Πρησμένοι λεμφαδένες και άλλα...


Nasty_Pirate

Member
18 Ιανουαρίου 2011
13
0
Αθήνα
Παιδιά καλησπέρα,

Έχουμε ένα σκυλάκι στην οικογένεια, το οποίο μένει με τους γονείς μου. Είναι ημίαιμο κόκερ και 14 ετών (!) παρακαλώ. Έχει διάφορους όγκους κάτω από το δέρμα του χωρίς να είναι κάποιο είδος καρκίνου και δεν έχει στειρωθεί. Ο ένας όγκος είναι αρκετά μεγάλος κάτω από το στήθος του και είναι μη-εγχειρίσιμος κατά τα λεγόμενα του γιατρού. Ήταν επίσης άκακος και περιέχει ορό χωρίς ίχνη αίματος κλπ. Επίσης δεν ακούει και δεν βλέπει καλά και τα δόντια της χρειάζονται καθαρισμό.

Το σκυλί τον περασμένο Ιούνιο παρουσίασε σοβαρό εντερικό πρόβλημα με αίμα στα κόπρανα και δεν έπινε/έτρωγε τίποτα. Σημειωτέον η σκύλα έχει ιδιοκτήτρια την αδερφή μου η οποία όντας άνεργη δεν μπορεί να το συντηρήσει και είναι ανεμβολίαστη 2 χρόνια (έχω ακούσει ότι δεν χρειάζεται μετά τα 10-11 χρόνια εμβολιασμός από μερικούς γιατρούς ωστόσο). Το πήρα λοιπόν άμεσα και το πήγα στο γιατρό μας (Ιατρείο κ. Αναστόπουλου Κων/νου στην Ηλιούπολη) και του χορήγησε τις αντιβιώσεις. Φοβόταν για Καλαζάρ ο γιατρός και γι'αυτό κάναμε ολικές εξετάσεις αίματος για όλες τις ασθένειες οι οποίες ήρθαν πίσω αρνητικές. Έγιναν υπέρηχοι και ακτινογραφίες και δεν έδειξε τίποτα. Το όλο θέμα κόστισε 150€. Πιθανώς να ήταν κάποια ίωση και έγινε καλά με την αντιβίωση. Αυτό που μου παρατήρησε ο κτηνίατρος ήταν οι λεμφαδένες του οι οποίοι ήταν κάπως πρησμένοι σε μέγεθος φουντουκιού. Αυτά τον Ιούνιο.

Την περασμένη έβδομάδα διαπίστωσα σε επίσκεψη μου στο πατρικό ότι οι αδένες της σκύλας έχουν γίνει μέγεθος καρυδιού αν όχι παραπάνω, το σκυλί έχει χάσει βάρος σε σημείο να ξεχωρίζει η ραχοκοκαλιά του, έχει χάσει και λίγο τρίχωμα σε μερικά σημεία, και έχει αλλοιωθεί το γαύγισμα σαν να βγαίνει με δυσκολία. Κατα τα άλλα τρώει και πίνει νερό κανονικά αλλά μικρότερες ποσότητες. Σε επικοινωνία που ήρθα με το γιατρό για την όλη κατάσταση μου είπε να την πάω για να κάνουν εξετάσεις στους λεμφαδένες να δουν από τί μπορεί να προκαλείται το πρήξιμο οι οποίες θα κοστίσουν 75€.
Ο γιατρός φαίνεται αρκετά φερέγγυος και μέχρι στιγμής τον εμπιστεύομαι.

Το ερώτημά μου είναι το εξής: Τί μπορεί να φταίει για την όλη κατάσταση αν δεν είναι καρκίνος (το οποίο φοβάμαι είναι και το πιο πιθανό); Πιστεύετε ότι είναι καλή λύση η ευθανασία ή υπάρχει κάποια θεραπεία όπως χημειοθεραπείες; Τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν πολύ μεγάλα έξοδα επίσης.
 


manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
449
250
Καλησπέρα. Έτσι όπως τα διαβάζω, μάλλον κάποιο είδος καρκίνου.
Προσωπικά θεωρώ ότι το σκυλάκι είναι αρκετά ηλικιωμένο για να το βάλεις σε τέτοια διαδικασία.
Όχι ότι αν ήταν νεότερο θα συμφωνούσα. Απλά θα ήταν υπό συζήτηση.
Οι χημιοθεραπείες είναι αρκετά επίπονες και στη καλύτερη των περιπτώσεων παρατείνουν απλώς λίγο τη ζωή του (σε ζώα και ανθρωπους).
Κατά τη γνώμη μου αν όντως είναι καρκίνος απλά προσφέρετέ του μια καλή ποιότητα ζωής και αν μπορείτε να το βοηθήσετε με φυσικά μέσα.
 


Nasty_Pirate

Member
18 Ιανουαρίου 2011
13
0
Αθήνα
Ευχαριστώ για την απάντηση κατ'αρχάς.

Το ότι μπορεί να έχει καρκίνο φοβόμαστε αλλά δεν έδειξαν κάτι οι πρώτες εξετάσεις. Θα το πάω για τις εξετάσεις στους λεμφαδένες βέβαια να ξέρουμε που βαδίζουμε.

Προς το παρόν συζεί με τους γονείς μου και την άλλη την τσαπερδώνα που φαίνεται στην φωτογραφία προφίλ μου (10 ετών αυτή) αρκετά άνετα. Την περισσότερη ώρα είναι ξαπλωμένη στη θέση της και κοιμάται...
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Στο τι μπορεί να "φταίει" μόνο ο γιατρός μπορεί να σου απαντήσει. Αυτός που ήδη πας, ή όποιος άλλος. Αυτό που εμένα με τρελλαίνει, είναι να μπαίνει στο τραπέζι το οικονομικό και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα πλάσμα, που είναι στην ζωή μας τόσα χρόνια. Και τόσα να μην ήταν δηλαδή, πάλι το ίδιο θα εξαγριωνόμουν.
 


Nasty_Pirate

Member
18 Ιανουαρίου 2011
13
0
Αθήνα
Φίλε καταλαβαίνω ότι τρελαίνεσαι, το ίδιο κάνω κι εγώ, αλλά έχε υπόψη σου ότι αυτή τη στιγμή φροντίζω 3 σκυλιά (από εκεί που φρόντιζα 1) + τους γονείς μου που τους έχουν πετσοκόψει τις συντάξεις. Ε δεν μου περισσεύουν ξέρω 'γω 300€ για κάθε χημειοθεραπεία που μπορεί να χρειαστεί. Θα πάω στο γιατρό και θα δούμε τί θα γίνει.
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Φοβάμαι ότι η ηλικία των 14 ετών είναι πολύ πιθανόν απαγορευτική για πολλές θεραπείες .....εύχομαι ότι καλύτερο! :)
 


Nasty_Pirate

Member
18 Ιανουαρίου 2011
13
0
Αθήνα
Λοιπόν οι εξετάσεις αίματος δεν έδειξαν τίποτα πάλι όλα φυσιολογικά με τα λευκά να είναι στις 10.000. Αιματολογικά δεν φαίνεται για λέμφωμα είπε ο γιατρός, ωστόσο κλινικά βγάζει μάτι. Την ξεκινήσαμε αντιβίωση (Baytril) και κορτιζόνη (Prezolon) καθημερινά ανά 12ωρο και έχει συνέλθει, σαν προσωρινή λύση. Την Παρασκευή πάμε για παρακέντηση για να δούμε με τί έχουμε να κάνουμε.
 




Nasty_Pirate

Member
18 Ιανουαρίου 2011
13
0
Αθήνα
Παιδιὰ βγῆκαν οἱ ἐξετάσεις μας καὶ δὲν εἶναι καλές. Εἶναι λέμφωμα τελικὰ μὴ ἀναστρέψιμο. Ὁ γιατρός μου σύστησε νὰ μὴν προβοῦμε σὲ εὐθανασία ἐφ'ὄσον τὸ σκυλὶ μπορεῖ καὶ τρώει ἀκόμα. Βέβαια συνεχίζουμε τὴν κορτιζόνη γιὰ νὰ μπορεῖ νὰ εἶναι κάπως ἄνετα. Βέβαια ἔχει ἀδυνατίσει κι ἄλλο σὲ σημεῖο νὰ διαγράφεται ἡ ῥαχοκοκαλιά της καὶ νὰ κουτσαίνει τὸ πίσω δεξιὰ πόδι της, κατὰ τὰ ἄλλα φαίνεται νὰ θέλει νὰ χαρεῖ κλπ.. Δὲν νομίζω νὰ βγάλει τὸ μῆνα...:(
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Κουράγιο να εχετε και να μην της δείξετε οικτο και στενοχωρια!!! Μην της χαλάσετε όσες μερες εχει μπροστά της.
 


Nasty_Pirate

Member
18 Ιανουαρίου 2011
13
0
Αθήνα
Καλὸ ταξίδι Γκρετόσκυλο.

Σήμερα ἔγινε ἡ εὐθανασία... δυστυχῶς δὲν πήγαινε ἄλλο... ὁ γιατρὸς εἶπε ὅτι ἔκανε μετάσταση μάλλον στο συκώτι καθῶς εἶχε ἀρχίσει νὰ κιτρινίζει. Καλὸ σου ταξίδι Γκρετόσκυλό μου... :(
 
Last edited:










maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Ησυχασε το γλυκο μου .χαιρετισμους να δωσει στη φοιβη μου και στον ορφεα μου που εχασα πριν εναμησι μηνα:(:(
 








καψοραχη

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2011
78
0
καλο ταξιδι στο ψυχονι σου!και σιγουρα ενα πλασμα που εζησε μεσα σε τοση αγαπη εχει καλο ταξιδι...