Στείρωση ή όχι;


NalaTheBichon

New Member
2 Μαϊου 2022
4
2
33
Καλημέρα σε όλους. Έχω ένα bichon frise ενός χρονών και σκέφτομαι πλέον αν πρέπει να της κάνω στείρωση ή όχι. Από τις πληροφορίες που έχω διαβάσει για τα υπέρ και τα κατά νιώθω πλέον μπερδεμένη. Οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει η στείρωση στην υγεία του σκύλου μου με αγχώνουν αλλά την ίδια στιγμή ανησυχώ και για την εμφάνιση καρκίνου στις ωοθήκες. Ο εκπαιδευτής που την είχα πάει μου είχε πει πως είναι κατά, η κτηνίατρος από την άλλη θεωρεί πως είναι καλό να γίνει. Παράλληλα με όλα αυτά πρόσφατα το σκυλί οικογενειακής φίλης απέκτησε ακράτεια από τη στείρωση, κάτι που με φοβίζει μήπως συμβεί και στο δικό μου. Θα μπορούσατε να μου πείτε τις απόψεις σας για το θέμα;
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ότι πιστεύεις καλύτερο για το σκυλί.
Εγώ δεν είμαι κατά ούτε υπέρ. Μου είναι αδιάφορο τι κάνει ο άλλος αρκεί να είναι συνειδητοποιημένος. Δεν έχω στειρώσει ποτέ σκυλί, ούτε με βλέπω να στειρωνω. Όλα ήταν "παρθένες" και δεν είχαν αναπτύξει προβλήματα υγείας. Μια θηλυκιά μου στα 11χρ είχε ψευτοκυηση που πέρα από τις θηλές που θέλανε αλοιφή, το πέρασε εύκολα.

Είναι δεδομένο και το έχω δει ότι κάποιες σκύλες έχουν ακράτεια.
Κάποιες συμπεριφορές θα αλλάξουν λόγω ορμόνες αλλά συνήθως αυτό θα το δεις σε υψηλή εκπαίδευση.

Το σκυλάκι σου λόγω φυλής έχει ενηλικιωθεί. Μπορείς να το στειρώσεις χωρίς να ανησυχείς για την ανάπτυξη του. Αν μπορείς να περιμένεις λίγο ακόμα, ακόμα καλύτερα για μενα
 


lousi_aris

New Member
24 Αυγούστου 2022
3
0
24
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να μοιραστώ την δική μου εμπειρία μαζί σου μήπως μπορέσω να σε βοηθήσω.
Έχω ένα σκυλάκι σιχτσου 13 ετών τώρα. Ανέκαθεν ήμουν αρνητική στη στείρωσή της καθώς πίστευα πως θα πάω ενάντια στη φύση και είχα και τις φοβίες ότι ίσως πάει κάτι στραβά κλπ. Στα 10 της χρόνια λοιπόν μου εμφάνισε καρκινώματα στη κοιλιά και στους μαστούς. Όσους γιατρούς επισκέφτηκα όλοι τους μου είπαν πως αν την είχα στειρώσει οι πιθανότητες για αυτή την αρρώστια θα ήταν μηδαμινές.
Ακόμα μετανιώνω που δεν το είχα κάνει πιο νωρίς καθώς ακόμη και σήμερα που μιλάμε τρέχουμε στους γιατρούς χωρίς μεγάλη επιτυχία παρά μόνο επιδείνωση.
Ναι όντως το σκυλάκι σου να έχει συχνοουρία μετά και μένα απέκτησε με την τη στείρωση αλλά πίστεψε με αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να του συμβεί.
Θέλω να τονίσω πως αυτό είναι καθαρά η δική μου άποψη εξαιτίας της εμπειρίας που είχα και αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαίνει πάντα και σε πάρω στο λαιμό μου.
Όπως σου είπαν και άλλοι μπορείς να περιμένεις όμως λίγο ακόμα καθώς είναι πολύ νέο ακόμη το σκυλάκι σου!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981