Σοβαρά προβλήματα στο καταφύγιο Πυλαίας με το Δήμο


vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Αντιγράφω από τη σελίδα του καταφυγίου:



Το Φιλοζωικό Σωματείο «Η Αγάπη» αντιμετωπίζει πλέον σοβαρότατα προβλήματα λόγω του απροκάλυπτου πολέμου που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη. Τα προβλήματα, μάλιστα, κορυφώθηκαν, από τη στιγμή που η ΕΤ3 ανέδειξε το θέμα, μέσα από ρεπορτάζ στο χώρο του Σωματείου.

Πάνω από 100 αδέσποτα ζώα του Δήμου Πυλαίας φιλοξενούνται με αγάπη και φροντίδα σε χώρο του Σωματείου, καθώς και αναρίθμητα άλλα αδέσποτα ζώα της περιοχής στειρώνονται, και λαμβάνουν τροφή και περίθαλψη.
Ο Δήμαρχος κάνει πλέον ό,τι μπορεί για να τα οδηγήσει στην εξαθλίωση και στο θάνατο. Με λύπη μας δημοσιεύουμε τα παρακάτω, σε ύστατη έκκληση βοήθειας και υποστήριξης από τους φιλόζωους πολίτες αυτής της χώρας.

Τα βήματα που ακολουθεί μεθοδικά ο Δήμαρχος έχουν ως εξής:

Οι τροφές των ζώων είναι απλήρωτες εδώ και ένα έτος, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε άμεσα το ενδεχόμενο διακοπής της σίτισής τους!

Το μίσθωμα της υπαλλήλου που προσελήφθη για να καθαρίζει το χώρο δεν έχει καταβληθεί εδώ και μήνες!

Η συγκομιδή των απορριμμάτων έξω από το χώρο έχει διακοπεί, με αποτέλεσμα να τίθεται πλέον θέμα Δημόσιας Υγείας!

Ο συμβεβλημένος κτηνίατρος αρνείται να περιθάλψει ζώα, επειδή καθυστερεί η πληρωμή του!

Στην ύστατη δε προσπάθεια να εξασφαλίσουμε τη σίτιση και τις λοιπές άμεσες ανάγκες των ζώων, ο Δήμος έκλεισε οριστικά την πόρτα, αρνούμενος να παραχωρήσει το χώρο στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο, στον οποίο θα πραγματοποιούταν το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Σωματείου μας.
Ο Δήμαρχος δε, έχει επανειλημμένα απορρίψει τις αιτήσεις μας για συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του εκθέσουμε τους προβληματισμούς μας.

Γνωρίζουμε όλοι πώς σύμφωνα με το Ν.3170/2003 οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για την περίθαλψη και προστασία των αδέσποτων ζώων. Αντιθέτως, ο Δήμος Πυλαίας επιδιώκει με κάθε μέσον να επιτύχει τον αφανισμό αυτών. Το επικουρικό μας έργο, αντί να εκτιμηθεί και να υποστηριχθεί, αντιμετωπίζεται όχι απλά με αδιαφορία αλλά με εχθρότητα, πιέσεις και εκβιαστικές πρακτικές. Θύματα αυτών των κινήσεων είναι τα ζώα ΜΑΣ! Τα ζώα όλων μας!

Καλούμε για τη βοήθειά σας. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας. Ζητούμε να διαμαρτυρηθείτε στο Δήμαρχο και να κοινοποιήσετε στον κύκλο σας τα γεγονότα. Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να βρούμε ένα χώρο για να διοργανωθεί το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι μας. Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, αλλά επιθυμούμε να δείξουμε στον Δήμαρχο ότι τα ζώα μας εμείς θα τα φροντίσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, σε πείσμα των αντιξοοτήτων που έντεχνα προτάσσει μπροστά μας!

