Σκυλιά στο χωριό


Stelaras

Member
4 Σεπτεμβρίου 2008
21
0
Το αστείρωτο γιατί,αφού τα σκυλιά έχουμε που να τα δίνουμε,υπάρχει ζήτηση όσον αφορά τα ποιμενικά ελληνικά εδώ γύρω,δωρεάν φυσικά.

Εάν ήταν στο χέρι μου,δλδ η μεταφορά,θα τα πήγαινα αλλά ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ.

Το ότι είναι μόνιμα έξω θα επιμείνω πως κάνεις λάθος.Έτσι ήταν εδώ και εκατοντάδες χρόνια,δεν θα πάθουν τίποτα τώρα.

Όσο για το τελευταίο,να μην πάρουμε σκυλί γιατί υπάρχει κάθαρμα δίπλα δεν στέκει.Πιο πολύ στέκει να καθαρίσω αυτόν τον μπάσταρδο.Αν και το κόλπο με το βραστό αυγό έπιασε και δεν τρώνε από ξένους.Βάλαμε έναν γνωστό που δεν τον ήξεραν τα σκυλιά και τους έδωσε από έναν καυτό βρασμένο αυτό,μόλις το βάλανε στο στόμα κάηκαν και το έφτυσαν αμέσως.Από τότε,μόνο από τον πατέρα μου τρώνε.
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Όσο για το τελευταίο,να μην πάρουμε σκυλί γιατί υπάρχει κάθαρμα δίπλα δεν στέκει
Εχεις δικιο...ΑΛΛΑ,αν ηξερα οτι υπαρχει καποιος που καποια στιγμη ισως σκοτωσει τον σκυλο μου,που ΥΠΕΡΑΓΑΠΩ,θα προτιμουσα να μην βαλω το πλασμα αυτο σε τετοια διαδικασια αλλα κ εμενα επισης.:(
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ηρεμησε ρε στελαρα..εγω δεν βλεπω να κανεις και τιποτα ουσιαστικα λαθος...πολυ λιγα πραγματα σε σχεση με αυτα που κανουμε αλλοι.
καταλαβαινω την αμυνα σου, αλλα μην βριζεις, γιατι θα επικεντρωθουν στο βρισιμο .
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Stelara, ηρέμησε. Δεν πιστεύουμε όλοι εδώ πως οι σκύλοι πρέπει ντε και καλά να μένουν μέσα σε σπίτι.

Και φυσικά δεν κρυώνει ένας τέτοιος σκύλος έξω (αν έχει σπιτάκι δικό του με άχυρα).
Προσωπικά, αν είχα Ποιμενικά σαν το δικό σου, έξω θα τα κοίμιζα (το έχω κάνει με παρόμοιο σκύλο). Ο δικός μου το προτιμούσε (έμπαινε κάθε μέρα για λίγο μέσα αλλά ζεσταινόταν πολύ και έβγαινε από μόνος του!).

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα (το δικό μου τουλάχιστον). Ο σκύλος δεν χρειάζεται μόνο φαγητό, νερό και στέγη.

(@Γαλάζιο: ούτε το Ροττβάιλερ τεροιάζει σε τέτοια "φύλαξη", αλλά είναι πιο φτηνό από 2 Ε.Ποιμενικούς, έτσι κι αλλιώς).

Ο σκύλος είναι ζώο αγέλης και χρειάζεται μεγαλύτερη κοινωνική δομή από μόνο έναν άλλον σκύλο για παρέα. Φαντάσου ότι είναι πολύ πιο κοινωνικό ον από εμάς τους ανθρώπους!!!

Το ότι είσαι ακόμη παιδί και προσπαθείς να μάθεις αυτά που θα έπρεπε να γνωρίζουν ΧΡΟΝΙΑ οι γονείς σου, είναι αξιοθαύμαστο! Βάλε τους ΕΣΥ τα γυαλιά!!!!

Μην αφήνεις κανέναν να σε αποπαίρνει. Μπράβο σου!

Από αρκετούς από το φόρουμ μπορείς να πάρεις πάρα πολλά πράγματα.
Όπως και στη ζωή, θα μάθεις και εδώ (σιγά, σιγά), ποιούς να ακούς και ποιούς όχι.

