Συχνή περίοδος.


Μaximos

New Member
17 Ιουλίου 2013
3
0
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.:-D

Θα ήθελα όμως και την βοήθειά σας.

Εχω ένα θηλυκό pincer ενός έτους.Τον Ιανουάριο του 2012 του ήρθε για πρώτη φορά περίοδος η οποία κράτησε δύο εβδομάδες περίπου.Είχα ενημερωθεί ότι τα θηλυκά έχουν περίοδο δύο φορές τον χρόνο οπότε όταν είδα και δεύτερη -σχεδόν απαντωτή- περίοδο τον Μάρτιο του 2012 το θεώρησα περίεργο.Το ανέφερα στην κτηνίατρο αλλά με καθησύχασε λέγοντας ότι είναι διαταραχή στον κύκλο της.Αυτήν την στιγμή η Φρίντα -αυτό είναι το όνομά της- έχει για τρίτη φορά περίοδο για περίπου μία εβδομάδα.Δεν νομίζω πιά ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι φυσιολογικό.Επισκέφθηκα την κτηνίατρο και το μόνο που μου είπε είναι να περιμένουμε την επόμενη περίοδο και αν είναι σε λιγότερο απο 3 μήνες,θα ξεκινήσουμε εργαστηριακούς και ιατρικούς ελέγχους.Δεν με ικανοποίησε η απάντηση.

Ρωτώ λοιπόν όποιον μπορεί να με βοηθήσει τι να κάνω.Να περιμένω ή να τρέξω το σκυλί σε άλλο γιατρό; Και τι πιθανολογείτε ότι μπορεί να είναι;

Σας ευχαριστώ και σας ζητώ συγγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο topic.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Aυτη τη στιγμή ξέρω σκυλι που δεν του εχει ερθει δεύτερος οιστρος εδώ και 3 μηνες. Αλλά να εχει τόσο σύντομα οίστρους μου φαινεται περιεργο. Δλδ εσάς ανα 2-3 μήνες σας ερχεται οίστρος?
 


Μaximos

New Member
17 Ιουλίου 2013
3
0
Aυτη τη στιγμή ξέρω σκυλι που δεν του εχει ερθει δεύτερος οιστρος εδώ και 3 μηνες. Αλλά να εχει τόσο σύντομα οίστρους μου φαινεται περιεργο. Δλδ εσάς ανα 2-3 μήνες σας ερχεται οίστρος?
Nαι και το θεωρώ ύποπτο για κάποιο ιατρικό πρόβλημα.Η κτηνίατρος όμως επιμένει οτι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πρέπει να το παρακολουθήσουμε.Αλλά τρείς φορές δεν είναι ήδη αρκετές;
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Νομίζω είναι κάτι φυσιολογικό που εμφανίζουν αρκετά σκυλιά στον πρώτο τους οίστρο.
Ξεκινάει το πρίξημο και τα πρώτα αίματα,τα οποία είναι κάπως πιο ανοιχτού χρώματος ..κρατάει πόσο κρατάει,εκεί που βλέπεις να σταματάει το αίμα κ να ξεπρίζεται κάπως ξανάμανα τα ίδια πάλι.

Κάπως μας το είχε εξηγήσει ο γιατρός αλλά δε θυμάμαι.Έκανε κ εμένα στην ηλικία του 1 έτους 2 απανωτούς οίστρους (ο πρώτος ήταν fake,ο δεύτερος ήταν ο κανονικός).

Οπότε θα σου έλεγα να μην ανησυχείς,είναι πιθανώς κάτι φυσιολογικό.
 


Μaximos

New Member
17 Ιουλίου 2013
3
0
Μακάρι να είναι όπως τα λες γιατί είναι το πρώτο σκυλάκι μου και δεν έχω καθόλου πείρα με τα ιατρικά θέματα των σκύλων και αγχώνομαι υπερβολικά.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.:D
 


phili-pakis

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
70
2
Ψευδο-οιστρος..οταν μια σκυλα εχει περιοδο αλλα τα οιστρογονα δεν εχουν φτασει σε τετοια επιπεδα ωστε να ωριμασει το ωαριο, οποτε δεν ''σκαει'' μυτη το αυγο...ο οργανισμος ομως εχει καταλοιπο-δεν εχει δηλαδη καταφερει να επιτελεσει αυτο που αρχισε, αυτο που προσπαθει λοιπον το κορμι της σκυλας ειναι να ολοκληρωσει την δημιουργια αυτου που αφησε ημιτελες...αρα?τι κανει?κανει ενα καινουργιο οιστρικο κυκλο, αυτη την φορα ολοκληρωμενο ωστε να φερει το εργο του εις περας....μιας και εχει ηδη οιστρογονικα αποθεματα...