Που αφηνετε τα σκυλια σας οταν λειπετε?




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εμενα ζουν μεγαλώνουν και Κοιμούνται στο Μπαλκόνι
είναι Ευτυχισμένα και αυτά και εμείς
Εσείς ναι.
Αυτά, δεν είμαι και τόσο σίγουρη.

Ο δικός μου είναι ελεύθερος στο μισό σπίτι.
Όταν ήταν μικρός έμενε αποκλειστικά μέσα στην κουζίνα. Έτσι και τον αφήναμε επιστρέφαμε και βρίσκαμε χάος.
Αρχίσαμε να τον αφήνουμε ελεύθερο μετά τον πρώτο χρόνο και βρίσκαμε λίγες ζημιές. Αργότερα περιοριζόταν στο ξέστρωμα των κρεβατιών. Τώρα είναι λες και δεν υπάρχει σκύλος στο σπίτι. Μου λείπουν τόσο τα παιχνίδια που έκανε μικρός, που έτσι και βρω έστω και μια μικρή ζημιά χαίρομαι (όχι δεν είμαι για δέσιμο).

Δεν θα μου αρέσει η ιδέα να αφήνεις το σκυλί στο μπαλκόνι. Εννοείται ότι μπορεί και να πέσει. (Εγώ πλέον τον εμπιστεύομαι γιατί δεν του αρέσουν τα ύψη και είναι πολύ ήσυχος στο σπίτι, δεν χοροπηδάει ανεξέλεγκτα). Από τη βαρεμάρα το κουτάβι σου μπορεί να αρχίσει να κλαίει πολύ άσχημα, να γαυγίζει, να ενοχλεί. Δεν θέλουν και πολλά ορισμένοι για να πετάξουν φόλα. Κι αν είναι χαμηλά το μπαλκόνι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος. Και στην αυλή μια απ' τα ίδια... δυστυχώς. Διαμόρφωσε ένα χώρο και άσε το σκύλο εκεί. Άφηνε, αν γίνεται, και τη μπαλκονόπορτα ανοιχτή να μπαινοβγαίνει (εγώ του έχω πορτάκι). Η ιδέα του πλαστικού πατώματος είναι φοβερή :)

Αν και άσχετο με το θέμα συμφωνώ πως οποιοσδήποτε σκύλος είναι πιο ευτυχισμένος, αν έχει την απαραίτητη άσκηση, μέσα σ' ένα - μικρό έστω - διαμέρισμα, παρά σε κήπους και μπαλκόνια. Ο παππούς μου έδωσε το σκύλο του, ένα ντόμπερμαν, όταν αναγκάστηκε να μετακομίσει σε μικρό διαμέρισμα στα Εξάρχεια. Ο σκύλος ζούσε σε μεγάλο σπίτι με αυλή και με ανθρώπους που τον ήθελαν, όμως αρρώστησε από τη στενοχώρια. Ο παππούς μου τον πήρε στο διαμερισματάκι κι ο σκύλος ήταν πανευτυχής.
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εμένα το baby-gate με έσωσε. Φοβόμουν τον κήπο όταν έλειπα. Έκλεινα τα σκυλιά μου στο χωλ κι άμα έλειπα πολλές ώρες τους άφηνα κι ένα δωμάτιο κι ανοιχτό το μπαλκόνι. Ο Λέοντας είναι λίγο κλέφτης για να τον αφήσεις σε όλο το σπίτι και φτάνει αρκετά ψηλά. :rolleyes: Η Μπλου φυσικά και μπορεί να το πηδήξει με επιτόπιο αλλά απλά μαθαίνουν ότι εκεί είναι ο χώρος τους και δεν το έχει πηδήξει ποτέ. Μένουν εκεί με τις φωλίτσες τους, παιχνίδια και άμα είναι να λείψω πολύ τους αφήνω και κόκκαλα για την πλάκα των δοντιών.
Εδώ και δύο μέρες μετακομίσαμε και πλέον έχουν τον δικό τους κήπο όπου δεν έχει πρόσβαση κανείς και δε φοβάμαι να τ΄ αφήνω εκεί όταν λείπω. Μένει να φτιάξω κι ένα στέγαστρο για τα σκυλόσπιτα. :)
 


marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Εμένα πάλι είναι σπάνια μόνος του, το πολύ δύο ώρες και αυτές μία φορά την εβδομάδα. Προσπαθώ όπου πάω να τον παίρνω μαζί μου. Όταν μένει μόνος του (τον αφήνω ελεύθερο σε όλο το σπίτι) αν και μικρός δεν κάνει καμία ζημιά. Το σπίτι είναι άθικτο και δεν αγγίζει καν τα κόκκαλα παιχνίδια που του αφήνω για μασούλιμα. Συνήθως τον βρίσκω να κοιμάται στον καναπέ και ούτε πιπί στην πάνα του δεν έχει κάνει. Μόλις γυρίσω πάλι ζωηρεύει και κάνει πολλές περισσότερες κουταβοαταξίες. Κάτι σαν η ζωή να έχει γυρίσει στο φυσιολογικό της και να εκείνος να αναπληρώνει τις ώρες που έκατσε σαν το αρνάκι. Γλύκας:p.
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
εδώ αν κ δεν υπάρχει μεγάλος φόβος για φόλες, δεν την αφήνω στον κήπο όταν λείπω, γιατί απλά ποτέ δεν ξέρεις.... την περιορίζω σε κουζίνα & σαλόνι, με τη φωλιά της, τα παιχνίδια κ τα μασουλητήρια της.:)

Έτσι κ αλλιώς όταν είμαι σπίτι, που εδώ Γερμανία δεν λείπω κ πολύ, μόνο για καμιά βόλτα ή μαθήματα γερμανικών περνάμε πολύ ώρα σε κήπο κ έξω σε βόλτα.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εμενα ζουν μεγαλώνουν και Κοιμούνται στο Μπαλκόνι
είναι Ευτυχισμένα και αυτά και εμείς
E τι να λέμε...
Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν σκυλιά ευτυχισμένα σε μπαλκόνι..
Ούτε σε οικόπεδο, ούτε σε ταρατσα, ουτε σε μπαλκόνι...

Τα έχουμε πει, τα λέμε και τα ξαναλέμε..

Η παρέα δημιουργεί την αγελη..
Οχι τα στρέμματα.., ούτε τα κάγκελα ενός μπαλονιού..:)
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
(Θα βγάλω το άχτι μου τώρα, γι' αυτό κρατηθήτε! -Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο "ακροατή", απλά θα θέσω το θέμα από την σκοπιά επαγγελματίας εκπαιδεύτριας σκύλων...)

Πρέπει εδώ να ξεχωρίσουμε κάτι:

ΑΛΛΟ ο σκύλος να απομονώνεται για μερικές ώρες (σε μπαλκόνι πχ ή κήπο) αλλά να μας έχει παρέα μέσα, όταν είμαστε σπίτι (και σε βόλτες μαζί μας) και
ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΟ να μην επιτρέπεται καθόλου μέσα στο σπίτι.

Αυτό είναι απαράδεκτο και επίσης ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο βασανιστήριο για έναν σκύλο από την μοναξιά...
... αν είναι να "σνομπάρεις" έτσι τον σκύλο σου, τότε δεν έχεις καμιά δουλειά να έχεις σκύλο!

Ακόμη και τα κυνηγόσκυλα (ναι, καλά ακούσατε!!!!!!) κυνηγούν ΚΑΛΥΤΕΡΑ όταν βάζοντάς τα στο σπίτι ΜΕΣΑ, τα δεχόμαστε στην αγέλη μας, και τα αφήνουμε να δεθούν πραγματικά μαζί μας (έτσι ώστε όχι μόνο να θέλουν να μας ευχαριστήσουν πιο πολύ, αλλά να μάθουν και να μας "διαβάζουν" πολύ καλύτερα!).

Ο σκύλος έξω νιώθει πάντα παρείσακτος και λυπημένος. Αυτό του μειώνει και την αυτοπεπίθηση και την ψυχική ισορροποία γενικώς. Φυσικά, σε σύντομο διάστημα μειώνεται και η σωματική τους υγεία.

Εκτός του δεσίματος και της συνολικής υγείας, που έχει ένας σκύλος που ζει πραγματικά ΜΑΖΙ με την οικογένειά του, είναι δεδομένο, πως ο ιδιοκτήτης του θα συνειδητοποιήσει πολύ πιο γρήγορα, αν ο σκύλος έχει πρόβλημα (από τσιμπούρια, ωτίτηδα, μέχρι αγκάθι στο πόδι).

Όσοι δεν επιτρέπουν στον σκύλο τους να μπαίνει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στο σπίτι μέσα, ή είναι αναίσθητοι και δεν βλέπουν τι κακό του κάνουν, ή ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Απλά τα πράγματα.

Και στο τέλος, ΓΙΑΤΙ να θές σκύλο αν είναι μόνο για να μαζεύεις κόπρανα και ν' ακούς γαυγίσματα;

Πάρε ένα CD με γαυγίσματα (ΑΝΕΤΑ το συνδέω με φωτοκύτταρο να ξεκινάει μόλις περάσει κάποιος μπροστά από το σπίτι σου!), και έλα να σου δώσω εγώ ΤΖΑΜΠΑ όσο κόπρανα θέλεις!

Αν από την άλλη θέλεις να βγαίνεις απλά ΒΟΛΤΑ με σκύλο, να σε βλέπει η γειτονιά (αλλά συχαίνεσαι να τον βάλεις μέσα, ή δεν σ' αφήνει ή μαμά, ή η σύζυγος) μπορείς πολύ εύκολα να βάλεις αγγελεία στην εφημερίδα και να βγάζεις βόλτα σκύλους επί πληρωμή κι όλας (dog walker) !!!!! Σ' αρέσουν τα μικρά; ΒΓΑΖΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ.
Σ'αρέσουν τα μεγάλα; ΒΓΑΖΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ. Σ' αρέσει μόνο ένα; ΒΓΑΖΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

Κι άσε τα βασανηστήρια ζώων για τις φαρμακευτικές.... τουλάχιστον σ'εκείνους συμφέρει οικονομικά. ΒΛΑΚΑ.

(Ορίστε, ξεθύμανα.):rolleyes:
 




Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
42
Anthousa Athens
Πολυ σωστα dr συμφωνω αλλα νομιζω ξεφυγαμε λιγο.Εγω ηθελα να δω τι παιζει εδω κ τι κανουν οι σωστοι ιδιοκτητες σκυλων και να δω τι ειναι καλυτερο να κανω εγω.Κλεινω προς μπαλκονι με σπιτακι κ σιτα στο μπαλκονι για τις ωρες που θα λειπω...εκτος αν βρω λυση με το πλαστικο πατωμα που ακομα δεν εχω καταλαβει τι ειναι.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είναι κομμάτια από λαστιχένιο τάπητα (το παίρνεις από μαγαζί που πουλάει μοκέτες, ζητώντας "τάπητα από λάστιχο"). Μοιάζει ελαφρώς σε αυτό που έχεις κάτω από τα πόδια σου στο αυτοκίνητο....

Το παραγέλνεις σ' ότι μέγεθος θέλεις και είναι πολύ εύκολο στο καθάρισμα (και πολύ φθηνό). Είναι ότι πρέπει για μεγάλα κουταβάκια που γλυστράνε (ακόμη και το ανεπέστητο γλύστριμα/άνοιγμα των δακτύλων είναι πολύ βλαβερό για τα κουτάβια).