Αν ξεκινήσεις με το σκεπτικό ότι "κάτι που γίνεται πολλά χρόνια δεν είναι απαραίτητα και η καλύτερη λύση" θα πας πιο μπροστά, πιο γρήγορα.

Αμπούλες θα βάζεις (διαβάζοντας προσεκτικά της οδηγίες στο πακέτο) στο δέρμα των σκύλων σου (λίγες σταγόνες), κάθε 6 εβδομάδες. Βρέξει χιονίσει, θα μείνουν τα εξωπαράσιτα μακριά.

Θα τις βρείς στο φαρμακείο. Το χειμώνα μπορείς να μην βάζεις αν δεν έχετε έντονο πρόβλημα (ή πρόβατα πολλά στην περιοχή, όπως έχω εγώ!). Βέβαια, με τόσο τρίχωμα, δεν μπορείς να ξέρεις αν έχουν πρόβλημα οι σκύλοι σου αν δεν κοιτάξεις μέσα βαθιά στις μασχάλες τους (και σε άλλες "κρυψώνες"). Ένα τσιμπούρι είναι αρκετό να σκοτώσει και τα δύο σκυλιά σου (με την Ερλιχείωση).

Ενημέρωσε τους γονείς σου πως η σκύλα επιβαρύνεται εξαιρετικά από τη γέννα (περισσότερο όταν δεν έχει ανθρώπινη υποστήριξη) και πως αν γεννάει σε κάθε οίστρο (κάθε εξάμηνο) δεν θα φτάσει να δει τα πέντε της χρόνια. Αυτή είναι η "φύση της" βέβαια. Τα σαρκοφάγα ζώα γενικώς δεν ζούν πολύ.

(Πχ, Στη φύση οι λύκοι δεν περνούν τα πέντε χρόνια. Τα αδέσποτα σκυλιά ζουν κατά μέσον όρο 1,5 χρόνια).

Ενημέρωσέ τους επίσης πως μάλλον θα γεννήσει σε 2 με 4 μήνες την πρώτη της γέννα. Μάλλον δεν θα τους δείτε να ζευγαρώνουν, οπότε μην περιμένεις από αυτό να κρίνεις. Η γέννα κρατάει περίπου 2 μήνες, αλλά δεν φαίνεται ΚΑΘΟΛΟΥ πριν της 35-40 μέρες (ή και περισσότερο αν η σκύλα είναι μεγαλόσωμη, έχει πολύ μαλλί, ή είναι λίγα τα κουτάβια).

Δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία της να γεννήσει πριν ολοκληρώσει την ανάπτυξή της (και ενδέχεται να μην είναι και καλή μάνα λόγο ανωρημότητας) αλλά δεν πειράζει κι αυτό στη φύση είναι.

Έτσι κι αλλιώς δεν την θέλουν (οι γονείς σου) για πολλά χρόνια, απ΄ ότι κατάλαβα, και άλλωστε θα έχουν κουτάβια της (μάλλον, αν δεν αρρωστήσει) να πάρουν τη θέση της αργότερα.

Τέλος, μην ξαναπείς τη χαζομάρα ότι λυπάσαι για το σκυλάκι που βγήκε βόλτα με το αφεντικό του (με ή χωρίς λουρί). Δεν μπορώ να σου περιγράψω την ευτυχία του.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγαν βόλτα οι σκύλοι σου με κάποιο μέλος της οικογένειάς σου;

Ο δικός μου, την ώρα που βγάλω το λουρί (αν και βγαίνει συνήθως ΛΥΤΟΣ, το λουρί σημαίνει πάμε στην ΠΟΛΗ), έρθεις εσύ και του πετάξεις ένα κιλό παϊδάκια στα κάρβουνα κάτω από τη μύτη του, θα σε αγνοήσει γιατί θα βλέπει ΜΟΝΟ το λουρί από τη χαρά του.

Θέλω ν' αναρωτηθείς λίγο για τις ένοιες:
1. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" και
2. "ΜΟΝΑΞΙΑ"

Είναι διαφορετικά πράγματα.

