Συμβόλαιο αγοράς σκύλου


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Ιδιωτικό Συμφωνητικό Αγοράς Σκύλου

Στο (τόπος), σήμερα την (ημερομηνία) και μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών:

1. Εκτροφέας (πωλητής)
2. Ιδιοκτήτης (αγοραστής)

Ο αγοραστής συμφωνεί να λάβει από τον πωλητή (φυλή, φύλο, ηλικία, χρώμα, ημερομηνία γέννησης, αριθμό microchip, αριθμό γέννας) έναντι του ποσού των (ποσό).

Όροι

Ο πωλητής πιστοποιεί πως ο σκύλος, την ημερομηνία παράδοσης, χαίρει άκρας υγείας και έχει εμβολιαστεί και αποπαρασιτωθεί σύμφωνα με τα παρακάτω (στοιχεία εμβολίων, αποπαρασιτικών). Ο σκύλος έχει τα παρακάτω συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία εξαιρούνται της εγγυήσεως και δεν αποτελούν λόγο μη τήρησης του συμφωνητικού (ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αν υπάρχουν).

Ο αγοραστής συμφωνεί να εξετάσει τον σκύλο, σε δικό του κτηνίατρο και με δικά του έξοδα μέσα σε διάστημα 3 ημερών από την παραλαβή και να γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα στον πωλητή άμεσα. Σε περίπτωση που ο κτηνίατρος δεν βρει το σκύλο υγιή ο πωλητής διατηρεί το δικαίωμα να επανεξετάσει τον σκύλο σε δικό του κτηνίατρο και με δικά του έξοδα. Οποιαδήποτε κατάσταση μικρής σημασίας, ιάσιμη, που δεν αποτελεί σημαντικό ελάττωμα της φυλής ή ζωτικής σημασίας πρόβλημα δεν αποτελεί λόγο μη τήρησης του συμφωνητικού.

Ο πωλητής δεν φέρει καμία ευθύνη για λοιμώδη νοσήματα που η διάγνωση τους γίνεται μετά την πάροδο των 3 ημερών. Για δυσπλασία ισχίου και αγκώνα ισχύει εγγύηση δύο ετών (2) από την ημερομηνία παραλαβής και ισχύουν τα παρακάτω:

1. Ο ιδιοκτήτης δεν δικαιούται αποζημίωση σε περίπτωση που οι εξετάσεις δυσπλασίας δείχνουν βαθμό που επιτρέπει την αναπαραγωγή.

2. Αν ο βαθμός δεν επηρεάζει την κλινική εικόνα του σκύλου, αλλά τον θέτει εκτός αναπαραγωγής, τότε ο ιδιοκτήτης λαμβάνει το μισό των αρχικών χρημάτων + 250 ευρώ της υποχρεωτικής σε αυτήν την περίπτωση στείρωσης.

3. Για βαθμό δυσπλασίας τέτοιον που επηρεάζει την κλινική εικόνα, ο ιδιοκτήτης λαμβάνει πλήρη αποζημίωση +250 ευρώ της υποχρεωτικής στείρωσης.

Ο σκύλος που έχετε στα χέρια σας έχει ελεγχθεί για τα παρακάτω (εξετάσεις) και προέρχεται από γονείς που έχουν ελεγχθεί για τα παρακάτω (εξετάσεις). Οποιαδήποτε κατάσταση ή πρόβλημα συνδεδεμένο με λάθος χειρισμό ή λανθασμένη αντιμετώπιση από τον αγοραστή δεν αποτελεί λόγο μη τήρησης του συμφωνητικού ή αποζημίωσης.

Ο αγοραστής οφείλει να φροντίζει τον σκύλο κατάλληλα, να φροντίζει για την σωστή διατροφή του, την στέγη και την προστασία του, την ιατροφαρμακευτική του φροντίδα και την συμπεριφορά του σκύλου εντός και εκτός του σπιτιού, για τα οποία ο πωλητής δεν φέρει καμία ευθύνη. Ο αγοραστής οφείλει να προσφέρει στον σκύλο φυσική και πνευματική εκτόνωση και να φροντίσει για την σωστή εκπαίδευση και συμπεριφορά του σκύλου. Αν ο σκύλος βρεθεί να κακοποιείται, να είναι παραμελημένος και χωρίς την απαραίτητη φροντίδα όπως ορίζουν οι νόμοι του (τόπος), ο πωλητής διατηρεί το δικαίωμα να πάρει τον σκύλο στην ιδιοκτησία του χωρίς να καταβάλει αποζημίωση. Ο θάνατος, η απώλεια του σκύλου, η κλοπή του, ο τραυματισμός του και οποιουδήποτε είδους ατύχημα δεν αποτελούν αιτία αποζημίωσης από τον πωλητή.

Ο αγοραστής οφείλει να ενημερώνει τον πωλητή σε περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας, απώλειας ή θανάτου του σκύλου. Επίσης, θα πρέπει να ενημερώνει για τυχόν πώληση ή αλλαγή ιδιοκτησίας του σκύλου όπου και διατηρεί ο πωλητής το δικαίωμα να πάρει ο ίδιος τον σκύλο στην ιδιοκτησία του καταβάλλοντας στον αγοραστή το 1/2 του ποσού αγοράς του σκύλου.

(Για τα παρακάτω θα πάρουμε παράδειγμα ποσό αγοράς τα 800 ευρώ)

Ο πωλητής θα επιστρέψει στον αγοραστή το ποσό των 250 ευρώ αν ο σκύλος στειρωθεί και πιστοποιηθεί η στείρωση του και εφόσον δεν έχει χρησιμοποιηθεί αυτός στην αναπαραγωγή.

Ο πωλητής θα επιστρέψει στον αγοραστή 50 ευρώ με την συμμετοχή του σκύλου σε μία (1) έκθεση μορφολογίας, άλλα 50 ευρώ με την συμμετοχή σε δεύτερη (2η) έκθεση μορφολογίας και 100 ευρώ με την συμμετοχή σε τρίτη (3η) έκθεση μορφολογίας και αφού πιστοποιηθούν τα παραπάνω.

Ο πωλητής θα επιστρέψει στον αγοραστή 100 ευρώ αν ο σκύλος εκπαιδευθεί σε βασική υπακοή και αφού αυτό πιστοποιηθεί.

Ο πωλητής θα επιστρέψει στον αγοραστή 150 ευρώ με την συμμετοχή του σκύλου σε οποιοδήποτε κυνάθλημα και αφού αυτό πιστοποιηθεί.

Ο πωλητής θα επιστρέψει στον αγοραστή 200 ευρώ με την συμπλήρωση του δέκατου έτους ζωής του σκύλου και αφού αυτό πιστοποιηθεί.

Υπογραφές ...


Σχόλια;...:)
 
Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: Vania


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
1. Ο πωλητής δεν φέρει καμία ευθύνη για λοιμώδη νοσήματα που η διάγνωση τους...

2. Είναι το συμφωνητικό για το "κουτάβι που δεν γεννήθηκε ποτέ"; :)
 




ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Αν ο αγοραστής χρησιμοποιεί τροφή 80€ ο πωλητής θα επιστρέφει
30€ στον αγοραστή.
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Περιμένουμε τα σχόλια των εκτροφέων του φόρουμ και τον 1ο που θα υιοθετήσει το συμβόλαιο αυτό :p
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Για δυσπλασία ισχίου και αγκώνα ισχύει εγγύηση ενός έτους από την ημερομηνία παραλαβής και ο πωλητής οφείλει να επιστρέψει το σύνολο του χρηματικού ποσού αγοράς στον αγοραστή μετά από πιστοποιημένο βαθμό δυσπλασίας (τάδε).
Κάτι δεν μου κολάει εδώ, κάτι, κάτι...
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
....που θα υιοθετήσει το συμβόλαιο αυτό :p
Λέμε και κανένα αστείο να περνάει η ώρα :ROFLMAO::ROFLMAO::p

