος ειναι ουσιαστικα καρκινος στα επινεφρυδια.
βεβαια στην πορεια εμφανιστηκαν κ αλλα συμπτωματα οπως αλλοιωσεις στις αρθρωσεις κυριως των δακτυλων.
δεν νομιζω να συμβαινει κατι τετοιο διοτι ειναι εξαιρετικα σπανιο κ εμφανιζεται στους γ.ποιμενικους.
υπομονη κ μην επηρεαζεσαι απο αυτα που σου λεω....
 








sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Λοιπόοοον....

Οι εξετάσεις είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλές (ουφ! πραγματική ανακούφιση!).

Το ασβέστιό του είναι λίγο χαμηλότερο από το κατώτατο όριο (αλλά αυτό δε μας πειράζει, αν ήταν πολύ υψηλό θα ήταν πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση) και το σάκχαρό του σχετικά ανεβασμένο, λίγο χαμηλότερο από το ανώτατο όριο. Αυτό με το σάκχαρο μπορεί να εξηγεί και το ότι πίνει πολύ νερό (και άρα ουρεί περισσότερο).

Επομένως περιμένουμε τώρα και τα αποτελέσματα της καλλιέργειας κι αν είναι όλα ΟΚ θα κοιτάξουμε να ρυθμίσουμε το θέμα του σακχάρου αρχικά με αλλαγή τροφής (δεν είπαμε λεπτομέρειες σήμερα για το τι τροφή κλπ) και θα κάνουμε επανέλεγχο μετά από εύλογο χρονικό διάστημα.
 








ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
μια χαρα! οποτε μπορεις πες μας για το ποια τροφη ετρωγε...εκει εναποθετεις το σχετικα ψηλο σακχαρο?
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Τους δίνω την Eagle Pack Holistick Select Chicken Meal & Rice Formula. Ο Μπρούνο τρώει τη συγκεκριμένη από τον Ιούνιο. Πριν από αυτή (για πέντε μήνες περίπου) έτρωγε Hill's Science Plan Adult Chicken και ακόμα πιο πριν -όντας στο εργοστάσιο ακόμα- εκτός από την ξηρή του έτρωγε κι ότι του πέταγε ο καθένας, φρατζόλες ψωμί ολόκληρες του πετάγανε κατά καιρούς! :eek:

Από την τροφή που τους δίνω τώρα μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένη, την ίδια τρώει και η μικρή και οι εξετάσεις της είναι άψογες.

Σχετικά με το Μπρούνο, το βάρος του είναι πολύ καλό, δεν έχει αυξομοιώσεις, και το σκυλί είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Διάβασα ότι για σκυλιά με διαβήτη (αν και προς θεού δεν είμαστε ακόμη εκεί) συνίσταται τροφή πλούσια σε ίνες και πρωτεϊνη και με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και υδατάνθρακες.