Κάποια βρωμόκούταβα, το μασουλάνε λίγο στις άκρες (αν και τα περισσότερα δεν μπορούν να το σηκώσουν). Εκεί ψεκάζεις με ξύδι το σημείο για να μην το ξανακάνουν.
 


EVAEVA

Active Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
36
0
Κάπου βόρεια!
Eγω την αφήνω μέσα στο σπίτι(στουντιο,ουτε καν γκαρσονιέρα).Μπαλκόνι δεν εχω παρα μόνο αυλή χωρι περίφραξη,μου το χει γκρεμίσει όλο και ειδικότερα τώρα που έχει τον πρώτο της οίστρο (βόλτα μόνο για ανάγκες και γρήγορα πάλι μέσα).Περιμενω την ενηλικίωση πως και πως!Με έχει ξεκανει η βρωμιάρα!
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εμένα όλη αυτή η συζήτηση, μου φαίνεται πολύ εξωπραγματική.

Παλιότερα, είχα ένα ροτβάηλερ, και ζούσα σε διαμέρισμα. Το σκυλί συνήθως ήταν μαζί μου, αλλά όταν δεν μπορούσα για κάποιο λόγο να το πάρω μαζί μου (για να μην ταλαιπωρηθεί αυτό με πολύωρη αναμονή στο αυτοκίνητο), το άφηνα σπίτι, και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Δεν πείραζε τίποτα, δεν χάλαγε τίποτα, δεν είχα παρει κανένα ειδικό μέτρο για να κρατάω ήσυχο, ούτε με είχε απασχολήσει κάποιο πρόβλημα. Διακοπές κλπ δεν πήγαινα πουθενά, όπου δεν γινόμουνα δεκτός με τον σκύλο μου. Όσοι με δέχτηκαν με μισή καρδιά, στο τέλος έγιναν φαν των σκύλων, και παραδέχτηκαν πως δεν περίμεναν ποτέ πως θα γνώριζαν τέτοιον σκύλο που δνε λερώνει, δεν χαλάει τίποτα, δεν ακούγεται κλπ.

Τώρα μένω σε μονοκατοικία, και έχω ένα πρέσο κανάριο. Αρχικά είχα φτιάξει ένα κλουβί, στην αυλή, ώστε όταν εχω επισκέψεις που πιθανόν να ενοχλούνται από τον σκύλο ή που βαριέμαι να τους εκπαιδεύσω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν με τον σκύλο ( π.χ. μικρά παιδιά από το σχολείο των παιδιών μου κλπ), έκλεινα τον σκύλο μου εκεί. Αλλά επειδή δεν του άρεσε, τελικά κλείνω ένα δωμάτιο, βάζω το κρεβατάκι του σκύλου εκεί, και ξέρει πως θα περιμένει εκεί κάποιες ώρες. Αδιαμαρτύρητα, γιατί συνήθως όταν βγαίνει, κάποιοι μεζέδεςτον περιμένουν, και χαίρεται γι αυτό που ακολουθεί. Κατά τα άλλα ο σκύλος έχει απεριόριστη πρόσβαση μέσα και έξω από το σπίτι, και το βράδυ κοιμαται μέσα. Όταν κάνει πολύ ζέστη το καλοκαίρι, μερικές φορές επιλέγει να κάτσει έξω.
Δεν έχει πειράξει ποτέ τίποτα. Κουτάβι μονάχα, είχε μασουλήσει κάποιες κάλτσες που είχαν πέσει από την απλώστρα.

Διακοπές συνήθως τον παίρνω μαζί, αλλά μπορώ να τον αφήσω και σπίτι, στην αυλή, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, αφήνω άφθονο νερό και φαγητό, και κάποιος που ξέρει τον σκύλο έρχεται μια ώρα την ημέρα, τον πάει βόλτα και ελέγχει και το φαγητό και το νερό.
 


despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
amangos σχετικα με αυτο που ειπες περι διακοπων οτι τον αφηνεις μονο του κ τον βλεπει καποιος μια ωρα την ημερα δεν σε ανησυχει απο την αποψη οτι μπορει ο σκυλος να παθει κατι κ να μην τον προλαβει ο φιλος σου....π.χ μια φολα η να πιαστει πουθενα καμια συστροφη κ τετοια?ποιος θα τον τρεξει τοτε?
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
amangos σχετικα με αυτο που ειπες περι διακοπων οτι τον αφηνεις μονο του κ τον βλεπει καποιος μια ωρα την ημερα δεν σε ανησυχει απο την αποψη οτι μπορει ο σκυλος να παθει κατι κ να μην τον προλαβει ο φιλος σου....π.χ μια φολα η να πιαστει πουθενα καμια συστροφη κ τετοια?ποιος θα τον τρεξει τοτε?
Ανησυχώ.

Το ίδιο δεν μπορεί να συμβεί και σήμερα, σε λίγο που θα φύγω για δουλειά, και θα γυρίσω στις 6 το απόγευμα?
 


despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ναι ναι σιγουρα....αλλα θα σου ειναι πιο ευκολο αν σε ειδοποιησει καποιος να δρασεις απο το να εμπιστευτεις τον σκυλο σου στον καθενα μεχρι να γυρισεις απο τις διακοπες.
σε καταλαβαινω γιατι κ εγω σε κηπο τον εχω κ οταν λειπω φοβαμαι...
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ο δικος μου μενει μεσα στο σπιτι οταν φευγω ...δεν θελει να μεινει στον κηπο μονος του.

Ειναι εξω στον κηπο και βολταρει/αραζει ή μπαινοβγαινει στο σπιτι. Μολις με δει να ετοιμαζομαι να φυγω , ανεβαινει στο καναπε του και πεφτει αυτοματως για υπνο :) .

Εχω να λεω πως εγινε ενος ετους , μενει παντα μεσα και δεν εχει κανει ουτε μια ζημια.
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
ναι ναι σιγουρα....αλλα θα σου ειναι πιο ευκολο αν σε ειδοποιησει καποιος να δρασεις απο το να εμπιστευτεις τον σκυλο σου στον καθενα μεχρι να γυρισεις απο τις διακοπες.
σε καταλαβαινω γιατι κ εγω σε κηπο τον εχω κ οταν λειπω φοβαμαι...
Κάνε παιδιά, να σωθείς!!!
Η κόρη μου είναι 26 χρονών, ο ένας μου γιός 21, ο άλλος 19, οπότε... όλο και κάποιος (που δεν είναι πάσα εις) είναι τριγύρω!!!
 


kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
45
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Χμμμ...είναι ένα μεγάλο θέμα :rolleyes:

Τα πρωινά που λείπω πάντα όπως και η γυναίκα τις περισσότερες φορές μένει μέσα στο διαμέρισμα και απολαμβάνει τα παιχνίδια του χωρίς ζημιές και τυχόν "προβληματάκια" :p (καταλάβατε τι εννοώ)

Το καλό είναι ότι με 4 φορές την ημέρα βόλτα χαλαρώνει και έτσι έχει μάθει να υπομένει και να ξεκουράζεται... :)


Για το θέμα των διακοπών δεν το συζητάω πάντα μαζί :cool:
 


Καλημερα, εγω του εχω διαμορφωσει ενα χωρο στο οποιο ειναι σχετικα περιορισμενος τις ωρες που λειπω (οταν ειμαι εκει αλλονιζει ολο το σπιτι) και εχω βαλει και καμερα που τον παρακολουθω τι κανει, απο το γραφειο ... :eek:
 


Blacktan

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2008
69
0
Ταρατσα , 250 τ.μ ελευθερου χωρου , με στηθαιο στους 70 ποντους , σπιτακι υψους ενος μετρου και 3 τ.μ εμβαδου , κομπους , μπαλακια κουβαδακια , δεκαοχτουρες επισης και σε μενα , και 3 διαλυμενα κουτια aircondition ....