''Προβλημα'' με δοντια - τροφη


Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Καλησπερα μετα απο πολυ καιρο. Σας γραφω γιατι αντιμετωπιζω ενα προβλημα και θα ηθελα τη γνωμη σας.
Θα σας γραψω περιληπτικα καποια πραγματα,μηπως και εχουν σημασια...
Εδω και 6 μηνες περιπου αλλαξαμε σπιτι,απο την πολυκατοικια σε μονοκατοικια με κηπο κλπ, αγορασαμε σκυλοσπιτα και τα σκυλια μεταφερθηκαν στον κηπο οπου περνανε τον περισσοτερο χρονο της ημερας. Οχι οτι δεν μπαινουν μεσα βεβαια αλλα προτιμουν να τρεχουν και να παιζουν εξω και να μαζευονται το βραδυ μεσα για τη ζεστη και το τζακι.
Επιπλεον αλλαξαμε και διατροφη,τρωμε πλεον μονο κροκετες (για οικονομικους κυριως λογους). Μετα απο διαφορες δοκιμες καταληξαμε στην Optidog Adult (απο τα Lidl) την οποια τρωνε πολυ καλα και αδιαμαρτυρητα.
Η Lucy ομως παρατηρω πως αρχισαν να κιτρινιζουν τα δοντια της,ειναι 3 ετων,οποτε μαλλον οχι λογω ηλικιας. Ο πετσοπας που εδωσε μια ''θεραπεια'' με royal canin veterinary oral bars 1 την ημερα για ενα μηνα,μου ειπε οτι αν δεν βοηθησουν αυτα δεν θα γινει τιποτα και επισης μου προτεινε σαν τροφη την royal canin την κοκκινη.
Εν τω μεταξυ της δινω τα oral bars και εχω σταματησει την τροφη αυτη (μου εφεραν ενα μικρο τσουβαλακι απο την pedigree vital pro για δοκιμη και της δινω αυτη). Τωρα τελειωσε ομως και σκεφτομαι ποια να παρω. Πειτε μου καμια ιδεα; Αξιζει η royal? (αν και ειναι αρκετα ακριβη για αυτα που μπορω να διαθεσω). Η pedigree vital? Καποια αλλη;

Σορυ για το σεντονι,καλη χρονια!!
 


zafouko

Member
17 Σεπτεμβρίου 2012
21
0
oups κι εγω την Optidog Adult χρησιμοποιω, απο την συγκεκριμενη τροφη λες να δημιουργειται το προβλημα?? στο ειπε ο κτηνιατρος???
 


Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Πραγματικα δεν ξερω αλλα τι αλλο να φταιει; Απλα ο καθενας λεει τα δικα του για καθε τροφη και δεν μπορω να βγαλω ακρη. Αυτος προφανως ηθελε να μου δωσει με το ζορι τη royal ενω εγω δεν εχω ακουσει τα καλυτερα...και προφανως ειναι πολυυυυ πιο πανω απο το ποσο που ξοδευω τωρα...
 






skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
ε,κοιτα...σκυλοτροφη καλη απο σουπερ μαρκετ....δεν παιζει.
η ρουαγιαλ,θεωρω,οτι ειναι καλυτερη απο αυτη που του δινεις.
για καθαρισμο δοντιων,δωσε αυτες τις μπαρες που ειναι γι αυτο το σκοπο.για καθαρισμο δοντιων.κανουν δουλεια...
 


Giannis-angie-marx

Active Member
5 Ιανουαρίου 2013
29
0
athina
Απο προσωπικης αποψης η royal cannin ειναι οτι καλυτερο εχει ταιριαξει στο σκυλο μου αλλα οντως ειναι ακριβη ,μπορεις ομως να βρεις τροφη (οχι απο super market) που να ειναι φτηνη και καλη ,επισης εγω της δινω καθε μερα dentastix και τα δοντια λαμπουν.
 


Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Βασικα...η royal-canin παιζει να'ναι η μεγαλυτερη απατη στις τροφες εβερ...αλλες τροφες με τα ιδια συστατικα εχουν το 1/2 η και 1/3 της τιμης της...
αν πας σε τετοια κατηγορια τιμης παιζουν αλλες οπως orijen,acana,applaws,fish4dogs,earthborn,κτλ. που ειναι απειρως καλυτερες...

H pedigree vital ειναι ιδια κατηγορια με optidog και royal canin...απλα δεν εχει την εξωφρενικη τιμη της royal canin...
(εδω που τα λεμε...και τα δικα μου μετα απο ενα χρονο οριτζεν, απο σημερα αυτη θα τρωνα για επομενους 2 μηνες σιγουρα...ανεργια εδω και 1 μηνα γαρ...)
 
Last edited:


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Τους τελευταιους 7 μηνες. Και ειμαι ευχαριστημενη γενικα.

Κοίτα κάνε και μία ερώτηση εδώ αν έχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα εγώ πρώτη φορά ακούω για την optidog κα έχω φίλους που την δείνουν το ίδιο διάστημε με σένα μπορέι και λίγο παραπάνω http://www.dogforum.gr/v3/διατροφή.άσκηση-16/οptidog.ξηρά.τροφή.γνώμες.και.απόψεις-17212/
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δεν ήξερα που να ποστάρω αλλά εδώ και δύο μήνες έχω παρατηρήσει τα πίσω δόντια της δύο στον αριθμό το ένα απέναντι απο το άλλο να έχουν κιτρινίσει στο μισό.είχα ρωτήσει την κτηνίατρο και μου είπε δεν είναι κάτι να της δίνω dentastix..της έδωσα κάποιες φορές αλλά δεν άλλαξε κάτι!χθές που την πήγαμε τα ίδια μας είπε με την μόνη διαφορά πώς είναι χρωστική ουσία και δεν υπάρχει πρόβλημα.τι να κάνω για να ασπρίσουν?
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
οδοντοβουρτσα οδοντοκρεμα και μαγειρικη σοδα καλο τριψιμο και ξεπλυμα !!
 






Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
δεν ήξερα που να ποστάρω αλλά εδώ και δύο μήνες έχω παρατηρήσει τα πίσω δόντια της δύο στον αριθμό το ένα απέναντι απο το άλλο να έχουν κιτρινίσει στο μισό.είχα ρωτήσει την κτηνίατρο και μου είπε δεν είναι κάτι να της δίνω dentastix..της έδωσα κάποιες φορές αλλά δεν άλλαξε κάτι!χθές που την πήγαμε τα ίδια μας είπε με την μόνη διαφορά πώς είναι χρωστική ουσία και δεν υπάρχει πρόβλημα.τι να κάνω για να ασπρίσουν?

δεν ξέρω αν θα ακουστώ υπερβολική αλλα απο προσωπική εμπειρία (ο Διάκος είναι 4 ετών , τρώει acana και κανα μαγειρευτό μεζεδάκι που και πού, και βλέποντας τα κάτασπρα δοντάκια του), εμείς μια δυο φορές το εξάμηνο βράζουμε 1 κόκκαλο απο χοιρινό κότσι και μετά του το δίνουμε.Χώρια που μασουλάει με τις μέρες μέχρι να το τελειώσει (απείρως καλύτερο απο ντενταστικς κουλουπού), βοηθάει να φεύγει η πέτρα απο τα δόντια του, ο κτηνίατρος μας μου είπε για το κότσι γιατί είναι χοντρό κόκκαλο και μεγάλο. Αν μπορέσεις να βρεις κάτι μεγαλύτερο καλό είναι, αλλα ρώτα και τον δικό σου κτηνίατρο πριν το κάνεις.
 




fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
8 στους 10 σκυλους αντιμετωπιζουν προβλημα με τα δοντια τους η με τα ουλα τους.Η υγιεινη των δοντιων του σκυλου δεν λαμβανεται σχεδον ποτε σοβαρα απο τους ιδιοκτητες τους.Το ποιο συνηθισμενο προβλημα στους σκυλους,στα δοντια τους ειναι η πετρα η οποια ομως εμφανιζεται κανονικα σε μια μεση ηλικια απο τα 5 ετη και πανω.Η πετρα παρουσιαζεται απο κακη στοματικη υγιεινη η οποια προκαλειτα κυριως απο τροφες σε μορφη κροκετας και που δεν ειναι καλες.Τοσο τα συστατικα τους οσο και το γεγονος οτι δεν { ξεπλενουν } το στομα,φθηνουν τα δοντια πολυ γρηγοροτερα απο οτι νομιζουμε με αποτελεσμα την συσωρευση της πετρας,την κιτρινιλα και τελος το σαπισμα.Εμεις οι ανθρωποι εχουμε την επιλογη να βουρτσιζουμε τα δοντια μας,οι σκυλοι ομως οχι.Δυστηχως οι περισσοτεροι δεν ασχολουνται με την σωστη υγιεινη των δοντιων των σκυλων τους με αποτελεσμα τα συχνα πλιν ομως λογικα προβληματα.Μια φθηνη τροφη σπαει στο στομα του σκυλου,αλλα λιωνει με αποτελεσμα να καθονται στα δοντια του υπολοιματα τα οποια δυστηχως δεν ξεπλενονται πινοντας νερο ο σκυλος και αυτο εχει ως συνεπεια την αναπτυξη βακτιριδιων,ισως φλεγμονων οπως η σηπτικη ουλιτιδα.Ενα καλο τεστ που μπορουμε να κανουμε ειναι να ελεγχουμε συχνα τους κυνοδοντες οπου η πετρα ειναι ποιο εμφανης απο οτι σε αλλα δοντια.Οσο για την royal canin ο καθε ενας εχει την αποψη του,εχω δοκιμασει παρα πολες και η royal εχει μια πατεντα οπως και αλλες τροφες που οταν σπανε στο στομα του σκυλου { πλενονται } απο την συελο του με αποτελεσμα να μην αφηνει υπολλειματα και φυσικα την προστασια απο πετρα.Οσο ποιο φθηνη λοιπον τοσο ποιο κακη.Εγω ολα μου τα κουταβια τα μεγαλωσα και τα μεγαλωνα και θα τα μεγαλωνο με royal μετα η συνεχιζεις η πας σε αλλες τροφες εξησου καλλες.Το πρωτο βημα βεβαια ειναι η οδοντοβουρτσα αλλα ποιοσ καθεται να πλενει δοντια σκυλου...
 


christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο πιο μεγάλο ρόλο παίζει ο σκύλος παρά η τροφή. Ακριβώς όπως και στους ανθρώπους έτσι και στα σκυλιά μεγάλο ρόλο παίζει το σάλιο του σκύλου.
Και εμένα ο σκύλος έτρωγε Royal και ήταν χάλια. Τώρα τρώει Αcana και είναι λίγο καλύτερα αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Εάν δεν του βουρτσίσω τα δόντια 2-3 φορές την εβδομάδα πάλι θα πιάσει πέτρα γιατί έτσι είναι το σιάλο του.
ΑΚόμα και στο βούρτσισμα όμως είδα διαφορά με ένα τζελ tropic clean. Με την οδοντόπαστα της trixie δεν κάναμε τίποτα!
Επίσης το μοσχαρίσιο κότσι και τα ωμά μεγάλα καθαρισμένα καρότα βοηθούν στο καθάρισμα.
Μαγικές και άμεσες λύσεις δεν υπάρχουν. Θέλει χρόνο, πρόγραμμα με συνέπεια και το πρόβλημα θα περιοριστεί ή ακόμα και εξαφανιστεί
 


markos14

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
109
0
Βόλος
δεν του δινεις και κανενα παξιμαδι που και που? ξερω κανει δουλεια. το μηλο βεβαια κανει την καλυτερη αλλα ξερω δεν το προτειμανε τα σκυλακια.