Στοιχεία επικοινωνίας του Δήμου Πυλαίας:
Δήμαρχος Β. Καρτάλης – 2313302601
Αντιδήμαρχος Σ. Κουκουμάκας – 2313302604
Το e-mail του Δημαρχου είναι [email protected]
To Fax της Γραμματείας του Δημάρχου είναι 2313302650



http://www.love4pets.gr/?p=1133#more-1133
 


vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Θα οργανωθεί διαμαρτυρία τη Δευτέρα 14/12/09 στις 11:00 πμ μπροστά στο δημαρχείο Πυλαίας. Είναι σημαντικό να είναι όσο το δυνατό περισσότεροι για να βοηθήσουμε τα ζώα του καταφυγίου.
Εαν είναι βέβαιοι κάποιοι ότι θα καταφέρουν να είναι εκεί ας μου στείλουν ένα πμ.
Ευχαριστούμε.
 






vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Δεν υπάρχει ανταπόκριση δυστυχώς προς το παρόν και θέλουμε λίγο παραπάνω χρόνο για να ενημερώσουμε όσο το δυνατό περισσότερους. :-|
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Αυτοί οι υπερνομάρχες που έχουν βγει δεν είναι αρμόδιοι για κάτι τέτοια? Εννοώ καταναλωτικά κλπ. Επίσης το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ίσως να μπορεί να σας πει πού να αποταθείτε για πάνω από το Δήμο αν δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
 


Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Αντιγράφω από τη σελίδα του καταφυγίου στο facebook:

Το καταφυγιο αδεσποτων ζωων "η αγαπη", παει για κλεισιμο.. υπαρχουν χρηματα για την σιτιση των ζωων για περιπου 2 μηνες ακομη.. θα οργανωσουμε διαμαρτυρια εξω απο το δημαρχειο πυλαιας,παιρνοντας τους σκυλους που φιλοξενουντε εξω απ το δημαρχειο, αν μαζευτουμε 10 ατομα.. δεν θα εχει και μεγαλη απηχηση!!! παρακαλουμε οπο...ιος ενδιαφερεται πραγματικα να συμμετασχει να επικοινωνησει μαζι μας μεσω mail.
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Να κάνω μία χαζή ερώτηση???
Μπορεί κάποιος ιδιώτης η Σωματείο να κάνει μήνυση σε Δήμο η Δήμαρχο πχ για τους παραπάνω λόγους????
Λέω αν βρειτε έναν καλό τσάκαλο δικηγόρο..μπορεί και να γινοταν.
Εφόσον υπάρχει ο νόμος που λεει ότι τα αδεσποτα ενός Δήμου ανήκουν στον Δήμο, ο Δημαρχος είναι υποχρεωμένος να κάνει κάποια πραγματα..
Μπορει να λεω βλακείες...:(:(
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Κριμα για τον δημο Πυλαιας!Κριμα γιατι ειναι ενας τοσο μεγαλος δημος,τοσο πλουσιος που εχει στην κατοχη του μεγαλες εκτασεις,επιχειρησεις οπως το Mediterenian Cosmos,Carefur,Praktiker και αλλες πολλες μεγαλες επιχειρησεις και δεν μπορει να διαθεσει καποια χρηματα για την σωστη διαβιωση των αδεσποτων του και του σωματειου του!

Κριμα που ειμαι κατοικος και αυτου του δημου αν δεν μπορει να κανει τα στοιχειωδη...
 




kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Απο το Facebook το προωθήσατε? Μερικές φορές γίνονται μεγάλες κινητοποιήσεις απο κει!! Αν ναι, βάλε το λινκ εδώ να το προωθήσουμε κι εμείς.
 




kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι, αλλά δε βλέπω να διαφημίζεται πουθενά το γεγονός.... αν δεν το προωθήσετε μέσω του site του σωματείου που το οργανώνει, πως περιμένετε να το μάθει κόσμος??

Σε αντίστοιχα γεγονότα στην Αθήνα, για να μαζευτεί κόσμος, το θέμα είναι πρώτο πρώτο σε πολλά Σωματεία (ακόμα και μερικά που δε "μιλιούνται" μεταξύ τους....).
 


Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Έχουν στείλει mail σε όλα τα μέλη για το πρόβλημα και η Theodora Sketo αν δεις λίγο πιο κάτω, το αναφέρει το πρόβλημα. Έχουν φτιάξει και γι'αυτό το σκοπό cause

http://apps.facebook.com/causes/421685/10712443

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι γιατί δεν έχω ιδέα ... δε μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από κάποιο άλλο δήμο;
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Έχουν στείλει mail σε όλα τα μέλη για το πρόβλημα και η Theodora Sketo αν δεις λίγο πιο κάτω, το αναφέρει το πρόβλημα. Έχουν φτιάξει και γι'αυτό το σκοπό cause

http://apps.facebook.com/causes/421685/10712443

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι γιατί δεν έχω ιδέα ... δε μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από κάποιο άλλο δήμο;
Aυτο που προσπαθώ να πω (και μην το πάρετε ως κριτική, απλά την μικρή μου εμπειρία μοιράζομαι) είναι οτι για να μαζέψεις 10 άτομα, πρεπει να καλέσεις 1000. Δεν είναι υπερβολή αυτό. Δεν αρκεί να το ξέρουν μόνο τα μελη του Σωματείο. Ολη η Μακεδονία πρεπει να το ξέρει ωστε να υπάρχει πιθανότητα να μαζευτούν 50 άτομα να γίνει μπούγιο..... αλλιώς δεν έχει νόημα.

Την επόμενη φορά, διαφημηστε το καλύτερα. Με email, σε ιστοσελίδες, στο facebook, με αφίσες.....

καλή επιτυχία αύριο ευχομαι!.:)
 


vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Μα δεν είναι αύριο η συγκέντρωση.
Ο δήμαρχος Πυλαίας -προσωπικά θεωρώ ότι κινείται από εμπάθεια- αποφάσισε να μη στηρίξει άλλο το σωματείο προφασιζόμενος ότι δίνει αρκετά χρήματα στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ και ότι πρέπει να κλείσει το καταφύγιο γιατί οι γύρω κάτοικοι διαμαρτύρονται. (Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωσή του στη σελίδα του δήμου Πυλαίας)

Το πρώτο δεν έχω κανένα δικαίωμα να το αμφισβητήσω -προφανώς θα μπορεί να το αποδείξει κάπως- αλλά το δεύτερο δεν το σκέφτηκε ο Δήμος όταν συναίνεσε στη δημιουργία του καταφυγίου και με τη δική του βοήθεια στήριζε τόσα χρόνια τις προσπάθειες του σωματείου και πάντα "φόρτωνε" ζώα που έβρισκαν δημότες-για να μην αναφέρω και χειρότερα περιστατικά- στο καταφύγιο ακόμα και όταν ηταν απελπιστικά γεμάτο?


Τελοσπάντων αν αρχίσω δεν σταματάω :p..

Για την προώθηση της αγγελίας για διαμαρτυρία έχεις δίκαιο kopritis. Πιστεύω θα οργανωθούμε σύντομα.
 




kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Να κάνω μια έρωτηση το ΣΥΠΑΖΑΘ απλά παίρνει ζώα και τα στειρώνει ή τα φροντίζει μέχρι να γίνουν καλά και μετά τα επιστρέφει πίσω σωστά;

Παίρνει χρήματα απο όλους αυτούς τους δήμους οπότε φαντάζομαι ότι είναι πολλά τα λεφτά και αφού δεν έχει καταφύγιο δεν υπάρχουν και τα έξοδα σίτισης των σκύλων.

Οταν υπάρχει καταγύγιο στον δήμο γιατί πρέπει να δίνει και χρήματα στο ΣΥΠΑΖΑΘ ο δήμος;

Με ποια λογική γινεται αυτό αφού υπάρχει καταφύγιο και οι δημότες μπορούν να απευθυνθουν εκεί.
 


vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Με καμία...
Το ΣΥΠΠΑΖΑΘ παίρνει χρήματα από πολλούς δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα βέβαια τηλεφώνησε κυρία για να στειρωθούν 2 σκυλιά στην περιοχή της και της είπαν ότι δεν έχουν άλλα χρήματα για στειρώσεις..:confused::confused:Τί να πω..
Αν θέλει ο δήμος Πυλαίας να στηρίζει και το ΣΥΠΠΑΖΑΘ θα μπορούσε να μοιράζει το ποσό που διέθετε για αυτό το σκοπό όπως έκανε μέχρι τώρα.

Τα πράγματα είναι δύσκολα δυστυχώς.
 


kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Kαι εγώ πήρα πριν 2 μήνες και το ίδιο μου είπαν ότι δεν εχουν λεφτά άλλα δεν καταλαβαίνω γιάτι είναι υποχρεωμένος ο κάθε δήμος να δίνει εκεί χρήματα;
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981