Μια ερώτηση, ποιός είναι το αφεντικό των σκύλων;
 
Last edited:


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Γεια σου Στέλιο.
Μη βρίζεις.
Η διαφορά μας δεν είναι ότι έχουμε σκυλιά φλώρικα κι εσύ σκληραγωγημένα.
Είναι ότι έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς πρέπει να ζει ένας σκύλος.
Σκέψου λίγο τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις γι' αυτά.
Μπορείς να φωνάξεις ένα γιατρό να τα δει?
Μπορείς να τους παρέχεις λίγη ασφάλεια τα βράδια?
Να ξέρεις ότι κανένα κόλπο - βασανιστήριο με βραστά αυγά δε θα αποτρέψει ένα σκύλο που δεν έχει το αφεντικό του δίπλα να αρπάξει μια ζουμερή μπριζόλα που θα του πετάξει ένας ξένος...
Εδώ οι καλύτεροι εκπαιδευτές δεν καταφέρνουν κάτι τέτοιο.
Κάνε αυτά που σου λέει η Dr. Zivago για την προστασία τους.
Και στείρωσε τη θηλυκιά γιατί ο ελληνικός ποιμενικός είναι μια μοναδική φυλή που οφείλεις να προστατέψεις ως κάτοχος τέτοιων ζώων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με την ανεύθυνη αναπαραγωγή των σκύλων σου.
Διάβασε όσο μπορείς. Διάβαζε συνέχεια. Και μετά τα ξαναλέμε.
Όλοι αυτοί που εσύ αποκαλείς "κομπλεξικούς" νοιάζονται για το καλό των σκύλων σου και της φυλής. Δεν έχουν όρεξη για επιθέσεις σαββατιάτικα. Σεβάσου το και διάβασε ανάμεσα στις γραμμές.
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Για πρόληψη και αμπούλες διάβασε τα παρακάτω
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=1917
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=1407
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=15
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=2847

Πώς θα διασφαλίσουν οι δικοί σου ότι η θηλυκιά σας θα ζευγαρώσει με τον ελληνικό ποιμενικό σας και όχι με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στο χωριό στην περίοδο του οίστρου;
 


Lara GuideDog

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2008
42
0
Ηράκλειο, Κρήτη
Στελιο πρεπει να εισαι μικρος σε ηλικια ε?
Δεν ειναι απανθρωπες οι συνθηκες που ζουν τα σκυλια σου και φαινεται οτι τ αγαπας, απλα πρεπει να μαθεις περισσοτερα γι' αυτα και ν' αλλαξεις καποια πραγματα για να ζουνε καλυτερα.
Π.χ., Ειναι λογικο καποτε τα σκυλια να χρειαστει να μπουν στο αυτοκινητο και δεν καταλαβαινω τι τα θελει κανεις τα σκυλια, αν δεν τα αφηνει να μπουν στο αυτοκινητο..

Παντα το καλυτερο υπερεχει του καλου!!

Και κοιτα να ξεκαθαρισεις τις σχεσεις με τους γονεις σου.. Προσπαθησε να τους κανεις να σε καταλαβουν κι αν δεν μπορεις επεβαλε τις αποψεις σου.. Μοιαζουν σκληροι κατα τα λεγομενα σου και κατανοω οτι εσυ, σαν πιο μικρος, ευαισθητος και λογικος, προσπαθεις να κανεις το καλυτερο για τα σκυλια σου.


Τα σκυλια εργασιας, οπως ανεφερε και καποιος παραπανω, πρεπει να τα φροντιζουμε καλυτερα απο τα αλλα σκυλια.. Κι εγω σκυλι εργασιας εχω - οδηγό - και παρα το γεγονος οτι προσπαθω να προσεχω τη συμπεριφορα του (να ειναι ησυχη, να μην γαυγιζει, να μην δαγκωνει, να ακουει τις εντολες, ναμην πηγαινει οπου θελει, να μην ζητιανευει κτλ) την εχω καλυτερα κι απο εμενα.. Και φυσικα δεν δισταζω να θυσιασω ολα οσα εχω, για το καλό της Λάρας..


Και η Λαρα μπορει να δεχεται απεραντη αγαπη, αλλα πιστεψέ με ειναι - και ετσι πρεπει - αρκετα σκληραγωγημένη επειδη δουλευει.
Δουλευει ομως τοσο καλα, οχι επειδη ειναι σκληραγωγημενη, αλλα επειδη με αγαπαει...
 
Last edited:


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Δουλευει ομως τοσο καλα, οχι επειδη ειναι σκληραγωγημενη, αλλα επειδη με αγαπαει...
Νομιζω η καλυτερη φραση που ακουσα στο ντογκφορουμ!!!. πραγματικα για αυτα τα πλασματα η αγαπη ειναι αρκετη για να κανουν σωστα αυτο που πρεπει. Τοσο ευκολο
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Το αστείρωτο γιατί,αφού τα σκυλιά έχουμε που να τα δίνουμε,υπάρχει ζήτηση όσον αφορά τα ποιμενικά ελληνικά εδώ γύρω,δωρεάν φυσικά.
αν σαρεσει η ρατσα και γουσταρεις να εκτρεψεις υπαρχουν 5-10 πραγματα που κανεις! για να εισαι σωστος και ως προς τα σκυλια ως και προς αυτους που τα χαριζεις. ο τροπος που το κανεις ειναι ο τροπος που χαλανε ρατσες! αντε γιουργια ενα θηλυκο ενα αρσενικο και οτι βγει. ολες αυτες οι μεγαλες ρατσες πασχουν απο αρωστιες-προβληματα (δυσπλασιες που λεμε) και θελουν τσεκαρισμα απο γιατρο που να σκαμπαζει!!! επεισης θες να βγαζεις ελληνικους ποιμενικους οχι ηλιθια μεγαλα σκυλια. απο την στιγμη που εσυ δεν τα χρησιμοποιεις για την πραγματικη τους δουλεια καπως θα πρεπει να κρινεις τον χαρακτηρα τους.

επειδη αυτο που κανεις το κανεις και το 95% οσων ελληνων εχει 2 σκυλια δεν σημανειν οτι ειναι σωστο. εμεις πρεπει να σου πουμε τι ειναι σωστο. οχι γιατι ειμαστε καβαλημενα καλαμια ή βλαμενοι στο μυαλο, αλλα γιατι ετσι πρεπει να γινονται τα πραγματα



Εάν ήταν στο χέρι μου,δλδ η μεταφορά,θα τα πήγαινα αλλά ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ.
ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕΤΕ ΠΑΝΩ

Το ότι είναι μόνιμα έξω θα επιμείνω πως κάνεις λάθος.Έτσι ήταν εδώ και εκατοντάδες χρόνια,δεν θα πάθουν τίποτα τώρα.
εδω θα συμφωνησω δεν θα παθει τπτ! νερο, φαι καπου να την πεφτει οταν βρεχει και κατι να κανει θελει.


Όσο για το τελευταίο,να μην πάρουμε σκυλί γιατί υπάρχει κάθαρμα δίπλα δεν στέκει.Πιο πολύ στέκει να καθαρίσω αυτόν τον μπάσταρδο.Αν και το κόλπο με το βραστό αυγό έπιασε και δεν τρώνε από ξένους.Βάλαμε έναν γνωστό που δεν τον ήξεραν τα σκυλιά και τους έδωσε από έναν καυτό βρασμένο αυτό,μόλις το βάλανε στο στόμα κάηκαν και το έφτυσαν αμέσως.Από τότε,μόνο από τον πατέρα μου τρώνε.
αυτο με το βραστο αυγο μαρεσει παρα πολυ εχετε βγαλει αχρηστους ολους τους εκπαιδευτες.


επειδη ηρθες εδω μαλλων δεν εισαι τυπικη περιπτωση καγκουρομαλακα που βριθει η ελληνικη υπαιθρος! αν σε γουσταρει να ασχοληθεις σοβαρα με τα σκυλια εισαι στο σωστο μερος, αν απλος θες να μαθεις παλι καλα εισαι. απλα να ξερεις οτι στα περισοτερα εισαι λαθος και αν ανοιξεις το μυαλο σου θα σου δειξουμε το γιατι!!
 


Stelaras

Member
4 Σεπτεμβρίου 2008
21
0
Φυσικά υπάρχουν πολλά άτομα με αγροτικό,αλλά δεν κάνω καν το κόπο να το ζητήσω από κάποιον.Θα με κοιτάξουν σα τρελό και θα γελάσουν.
<<Να πάω τα σκυλιά στην καρδίτσα στον κτηνίατρο,γιατί σκοπεύεις να τα σφάξεις και να τα φας και ψάχνεις να βρεις για αρρώστιες?>>
Μιλάμε για εγκεφαλικά ανάπηρους.

Θα πω στον πατέρα μου να στειρώσει την μικρή,ο λόγος είναι ότι δεν ξέρουμε με τι αρσενικό γκαστρώθηκε η μάνα της.Το σκέφτηκα και όντως,όπως πολλοί μου λέτε,είναι η καλύτερη λύση.Αφήστε που δεν μου πάει και πολύ η σκύλα για ποιμενικό ελληνικό,δε ξέρω,8 μηνών είχε γουμαρέψει ήδη ο μεγάλος,είναι λίγο κοντούλα η μικρή.Δεν ξέρω όμως,θα δείξει,θα βγάλω και φωτογραφία να την δείτε και εσείς.

Αυτό με το βραστό αυγό ήταν κόλπο του παππού μου,συγχωρεμένος ο άνθρωπος,κτηνοτρόφος στο επάγγελμα.Φυσικά και κάποιος εκπαιδευτής θα έκανε πολύ καλύτερη δουλειά,χωρίς να βασανίσει και τα σκυλιά.
 
Last edited:


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
1) Αναφέρεις μεγάλη αλυσίδα και όχι ότι τα αφήνεις ελεύθερα. Λάθος. Κανένας Ελληνικος Ποιμενικος δεν μεγάλωσε ούτε η φυλή προχώρησε μέσα στους αιώνες ΔΕΜΕΝΗ. Μεγάλο λάθος ΚΑΙ από ''φιλοζωική άποψη αλλά ΚΑΙ από άποψη του τί μπορεί να σου προσφέρει ο σκύλος σε καθήκοντα φύλαξης. Ουσιαστικά τον καθηλώνεις.

2) Τα κόπρανα πρέπει να μαζέυονται. Τί είναι αυτό φλωριά ?? Τί να πώ ? Ζώα είστε ? Πώς δέχεσαι να βλέπεις αυτό το θέαμα στο σπίτι σου, επειδή είσαι σκληραγωγημένος δεν σε πειράζει ?

3) Το ίδιο και για τους ψυλλους - σκουλίκια κλπ - πρέπει να μεριμνάς, πώς να το κάνουμε? Μπορείς άνετα να ρωτήσεις έναν κτηνίατρο ΠΩΣ και να τα εφαρμόζεις στο σπίτι, χωρις να χρειαστεί να πάς εκεί ... τί είναι φλωριά ? Κι εγώ σου λέω ότι αυτό που κάνεις είναι βρωμιά - αν είχες ένα μικρό αδερφάκι ή ένα παιδί θα το άφηνες να περιφέρεται σε αυτόν τον χώρο ? Μην λές ότι δεν χρειάζεται - πές βαριέμαι - να ξέρουμε τί λέμε ... πρόσεξε μην με πείς φλώρο Αθηναίο, μαζεύω τόσο σκατό κάθε μέρα που δεν το χεις δεί παρά μόνο στα γουρούνια ;)

4) Το να γεννιούνται τα κουτάβια στα ρέματα και να πεθαίνουν ειτε μας αρέσει είτε όχι είναι παράνομο, είναι αντρίκιο να τους δώσεις μία ευκαιρία - είτε αυτό είτε να φροντίσεις να μην γεννιούνται κάν.

5) Ο ελληνικός Ποιμενικός καταστρέφεται από τέτοια ζευγαρώματα - είδες λές και μόνος σου ότι η θηλυκιά ''δεν είναι και τόσο'' ... πρόσεχε ... ένα ''όχι και τόσο'' θηλυκό να δώσεις κάπου - έχεις κάνει μεγάλη ζημιά, και επειδή τα άτομα της ράτσας είναι λίγα - το κακό αργεί να ''σβηστεί'' από τον γενικό πληθυσμό. Για αυτόν τον λόγο κάποιοι έχουν κάνει έναν όμιλο και προσπαθούν να κατευθύνουν αυτούς που δεν ξέρουν, ώς πρός τί τα ζευγαρώσουν με τί, ώστε να μην βγαίνουν ''όχι και τόσο'' ελληνικά ποιμενικά ... αν θές μπορούμε να σε φέρουμε σε επαφή να κάνεις ό,τι σου πούν, καλύτερα να στειρώσεις την θηλυκιά αν σου πούν αυτοι ή να την ζευγαρώσεις με άλλον κοντινο σκύλο και όχι τον ίδιο , έτσι μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ ...

6) Αν ξαναγράψεις χαρακτηρισμούς όπως οι παραπάνω, έχω σβήσει κι εσένα και ό,τι έχεις γράψει εδώ μέσα, το επόμενο λεπτό. Κρίμα είναι ...
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Αφήστε που δεν μου πάει και πολύ η σκύλα για ποιμενικό ελληνικό,δε ξέρω,8 μηνών είχε γουμαρέψει ήδη ο μεγάλος,είναι λίγο κοντούλα η μικρή.Δεν ξέρω όμως,θα δείξει,θα βγάλω και φωτογραφία να την δείτε και εσείς.
.
Σύμφωνα με το πρότυπου "Τα άτομα της φυλής εμφανίζουν καλή υγεία, μακροβιότητα, αργή ωρίμανση και έντονο σεξουαλικό διμορφισμό, με εμφανή έκφραση στα ανατομικά χαρακτηριστικά"
Δηλαδή, τα θηλυκά είναι πιο μικρόσωμα από τα αρσενικά. Πρέπει να φτάνουν όμως τουλάχιστον τα 60 εκατοστά στο ακρώμιο και τα 32 κιλά.
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ο Μούργος, "γέρασε", και δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του... Παρατηρήσαμε, εμείς οι "φλώροι Αθηναίοι", πως το σκυλί είχε γεμίσει αγκάθια ανάμεσα στα πόδια, και κάθε βήμα, του τράβαγαν τα αμελέτητα οι τζιβιασμένες τρίχες, καθώς του τα κάρφωνα και τα αγκάθια. Πήραμε ένα ψαλίδι, και του κόψαμε υπομονετικά τις τρίχες, και σε μισή ώρα, ο Μούργος άρχισε να τρέχει πέρα δώθε!!! Φωνάξαμε τα αφεντικά του, και δεν πίστευαν στα μάτια τους... Ο σκύλος τους ξανάνιωσε!!!

Ο Αλήτης, Ελληνικός ποιμενικός εξ Αλβανίας, κάθε φορά που πλησίαζε το χέρι μας στο κεφάλι του, μας έδειχνε δόντια!!! Φοβηθηκαμε ότι κάποια στιγμή θα δαγκώσει τα παιδιά μας, που προσπαθούσαν να το χαϊδέψουν, όπως κάνουν σε κάθε σκύλο... Παρατηρήσαμε πως ότι και να κάναμε, ο σκύλος απειλούσε να μας δαγκώσει κι εμάς, αλλά... κατά βάθος εαν ήθελε να μας δαγκώσει, θα το είχε κάνει προ πολλού, οπότε... παρατηρήσαμε ότι απλώς προστάτευε τον λαιμό του, να μην τον ακουμπήσουμε. Το θέαμα που παρουσίαζε ο λαιμός του, κάτω από το λουρί, ήταν αντίστοιχο με κάποιες φωτογραφίες που έχουν ανέβει στο φόρουμ, σε άλλο θρεντ:



Που συνέβησαν τα πιο πάνω?
Στο χωριό της γυναίκας μου, στο πατρικό της σπίτι, και όταν τόλμησα να πω πως κακοποιούν τα ζώα τους, με βγάλανε τρελό και δεν μιλιόμαστε!!!

Ο προηγούμενος σκύλος τους, πέθανε από φόλα, που βάλανε οι ίδιοι, για να σκοτώσουν τις αλεπούδες και τα κουνάβια που κλέβουν τα αυγά και τρώνε κάποιες κότες... Φέτος, εγώ δεν πηγαίνω πλέον σπίτι τους, δεν μιλιόμαστε όπως προείπα, έμαθα όμως πως σκότωσαν τουλάχιστον 2 αλεπούδες, και το λένε περήφανοι... Ούτε συζήτηση να φτιάξουν καλύτερα το κοτέτσι, το να φολιάσουμε ότι πλησιάσει το κοτέτσι, είναι φθηνότερο και ευκολότερο.
Ο Μούργος και ο Αλήτης επιβιώνουν ακόμα από τις φόλες, γιατί έγιναν προσεκτικότεροι λόγω του προηγούμενου σκύλου... Μέχρι να γίνει το επόμενο λάθος.

Κτηνίατρος? Τι είναι αυτό???
Στην Ηγουμενίτσα, έχει κτηνίατρο, αλλά... οι σκύλοι δεν φεύγουν από το κτήμα. Εμβόλια? Δια του φυσικού τρόπου, και η φυσική επιλογή αναλαμβάνει την επιβίωση τους...

Στείρωση? Ούτε κουβέντα!!!
Αλλά για τα αδέσποτα στο χωριό, φταίμε εμείς, οι Αθηναίοι, που αμολάμε τα σκυλιά μας στο χωριό τους!!! Δεν φταίνε τα αστείρωτα σκυλιά τους, εμείς φταίμε. Αφού τσακωθούμε με ξενοδόχους, σε παραλίες, αφού μεταφέρουμε τους σκύλους μας με το αμάξι μας στο χωριό τους, για τις διακοπές μας, στο τέλος των διακοπών, τα αμολάμε εκεί!!! Αυτό πιστεύουν...

Βόλτα? Εκπαίδευση?
Τι είναι τούτα???
Οι σκύλοι εκπαιδεύονται με τις πέτρες... ότι κάνουν λάθος, ακολουθεί πετροβόλισμα!!! Ζώα είναι, μην τελαθούμε...

Ο Θεός έφτιαξε τα ζώα για να μας υπηρετούν, για να τα τρώμε, κλπ.
Τον Θεό, τον ξεχνάνε όταν πρόκειται για όλα τα υπόλοιπα, αλλά όσον αφορά τα ζώα, είναι πολύ θρήσκοι οι Έλληνες!!!
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Ο Θεός έφτιαξε τα ζώα για να μας υπηρετούν, για να τα τρώμε, κλπ.
Τον Θεό, τον ξεχνάνε όταν πρόκειται για όλα τα υπόλοιπα, αλλά όσον αφορά τα ζώα, είναι πολύ θρήσκοι οι Έλληνες!!!

καλόοοο!!!!!

Παρόμοια εμπειρία είχαμε και μεις το καλοκαίρι σε χωριό όπου μείναμε 5 μέρες.Μέναμε σε σπίτι κτηνοτρόφων και παράλληλα κυνηγών.Τρια σκυλιά καυκάσου και 2 ελληνικοί ποιμενικοί σε κατάσταση που περιγράφει το παιδί από την Καρδίτσα.Κι όμως τους έβαζαν αμπούλες,τις είδα,αλλά παιδιά εκεί άλλες συνθήκες.......εδώ έχουμε εμείς εδώ στην Αθήνα τσιμπούρια και ψύλλους,σκεφτείτε εκεί.Δεν τα πιάνει τίποτα.

Και ένα κυνηγόσκυλο αξίας 7000ευρώ δεμένο συνέχεια σε μια αλυσίδα ενός μέτρου:(,απομονωμένο,που έχει την καλύτερη κτηνιατρική περίθαλψη και τρέφεται με πανάκριβες τροφές αλλά τι να το κάνεις που έκλαιγε μόλις έβλεπε άνθρωπο.....

Φανταστείτε τι έλεγαν για μας που το βράδυ έβαζα κουνουπιέρα στο κλουβί της Μάγιας....:eek:που της μιλούσα,που δεν την έδενα ποτέ,που ήταν συνέχεια στα πόδια μου και την χάϊδευα....μας πέρασαν για "πειραγμένους":D

Δεν μπορώ όμως να κατακρίνω ανθρώπους των οποίων τη ζωή δεν έχω ζήσει και δεν έχω παρόμοιες εμπειρίες.Υστερα από συζητήσεις που κάναμε,αναθεώρησα πολλές μου απόψεις και είδα τις "απάνθρωπες" πράξεις τους από άλλη οπτική γωνία.

Ναι είναι αλήθεια πως βλέπουν τα ζώα διαφορετικά από εμάς,αλλά ζουν και μια ζωή γενικότερα τόσο διαφορετική και τόσο σκληρότερη από την δική μας:(

*Οι παραπάνω απόψεις μου δεν αναφέρονται φυσικά στην κακοποίηση των ζώων όπως στην παραπάνω φωτογραφία,αυτό είναι εγκληματικό και κανείς δεν μου αλλάζει την γνώμη πάνω σε αυτό.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τι να λέμε τώρα...\

σας έχω ξαναπεί

λαμβάνοντας υπόψιν τον ορισμό του τρελλού

είμαστε όλοι τρελλοί...


ο σκύλος είναι ζώο/δεν έχει καν ψυχή/μπορεί να είναι και ο σατανάς ποιός ξέρει...

θέλει ξύλο για να ακούει και τρέφεται με αποφάγια ανθρώπων

τα εμβόλια και τα φάρμακα είναι τζάμπα λεφτά που μας βάζουν οι κτηνίατροι να πετάμε

και το τόπ οφ δε πόπ

ή συνέχεια δεμένο ή συνέχεια μολυτό πρέπει να τον έχεις...

ειδικά εδώ που μένω
ειλικρινά
μετά από τρείς μήνες λογικών επεξηγήσεων σε διάφορους έχω τώρα ένα μήνα που κάνω πως δεν ασχολούμαι καν με τα σκυλιά για να σώσω οτιδήποτε αν σωζεται (και μιλάω πλέον αποκλειστικά για τις τρίχες της κεφαλής μου...)

:mad::mad::mad:
:confused::confused::confused:
:eek::eek::eek:
:paja1::paja1::paja1:
:maria::maria::maria:
:shock::shock::shock:
 


johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
Εντάξει ο καθενας εχει τις αποψεις του περι σκυλων και ανθρώπων.....και οι άνθρωποι μένανε έξω στο χιονι και στο κρυο και τι παθανε? Ομως τωρα μενουν σε σπιτια με καλοριφερ γιατι?
Τελος παντων εγω θα σταθω στο γεγονος οτι θελεις ενα σκυλο για μια δουλεια....καλα κανεις, αλλα ο σκυλος ειναι δικος σου, οχι κανενος αλλουνου, αρα πρεπει να ειναι στο οικοπεδο σου μεσα, κανεναν αλλο δεν νοιαζει για το πως θα το καταφερεις αλλα πρεπει να το κανεις. Δεν μπορει να φοβαται κανεις να περασει απ'αξωγιατι ειναι δυο ποιμενικοι που τριγιρνανε στην γυρο απο ενα σπιτι, ακομα και αν τα σκυλια ειναι φιλικα υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που δεν θα το καταλαβουν και αλλοι που απλα φοβουνται δεν μπορουν να κανουν κατι εσυ πρεπει να περιορισεις τα σκυλια. Τωρα για τα τσιμππουρια, αν καταφερεις τα πιο πανω δηλαδη οι σκυλοι να μην τριγυρνανε, πρεπει να αφιερώνεις καποιες μερες το χρονο να οργονεται το χωρο, αν αυτο γινει δεν προκειται να υπαρξουν τσιμπουρια οτι και να γινει, τα τσιμπουρια κολλανε και κινουνται απο τα χορτα και καθως περπατανε τα σκυλια, αυτα ανεβαινουν πανω τους.
 


Lara GuideDog

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2008
42
0
Ηράκλειο, Κρήτη
Ο σκληρος, διαφορετικός τρόπος που ζουν οι ανθρωποι στα χωρια δεν ειναι ετσι επειδη ζουν στα χωρια, ειναι επειδη δεν θελουν οι ιδιοι ν αλλαξουν..
Μιλαμε για τραγικη νοοτροπια, κανενα ιχνος λογικης..
 






xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
ναι ρε παιδια δηλαδη ενας φιλος μου μυκονιατης που ειχαν το σκυλο τους ολη τη ζωη δεμενη σε λουρι ηταν επειδη ηταν η ζωη ζορικη:maria::paja1::eek:?
Μετα αφου του το πα τον χαιδευε και νομιζω τον πηγαινε και βολτα -αραια και που αλλα οκ. Αγνοια ηταν και αδιαφορια -το παιδι ειναι γενικα μαλαμα σαν ανθρωπος. Αλλα ενταξει για ελληνικη επαρχια μιλαμε οχι για το αφγανισταν
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.931
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95