Ο ιδανικός εκτροφέας (που το προφίλ του κυκλοφορεί στο facebook τώρα τελευταία και απορώ πως δεν έχει αναρτηθεί και στο φόρουμ), το παρ'ολίγον εκτροφείο, αυτό το συμφωνητικό και κάποιες άλλες αναφορές που κατά καιρούς υμνούν τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να συμπεριφέρονται οι κυνόφιλοι (εκτροφείς & ιδιοκτήτες), περιγράφουν τα πράγματα όπως θα θέλαμε και θα ευχόμασταν να ήταν και όχι όπως πραγματικά είναι...
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Κάτι δεν μου κολάει εδώ, κάτι, κάτι...
εμενα δεν μου κολλάει η εγγυηση. Κάποιες φυλές ωριμάζουν αργά σωματικά, αρα η 1 ετους εγγυηση δεν καταλαβαίνω τι ωφελεί και τι εξασφαλίζει.
 
  • Like
Reactions: Ghost


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
@Orilis

Δεν σου "κολλάει" διότι αφού δεν αναφέρουμε φυλή, δεν έχουμε αναφέρει και τον βαθμό δυσπλασίας. Βλέπεις σε κάποιες φυλές θεωρείτε φυσιολογικός κάποιος βαθμός δυσπλασίας. Επίσης, ανάλογα την φυλή, μέχρι κάποιο βαθμό ο σκύλος και ζει και αναπαράγεται φυσιολογικά.

Αν το έγραφα πιο συγκεκριμένο και ίσως πιο "προσωπικό" δε θα κόλλαγες μάλλον...:)

Το ένα έτος το "διόρθωσα" σε 2...:)

@takisft

Το έχω δει αυτό στο facebook αλλά διαφωνώ σε τόσα σημεία και έχει τόσα κενά, που δεν θέλησα ούτε να τα αναλύσω, ούτε και να το επαναδημοσιεύσω εγώ...:)
 
  • Like
Reactions: ghelly and takisft


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Δεν αναφερει τιποτα για την πιθανη προθεση του "αγοραστη" να αναπαραγει τον σκυλο (προυποθεσεις κλπ)

Επισης αν και καταλαβαινω την προθεση πισω απο τις χρηματικες επιβραβευσεις, προσωπικα θα μου χτυπαγε ασχημα ενας "αγοραστης" που θα κρατουσε επαφη και θα εφερνε αποδειξεις για την ενασχοληση με τον σκυλο του για να παρει χρηματα πισω.
 
  • Like
Reactions: StellitsaD


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
@matilda

Ο αγοραστής που θα τα έκανε αυτά (και που θα επέλεγε και αυτόν τον εκτροφέα και το αντίστροφο) δεν θα τα έκανε τόσο για τα ποσά...αλλά και αυτό να ήταν η αρχική αιτία θα "εκπαιδευόταν" σιγά-σιγά και θα ένιωθε...:)
 
  • Like
Reactions: Vania


Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι ο αγοραστης πχ ειναι ιδανικος ιδιοκτητης και παει για εκπαιδευση κατεβει σε εκθεσεις στο τελος θα παρει σχεδον ολα χρηματα πισω :) . Θα πεις που θα βρεις ιδανικο ιδιοκτητη και θα συμφωνησω σε αυτο , απλα λεω μια παρατηρηση ποιυ μου ηρθε στο μυαλο
 




DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
@Sirkos

Είναι "ιδανικός" διότι ασχολείται και "σκέφτεται" με και για τον σκύλο...Επιβεβαιώνεις μια κάποια ασχολία και επαφή με τον σκύλο η οποία, αν δεν έχει αρχικά τα σωστά κίνητρα μπορεί να τα δημιουργήσει. Μαθαίνεις και εκτιμάς κάτι με το οποίο ασχολείσαι.

