Σκίσιμο και ανοικτή πληγή στις πατούσες


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Kαλησπερα παιδια!
Ακομα δεν προλαβα να γραφτω καλα καλα στο φορουμ και να 'μαι σημερα με ενα θεματακι...
Πηγε ο καλος μου σημερα τον σκυλακο βολτα και στον γυρισμο,ειδα λιγο αιμα στο πλακακι.Τον ψαχνω και τι να δω, και στα δυο τα ποδια τα προστινα ,το ''δαχτυλακι'' που βρισκεται πιο ψηλα απο την κυριως πατουσα,στο πισω μερος ,οχι το πλαινο το μικρο,ηταν σκισμενο και φαινεται απο μεσα το ροζ.Δεν ξερω πως ακριβως να το εξηγησω,ειναι σαν να εφυγε ολοκληρο κομματι απο αυτο το σκληρο δερμα.Γενικα οι πατουσες του ειναι αρκετα σκληρες,αλλα το βρισκω πολυ περιεργο αυτο που εγινε,μιας και αυτο το δαχτυλο δεν εχει επαφη με το εδαφος στο περπατημα.
Αυριο θα παμε σιγουρα μια βολτα απο τον γιατρο,αφου ακομα και τωρα ειναι ανοιχτα και τα δυο και φαινεται το ροζ απο μεσα,απλα ειπα να ρωτησω αν το εχει παθει κανεις και αν θα ηταν καλο να του εβαζα λιγο betadine ,η δεν ξερω και γω τι..
Εβγαλα και φωτογραφια αλλα δεν θελετε να την δειτε μαλλον..ειναι μια ομορφια.
Αυτο που με ανυσηχει τωρα ειναι μην παθουμε καμια μολυνση στα καλα καθουμενα,πρεπει να κατεβει και για την βραδυνη βολτα.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν θες να τον πας βόλτα θα μπορούσες να φορέσεις μια σακούλα γύρω απο την πατούσα του για προσωρινή λύση μέχρι να το πας αυριο στον κτηνίατρο.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Βάλτου Betatin!Αλλά...θα φύγει με το περπάτημα ακόμα και μέσα στο σπίτι!

Βάλτου όμως!Αν μπορείς να τον κρατήσεις και ξαπλωμένο...
 


dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Όπως λέει ο Στέλιος, ειδικά εάν έχεις "πάστα" betadin θα κρατήσει περισσότερο, ίσως τυλιγμένο με γάζα.....Κανένας κτηνίατρος στο forum??
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Δεν νομιζω πως θα φυγει,αφου το συγκεκριμενο σημειο δεν ακουμπαει κατω στο περπατημα,θα βαλω τωρα κιολας.
Δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο,αυτη τη στιγμη ειναι και τα δυο ανοιχτα και ειναι ροζ,προφανως με πυον γιατι γυαλιζει η πληγη..
Ο ιδιος δεν φαινεται να τον ενοχλουν ιδιαιτερα,αλλα αυτο δεν εχει να λεει..
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Πηγαίνετε μια γρήγορη κοντινή βόλτα για τα βασικά και άστον μέχρι αύριο να τα γλύφει. Ξέρει τι κάνει.
Και αύριο μια βολτίτσα στον γιατρό, μήπως τυχόν θέλει κάτι περισσότερο.
 


Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Γενικότερα οι πληγές στις πατούσες είναι προβλημα,καθώς επουλώνονται σχετικά αργά!
Υπάρχουν κάποιες αλοιφές που βοηθούν σε αυτό,δεν θυμάμαι πως ακριβώς λέγονται,θα σου πεί όμως σίγουρα ο κτηνίατρος αν κρίνει πως χρειάζεται!
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Eυχαριστω πολυ παιδια,πηγαμε μια μικρη βολτα,αυριο πρωι στον γιατρο να τα δει γιατι ειναι αρκετα χαλια.
Μου κανει εντυπωση που ειναι και τα δυο ακριβως στην ιδια κατασταση,αρα λιγο δυσκολο να τα χτυπησε,θα μαθω αυριο τι ακριβως παιζει.
 


bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
Βάλτου Betatin!Αλλά...θα φύγει με το περπάτημα ακόμα και μέσα στο σπίτι!

Βάλτου όμως!Αν μπορείς να τον κρατήσεις και ξαπλωμένο...
εχω ακουσει οτι το εν λογο αντισυπτικο θα πρεπει να το αποφευγουμε στα σκυλια μας γιατι τους καιει τους ιστους (η κατι τετοιο):)
γνωριζει καποιος εαν ισχυει κατι τετοιο???!!!:confused:
αυτο που ξερω με σιγουρια οτι κανει, ειναι ο φυσιολογικος ορος για τις πρωτες βοηθειες ενως τραυματος!!! καλο ξεπλημμα της πληγης με αρκετη ποσοτητα... (πολυ σπαταλη ειδικοτητα η χειρουργικη!!:D)
περαστικα του...:)
 




lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
χαλαρα,δεν επαθε τιποτα σοβαρο.φροντησε απλα να ειναι καθαρο αρχικα γιατι θα το γλυφει κ τιποτα αλλο.η παστα μπεταντιν ειναι καλη,αλλα θελει να εισαι εκει γιατι θα την γλυψει κ αυτην κ αν του βαλεις καλτσα η γαζα θα την βγαλει γιατι κ θα του κινει την περιεργεια κ θα τον ενοχλει.
αλλα ησυχασε,δεν εγινε κ τιποτα.το μονο που θα με ανυσηχουσε ,αν το κοψιμο ειναι περιεργο ,ειναι να μην πατησε κανενα γυαλι κ εμεινε τιποτα μεσα,κατα τα αλλα,αυτα συμβαινουν.ειναι σαν πεσιμο σε πιτσιρικι.
 






Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
που ζει ο σκυλος ? και με τι καθαριζεις το χωρο που ζει και το πατωμα που παταει ? συνηθως οι ανθρωποι κανουν το λαθος να χρεισιμοποιουν γενικης χρησεως απορυπαντικα καθαρισμου που ομως δεν ειναι καθολου "φιλικα" με το σκυλο ,αυτο εχει ως αποτελεσμα το δερμα του σκυλου που ερχετε σε αμεση επαφη με αυτα (εστω και οταν αυτα εχουν στεγνωσει),να στεγνωνει ,να "καιγετε",να ξερενετε,να αφυδατωνετε,να χανει δηλαδη την ελαστικοτητα του και κατ επεκταση την αντοχη του,ετσι ευκολα ανοιγει-σκιζετε ,τα πελματα δηλαδη δεν εχουν πια την ιδια αντοχη να ανταπεξελθουν
εν πρωτης γιατρος και αντιμετωπιση παρωντος προβληματος
και δευτερον οπωσδηποτε επανεξεταση καθαριστικων χωρου του σκυλου
 




Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
τεκμηριο-αποδειξη ειναι η κατασταση του δερματος στο πελμα ,που αν σταματησουν να χρεισιμοποιουνται τα γενικης χρησεως απορυπαντικα μετα απο καιρο επανερχετε στην κατασταση που θα πρεπει να ειναι,εκτος και αν οπως στη συγκεκριμενη περιπτωση εχουμε προβλημα σκισηματος που θα πρεπει να ακολουθηθει και ιατρικη αγωγη συγχρονως
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Παιδια πηγαμε σημερα στο γιατρο...ο σκυλος εχει κανει δερματιτιδα σε εκεινα τα σημεια και θα ακολουθησουμε αγωγη με αλοιφη για δυο εβδομαδες,του εκανε και μια ενεση αντιβιωτικη.Σταφυλοκοκκος λεει.
Του ξαχουλεψε ολα τα δχτυλακια ενα-ενα,δεν ειχε πουθενα αλλου το παραμικρο,παρα μονο σε εκινο το σημειο και στα δυο ποδια.Ειναι και τα δυο στην ιδια χαλια κατασταση και οταν πηρε δειγμα με μπατονετα ματωσε κατευθειαν.
Το δερμα στις πατουσες του ειναι γενικα πολυ σκληρο και στο σημειο που το επαθε ειναι ακομα πιο πετρα,ειναι σαν να εφυγε ολοκληρη φλουδα και απο τα δυο.Εγω εκανα το λαθος και υποτιμησα την συμβουλη που μου ειχε δωσει η γκρουμερ την μια και μοναδικη φορα που τον πηγα(προτιμω να τον σουλουπωνω μονη μου).Μου ειχε πει να του βαζω καποια ειδικη κρεμουλα για να μαλακωνουν οι πατουσες γιατι της εκανε εντυπωση που ηταν τοσο σκληρες...εγω απο μεσα μου ειπα τοτε ''μηπως να του βαζω και αρωματα????''.Βλακεια μου.Τωρα μου το ειπε και ο γιατρος οτι πρεπει να το κανω.
Για τις πιο πανω ερωτησεις,ο σκυλος ζει στο διαμερισμα μαζι μας,λετε να επηρρεαζουν τα απορρυπαντικα? Με dettol για το πατωμα σφουγγαριζω,αλλα μεχρι να στεγνωσει,αυτος ειναι στο μπαλκονι.Εσεις με τι σφουγγαριζετε?
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
O omarock δεν έλεγε κάτι γιαυτό ?...... to tea tree αν θυμάμαι καλά για τις πληγές.
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
οχι το dettol δεν επηρεαζει αρνητικα το σκυλο,συνηθως σταφυλοκοκο κατα συνεπεια εχουμε απο χλωρινη,αν η γκρουμερ σου ειχε πει οτι ηταν ιδιαιτερα σκληρο το δερμα τοτε σκεψου τι αλλο κανεις με απορυπαντικα-που αλλου παταει ο σκυλος ,επισης να πω οτι αυτο πολλες φορες συμβαινει αν ο σκυλος παταει και σε τσιμεντο
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU