Πρώτη επαφή με cane corso!


Freddo

Active Member
16 Αυγούστου 2007
33
0
denis said:
Ετσι έχουν τα πράγματα με το όνομά τους, και όσο για τα παντρολογήματα αυτού του τύπου και για αγγελίες στην ΧΕ νομίζω ότι πρέπει να απαγορευτούν δια ΝΟΜΟΥ.
ναι. σωθήκαμε τώρα, αν το κάνουν νόμο.... :roll:
 


dior

Active Member
12 Αυγούστου 2007
36
0
ROTTIE said:
Εγώ πάντως που δεν ντρέπομαι και συνηθίζω να λέω τα πράγματα με το όνομα τους, τολμώ να πω πως η κατάσταση με τις αγγελίες «παντρολογήματος» είναι δείγμα άγνοιας, έλλειψης ζωοφιλικής παιδείας και πολιτισμού.

Είναι τραγικό να υπάρχουν ζωοφιλικά sites και fora ζωοφίλων που να επιτρέπεται αυτή η άθλια κατάσταση με τις αγγελίες ζευγαρώματος.

Δώρα, συμμετέχεις σε κυνοφιλικό forum και μάλιστα πρόσφατα αναβαθμίστηκες σε moderator, πράγμα που σημαίνει πως η γνώμη σου έχει αποκτήσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα διαχείρισης. Συζήτησε το θέμα με τους υπεύθυνους και απαγορέψτε τις αγγελίες ζευγαρώματος που έχουν κατακλύσει το forum.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

Είναι θλιβερό να διαιωνίζουμε την εκτροφή της πίσω πόρτας. Οι ζωόφιλοι είμαστε μειοψηφίας σε αυτή τη χώρα. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις φωνές μας ενημερώνοντας τον κόσμο, καυτηριάζοντας τα κακώς κείμενα και προσπαθώντας να αλλάξουμε την κατάσταση.
αν νομίζεις ότι μέσα από ένα φόρουμ θα αλλάξεις την κατάσταση είσαι γελασμένη!

ίσως το ζευγάρωμα τις πίσω πόρτας να είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας απασχολεί με τα τόσα προβλήματα που έχει η χωρα μας σχετικά με την ζωοφιλία και όχι μονο για τα σκυλια

βγάζεις εύκολα συμπεράσματα λέγοντας ότι αυτοί που κάνουν ζευγαρώματα τις πίσω πόρτας δεν είναι ζωόφιλοι...με την ίδια ευκολία μπορώ να πω ότι και εσύ δεν είσαι αφού προτίμησες να πάρεις ένα σκύλο και να τον πληρώσεις αντί να πάρεις κάποιο αδέσποτο από το δρομο η απο καποιο φιλοζωικο σωματειο κτλ
εκτος αυτού πλήρωσες και εκπευδευτη αφού θα μπορούσες να διαθέσεις αυτά τα χρήματα και το χρόνο σου σε κάποια φιλοζωική ενέργεια

η dora έχει κάποια προβλήματα αυτή τι στιγμή και τρέχει μερόνυχτα στα νοσοκομεία και το ξέρεις..αλλα εσύ προτιμάς να τις δίνεις συμβουλές το πως να διαχειριστεί κάποιο "κινοφιλικο" forum. αφού εσύ τα ξέρεις καλύτερα γιατί δεν πας να βάλεις μια ταξη?

Αγαπητέ dior από την πρώτη στιγμή που μπήκες στο φόρουμ έδειξες πως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ψάχνεις την ανούσια διαμάχη και διαφωνία και όλες τις φορές με ασήμαντη εώς ανύπαρκτη αφορμή και με ασήμαντα εώς ανύπαρκτα επιχειρήματα.
Δυστυχώς η κάθε καλή διάθεση και όποιο ίχνος υπομονής μου μαζί σου,αρχίζει να εξαντλείτε.
Θα σε παρακαλούσα λοιπόν το επόμενο post σου να είναι κάτι ουσιαστικότερο και κάτι που να αφορά τα κυνολογικά θέματα και όχι άλλη μία πρόκληση για ανούσια διαμάχη.
Σε κάθε άλλη περίπτωση,δυστυχώς,θα αναγκαστώ να κλειδώσω το λογαριασμό σου.

Μη θεωρήσεις αναγκαίο να απαντήσεις στην παραπάνω σύσταση.

admin
 


dior

Active Member
12 Αυγούστου 2007
36
0
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
 


Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Δεν αισθάνομαι την ανάγκη, να απολογηθώ σε κανέναν σχετικά με την ζωοφιλική μου παιδεία..., μου αρκεί ειδικά αυτήν την στιγμή..., το ότι αισθάνομαι ικανοποιημένη με την συνείδησή μου...

Λυπάμαι πολύ, αγαπητή ROTTIE όμως, εάν πιστεύεις, ότι μπορείς να αλλάξεις την νοοτροπία κάποιων ζωόφιλων, με την φίμωση... ή με τόν αποκλεισμό... από κάποιο μέσο ενημέρωσης..., όπως είναι στην ουσία και το διαδύκτιο... και κατ΄ επέκταση και τα forum΄s.

Η ιδεολογία του....είναι εντελώς αντίθετη προς αυτήν την κατεύθυνση...
Αντίθετα πιστεύουμε, ότι μέσα από την συμμετοχή στις συζητήσεις μας, ο κάθε ζωόφιλος έχει την ευκαιρία να μάθει, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών..., κάτι περισσότερο από όσα γνωρίζει..., ώστε σταδιακά να αλλάξουν και τα κακώς κείμενα....
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τι ακριβώς θεωρείς «φίμωση»? :?
Την πρόταση που σου έκανα να εισηγηθείς την απαγόρευση της δημοσίευσης αγγελιών τύπου «παντρολογήματα δίχως βέρα», που το μόνο που κάνουν είναι να πολλαπλασιάζουν τα αδέσποτα στους δρόμους?
Έχετε την εντύπωση πως με το να φιλοξενείτε αγγελίες παντρολογημάτων προάγετε την ζωοφιλία?
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δώρα, κάνε ότι καταλαβαίνεις ... μην πας στα άκρα όμως επειδή σε βολεύει.
Η Rottie ξέρεις πώς το βλέπει, σωστά το βλέπει και ξέρεις ότι δεν θα επέμενε αν δεν σε συμπαθούσε, φίμωση δεν είδα πουθενά, κατακραυγή ίσως, αλλά σκέψου ... είσαι στην αιχμή - ή να κάνεις κάτι σωστά ή καθόλου, γιατί να μην το κάνεις σωστά ... δεν υπάρχει λόγος, στην προκειμένη περίπτωση ο σωστός τρόπος είναι και ο κερδοφόρος. Γι αυτό χτυπιέμαι ...
 


Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Φίμωση...

Φίμωση θεωρώ, κάθε προσπάθεια η οποία έχει στόχο, να παρεμποδίσει έστω και στο ελάχιστο..., την ελεύθερη έκφραση των ιδεών και των απόψεων... οποιουδήποτε μέλους!!!

Πιστεύω επίσης, ότι με το διάλογο σαν μοναδικό μέσον, μπορούμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και κατ΄ επέκταση και να προωθήσουμε την ζωοφιλία...
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Morga_A διάλογος δεν σημαίνει σου χαιδεύω τα αυτιά. Αν περιμένεις κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θα το βρεις πουθενά. Η εκτροφή είναι μια πολύ σοβαρή υπόθέση πρέπει να γίνετε από αυτούς που γνωρίζουν καλά και το βασικότερο είναι η αρχή για να πάψουν να υπάρχουν αδέσποτα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο μέσος ιδιοκτήτης πρέπει να στειρώνει τα κατοικίδιά του. Δεν στερείς τίποτα από το ζώο το αντίθετο μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις του αυξάνεις και τον μέσο όρο ζωής. Τα ζώα δεν έχουν επίγνωση του εαυτού τους ώστε να αισθάνονται διαφορετικά όταν είναι στειρωμένα.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δίνοντας βήμα σε ανθρώπους που χωρίς ΚΑΝΕΝΑ έλεγχο των ζώων τους, χωρίς χαρτιά και χωρίς γνώσεις, τα υποβάλουν σε ανεξέλεγκτη κουταβοπαραγωγή μόνο και μόνο για να βγάλουν κανα φράγκο στη «μαύρη» ΔΕΝ προωθείτε τη ζωοφιλία Δώρα!
Αυτό που κάνετε είναι να βοηθάτε να γεμίζουν αδέσποτα οι δρόμοι.

Για να τελειώνουμε… το τηλέφωνο μου το έχεις. Αν θέλεις πάρε με να τα πούμε. Έχω να σου πω αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα που ίσως σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη...
 


Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Re: Καλώς σας βρήκα...

Αγαπητή Morgan,

το να ασχοληθείς και να το κάνεις σωστά με την εκτροφή,απέχει παρα πολύ από το ''σκέφτομαι να το κάνω στο μέλλον''.

Επίσης,όπως ήδη ειπώθηκε επειδή έχεις τον αρσενικό,δε σημαίνει ότι οκ,έχεις το κεφάλαιο.Ξεκινάς από θηλυκά,γραμμένα στον ΚΟΕ και φυσικα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΓΙΗ,ελεύθερα ασθενειών της φυλης,που κατά 90% θα χρειαστεί να αγοράσεις από εξωτερικό.

Το να ακούω ότι πρέπει να ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ σε ζωοφιλικό φόρουμ,με κάνει να πέφτω από τα συννεφα.

ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΤΙΚΤΟ!Ειναι αγριο,ζωώδες ένστικτο,ναι,είναι η φύση,απο κει και πέρα δεν είναι ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ!!
Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι επειδή υπάρχουν τόσα αδέσποτα να μη ζευγαρώσει ένα καθαρόαιμο.(Φυσικά όχι να ψάχνουμε γαμπρό/νύφη αν έχουμε ημίαιμο).Πιστεύω ότι το σκυλί ράτσας,με χαρτιά,που έχει αγοραστεί από σωστό εκτροφέα και είναι ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ,αν έχουμε σίγουρες οικογένειες (και με τη βοήθεια του εκτροφέα) και αν έχουμε όρεξη για τέτοια ταλαιπωρία κλπ κλπ,και για 1 ΦΟΡΑ,να γίνει.
Αυτό όμως δε μπορεί να ισχύει σε κάθε περίπτωση,για κάθε καθαρόαιμο για να μεταβιβάσουν όπως λες τα...μοναδικά τους γονίδια και την ομορφιά τους.Όσο ''εύκολο'' και αν μας φαίνεται,ή όσο πρόθυμη και αν είσαι,
μια γέννα σκύλου (καθαρόαιμου) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!

η ROTTIE κάνει πολύ καλά και συνδέει το θέμα της ανεύθυνης ''εκτροφής'' (πιο πολύ ικανοποίησης μας να δούμε κουτάβια από το σκύλο μας είναι...) με τον μεγάλο αριθμό αδέσποτων.
Γιατί αν εσύ αρχίσεις να κάνεις γέννες και δίνεις κουτάβια,χωρίς να έχεις ελεγξει τις μητέρες να ναι απόλυτα σωστες από όλες τις πλευρές (υγεία,μορφολογία κλπ κλπ),δεν είναι σίγουρα τα αποτελέσματα.Αυτοί που θα πάρουν τα κουτάβια σου,θα αρχίσουν να πράττουν το ίδιο πολύ πιθανόν.Και όταν συμβεί αυτό,ο κάθε ανίδεος να ζευγαρώνει τη σκυλα του,όλο και κάποιο μπασταρδάκι θα βγει,όλο και κάποιος θα το πάρει λόγω ράτσας αλλά μετά θα δει ότι τελικά δε μπορεί να το κρατήσει και μετά η γνωστη ιστορία:ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Δηλαδη,

αγαπάμε το σκυλο μας και τον βάζουμε να ζευγαρώσει για να διαιωνιστεί???Σου φαίνεται νορμάλ άποψη αυτή?

Και όπως σου είπε και ο denis,θέλει πολύυυυυυυυυυυυυυ διάβασμα και ασχολία,και όχι απλά μια αγγελιούλα στο ιντερνετ,που δε ξέρεις ποιος θα απαντήσει και τι σκύλα θα έχει.
ΕΧΕ ΕΝΑ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ:ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ Σ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ,ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ,ΤΡΩΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ,ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΥΓΙΗ ΖΩΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΚΟΥΤΑΒΙ.

Μακάρι αφού έχεις τη διάθεση,το χρόνο και τα υπόλοιπα να ασχοληθείς σοβαρά.Αλλά το όνειρο και η αγάπη μας για το σκύλο μας δε σημαίνει ότι είμαστε και σωστοί σ ολα όσα σκεφτόμαστε.

Κλειάννα



Morgan_A said:
Επέστρεψα πριν λίγες μέρες από διακοπές... και γι΄ αυτό κατ΄ αρχήν θα ήθελα να σας πω, ότι χαίρομαι που σας βρήσκω και πάλι φίλοι μου. :)


Καλή μου ROTTIE, την εκτροφή της "πίσω πόρτας...", βεβαίως και την καταδικάζουμε...
Όμως εν τοιαύτη περιπτώση..., δεν πρόκειται για εκτροφή της πίσω πόρτας..., μιας και εγώ σκέφθομαι να ασχοληθώ πολύ σοβαρά με την επιλεκτική εκτροφή της φυλής αυτής στο μέλον, επειδή πιστεύω ότι έχω τις προϋποθέσεις..., τις οποίες όμως, είναι κάπως άκαιρο να συζητήσουμε αυτή την στιγμή...

Πέρα όμως κι΄ απ΄ αυτό..., θα πρέπει να σου πω, ότι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, πως ισχυριζόμασθε, ότι τα ζώα μας είναι ισότιμα μέλη της οικογένειάς μας... και δεν τους επιτρέπουμε να ικανοποιήσουν ένα από τα πλέον δυνατότερα ένστικτά τους..., όπως το ένστικτο της αναπαραγωγής...???

Θα πρέπει να σου πω ακόμα, ότι ο πλέον σοβαρότερος λόγος, για τον οποίο φροντίζω πάντα να έχω σκυλιά με pedigree και πιστοποιητικά υγείας..., είναι το να μπορώ να τους επιτρέψω, τουλάχιστον για μια φορά στην ζωή τους, να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους, να περάσουν τα γονίδιά τους στην επόμενη γεννιά και κατ΄ επέκταση στην αιωνιότητα...

Γνωρίζω καλά, το πρόβλημα με τις υπεράριθμες γεννήσεις... και γι΄ αυτό και σε κάθε μου σκυλί, έχω επιτρέψει μόνο ένα ζευγάρωμα, αλλά πέρα από αυτό..., θα πρέπει να σου πω, ότι προσωπικά θεωρώ τα σκυλιά όλου του κόσμου, την σημαντικότερη περιουσία της ανθρωπότητας... και κάπου βαθιά μέσα μου, αναρρωτιέμαι, αν τελικά έχουμε το δικαίωμα να εμποδίζουμε την αναπαραγωγή τους...

Θα πρέπει ακόμα να σου πω, ότι όταν... γίνει το περιβόητο ζευγάρωμα..., Θεού θέλοντος..., θα έχω ήδη φροντίσει να εξασφαλίσω για τα κουτάβια τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ζωής...

Επιπλέον θα ήθελα να προσθέσω, ότι στην αγγελία... με διακριτικό τρόπο γράφω, ότι ο μόνος και ο άμεσας σκοπός της γνωριμίας αυτής δεν είναι το ζευγάρωμα..., αλλά δεν το αποκλείω κιόλας...