Μη προσπερνάτε πως οι μεγαλύτερες "επιβραβεύσεις" έρχονται με μια "μεγάλη απόφαση"...την στείρωση (με θετικά και αρνητικά στοιχεία) και με την συμπλήρωση μιας δεκαετίας ζωής...που κάτι "λέει" και κάτι θα σε έχει μάθει.

Επίσης, μην ξεχνάμε πως μαζί με αυτά εξακολουθούν να ισχύουν και όσα ισχύουν και στις άλλες (τις εως τώρα) "δοσοληψίες" και επιλογές (αρχικά κριτήρια, επαφή, κλπ.).

@takisft

Οι δικές μου "ανησυχίες" (δημοσιεύσεις) δεν έχουν σκοπό να "υμνήσουν"...μάλλον να "αποδομήσουν" και "επαναπροσδιορίσουν".
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι ο αγοραστης πχ ειναι ιδανικος ιδιοκτητης και παει για εκπαιδευση κατεβει σε εκθεσεις στο τελος θα παρει σχεδον ολα χρηματα πισω :) . Θα πεις που θα βρεις ιδανικο ιδιοκτητη και θα συμφωνησω σε αυτο , απλα λεω μια παρατηρηση ποιυ μου ηρθε στο μυαλο
Δεν θα παρει ολα τα χρηματα του πισω, θα παρει κ 150 παραπανω.......
Δεν το λεω σαν παρατηρηση, απλα μου ηρθε στο μυαλο να κανω την αθροιση!

Δλδ ο εκτροφεας, καθε φορα που δινει ενα σκυλο στον ιδανικο ιδιοκτητη, θα χρεωνεται κ 150ευρω...... ????
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
@east49

Με τους ισχύοντες κανονισμούς εκθέσεων, νομίζω, δεν μπορεί να πάρει μέρος στειρωμένο σκυλί...αλλά και έτσι να είναι...Σε ενοχλεί; :)

Προσωπικά, θα χαιρόμουν να "χρεωθώ" 150 ευρώ...Ειδικά όταν θα έδινα τα τελευταία 200 ευρώ, το πιθανότερο με δάκρυα και το 10χρονο κουταβάκι μου να με γλείφει...;)

Αν και το πιθανότερο είναι πως το ποσό αυτό...Το τελευταίο 200άρι δε θα το έπαιρνε ο ιδιοκτήτης ΜΟΥ...Θα το δίναμε σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο παρέα...Οι 3 μας...;)
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Οι δικές μου "ανησυχίες" (δημοσιεύσεις) δεν έχουν σκοπό να "υμνήσουν"...μάλλον να "αποδομήσουν" και "επαναπροσδιορίσουν".
Μέχρι στιγμής, με τα δύο θέματα που έχεις ανοίξει τελευταίως, αναφέρεσαι στον ιδανικό εκτροφέα και ιδιοκτήτη. Παρόλο που ο ήρωας της πρώτης ιστορίας δεν το τόλμησε ποτέ (κακώς για μένα)

Αποδόμηση και επαναπροσδιορισμός θα μπορέσουν να γίνουν όταν ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το ποια πράγματα μπορούν να γίνουν και ποια όχι.. πχ σε ποια θα μπορούσαμε να βάλουμε "νερό στο κρασί μας" συνειδητοποιώντας το ανεφάρμοστο μερικών απόψεων και δεχόμενοι ότι στο "τέλος της ημέρας" πρέπει να έχουμε εκτροφείς (για πολλούς λόγους)

Θα έλεγα ότι σε όλη αυτή τη συζήτηση περί ιδανικού εκτροφεά και ιδιοκτήτη, αναγνωρίζω ένα αριστερό (ναι, με την πολιτική έννοια της λέξης) λόγο και τρόπο προσέγγισης που συνήθως απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα αλλά δίνει την αφορμή για ατελείωτες κουβέντες και διαμάχες σε κάτι πολύ ωραία καφέ των Αθηνών.
 
  • Like
Reactions: ISKENDER