Τίτλοι τέλους?


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Τώρα πως κατάφερες και θυμήθηκες και συνδίασες και του απάντησες, σε ερώτηση σε εκκρεμότητα από τελείως άσχετο thread, ένας Θεός ξέρει :D
πάντως κάνουμε κακιά παρέα μερικοί εδω μέσα-μανία με το οφτόπικ έχουμε ε?
εγώ αν είμουν ανμτιν θα μας έκοβα το 14 πόστ...

το πειρατής το κοίταξα κι εγώ-ελληνικότατο όντως:)

Ο σκύλος είναι "κάτι" με ελληνικό ποιμενικό πάντως
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.704
3.863
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
μην τον διώχνεις-ένα εφηβάκι είναι
Παρ'όλα αυτά δεν θα διεκδικήσουν με τέτοιο τρόπο "την εξουσία" όλα τα "εφηβάκια".
Δεν νομίζω να είναι τίποτα τραγικό, αλλά ούτε και κάτι που δεν πρέπει να λυφθούν μέτρα άμεσα.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πιστεύω πως όλα τα εφηβάκια την διεκδικούν με τον Α ή τον Β τρόπο
στην αρχή πολύ πιό "ύπουλα" θα έλεγε κανείς και αν βρούν χώρο θα φτάσουν και πιό πέρα-είναι ενστικτώδης αντίδραση ε?
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.704
3.863
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
πιστεύω πως όλα τα εφηβάκια την διεκδικούν με τον Α ή τον Β τρόπο
στην αρχή πολύ πιό "ύπουλα" θα έλεγε κανείς και αν βρούν χώρο θα φτάσουν και πιό πέρα-είναι ενστικτώδης αντίδραση ε?
Το βρίσκω λίγο δύσκολο αφού ο Σκούμπι και η Λίνα είχαν ήδη ξεκινήσει εκπαίδευση. Οχι απίθανο...
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δεν συμφωνω καθολου με οσα προτεινε ο αρης..
οτι εγραψε η κυβελη και η νοελα ειναι πολυ κοντα σε οσα θα ελεγα κι εγω..
ομως, ειπες πως για να τον κρατησεις πρεπει να κανεις παραχωρησεις κι εδω πρεπει να "δωσεις" μια απαντηση ,
που οπως μου ειπες, δεν την εχεις.
σαν κυριοτερη παραχωρηση, θα προτεινα να ανοιξεις τα συνορα του εαυτου σου για να ανακαλυψεις τι αλλο μπορεις να υπερβεις σαν προσωπικοτητα, ωστε να εισαι ευτυχισμενη μαζι με αυτον που αγαπας "σαν παιδι σου" (οπως εγραψες)
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Λυπάμαι για όσα συνέβησαν κ στη θέση σου θα προσπαθούσα να αλλάξω ό,τι βάσεις έχουν δημιουργηθεί ως τώρα κ να γίνουν ανακατατάξεις στην αγέλη άμεσα.

Αν σκέφτεσαι να τον δώσεις επειδή θεωρείς ότι δεν θα τα καταφέρεις κ αυτό ίσως να χειροτερέψει ακόμη κ άλλο τη συμπεριφορά του σκύλου, τι να σου πω... η επιλογή είναι δική σου καθαρά κ δεν θα σε κρίνω γι'αυτό.

Αν πάλι αποφασίσεις να το προσπαθήσεις ακολούθησε τις συμβουλές κάποιου καλού επαγγελματία, δίνοντας άλλη μια ευκαιρία κ χρόνο στη σχέση αυτή κ μην δείχνεις ότι φοβάσαι ή δεν τον εμπιστεύεσαι όταν βρίσκεσαι κοντά του. Η συγκεκριμένη ράτσα είναι από τη φύση της πολύ κυριαρχική κ θέλει συνέπεια κ πολλή υπομονή...

Εύχομαι όλα να πάνε καλά.:)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Λίνα μου, πάρτο σα μια ακόμα πρόκληση της ζωής που καλό θα ήταν, και θα σου δώσει τεράστια ικανοποίηση, να αντεπεξέλθεις σ' αυτήν! Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει μόνο ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ και δε με νοιάζει πόση προσπάθεια θα καταβάλω. Νομίζω έχεις κάνει άριστη δουλειά με το Σκούμπυ μέχρι τώρα, σκέψου μόνο που κατάφερες να μη χλαπακιάζει σα τρελλός όπως ο δικός μου, και επομένως θα καταφέρεις και την τωρινή πρόκληση. Και θα βοηθήσει πολύ να τον στειρώσεις. Λίγα είναι τα ανεπίδεκτα εκπαίδευσης σκυλιά και άλλωστε το Σκούμπυ τον έχεις από μικρό και ήσουν η μόνη ιδιοκτήτριά του. Επομένως ξέρεις ότι δεν έχει άλλα ιδιαίτερα προβλήματα που δε γνωρίζεις ακριβώς την πηγή τους. Να δεις που θα πάνε όλα καλά, άσε που αν είσαι αποφασιστικότερη μαζί του θα δεις διαφορά και σε άλλες πτυχές της ζωής σου.
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Συμφωνώ με όσα είπε η Σάρα.

Δε μπορείς να φανταστείς την ηθική και προσωπική ικανοποίηση που θα λαμβάνεις από την επίτευξη της εγκαθίδρυσης της αρχηγείας σου σε ένα κυριαρχικό σκυλί έφηβο.
Πίστεψέ με, θα μάθεις πτυχές του εαυτού σου που ούτε ήξερες ότι έχεις.
Το κυριότερο που έμαθα από τον κυριαρχικό και κομπλεξικό (άσχημος συνδυασμός) σκύλο μου είναι ότι η υπομονή/αυτοέλεγχος μου ήταν περισσότερη από όση νόμιζα. (και όταν λέω υπομονή δεν εννοώ το να υπομένω αγώγγιστα! Κάθε άλλο, αλλά το να συγκρατούμαι να ξεσπάσω αυθόρμητα και να αντιδρώ πάντα -ή σχεδόν πάντα- ελεγχόμενα)
Θα δεις, όταν θα έχεις φτάσει σε ένα βαθμό ικανοποιητικό που μετά θα αναλογίζεσαι αυτές τις στιγμές τώρα, που αμφέβαλες καθώς και από την αρχή μέχρι τώρα που "ένιωθες ότι το σκυλί σου είναι διαφορετικό" και θα νιώθεις ότι έχεις διανύσει μεγάαααλο δρόμο.
Λίνα!! Συμμαζέψου, ανασυγκροτήσου και φυσικά μπορείς!
Τα σκυλιά συγχωρούν τα λάθη και όλα αλλάζουν, μη σε φοβίζει καμία αμφιβολία. Όλα είναι θέμα αυθυποβολής.
 


scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
(Οι φωτό με το κρεβάτι είναι από όταν ήταν 5 μηνών και ήταν άρρωστος, δεν μπορούσαμε να βγούμε βόλτα και τον είχα μέσα για να τον προσέχω.Ήταν ειδική περίπτωση. Το να ανεβαίνει πάνω μου δεν το επέτρεπα μόνο αν του το έλεγα..)
Βεβαια τώρα που βλέπω τα πράγματα πιο αντικειμενικά μπορώ να πω πως ναι ήμουν πιο μαλακή απ' όσο έπρεπε(σώωπα θα μου πείτε και δίκιο θα χετε)..

Γαλάζια, εσύ που έχεις καυκασίνα θα ήθελα να μου απαντήσεις στο εξής..
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ζωής για έναν τέτοιο σκύλο?

Η σκύλα σου πως ζει?
 


kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
πρεπει να δωσεις στο σκυλο να καταλαβει οτι εσυ εισαι ο αρχηγος κατι που γινεται πιο δυσκολα σε κυριαρχικα σκυλια. Σε αυτο θα σε βοηθησει αποκλειστικα και μονο ο εκπαιδευτης σου. Ειναι πολυ βασικο να ακολουθησεις αμεσα τις οδηγιες που θα σου δωσει και με ομαδικη αλλα και ατομικη δουλεια να φερεις τον σκυλο στα μετρα σου. Αρχισε αμεσα και μη στενοχωριεσαι θα λυθει το προβλημα, δεν ειναι κατι πρωτοφανες ή σπανιο αλλα μαλλον κατι που εχουν ερθει σε επαφη πολλοι ιδιοκτητες σκυλιων δη κυριαρχικων. Δε χρειαζεται ουτε να τον δωσεις ουτε φυσικα να τον θανατωσεις, δουλεψε μαζι του και ολα θα πανε καλα.
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
(
Γαλάζια, εσύ που έχεις καυκασίνα θα ήθελα να μου απαντήσεις στο εξής..
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ζωής για έναν τέτοιο σκύλο?

Η σκύλα σου πως ζει?
η πρωτη ερωτηση, σηκωνει μεγαλη συζητηση...οσες φορες την εχω κανει ομως, δεν εχω καταληξει για το ποιο ειναι το σωστοτερο.
ας απαντησω λοιπον για το πως ζει η δικια μου, με την οποια η σχεση μας ειναι αψογη (ας λαβουμε ομως υπ οψην οτι δεν υπηρξαν σημαντικα λαθη στην ανατροφη της και επισης, σεβομαι το χαρακτηρα της και δεν ζηταω απο αυτην οτι ζηταω απο τον γερμανικο η το γκριφον μου)
μεγαλωσε αποκλειστικα μεσα στο σπιτι μεχρι εναμιση ετους περιπου (εννοειται οτι εβγαινε και στον κηπο οποτε ηθελε-σχεδον καταναγκαστικα το υπεμενε διοτι απο 5-6 μηνων ηθελε να βρισκεται συνεχως εξω) και μετα βγηκε εξω, μαζι με τα αλλα σκυλια .
απο τοτε, κοιμαται μεσα καποια βραδυα, εναλλαξ με τον γερμανικο,(για θεμα φυλαξης) το εχει μαθει και δεν διαμαρτυρεται, η ζωη της ομως ειναι εξω και αυτο προτιμα.
θελει να με βλεπει συνεχως, μα να ειναι και εξω ωστε να βλεπει-ακουει-μυριζει τα παντα.
οι βολτες της δεν εχουν μειωθει ακομη και τωρα που εχει γερασει, διοτι ειναι σε πολυ καλη φυσικη κατασταση και δεν ηταν και ποτε της σπιντυ γκονζαλες, ωστε να δω ουσιαστικες διαφορες στην ενεργεια της...συνηθως ειναι στο βουνο διπλα στο σπιτι μας..οταν ηταν πολυ μικροτερη το προγραμμα ηταν καθημερινο και αυστηροτατο σε καφετερειες, θαλασσα,γειτονια, παιδικες χαρες κλπ.
αν δεν την βγαλω καθημερινα δεν της κοστιζει, διοτι στο σπιτι ασχολειται με τα αλλα σκυλια, τις κοτες, τα παιδια μου, εμας, την κοσμαρα της.

να συμπληρωσω κατι που ξεχασα..
προσωπικα, αυτο που δεν μου αρεσε καθολου στον σκουμπυ, ηταν το οτι συνεχισε και σε δαγκωσε ενω ειχες πλεον γυρισει πλατη...
δηλαδη, δεκτη κατα καποιον τροπο η αγριαδα και οι αποπειρες και το δαγκωμα ακομη, εφοσον ησουν μπροστα του.
εφοσον γυρισες ομως, θεωρω οτι φυσιολογικα, δεν επρεπε να το συνεχισει. καπου ξεφευγει το πραγμα.
δεν ξερω οι αλλοι τι αποψη εχουν γι αυτο.
 
Last edited by a moderator:


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
προσωπικα, αυτο που δεν μου αρεσε καθολου στον σκουμπυ, ηταν το οτι συνεχισε και σε δαγκωσε ενω ειχες πλεον γυρισει πλατη...
δεν ξερω οι αλλοι τι αποψη εχουν γι αυτο.
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Το να γυρνάς την πλάτη είναι σήμα ηρεμίας για να κατευνάσεις τα πνεύματα. Σίγουρα δεν ήταν καλή η αντίδρασή του.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κι εγώ ναι -και πράγματι μου είχε διαφύγει να το έθιγα νωρίτερα...

η ισχύς εν τη ενώσει όμως δεν το άφησε να χαθεί
 


scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο λάθος μου δεν είναι στην εκπαίδευση κ στις διορθώσεις (γιατί ποτέ δεν του επέτρεπα να με καβαλάει ας πούμε ή να μου δαγκώνει το χέρι για παιχνίδι κτλ, και πάντα ήμουν απαιτητική και συγκεκριμένη σε εντολές και στην εκπαίδευση) αλλά στη γλώσσα του σώματος και πώς δείχνω στα μάτια του...Δλδ για να γίνω πιο κατανοητή, εννοώ όταν π.χ. τον κοιτάω σαν "χαζοκούταβο" (ίσως επειδή είμαι πολύ συναισθηματική, ίσως γιατί τον υπερ-αγαπώ, ίσως επειδή τον καμαρώνω ισως-ίσως πολλά)...θεωρώ (και μάλλον θα μου πείτε χαίρω πολύ) ότι εφόσον αλλάξω συμπεριφορά (και αντιγράψω τη δική του, δλδ αδιαφορία και χάδια μόνο οταν τον φωναξω εγώ και όχι πολλά-πολλά) τότε ίσως κάνω σημαντικό βήμα στην ιεραρχία....βλέπω μεγάλη διαφορά με το φίλο μου (η αγέλη είναι εγώ, ο σκούμπι και ο φίλος μου)...εκεί που μόνο έπαιζαν και του συμπεριφερόταν πιο μαλακά κ από μένα και όλο χάδια κτλ, τώρα που είναι απόμακρος (σκόπιμα εννοείται) με το σκούμπι, τον αγνοεί, τον χαιδεύει λίγο και όταν θέλει αυτός και όχι ο σκούμπι (δλδ αντίθετα απο πριν!), τον ταίζει αφού Έρθει-Κάτσει-Κάτω-(πολλές φορές του ζητάει και το Τέζα), έχει αρχίσει ο σκούμπι να αλλάζει μαζί του...δλδ εκεί που τον καβάλαγε και τον αγνοούσε τώρα τον κοιτάει,τον ψάχνει, δε τον καβαλάει (και όταν το κάνει αμέσως ο φίλος μου του το κόβει), και γενικά έχει αρχίσει να τον ακούει πολύ περισσότερο είτε σε εντολές είτε σε συμπεριφορά (να μη δαγκώνει ας πουμε την καρέκλα)...
πιστεύετε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι η βάση για την αλλαγή στην ιεραρχία???εννοείται μαζί με εκπαίδευση, και πάντα με τη βοήθεια-καθοδήγηση του εκπαιδευτή...
Ο σκούμπι γενικά πλέον δεν έχει καμία σχέση (οπτικά) με το "τέρας" που ήταν για μια βδομάδα...δλδ αν δε ξέραμε τι είχε γίνει θα έλεγες ότι μια χαρά φυσιολογικός ειναι ο σκούμπι...για να σας προλάβω δε ξεγελιέμαι ότι ΟΚ δεν έγινε τπτ, όλα μια χαρά...απλά σημειώνω ότι έχει αλλάξει παααααρα πολύ....
Σκεφτόμαστε για τουλάχιστον ένα με δύο μήνες να τον βγάζουμε μόνο μικρές βόλτες (3 βόλτες επι 15λεπτά περίπου) καθαρά για τις ανάγκες του και να μην τον ξαναπάμε εκδρομή σε θάλασσα ή βουνο όπου τον αφήναμε ελεύθερο χωρις λουρί μέχρι να περάσει και τη δεύτερη εφηβεία του (σκληρή τιμωρία!) γιατί έχουμε παρατηρήσει ότι μετά από εκδρομές "ανέβαινε" πολύ και γινόταν πιο διεκδικητικός.....
Θα του κάνουμε στείρωση αυτή η το πολύ την άλλη βδομάδα και ελπίζουμε να βοηθήσει... Θα ήταν καλύτερο να τον ναρκώσουμε ή να του δώσουμε ηρεμιστικό σπιίτι ώστε να μη πάρει χαμπάρι ότι πάμε στο γιατρό και γενικά να μη κτλβει τπτ????το σκεφτόμαστε απ την άποψη μη τυχόν του δημιουργήσουμε κ άλλο άγχος-στρες-φόβο στην κρίσιμη φάη που είμαστε τώρα...
Θα ήθελα την άποψή σας σε αυτά...
Ευχαριστώ!
Υ.Γ. ανέβασα μερικές φωτό από τη τελευταία εκδρομή σε θάλασσα και απ το σπίτι σε φάση εκπαίδευσης πάνω σε εντολές...είναι οι πιο πρόσφατες που βγάλαμε...Αν θέλετε ρίχτε μια ματιά!
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.704
3.863
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Είσαι σίγουρη πως 3 βόλτες επί 15 λεπτά είναι αρκετές για την εκτόνωση ενός ελληνικού ποιμενικού; Να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα επειδή δεν εκτονώνεται, το λέω...
Αυτά που περιγράφεις στην πρώτη παράγραφο ισχύουν, δηλαδή αυτό εννοώ όταν λέω "πρέπει να είσαι πιο αυστηρή". Πρέπει να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου απέναντί του.

ΥΓ. Κούκλος ο Σκούμπι, φτου του.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μπραβο Λινα! Τα πηγες καλα και θα τα πας ακομα καλυτερα :)


Να θυμασαι ότι ο σκυλος βλεπει τα πραγματα πολύ απλά και δεν κανει τις δικες μας πολυπλοκες σκεψεις.

Η επιθυμητη συμπεριφορα αμοιβεται, η ανεπιθύμητη διορθωνεται ή αφαιρει προνομια. Το λεγομενο άσπρο – μαυρο.

Η αγαπημενη μου Χριστινα-kyveli μου ειχε πει παλια όταν της τηλεφωνησα πανικοβλητος για να με σωσει: «Σημερα η Ηρα είναι αρχηγος αλλά αυριο θα εισαι εσυ»!
Εγω το λεω πιο στρατιωτικα «υφαρπαγή εξουσιας».
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όχι, ρε σεις, ο ποιμενικός θέλει πολύ περισσότερο βόλτα. Εδώ ο δικός μου και κοντεύει να με φάει σήμερα και τον έχω βγάλει ήδη μια φορά βόλτα να χοροπηδήξει και είναι ακόμα νευρικός! Λίνα καλή επιτυχία, θα τα πας καλά. :)
 


scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Οκ, σίγουρα χρειάζεται περισσότερη βόλτα και δε συγκρίνεται με τις 2ωρες βόλτες που πηγαίναμε πριν...
Απλά το σκέφτηκα αυτό για να μη στρεσάρεται και αγχωνεται τουλάχιστον γι αυτό το διάστημα.
να σημειώσω (δε θυμαμαι αν το χω αναφέρει) ότι ο σκούμπι δε μένει πλέον σε κενελ αλλά σε διαμέρισμα (υπο κατασκευή βέβαια) 70τ.μ. με μπαλκόνι (φαίνεται στις φωτό το μπαλκόνι) και τουλάχιστον δεν ασφυκτιά όπως στο κένελ....
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
Όταν λες "ο σκούμπι δε μένει πλέον σε κενελ αλλά σε διαμέρισμα (υπο κατασκευή βέβαια)" εννοείς μόνος του;
3x15 λεπτά ημερησίως είναι μηδαμινός χρόνος για την εκτόνωσή του και πίστεψέ με την χρειάζεσαι!

Να δεις τι μου θυμίζει ο σκούμπι;:rolleyes:
 


scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
@ptf
Το διαμέρισμα είναι πάνω ακριβώς από το σπίτι του φίλου μου.
Πέρα από τις μικρές βόλτες ανεβαίνουμε πάνω και καθόμαστε παρέα για κάποιες ώρες. Λίγες για αυτά που χρειάζεται βέβαια.

Διάβασα ξανά το πρώτο μου ποστ και είδα ότι δεν ανέφερα 2 σημαντικά θέματα.
1ον η αλλαγή χώρου που του κάναμε. Μετά το περιστατικό τον βάλαμε στο αυτοκίνητο(χωρίς λουρί, έχω βγάλει το καπάκι που είχε από πάνω για το πορτ μπαγκαζ, έχω φιατ πουντο, και είχαμε βάλει μια κατασκευή κάθετη από πλέγμα για να χει οπτική επαφή και φυσικά αέρα ) και τον πήγαμε σε αυτό το διαμέρισμα γιατί το να τον ξαναβάλουμε στο κένελ εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ δύσκολο.
2ον δεν είπα πως ήταν η συμπεριφορά του μετά το περιστατικό. Τις επόμενες μέρες λοιπόν ήταν πολύ επιφυλακτικός, στρεσαρισμένος και μπερδεμένος. Την επόμενη μέρα από το περιστατικό ο φίλος μου τον πήγε 2 βόλτες αλλά ήταν πολύ στρεσαρισμένος και βγήκαν βόλτα σε μέρη που του ήταν απολύτως οικεία. Την μεθεπόμενη μέρα πήγε να του επιτεθεί καθώς του έβαζε το λουρί. Ο εκπαιδευτής μας, όπως και αυτός που ήρθε να τον δει, είπε καλύτερα να μην τον πάμε για κάποιες μέρες βόλτα, καθόλου λουρί ούτε πίεση για να ηρεμήσει.. Με το πέρασμα των ημερών άρχισε να "πέφτει" και σιγά σιγά η συμπεριφορά του επανήλθε στο φυσιολογικό.
Βασικά 2 σενάρια έπαιζαν στο μυαλό μου. Ιατρικό θέμα ή έγινε κάτι που του προκάλεσε σοκ και αντέδρασε έτσι. Υπήρχε και το σενάριο που μου λεγε πως το θέμα ήταν καθαρά συμπεριφοράς και εφηβείας-διεκδίκηση της αρχηγίας αλλά μου φαινόταν πιο απίθανο να είναι μόνο αυτό.

Το ζήτημα είναι τώρα ότι πρέπει να δούμε μαζί με τον εκπαιδευτή τι πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσουμε και πως.

Νομίζω πως το διαμέρισμα αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη λύση γιατί το κένελ του προκαλεί εκνευρισμό αν μένει αρκετές ώρες για αυτό και προσπαθούσα να μένει εκεί όσο λιγότερο γινόταν.
Επίσης στην αυλή πέρα από το σπίτι μας είναι και το μαγαζί του πατέρα μου και το σπίτι του θείου μου άρα υπάρχει αρκετή φασαρία και πηγαινελα.
Φυσικά η λύση του διαμερίσματος είναι προσωρινή καθώς ελπίζω σε λίγο καιρό να μπορέσουμε να νοικιάσουμε σπίτι καθώς πρόσφατα ξεκίνησα επιτέλους δουλειά.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU