ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ - Έριξαν καυτό λάδι σε σκύλο


sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

"Την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ στην παραλία του Βόλου κάποιος ασυνείδητος (ο οποίος νομίζει ότι είναι άνθρωπος!) έριξε καυτό λάδι σε ένα σκυλάκι μικρού μεγέθους, την γλυκιά Ντόλυ!
Τα εγκαύματα βρίσκονται κυρίως στην κοιλιά που σημαίνει ότι κάποιος το έκανε μάλλον όταν το σκυλί κοιμόταν ή είχε γυρίσει ανάσκελα για χάδια...

Περισσότερα εδώ ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
 








marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Ε όχι! Αμάν πια με τις βαρβαρότητες ανώμαλων ενάντια σε αθώα πλάσματα! Ας κάνει κάτι πια αυτή η πολιτεία! Δεν κινητοποιείται κανείς πια; Πουθενά λίγη ανθρωπιά;:mad:
Αλλά και να πρωτοτυπήσει και να κλείσει κάποιον στη φυλακή για μερικά χρονάκια, έτσι για παραδειγματισμό, είμαι σίγουρη πως επειδή δεν υπάρχει ίχνος ευαισθησίας πια, θα τους φανεί περίεργο και θα πουν στις ειδήσεις: "Φυλάκισαν το φουκαρά επειδή τραυμάτισε ένα σκύλο!" (και η λέξη σκύλος με εντελώς υποτιμητικό υφάκι).
Ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος!

Υ.Γ. Σκύλος είναι! Δεν είναι μύγα, κουνούπι, σφήκα που, άντε, πες δε σου κάνει αίσθηση το πατήσεις... Βλάπτοντας κάποιος ένα θηλαστικό 5, 10, 20, 30+ κιλών εννοείται ότι μπορεί χαλαρά να το κάνει (εν δυνάμει) και σε άνθρωπο!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Βλάπτοντας κάποιος ένα θηλαστικό 5, 10, 20, 30+ κιλών εννοείται ότι μπορεί χαλαρά να το κάνει (εν δυνάμει) και σε άνθρωπο!
Βεβαίως. Έχουνε γραφτεί τόνοι μελέτες πάνω στις επικίνδυνες ψυχοπάθειες που συνήθως εμφανίζονται στην παιδική ηλικία και πολύ συχνά ξεκινούν με κακοποίηση ζώων και εν συνεχεία και ανθρώπων. Θα ρωτήσω την καλύτερή μου φίλη μόλις γυρίσει από τις διακοπές της. Είναι ψυχίατρος και μου έχει αναφέρει στο παρελθόν τα περί κακοποίησης σκύλων και τι άνθρωποι επιδίδονται σ' αυτήν και γιατί.
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Υ.Γ. Σκύλος είναι! Δεν είναι μύγα, κουνούπι, σφήκα που, άντε, πες δε σου κάνει αίσθηση το πατήσεις... Βλάπτοντας κάποιος ένα θηλαστικό 5, 10, 20, 30+ κιλών εννοείται ότι μπορεί χαλαρά να το κάνει (εν δυνάμει) και σε άνθρωπο!
Αν βλάψει ένα θηλαστικό 4ων κιλών? (τόσο είναι ο σκύλος μου :D)
Και τα ποντίκια θηλαστικά είναι...
Και οι νυχτερίδες.
Αυτά επιτρέπεται να τα πειράζουμε?
Σύμφωνα με τη δική μας λογική (του μεγέθους) δεν πειράζει να σκοτώνουμε μικρά ζωντανά γιατί "δεν μας κάνει αίσθηση". Κι έτσι σκοτώνουμε κάμποσα καθημερινά. Κάποια τα βασανίζουμε κιόλας (θυμάμαι ένα θέμα περί σαμιαμιδίων που είχε κάνει αίσθηση στο φόρουμ).
Σκοτώνουμε ένα σωρό ζωντανά πλάσματα γιατί μας ενοχλούν, μπαίνουν στα σπίτια μας, τα θεωρούμε βρώμικα ή τα σιχαινόμαστε (προσωπικά όπου δω κατσαρίδα δεν ηρεμώ παρά μόνο αν τη λιώσω με το παπούτσι μου). Επίσης σκοτώνουμε (οι περισσότεροι εμμέσως) πολλά μεγαλόσωμα θηλαστικά για να τα φάμε.
Γνώμη μου είναι ότι δεν έχει να κάνει με το μέγεθος. Αν πρέπει να τραφούμε ή κινδυνεύουμε από κάτι σκοτώνουμε... Ο σκύλος είναι ον που εκμεταλλευόμαστε ποικιλοτρόπως. Είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου (μαζί με όλο το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, κατά τους χριστιανούς - τι ανοησία!). Άλλος προτιμά να βασανίζει το σκύλο του έχοντάς τον δεμένο 24/7 και ξεσπώντας πάνω του τα νεύρα του, άλλος ρίχνει φόλες για να απαλλαχθεί απ' τα "βρωμιάρικα" αδέσποτα, άλλος εκφράζεται πιο σαδιστικά ρίχνοντάς του λάδι.
Ποιος είναι χειρότερος? Ο σαδιστής που έχει κι ένα Α ψυχολογικό προβληματάκι ή ο "νορμάλ" βασανιστής και δολοφόνος? Ο άλλος που έψησε κι έφαγε το σκύλο του αποτέλεσε πιασάρικο θέμα για τα ΜΜΕ. Αυτός εδώ με το λάδι (είχαμε κι άλλον πριν κάτι χρόνια) προκάλεσε την οργή των απανταχού φιλόζωων (ΚΑΙ αυτών που έχουν σκυλιά όλη μέρα δεμένα και αυτών που τα στέλνουν βόλτα μόνα τους να σπείρουν αδέσποτα στις γειτονιές).
Να τον λιντσάρουν είναι ικανοί οι "φιλόζωοι", γιατί όσο να 'ναι, παραήταν αποτρόπαιη η πράξη του.

Σόρρυ για την πολυλογία και τις πιθανές ασυναρτησίες. Σκέφτομαι και γράφω :p Κρίμα το σκυλάκι που υπέφερε τόσο :(
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εγώ πάλι έχω πρόβλημα με οτιδήποτε σκοτώνουμε όταν δεν είναι για λόγους επιβίωσης. Άντε και πες ότι κάποια ζώα τα σκοτώνουμε για να τα φάμε και αυτό γίνεται στη φύση. Είμαστε παμφάγα και όχι χορτοφάγα. Αισθάνομαι άσχημα όταν πρέπει να σκοτώσω κουνούπια/σκνίπες αλλά σκέφτομαι ότι είναι ή εγώ/τα σκυλιά μου ή αυτά. Αυτό δε με κάνει να νιώθω καλύτερα αλλά μάλλον δε μπορώ να το συζητήσω μαζί τους και να τους ζητήσω να φύγουν από το σπίτι μου. Αράχνες, κάμπιες κλπ απλά τα βγάζω έξω.
Δεν είμαι πεπεισμένη ότι ως άνθρωποι είμαστε ανώτεροι κι έχουμε μεγαλύτερη αξία.
Είμαι πεπεισμένη όμως ότι οι άνθρωποι που βασανίζουν τα ζώα για άγνωστους λόγους είναι άρρωστοι.