Συμπεριφορά στην βόλτα


Anactaci@

Member
8 Δεκεμβρίου 2015
5
0
44
Καλησπέρα,
Επανέρχομαι για να σας συμβουλεύω.
Εχω ενα θηλυκό 5 μηνών κουτάβι jack russell.
Ξεκινήσαμε τις βόλτες απο τι δεύτερο εμβόλιο σε ηλικία 3μηνών. Την πρώτη εβδομάδα δεν έκανε τίποτα εξω, αλλα τα έκανε μολις γυρίσαμε, μετα σιγά-σιγά αρχισε να κανει και τσισα και κακα.
Δεν την έχουμε μαλωσει ΠΟΤΈ όταν λερώνει μέσα, παρά μόνο επιβραβευουμε οταν κάνει το σωστό. Έχουμε μαζι μας στις βολτες λιχουδιές και την επιβραβεουμε επί τόπου οπότε κάνει τσισα η κακά έξω.
Παρατηρώ στην συμπεριφορά της τα εξής, και με προβληματίσουν κάπως.
Βγαίνουμε 4-5 βολτες διαρκειας minimum 15 λεπτών και δεν κάνει τσισα ποτέ δεύτερη φορά στην ίδια βόλτα, κάποιες φορες μπορεί να μην κάνει και καμία. Ακόμη και μετα απο ωρες που μπορεί να ειναι στο crate μολις βγει βόλτα δεν τα κάνει αμέσως.
Αυτό όμως που με προβληματίζει περισσότερο, είναι πως οπότε με βλέπει με το λουρί , φεύγει και δεν θέλει να της το βάλω.
Χρησιμοποιώ σαμαρακι κι οχι κολάρο για να είναι πιο άνετη και να μην την πονάω.
Γραφω πολλές πληροφορίες, για να δώσω οσο το δυνατον πιο ξεκάθαρη εικόνα.
Τα φωτα σας please.
Ειναι λογω ηλικίας ολα αυτά; η κάτι πρέπει να αλλάξω;
 


druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
Το κουτάβι σου όταν βγαίνει έξω δέχεται τόσα πολλά ερεθίσματα που όσο και αν σου φαίνεται περίεργο ξεχνάει οτι κατουριέται! :) Το ότι κάνει τσισα μόνο μια φορά δεν μου φαίνεται περίεργο. Το να μην κάνει καθόλου... Αν θες να την βοηθήσεις θα πρέπει να σταθείς για αρκετή ωρα στο ίδιο σημείο. Μόλις συνηθίσει τους ήχους και τις μυρωδιές και νοιώσει άνετα, θα κάνει.
Για το λουρί θα κάνεις οτι πρέπει να κάνεις με όλα τα καινούρια πράγματα για το σκύλο σου. Μόλις της το φορέσεις, πολύ χαρά, μια λιχουδίτσα και πολλά
"μπράβο το κορίτσι μου". Έτσι θα το συνδυάσει με κάτι καλό. Επίσης, μπορείς να της βάζεις το λουρί και να την αφήνεις ελεύθερη μέσα στο σπίτι να το συνηθίσει.
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Και αν δεν έχει για να κάνει περισσότερες φορές;Συνηθως νεαρά σκυλάκια, θες επειδή δεν πονήρεψαν ακόμα, θες επειδή δεν ελέγχουν το σώμα τους, δεν καταφερνουν να κρατήσουν αποθέματα για το μαρκάρισμα της βόλτας. Αδειάζουν μια κ έξω :p
Για το σαμαράκι εγώ θα το παρουσίαζα μερικές φορές μπροστά του να το επεξεργαστεί κ μόλις το πλησίαζε-μύριζε , θα το επιβράβευα.
 


Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Ευλογία είναι αυτό..O Αρης παίζει να σηκώνει το πόδι στην βόλτα ίσα με 100 φορές...μετά την τριακοστή Βέβαια δεν βγάζει τίποτα! :p

Κάνε λίγο υπομονή με την κουτάβα σου..θα πάρει μπρος.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.818
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf