Τίτλοι τέλους?


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Επειδή δεν θυμάμαι, σήμερα διάβασα μόνο τα τελευταία post, εξετάσεις έγιναν να αποκλειστεί οτιδήποτε παθολογικο που μπορεί να επιρεάζει την συμπεριφορά του;
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Λίνα καλησπέρα.

διαβάζοντας και τα τελευταία που πρόσθεσες χθες, έχω να πω ότι από αυτά που διαβάζω, η εικόνα που μου δημιουργείται για το όλο σκηνικό πέφτει σε αντιθέσεις και έχω μπερδευτεί ομολογώ. Εξηγώ.

Στα πρώτα ποστς σου στο τόπικ αυτό, μίλησες για "επίθεση". Μετά η "επίθεση" μετατράπηκε σε "μώλωπες" και έπειτα όλα ονομάστηκαν "περιστατικό". Για το δικό μου το φτωχό μυαλό ανάμεσα σε αυτά τα τρία υπάρχει τεράστια απόσταση. Οπότε έχω μπερδευτεί με το τι βαρύτητα τελικά δίνετε σε ένα "περιστατικό" που πολύ απλά μπορεί να επιδεινώνετε επειδή συνεχώς το τροφοδοτείτε άθελά σας με τη στάση σας.

Το ότι ο σκύλος ήταν "μπερδεμένος" μετά το "περιστατικό" εμένα δε μου λέει τίποτε. Οι σκύλοι δε νιώθουν "ενοχές". Όταν του αλλάξατε ξαφνικά τόσα πράγματα μέσα σε μία νύχτα, λογικό δεν είναι να δείχνει μπερδεμένος?

Έγινε πριν μία παρατήρηση ότι "συνέχισε και σε δάγκωνε ενώ είχες γυρίσει την πλάτη". Εγώ πλέον όμως με βάση το "επίθεση"-"μώλωπες"-"περιστατικό" δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς εννοείς το "με δάγκωνε παρόλο που γύρισα την πλάτη".
Και έστω ότι η όλη του συμπεριφορά είχε κάτι το επιθετικό (όχι το διεκδικητικό ή το προκλητικό, αλλά το επιθετικό), έστω λοιπόν. Σκυλοκαβγά έχετε δει ποτέ? Ποιός την πληρώνει? Όταν μπαίνουν και άλλοι μέσα στο "τσούρμο" σε ποιόν την πέφτουν όταν έχουν ανάψει τα αίματα? Στον πιο αδύναμο μήπως? Καινούργιο σκύλο σε ήδη σχηματισμένη αγέλη να μπαίνει έχετε δεί? (αγέλη ίσως είναι και σκυλοπάρκο με ελέυθερα σκυλιά κλπ) Αν ο "νέωπας" είναι πιο ψαρωμένος, οι πιο "ψηλά ιεραρχικά" δεν του κάνουν νταηλίκια να δουν πού φτάνουν τα όρια του νέωπα??
Σε σκύλο που πραγματικά κάνει επίθεση, αν γυρίσετε την πλάτη σας τελικώς ποιό θα είναι το αποτέλεσμα? Με βάση τις πιθανότητες, θα δαγκωθείτε ή όχι?

Προσωπικά λοιπόν, ακόμη και αν δεχτώ ότι μέσα στα "δαγκώματα" (που τελικώς μώλωπες έκαναν) ο Σκούμπυ είχε έστω και κάποια μικρή δόση έπαρσης, (δε θα πω επιθετικότητα, γιατί αλλιώς δε θα'χαμε μώλωπες) το να τη δαγκώνει-προκαλεί, ενώ η Λίνα γύρισε πλάτη, μου φαίνεται μια χαρά φυσιολογικό.

Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθω μετά για τα του διαμερίσματος και της στείρωσης. (στείρωση άνευ νάρκωσης από γιατρό στο ιατρείο δε γίνεται Λίνα)

Άρη... τελικώς τώρα ποιός είναι ο αρχηγός οέο? χεχεχε.... :) ΟΛΑ αλλάζουν και ζώντας με ηγετικό σκυλί είναι μία συνεχής διεκδίκηση εξουσίας 24/7 για τα επόμενα κοινά σας χρόνια.
 
Last edited:


scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Γεια σου Χριστίνα..
Το περιστατικό ήταν επίθεση. Το πως το ονομάζω δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αφού τον πλησίασα με το λουρί στο χέρι την δεύτερη μέρα πάγωσε για ένα δεύτερο και ανέβηκε πάνω μου. Εγώ γύρισα πλάτη και συνέχιζε να δαγκώνει σε ώμο και αγκώνες κυρίως. Δηλαδή έπρεπε να μου κόψει κομμάτι για να είναι σοβαρό?
Μετά το περιστατικό (ή επίθεση ή μώλωπες) ήταν πολύ στρεσαρισμένος. Σίγουρα φταίει και η αλλαγή χώρου αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Στην βόλτα ήταν επίσης αρκετά αγχωμένος.
Στείρωση εννοείται θα γίνει στο ιατρείο βρε παιδιά.. Αλλά επειδή φοβάται τον γιατρό, φοβάμαι μήπως στρεσσαριστεί. Σκεφτόμουν για καλμιβετ ή κατι τετοιο για να μεταφερθεί στο ιατρείο χωρίς να πάρει χαμπάρι ότι πάμε εκεί. Θα μιλήσω και με τον γιατρό όμως να δω τι και αν μπορεί να γίνει κάτι .
Όσον αφορά το χώρο που μένει τώρα περιμένω να μου πεις την γνώμη σου και τι θα ήταν καλύτερο αυτή τη στιγμή.

Φοίβο γεια και σε σένα. Εξετάσεις δεν έχουν γίνει ακόμη. Έψαξα αρκετά για επιληψία και εγκεφαλικές παθήσεις αλλά δεν νομίζω να είναι κάτι τέτοιο από τα συμπτώματα που γράφονται. Το ίδιο είπε και ο γιατρός.
Επίσης ο Σκούμπι δεν φαινόταν να πονούσε κάπου, ούτε κουτσαινε, και έτρωγε και έπινε κανονικά.
Γενικές και βιοχημικές είχε κάνει προληπτικά 2 μήνες πριν. Όλες ήταν οκ. Πέρα από θυροειδή που απ' όσο ξέρω επηρεάζει την συμπεριφορά τι άλλο μπορεί να είναι?
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Εγώ θα τσέκαρα μήπως υπάρχει τίποτα που να πιέζει στον εγκέφαλο....
Αν η πίεση ασκείται σε συγκεκριμένα σημεία μπορεί να έχει ως βασικό σύμπτωμα την αλλαγή συμπεριφοράς....
Τώρα θα μου πεις, άντε νε βρεις να κάνεις καπου μαγνητική σε σκύλο....
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κι όμως έχει μεγάλη σημασία το περιστατικό με ακρίβεια...

διότι εννοείται πως ένας σκύλος μεγέθους ελληνικού ποιμενικού όταν δαγκώνει (κανονικά/κυριολεκτικά) η ζημιά είναι σοβαρή
αντίστοιχα όταν παίζει/κάνει πως δαγκώνει εύκολα σε μαυρίζει λίγο (μωλωπες) χωρίς να έχει επιθετικότητα

Απ την άλλη πάλι το ίντερνετ περιορίζει κάπως την επικοινωνία -κατα συνέπεια η περιγραφή είναι ότι έχουμε και η σαφήνεια βοηθάει

έτσι κι αλλιώς την λύση θα την βρεί ο εκπαιδευτής κι εσύ/εμείς κουβέντα κάνουμε-εμπειρίες ανταλασουμε-κι ενίοτε κάνουμε και τίποτα φιλίες
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.884
Τώρα θα μου πεις, άντε νε βρεις να κάνεις καπου μαγνητική σε σκύλο....
Είδες για να κάνεις κοπάνες και να χάνεις μαθήματα από το φόρουμ; Ανακαλύψαμε σε άλλη συζήτηση, ότι γίνεται πλέον μαγνητική στα σκυλιά, στο νοσοκομείου του Πικερμίου :)
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Είδες για να κάνεις κοπάνες και να χάνεις μαθήματα από το φόρουμ; Ανακαλύψαμε σε άλλη συζήτηση, ότι γίνεται πλέον μαγνητική στα σκυλιά, στο νοσοκομείου του Πικερμίου :)
Tι να κάνω....μελετάω....μελετάω!!!:D:p
Αλλά ο μετρητής στα unread posts ήταν πενταψήφιος......:D:p:eek:

Ευχάριστη ανακάλυψη πάντως είναι αυτή!!!
 


scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Μαγνητική ή εγκεφαλογράφημα χρειάζεται?Η είναι το ίδιο?
Πέρα από εξετάσεις για θυροειδή που θα ζητήσω τι άλλο να γίνει?
Επίσης σημαντικό για μαγνητική πρέπει να γίνει νάρκωση ή όχι?
Δυστυχώς ο Σκούμπι αγχώνεται πολύ όταν τον ανεβάζει ο γιατρός στο τραπέζι και τον εξετάζει από δω και από κει. Από ενέσεις δεν παίρνει χαμπάρι αλλά η όλη διαδικασία του ότι "πρέπει να ανέβω εδώ πάνω και να με γυρνάει από δω και από κει ο γιατρός" τον στρεσάρει πολύ.

kokoni, κατά τη διάρκεια που ήταν πάνω μου γαύγιζε και ψιλογρύλιζε αν θυμάμαι καλά. Επίσης όταν ανέβηκε πάνω μου με γυρισμένη πλάτη έκανα 3-4 βήματα για να φύγω ενστικτωδώς και μετά σταμάτησα. Όταν με άφησε μετά από κάποια δευτερόλεπτα(10-15 δεν ξέρω κάποιυ εκεί τα υπολογίζω) και απομακρύνθηκε λίγο η στάση του σώματός του ήταν σηκωμένη ουρά και τρίχα αλλά γενικότερα μου έδινε την εντύπωση της αμυντικής στάσης. Δυστυχώς έχω ξεχάσει τις λεπτομέρειες...

Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις. Τα ποστ σας με τράβηξαν από τον "λήθαργο" που είχα πέσει και την παθητική στάση που βρισκόμουν για αρκετές μέρες όπου δεν ήξερα πως να αντιδράσω.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.704
3.863
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μαγνητική ή εγκεφαλογράφημα χρειάζεται?
Δεν είναι το ίδιο. Η μαγνητική (MRI) σου δίνει την εικόνα του εγγεφάλου, το εγκεφαλογράφημα (EEG) πώς λειτουργεί.
Η μαγνητική γίνεται με νάρκωση νομίζω. Κρατάει πολύ και δεν πρέπει να κουνηθεί.
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Γεια σου Χριστίνα..
Το περιστατικό ήταν επίθεση. Το πως το ονομάζω δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αφού τον πλησίασα με το λουρί στο χέρι την δεύτερη μέρα πάγωσε για ένα δεύτερο και ανέβηκε πάνω μου. Εγώ γύρισα πλάτη και συνέχιζε να δαγκώνει σε ώμο και αγκώνες κυρίως. Δηλαδή έπρεπε να μου κόψει κομμάτι για να είναι σοβαρό?
Δεν ανέφερα τίποτε για σοβαρότητα.
Έχει όμως σημασία όταν εκφράζονται τέτοιες απόψεις... "συνεχισε και σε δαγκωσε ενω ειχες πλεον γυρισει πλατη..."
Κανένας από εμάς εδώ δεν έχει παραστεί στο συμβάν ως "παρατηρητής" βασιζόμαστε μόνο σε αυτά που διαβάζουμε, έτσι, ειδικά όταν πρόκειται για "επίθεση", ο "πέλεκυς" πέφτει βαρύς στο σκύλο γιατί ίσως η περιγραφή σου να'ναι πιο φορτισμένη συναισθηματικά από ότι ενός "παρατηρητή".

Συμφωνώ απόλυτα με το μικρό, χαρωπό κοκόνι, κάτι που ειπώθηκε και πριν. Αν ήθελε να σε δαγκώσει, δε θα'χες μελανιές.
Το ότι αναφέρεις ότι σε δάγκωσε σε πλάτη, αγκώνες κλπ είναι λόγο ύψους. Αν σηκωθεί στα δυο του ποδια, αυτό φτάνει. Αν μιλάγαμε για ένα έφηβο πεκινουά που διεκδικεί εξουσία και με αμφισβητεί θα λέγαμε για μελανιές στη γάμπα.

Όσον αφορά το διαμέρισμα, δεν ξέρω, προσωπικά είμαι υπέρ της συνεχούς κοινωνικοποίησης των ζώων, υπό ελεγχόμενες συνθήκες και φυσικά της συνεχούς εκτόνωσης. Το είπα και πριν "στενός κορσές" και δημιουργώ τα πάντα στη ζωή του, όλα γίνονται γιατί το επιτρέπω, ακόμη και το ότι αναπνέει (παραδειγμα)...

Επίσης, η συνολική ημερήσια δραστηριότητα που περιγράφεις μου φαίνεται απελπιστικά λίγη. Ελπίζω ότι δε θα επιδεινώσει τον εκνευρισμό του και δε θα τον κάνει τόσο ενεργητικό που θα καταλήξει ανεξέλεγκτος.
 


scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Περίμενα με ανυπομονησία την απάντησή σου ομολογώ..

Καταλαβαίνω τι θες να πεις και ίσως ναι να μην ήταν το "περιστατικό" τόσο σοβαρό όσο αισθάνομαι και περιέγραψα..
Μπορεί, δεν ξέρω, ίσως. Το στρες που ένιωσα και ο φόβος εκείνη την ώρα ήταν τόσο μεγάλος που έτρεμα για πολύ ώρα μετά. Και δεν φοβήθηκα επειδή με πόνεσε αλλά γιατί δεν μπορούσα να εξηγήσω το γιατί. Το ξερα ότι έχω έναν σκύλο που μπαίνει στην εφηβεία και περίμενα τσαμπουκάδες. Σε καμία περίπτωση όμως υπό αυτή την μορφή. περίμενα να διεκδικεί πράγματα αλλά με πιο ήπιες μεθόδους.

Όσον αφορά το διαμέρισμα αισθάνομαι τρομερές τύψεις που του αφιερώνω τόσο λίγο χρόνο σε σχέση με αυτό που είχαμε..Οι βόλτες θα αυξηθούν και θα γίνουν μεγαλύτερες ώστε να εκτονώνεται. Βέβαια ο Σκούμπι είναι σκύλος αντοχής. Μπορεί να περπατάει με τις ώρες αλλά δεν είναι τρομερά ενεργητικός και ζιζάνιο. Επομένως δεν δείχνει εκνευρισμένος και πιεσμένος. Όπως είπα πιο πριν πρέπει να μπει ένα πρόγραμμα καθημερινό. Αρκετά κράτησε η μοιρολατρία..
Κάτι ακόμα.. Το σενάριο που λέει πως μπορεί να συνέβη κάτι που να τον σόκαρε και να "ξέσπασε" πάνω μου πως το βρίσκετε?
Το λέω αυτό γιατί ο εκπαιδευτής που ήρθε να τον δει θεώρησε πιθανό πως πέρασε κάποιο σοκ(να του έκανε κάποιος κάτι π.χ.)..
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Θα μπορούσε Λίνα. Τι να σου πω, δεν ξέρω.

Δε θέλω ούτε να υποβιβάσω το γεγονός, ούτε να το μεγαλοποιήσω. Πραγματικά είναι τόσο λεπτές οι ισορροπίες και ξέρω ότι προσωπικά έχω μία τάση να "δικαιολογώ" το σκυλί ψάχνοντας να βρω το τι, πώς, πότε, γιατί κλπ. Με δεδομένο ότι το σκυλί είναι υγιές (που πιστεύω ότι είναι), ναι, κάτι συνέβη που τον έκανε να "σηκώσει ανάστημα". (εξωγενής παράγοντας? εφηβεία? δεν ξέρω)

Τα σκυλιά συνεχώς μας εκπλήσσουν και ναι, είναι σοκ το τι έγινε. Το κατανοώ. Είναι σοκαριστικό και λίγο απογοητευτικό ενδεχομένως όταν νομίζεις ότι όλα τα έχεις φανταστεί/υπολογίσει και ότι έχεις κάνει ότι είναι δυνατόν για να έρθουν όλα ομαλά (εκπαίδευση, αγάπη, εκτόνωση) και ξαφνικά, τσουπ! Να'το το "περιστατικό"....
Εϊναι εκπληκτικό ότι τα σκατούλια καταφέρνουν να μας εκπλήξουν και να μας τη "βγουν στη στροφή". Τρέμουλο και ταραχή με έχει πιάσει και μένα, καταλαίνω τι λες.

Σου προτείνω να πορευτείς με τη γνώση του περιστατικού, αλλά να μη λειτουργήσει σαν τροχοπέδη. Αρκετά με τη μοιρολατρία, έχεις δίκιο. Δράση τώρα! Θα σου τονωθεί το ηθικό και η αυτοπεποίθηση. (χρήσιμα καθότι τώρα ξεκίνησες νέα δουλειά) (με το καλό!)
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατι που νομιζω δεν αναφερθηκε είναι ότι πιθανον ο Σκουμπι δεν δαγκωσε πιο σοβαρα γιατι απλά δεν υπηρχε λογος, εφοσον η Λινα υποχωρησε.
Αν η Λινα επεμενε, δεν ξερουμε αν θα σταματουσε στις μελανιες.

Επισης το να προκαλεσει ενας σκυλος μωλωπες δεν είναι ισως και τοσο δα ασημαντο πραγμα. Προφανως στο σημειο του δαγκωματος υπηρχε ρουχο.
Αν ηταν γυμνο το δερμα ισως να ειχαμε αιματα και ράμματα. Υποθετικα παντα όλα αυτά.

Γιατι κολλάμε μονο στο δαγκωμα? Το γαυγισμα καταπρόσωπο με τριχες σηκωμενες?
Προσωπικα προτιμω να βλεπω ένα προβλημα κανα δυο κλικ πιο σοβαρο από ο,τι πιθανον είναι, παρά να το υποβαθμιζω και να λεω ότι μπορει να εκανα και λαθος εκτιμηση.
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Γιατί οι σηκωμένες τρίχες δεν αντιπροσωπεύουν μόνο αγριότητα αλλά και φόβο. Σε οποιαδήποτε στιγμή ο σκύλος "ορθώνει" ανάστημα και κάνει νταηλίκια σηκώνονται οι τρίχες του.
Το γρύλισμα μου μπορεί να αντιπροσωπεύει ενόχληση, φόβο, επίθεση ακόμη και ευχαρίστηση.

Ας το δω λοιπόν στη χειρότερη μορφή του.
Το σκυλί είχε σκοπό να σε δαγκώσει στο πρόσωπο. Αυτό προσπάθησε και τελικώς σταμάτησε γιατί εσύ υποχώρησες.

Σκύλος που σηκώνεται επί τούτου για να δαγκώσει πρόσωπο σημαίνει ότι: δείχνει τόσο άγριος που η κατάστασή του δε μπορεί να αμφισβητηθεί από τον πιο άσχετο μέχρι τον πιο έμπειρο. Είναι προσηλωμένος στον στόχο/θύμα, το βλέμα είναι έντονο, δεν αποσπάται, δείχνει δόντια, γρυλίζει, ορμάει. Πιάνει το θύμα σταθερά, σφίγγει σαγόνια και τινάζει αυτό που άρπαξε. Τα σαγόνια δεν ανοίγουν.
Σε περίπτωση που το έκανε ξαφνικά, δίχως καν να προειδοποιήσει (δόντια, γρύλισμα, σημάδια ενόχλησης) η κατάσταση σε περίπτωση που ΔΕΝ είναι ιατρική, τότε είναι πολύ σοβαρή. Μόνο ένα πολύ έμπειρο άτομο με θέληση και χρόνο μπορεί να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Πρόκειται για σκύλο εντελώς επισφαλή που δε μπορείς να εμπιστευτείς καθόλου μέσα στην εκπαίδευση.

Σε περίπτωση που δάγκωσε έχοντας πρώτα προειδοποιήσει, τουλάχιστον έχουμε ένα θετικό ότι ο σκύλος έχει "διαβαθμίσεις" και δεν είναι απρόβλεπτος. Μπορεί να δουλευτεί μόνο από έμπειρο άτομο και αν θέλει να το κρατήσει ο ιδιοκτήτης πρέπει να φτάσει σε απίστευτα καλά επίπεδα γνώσης και χειρισμού σκυλοψυχολογίας + τριβή.

Αν Λίνα αναγνωρίζεις τον Σκούμπυ στην πρώτη κατηγορία θεωρώ ότι ούτε εσύ ούτε ο εκπαιδευτής που έχεις τώρα μπορείτε να τον χειριστείτε. Πρέπει να βρεις κάποιο άτομο που θέλει και μπορεί να ασχοληθεί.

Αν αναγνωρίζεις τον Σκούμπυ στη δεύτερη περίπτωση, τότε μπορείς να τον χειριστείς, αλλά μόνο υπό τη ΣΥΝΕΧΗ καθοδήγηση εκπαιδευτή και μάλλον όχι αυτού που έχεις τώρα. Γιατί θα έπρεπε ΉΔΗ να τα έχει δει αυτά και να τα έχενι αναγνωρίσει και να σε έχει προετοιμάσει. Άρα κάτι δεν έχει γίνει σωστά. (εκτός και αν το σκυλί ξύπνησε μια μέρα έτσι και εσύ από την αρχή ποτέ μα ποτέ δεν κατάαλβες ότι ΊΣΩΣ να'ναι λίγο πιο "άγριος" από ότι νόμιζες. Αν απλώς "ξύπνησε" μια μέρα έτσι, τότε ψάξτο ιατρικά).

Υ.Γ. Το γεγονός ότι "σταμάτησε" τελικώς για τον αλφα ή βήτα λόγο και δε σε σκότωσε είναι θετικό πάντως.
 
Last edited:


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν αναγνωρίζεις τον Σκούμπυ στη δεύτερη περίπτωση, τότε μπορείς να τον χειριστείς, αλλά μόνο υπό τη ΣΥΝΕΧΗ καθοδήγηση εκπαιδευτή και μάλλον όχι αυτού που έχεις τώρα. Γιατί θα έπρεπε ΉΔΗ να τα έχει δει αυτά και να τα έχενι αναγνωρίσει και να σε έχει προετοιμάσει. Άρα κάτι δεν έχει γίνει σωστά.
Σοφο ολο το ποστ αλλά ειδικα αυτο ^
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Να συμπληρώσω ακόμη κάτι, μιας και ο Άρης έκανε "quote" το κομμάτι της εκπαίδευσης της μέχρι τώρα.

Δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα τα τεκτενώμενα στο φόρουμ εδώ, οπότε δεν ξέρω τι έχει συζητηθεί/προηγηθεί για τα της εκπαίδευσης του Σκούμπυ. (ενημερωτικά)

Αρχικά καταλαβαίνω ότι επειδή είσαι επαρχία μπορεί να νιώθεις ότι οι "εκπαιδευτικές" σου επιλογές είναι πιο μειωμένες και όχι τόσο ευρείς όσο στην Αθήνα. Άρα από τη στιγμή που έχεις βρει κάποιον πρόθυμο να ασχοληθεί, νιώθεις "πελαγωμένη" στο να αλλάξεις και ενδεχομένως να μη βρεις και κανέναν.

Επίσης σκέφτομαι ότι μπορεί να έχεις έναν πολύ πρόθυμο εκπαιδευτή με πάρα πολλές γνώσεις που όμως να περιορίζονται στο θεωρητικό επίπεδο και στην ουσία να κάνει πράξη/εφαρμογή των γνώσεών του πρώτη φορά με τον Σκούμπυ. Κάτι τέτοιο καλό είναι, όχι όμως το ιδανικό. Σε αυτήν την περίπτωση εκπαιδευτή (άπειρος) αν νιώθεις ότι στην περιοχή σου δεν υπάρχει άλλη επιλογή τότε τι να πω... Μείνε? ναι, αλλά μάλλον θα έπρεπε να σε πληρώνει για την εμπειρία, παρά εσύ εκείνον! :p ... θα μπορούσε να έχει τελική καλή έκβαση, πιο χρονοβόρα, αλλά επιτυχή. Ας όψονται οι σκύλοι και το υπέροχο χαρακτηριστικό τους ότι ανα πάσα στιγμή μπορούμε να τους αλλάξουμε.


Το να έχεις κάποιον εκπαιδευτή ο οποίος σου λέει το κλασσικό "ααααα είναι πλέον μεγάλος, έχουν παγειωθεί κάποιε συμπεριφορές, δεν αλλάζουν, δεν ασχολούμε" νομίζω δεν παίζει εδώ. Αν έχω καταλάβει καλά, από όλο αυτό το τόπικ, ο εκπαιδευτής είναι πρόθυμος να βοηθήσει. ...εξάλλου δε νομίζω να ισχύει, ο Σκούμπυ είναι 14 μηνών (?) και όμως τον έχει αναλάβε

Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο του έμπειρου εκπαιδευτή που όμως πια δεν έχει όρεξη και μεταδοτικότητα. Ε, εκεί απλά, φεύγεις.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU