Πως να τα μάθω να μην με ακουμπούν όταν δεν θέλω ?


agriniopk

New Member
15 Μαϊου 2009
4
0
Έχω 2 γερμανικά ποιμενικά (ένα αρσενικό και ένα θηλυκό) και είναι τώρα 5 μηνών και τα έχω ελεύθερα στο περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού (4 στρέμματα). Έχουν ξεχωριστό δικό τους χώρο (18 τετραγωνικά) όπου εκεί τα έχω μάθη και κοιμούνται μέσα στο σπιτάκι τους, εκεί τρώνε εκεί τους έχω το νερό τους, αλλά ελεύθερα να πάνε όπου θέλουν μέσα στα τέσσερα στρέμματα. Κάθε απόγευμα τα έχω μαζί μου μέσα στο περιβόλι και γενικά τους αρέσει να με ακολουθούν σε ότι κάνω. Πολλές φορές απλά κάθονται και με κοιτούν. Έχω ξεκινήσει και τα εκπαιδεύω (μόνος μου λόγο έλλειψης χρημάτων) και τα πηγαίνω πολύ καλά (ελπίζω). Με ακούνε και δεν πηγαίνουν στα εξωτερικά σημεία του σπιτιού που δεν θέλω και άλλες μικρές εντολές όπως μέσα έξω μη κάτω, αλλά δεν μπορώ να κάνω το εξής, το πρωί έχουν γίνει μούσκεμα από την υγρασία που έχει το γρασίδι και από το παιχνίδι που κάνουν μεταξύ τους και όταν πάω να φύγω έρχονται επάνω μου για να παίξουν και ενώ τα έχω μάθει και δεν πηδάνε επάνω μου όταν είμαι όρθιος (παρά μόνο αν καθίσω κάτω), θέλουν να με ακολουθήσουν ως το αμάξι με αποτέλεσμα να με λερώνουν (άθελα τους) γιατί με ακουμπούν με το σώμα τους για να με καλημερίσουν. Πολλές φορές γύρισα και άλλαξα παντελόνι για να πάω στην δουλειά. Πως να τα μάθω να μην με ακουμπούν όταν δεν θέλω όπως όταν είμαι καλά ντυμένος και βγαίνω από το σπίτι ?
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
καλώς όρισες κ να χαίρεσαι τα σκυλιά σου (έχουμε κ την ίδια καταγωγή)...

Τα σκυλιά δεν μπαίνουν καθόλου μέσα στο σπίτι ;;
 


agriniopk

New Member
15 Μαϊου 2009
4
0
Αν δεν ήταν ο χώρος έξω από το σπίτι με γρασίδι και χώμα τότε θα τα είχα μέσα στο σπίτι.
Αλλά έτσι όπως γίνονται από το τρελό παιχνίδι που κάνουν δεν γίνετε να μπουν μέσα στο σπίτι γιατί μετά δεν θα είναι κατοικήσιμο για εμάς (έχω οικογένεια με ένα αγοράκι 15 μηνών που ξετρελαίνετε να παίζει με τα σκυλάκια).
 


Rocky

Active Member
15 Μαϊου 2009
32
0
Glyfada
Μια λύση είναι μόλις τα βλέπεις να έρχονται καταπάνω σου πετάς τους ένα κόκαλο ή ένα μπισκοτάκι από την άλλη και τρέχα να ξεφύγεις.:eek:
Πλάκα κάνω φυσικά.:)
Είναι σε περίοδο βασικής εκπαίδευσης ακόμα με το χρόνο πρέπει να τα μάθεις πως θέλεις να σε καλημερίζουν, αλλά πάνω απ' όλα δεν πρέπει να τα μαλώσεις γι' αυτό.;)
 


agriniopk

New Member
15 Μαϊου 2009
4
0
Άρα φαντάζομαι δεν υπάρχει κάποια τεχνική που μπορώ να εφαρμόσω ?
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Συγνώμη, κιόλας, κ δεν μου πέφτει κ λόγος, αλλά κ εμείς είχαμε δυο σκυλιά (το ένα το χάσαμε λόγω μεγάλης ηλικίας πέρυσι) κ έχουμε κ ένα στρέμμα κήπο στο Αγρίνιο, αλλά κανένα ποτέ δεν έμενε εκτός σπιτιού (συνέχεια).
Έξω βγαίναμε όλοι μαζί, κάναμε τις δουλειές στον κήπο, ταΐζαμε τις κότες, ποτίζαμε τις πορτοκαλιές κ μετά ξανά όλοι μαζί μέσα για φαγητό, μεσημεριανό ύπνο κ το απόγευμα ξανά τα ίδια...

Τα σκυλιά είναι αγελαία ζώα. Θέλουν να βρίσκονται μαζί με όλη την αγέλη. Επίσης θέλουν κ αρκετή φροντίδα. Κ όταν λέω φροντίδα δεν αναφέρομαι μόνο στη στέγη, το νερό κ το φαγητό... Πόσο μάλλον κ όταν έχεις κ δύο σκυλιά!

Ψάξε να βρεις εκπαιδευτή, να ρωτήσεις κ τιμές γιατί δύο ανεκπαίδευτα γερμανικά ποιμενικά θα σας κουράσουν οικογενειακώς (γνώμη μου).


Θα κατέβω Αγρίνιο 10 Ιουνίου να δω τους γονείς κ τον αδερφό μου. Αν θέλετε, περνάω μια βόλτα με τη λώρα να σας γνωρίσουμε (δεν είμαι εκπαιδεύτρια, έτσι; :D:)).
 
Last edited:


agriniopk

New Member
15 Μαϊου 2009
4
0
Συμφωνώ με αυτά που λές αλλά υπάρχει μια διαφορά και είναι στο εξής, όταν λείπω για δουλειά και εγώ και η γυναικά μου θα πρέπει τα σκυλιά να είναι ή μέσα ή έξω από το σπίτι, γιατί και στους δυο χώρους αποκλείετε, και αποκλείετε γιατί φαντάσου να είναι έξω και να παίζουν (όπου είναι και ο φυσικός τους χώρος) και αφού έχουν το καθένα από 1 κιλό χώμα επάνω τους μετά να μπουν στο σπίτι.. σκέτη καταστροφή, από την άλλη δεν θέλω να τα περιορίσω ή να τα πλένω τρεις φορές την ημέρα (ούτε σε εμένα αρέσει ούτε σε αυτά).
Τα σκυλιά τρελαίνονται για τον έξω χώρο. Δεν τους αρέσει μέσα στα ντουβάρια, βέβαια τους αρέσει να είναι κοντά στους ανθρώπους, οπότε έπρεπε να επιλέξω ή καθαρά και μέσα ή λερωμένα και έξω, και επέλεξα το δεύτερο γιατί νομίζω ότι έτσι είναι πιο ευτυχισμένα.
Αν τα είχα κλεισμένα μέσα όλο το βράδυ δεν νομίζω να τους άρεσε.
Αυτά τρελαίνονται να παίζουν, αν τα δεις θα τα χαζέψεις, είναι πολύ καλά και υπάκουα.
δυστυχώς δεν είναι ο χώρος ο εξωτερικός με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένος έτσι ώστε όταν τα έχω έξω να μην λερώνονται και στη συνέχεια να μπορούν να με ακολουθούν μέσα στο σπίτι. Από την άλλη το σπίτι είναι σχεδόν ίσιο σε ύψος με τον έξω χώρο με μεγάλα μπαλκόνια χωρίς κάγκελα και στην ουσία όταν είμαστε στο σπίτι είμαστε στον ίδιο χώρο μαζί με τα σκυλιά γιατί και εμείς έξω καθόμαστε, δηλαδή τα σκυλιά μένουν μόνα τους όταν πάμε για ύπνο και όταν πάμε για δουλειά, τον υπόλοιπο χρόνο είναι μέσα στα πόδια μας «σχεδόν»
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Σε καταλαβαίνω με το θέμα 'καθάρισμα'. :D

Όταν λείπετε, μπορείς να τα αφήνεις έξω, αφού είναι περιφραγμένος χώρος κ δεν διατρέχουν κίνδυνο από φόλες κ.λ.π. (έχεις ακούσει για τέτοια κρούσματα Αγρίνιο; Δεν ξέρω...)

Εγώ τη Λώρα την καθαρίζω με μωρομάντιλα (τις πατούσες) πριν μπει μέσα στο σπίτι κ όλα είναι μια χαρά.
Τώρα, αν έχει γίνει τελείως χάλια με λάσπες κ.λ.π. τη βάζω μέσα στη μπανιέρα με σκέτο νεράκι κ την περνάω ένα χέρι στα γρήγορα κ τέλος. Δηλ. θεωρώ ότι λύσεις υπάρχουν, αν το θέλουμε.
Βάλτους κ δυο φωλίτσες κάπου μέσα στο σπίτι να κοιμούνται κ αυτά εκεί.

5 μηνών είναι τα μικρά ε;; μέσα στην ενέργεια!!! :):)
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν συμφωνώ πως ΠΡΕΠΕΙ να κοιμούνται μέσα στο σπίτι.

Όσο για το πρόβλημά σου, λύνεται ΠΟΛΥ εύκολα.

Κατ' αρχάς, είναι λίγο άκαρδο να φεύγεις για δουλειά χωρίς να χαϊδέψεις τα κουταβάκια σου -άρα, ΠΡΩΤΑ βάλε φόρμα για πήγαινε ΒΟΛΤΑ τους σκύλους σου και χαϊδεψέ τους, και ΜΕΤΑ να ντυθείς να πας για δουλειά (θα δεις έτσι πως οι παρακάτω συμβουλές θα είναι ΠΟΛΥ πιο εφαρμόσημες).

Μπορεί να μην θεωρώ πως οι σκύλοι σου πρέπει ντε και καλά να κοιμούνται μέσα στο σπίτι αλλά θεωρώ πως πρέπει να τους βγάζεις βόλτα ΚΑΘΕ μέρα, αν θέλεις να μεγαλώσουν και να έχουν ολοκληρομένο χαρακτήρα. Εννοείται πως θα τα βγάζεις και χωριστά βόλτα πολύ συχνά.

Θα τους μάθεις λοιπόν το "κάτω-μείνε", και αυτό θα λες όταν θέλεις να πας στην δουλειά με καθαρά ρούχα. Καλό είναι να το κάνεις αυτό με πολύ επιβράβευση (τουλάχιστον για τον πρώτο μήνα). Και το "κάτσε" είναι καλό (αν τους έχεις μάθε να το κρατούν, και όχι απλά να κάθονται και να σηκώνονται).

Πάντως αν τα έχεις χαιρετήσει ήδη, και είναι και λίγο κουρασμένα/χαλαρωμένα από την βόλτα, ενδέχεται να σε αφήνουν ΑΥΤΟΜΑΤΑ ήσυχο μετά, που θα θέλεις να πας στην δουλειά....
 




slaine

Member
16 Μαϊου 2009
11
0
Συγνώμη, κιόλας, κ δεν μου πέφτει κ λόγος, αλλά κ εμείς είχαμε δυο σκυλιά (το ένα το χάσαμε λόγω μεγάλης ηλικίας πέρυσι) κ έχουμε κ ένα στρέμμα κήπο στο Αγρίνιο, αλλά κανένα ποτέ δεν έμενε εκτός σπιτιού (συνέχεια).
Έξω βγαίναμε όλοι μαζί, κάναμε τις δουλειές στον κήπο, ταΐζαμε τις κότες, ποτίζαμε τις πορτοκαλιές κ μετά ξανά όλοι μαζί μέσα για φαγητό, μεσημεριανό ύπνο κ το απόγευμα ξανά τα ίδια...
συγγνώμη νατάσσα αλλά αυτό δεν είναι εύκολο να γίνεται. εγώ πχ παλιά είχα 4 καυκάσου και 2 γερμανικά σε περίπου 10 στρέμματα. γινόντουσαν χάλια από το παιχνίδι κλπ. δε μπορούσα να τα βάζω μέσα στο σπίτι. μπάνιο δε γινότανε να τους κάνω κάθε μέρα.
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Αν υπάρχει σπιτάκι με σίτα κ.λ.π. γιατί το καλοκαίρι υπάρχουν κουνούπια κ φόβος για καλαζάρ κ είναι κ προστατευμένα από φόλες κ.λ.π. οκ να κοιμούνται έξω, απλά πιστεύω ότι τα σκυλιά, είναι αναγκαίο κ να βγαίνουν βόλτα καθημερινά κ να μπαίνουν κ στο σπίτι κάποιες ώρες, μαζί με όλη την οικογένεια/αγέλη.

Όσο για το να μη σε λερώνουν κ.λ.π. συμφωνώ με όσα είπε η Dr.Zhivago.

:):):)
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
πιστεύω ότι τα σκυλιά, είναι αναγκαίο κ να βγαίνουν βόλτα καθημερινά κ να μπαίνουν κ στο σπίτι κάποιες ώρες, μαζί με όλη την οικογένεια/αγέλη.

Αυτό ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ισχύει.
Όσο για το χώμα/σκόνη, βγαίνει ΑΜΕΣΩΣ με ένα βούρτσισμα (πριν μπουν οι σκύλοι μέσα, και με "βάρδιες" αν θέλεις, όχι απαραίτητα όλοι ταυτόχρονα).
Αν είναι μεσ' στην λάσπη σε καταλαβαίνω (αν και θα μπορούσες να βάλεις τον σκύλο να κάτσει σε μια πετσέτα όπου και θα στέγνωνε γρήγορα μέσα στο σπίτι). Πόσο συχνά βρέχει στη χώρα μας όμως για να είναι λόγος αυτός να μην μπούν ΠΟΤΕ μέσα οι σκύλοι;

Ο σκύλος έχει ΜΕΓΑΛΗ ανάγκη για στοργή και ενσωμάτωση στην αγέλη μας. Το δέσιμο που έχει μαζί με τον ιδιοκτήτη, δεν είναι κάτι σταθερό, αλλά κάτι που αλλάζει και μεταβάλλεται συνεχώς, ανάλογα με το πόσο (και πως) ασχολούμαστε εμείς.

Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο καλό κάνει στην ψυχολογία τους, ακόμη και ένα ΜΙΣΑΩΡΟ την ημέρα, μέσα στο σπίτι μαζί μας (έστω μόνο για μερικά ήρεμα χάδια στο χαλί μπροστά από την τηλεόραση). Τους δένει πολύ περισσότερο με την οικογένεια και τους δίνει θάρρος κι αυτοπεπίθηση.
Αν είναι φύλακες, κυνηγόσκυλα ή σκύλοι άλλης εργασίας, πάντα αποδίδουν ΠΟΛΥ καλύτερα (από τα "αδέρφια" τους που τους απαγορεύεται η είσοδος στο σπίτι).

Αν είναι μόνο κατοικίδια, γίνονται ΠΟΛΥ καλύτερα, όχι μόνο γιατί θα είναι πιο χαρούμενα κι ήρεμα, αλλά γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να μας μάθουν (να διαβάζουν της εκφράσεις μας και να ξέρουν τι μας ευχαριστεί). Κι είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το πόσες λέξεις μπορεί να μάθει ένας σκύλος, απλά ακούγοντας την οικογένεια να μιλάει...
 
Last edited:


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Αν αποφασίσεις να έχεις σκυλιά έχοντας κήπο, αυτόματα αποφασίζεις ότι το σπίτι σου δε θα είναι και υπόδειγμα καθαριότητας. Εγώ προτιμώ να μπαινοβγαίνουν και να είναι ευτυχισμένα παρά να έχω το καθαρότερο πάτωμα. 'Οταν έχουν λάσπες, τα αφήνω έξω καμιά ώρα - δύο, στεγνώνουν, τινάζονται και γίνονται μόνα τους πεντακάθαρα πάλι. Για αυτούς που μένουν σε διαμέρισμα και τα σκυλιά βγαίνουν 3 φορές την ημέρα αντιμετωπίζεται ευκολότερα το θέμα με κουβαδάκι και πανάκι για τις πατούσες. Επίσης υπάρχουν μωρομάντηλα για σκύλους που έχουν σχετικά μεγάλο μέγεθος και βολεύουν.
Το πήδημα πάνω σου, απλά το απαγορεύεις όλες τις ώρες γιατί τα σκυλιά δε ξέρουν πότε φοράς το πρόχειρό σου τζιν και πότε το καλό σου παντελόνι. Αυτά γυμνά κυκλοφορούνε. :D
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU