Τα αρνητικά του «έχω σκύλο»


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μεταφέρω την δημοσίευση του Oscar σε καινούργιο νήμα για να συζητήσουμε το θέμα διεξοδικότερα.

Oscar said:
@παιδια
εχουμε κανει τοσα τοπικ...ενα τοπικ που να λεμε και τα αρνητικα "του εχω σκυλο" δεν εχουμε κανει.
χωρις να το πολυσκεφτω ..ξεκιναω
.καθε μερα βολτα.σημερα βαριεμαι,ποιος θα τον βγαλει?( καθε μερα -2 φορες την ημερα-επι 10/15 χρονια)
.φτου ξεχασα να του παρω φαγητο.εχει μεινει καμια φακι απο το μεσιμερι?
.μετα το μπανιο μας τα κανει ολα λουτσα.τον επομενο μηνα θα τον πλυνεις στην ταρατσα.
.συγνωμη κυριε!! γιατι δεν μαζευετε τις @@ του σκυλου σας?ειμαι @@που τις παταω?(ναι)
.19 του μηνα να πας να κανεις τα εμβολια στον λακι. εγω δεν παω μεσα στο ιατρειο κανει σαν παλαβος.
.μηπως να του καναμε καμια εκπαιδευση ,με εχει τρελανει στο τραβηγμα.να του κανουμε , θα πηγανεις καθε μερα στον εκπαιδευτη?
.διακοπες φετος? δυσκολα ,εχουμε σκυλι.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η ιδέα του Oscar είναι εξαιρετική! :D

Ας συζητήσουμε λοιπόν τι συνεπάγεται η υπεύθυνη ιδιοκτησία ενός σκύλου και ποιες αλλαγές πρόκειται να συμβούν στην καθημερινότητα ενός μελλοντικού ιδιοκτήτη.
Θα ξεκινήσω και εγώ από την καθημερινές βόλτες του σκύλου, αναλύοντας λίγο το θέμα...

Βόλτα
Με βροχή, χιόνι, ξεροβόρι, καύσωνα επί 10-15 χρόνια ο σκύλος πρέπει να βγει δυο με τρεις φορές έξω για 30 λεπτά τουλάχιστον την κάθε φορά.

Οι βόλτες του δικού μου σκύλου διαρκούν 3 ώρες καθημερινά.

Η βραδινή του βόλτα είναι από τις 7.30 εώς τις 9.00.
Δεν σας κρύβω πως έχω θυσιάσει αρκετές συναντήσεις με φίλους και έχω αρνηθεί προσκλήσεις για έξοδο λόγω του ότι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ο σκύλος πρέπει να βγει έξω για μιάμιση ώρα κάθε βράδυ.
Την τελευταία φορά που με έπιασε βροχή στο δρόμο, άρπαξα ένα καραμπινάτο κρυολόγημα που με ταλαιπώρησε 15 μέρες. Ακόμα και με πυρετό, έβγαζα το σκύλο βόλτα.

Το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης, ξυπνούσα στις 6.00 το πρωί για να έχω γυρίσει μέχρι τις 9.00, πριν πιάσει ο δυνατός ήλιος.
Το βράδυ έβγαζα το σκύλο μετά τις 11.00 που είχε δροσιά.
Μας έπαιρναν οι φίλοι μας να βγούμε για κανα ποτάκι έξω και εμείς αντί να ετοιμαστούμε για βόλτα στην παραλιακή, παίρναμε τις εφημερίδες και τα γαντακια μια χρήσης (για τις ακαθαρσίες του σκύλου) και βγαίναμε για την καθιερωμένη σκυλοβόλτα.

Καθαριότητα.
Μεγάλο δράμα, περισσότερο για τις γυναίκες!
Εκτός από τα "ατυχήματα" στο σπίτι, στο μπαλκόνι κτλ. έχουμε και την τρίχα! Έχω μαζέψει σκυλότριχα κουβάρια από τα πιο απίστευτα σημεία του σπιτιού. Από τότε που πήρα σκύλο δεν ξαναέβαλα χαλια στο σπίτι και το swiffer έγινε προέκταση του χεριού μου.

Καταστροφές
Έχω κλάψει παπούτσια και παπούτσια…. Αποκορύφωμα οι αφόρετες μπότες από το Χαραλά πέρυσι τέτοια εποχή. Πριν προλάβω να πάρω είδηση οι μπότες έγιναν εξωδακτυλες! Είχε φάει τις μύτες…

Μασημένα ριχταρια, γδαρμένα έπιπλα, φαγωμένα διακοσμητικά, τηλεκοντρόλ, εφημερίδες, βιβλία, καλώδια…
Τελευταίο θύμα μας ήταν ο Άγιος Βασίλης κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Επίσης όσοι έχουν ξύλινο δάπεδο στο σπίτι, όπως εγώ, θα βιώνουν καθημερινά ένα δράμα, χειρότερο και από αυτό του Προμηθέα! Το σκύλο να τρεχει πάνω-κάτω και να σπινιάρει στο ακριβό δρύινο πάτωμα κάνοντας το τρίλιζα.

Συνεχίστε εσείς και επανέρχομαι… Πάω να πάρω τα χάπια μου! Τα ξαναθυμήθηκα και συγχύστηκα!
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
ΤΑ ΕΞΟΔΑ!!!Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις?Και μεις είμαστε ακόμα στην αρχή.....Δεν θέλω να φανταστώ τι μας περιμένει στην συνέχεια :( Φαγητό,παιχνίδια,κλουβί ύπνου,κλουβί μεταφοράς,εκπαίδευση,ΓΙΑΤΡΟΙ :evil: ,φάρμακα,βιταμίνες,σαμπουάν,βούρτσες,κουρέματα-χτενίσματα,ρουχαλάκια για κάποιες ράτσες,λουριά-περιλαίμια,εξτρά εισιτήρια όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο ή καράβι.....ΚΑΙ ατελείωτα απορρυπαντικά ιδιαίτερα στην αρχή θες μια σφουγγαρίστρα την εβδομάδα από το πολύ κατούρημα,τόνους χλωρίνης,αποσμητικά σε όλες τις διαθέσιμες πρίζες του σπιτιού μέχρι να συνηθίσεις την υπέροχη μυρωδιά από τα πατουσάκια,τα τσισάκια,τα κακάκια και τα πριτς πριτς.... :shock:,μια σακούλα την εβδομάδα για την ηλεκτρική σκούπα που από την πολλή τρίχα γεμίζει και μπουκώνει :evil: ,το εξτρά ρεύμα που το πας από την υπερβολική χρήση της ηλεκτρικής σκούπας?το κακό που κάνουμε στον πλανήτη από την κατανάλωση ενέργειας?Αλήθεια τώρα που το συζητάμε αναρωτιέμαι γιατί πήραμε σκύλο και όχι τζιπ ή εξοχικό :-s

edit:παιδιά μην ανοίξετε θέμα "τα θετικά του να έχω σκύλο" γιατί δεν θα έχω τι να γράψω..... :roll:
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
συνεχιζω και εγω
-Η πιθανοτητα να θελει εκπαιδευση που συνεπαγεται με χρονο και λεφτα..
-Το οτι ολα τα κουταβια περα απο τις καταστροφες που μπορει να προκαλεσουν στο σπιτι κανενα δεν γενιεται με το να ξερει την τουαλετα του και κανενα δεν γεννηθηκε Αινσταιν που να το μαθει με την μια..
-Υπομονει και επιμονη να μαθει οτι δεν θελεις να κανει..,ή να του μαθεις οτι θελεις να κανει..
-Και κατι το οποιο το περασα προσφατα και το θεωρω πολυ σημαντικο.. οσο μακρια και να φανταζονται τα γεραματα η ενα πιθανον ατυχημα η αρρωστια εμεις πρεπει να ειμαστε διπλα του ,δεν ειναι ευχαριστο ειναι σαν ανθρωπος και μετα απο μια ηλικια το σκυλακι δεν ειναι το ζωηρο κουταβακι που αγορασαμε αλλα ενα υπερηλικο με πιθανα προβληματα υγειας που δεν θα μας κανει να γελαμε με τις αταξιες του αλλα θα μας χρειαζεται πιο πολυ απο ποτε..
-Τα εξοδα που ειναι απαραιτητα για εμβολια,σπρει αμπουλες για καλαζαρ και τσιμπουρια,τροφη και αναπασα στιγμη λεφτα για τον κτηνιατρο..
-Διαθεσημοτητα χωρου, εξοδα για ξενοδοχειο σκυλων αν χρειαστει..
-Διαθεσημοτητα χρονου και αγαπης (χωρις να ειναι προαιρετικο)
-Επισης το να εχουμε σκυλο χρειαζομαστε εκπεδευση εμεις και οσοι θα συγκατηκησουν με το σκυλο, για να ειμαστε ολοι αρμονικα μεταξυ μας διποδοι και τετραποδοι..
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Βρήκα μια παλιά δημοσίευση του Dogo σχετικά με την καλή φυσική κατάσταση που θα αποκτήσουν όσοι πάρουν κουτάβι και την ξαναδημοσιεύω γιατί είναι απολαυστική!
Παρεμπιπτόντως, Dogoooo που είσαι? Mας έχει λείψει η πένα σου! :wink:

Dogo said:
Όσο για το γυμναστήριο και την άσκηση,στην αρχή δεν θα μπορεί να σε συνοδεύει στη 1 ώρα τρέξιμο αλλά θα φροντίζει για την φυσική σου κατάσταση με σφουγγάρισμα=τρικέφαλα+στήθος (10-20 φορές την ημέρα x αρκετές επαναλήψεις) , μάζεμα σκατού=ραχιαίους+πλάγιους κοιλιάκους (4-5 σετ ανά ημέρα) , άρσεις και γεμίσματα κουβά για σφουγγάρισμα=ώμους+δικέφαλα+πήχεις (power set όσο πέρνει) , εμετός και διάροιες (εκτός από μάζεμα , άρση κουταβιού και τρέξιμο στον κτηνίατρο)=αερόβια άσκηση , ενίσχυση καρδιαγγειακού και άλλα πολλά

Σε αυτά θα έχεις και πρόγραμμα power yoga με κλάματα το βράδυ και ξενύχτια καθώς και καταστροφές αντικειμένων με τρόπους που δεν είχες φανταστεί... :D
:lol: :lol: :lol:
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εκτος απο οοοολα τα προανεφερομενα, που μπορω και εγω να τα υπογραμιζω εχουμε να υποστουμε και βρισιες απο τους συμπολιτες μας, που με καθε ευκαιρια θα στην πουνε για τον βρομοσκυλο που τα κανει παντου (και ας εισαι εσυ εξοπλισμενος με σακουλες και τα μαζευεις).
Τα περιεργα βλεμματα, ακομα και τα πανικοβλητα, οταν εμφανιζεσαι με τον σκυλο τα συνηθηζει κανεις αρκετα ευκολα.

Εδω ο σκυλος ειναι μελος της οικογενειας.
Και ετσι τον παιρνουμε μαζι μας οπου μπορουμε- αν δεν την εχουμε μαζι και δεν εχουμε και Dog Sitter (συνηηθος την πεθερα μου) στενοχοριομαστε πολυ- σκεφτομαστε τι να κανει αραγε μονη της στο σπιτι, και μας τρωει το αγχος μεχρι να γυρισουμε σπιτι.
Και για να μην τα τραβαμε πολλες φορες, εχουμε κοψει παντελος τις επαφες και επισκεψεις σε ανθρωπους που δεν μας δεχονται με τον σκυλο- επισης δεν καλουμε πια ανθρωπους που δεν ανδεχουν να καθονται στον καναπε διπλα απο σκυλο και γατα.

Διακοπες παμε πια μονο στο εξοχικο μας στο πηλιο , οπου μπορουμε να παρουμε ολα τα ζωα μας μαζι. Νησια- ξενοδοχεια κλπ. μονο, οταν δεχονται σκυλους, ταξιδια στο εξωτερικο μονο οταν εχω οργανωσει μεχρι την τελευταια λεπτομερια την φροντιδα των ζωων μου, που σημαινει οτι ποτε δεν παμε ολοι μαζι σαν οικογενεια- επειδη τουλαχιστον η κορη μου πρεπει να μεινει πισω για τις βολτες του σκυλου.

Σιγουρα υπαρχουν και αλλα κατα!!
 




ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
τελικά πόσο ................... μαζόχες είμαστε :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
 


Amelie

Guest
12 Δεκεμβρίου 2007
69
0
Thessaloniki
Το οτι μπορεί να μ'απολύσουν επειδή όλη μερα είμαι στο Dog Forum αντι να κάνω κρατήσεις που το βάζουμε ??Μετα τι θα τρώει ο Μauro?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Για ‘μενα το πιο αρνητικό απ’ όλα, είναι ότι τα σκυλιά μας ζουν λίγο.

Αφού περάσει κάποιος τις «συμπληγάδες» των πρώτων χρόνων και προσαρμόσει τη ζωή του στις ανάγκες του σκύλου του, ζήσει υπέροχες στιγμές μαζί του, τον εντάξει πλήρως στην οικογένεια και του προσφέρει μια περίοπτη θέση στην καρδιά του, αναπόφευκτα θα βιώσει την οδυνηρή εμπειρία και τον ισχυρό πόνο που θα συνοδεύσει την απώλεια του αγαπημένου του τετράποδου συντρόφου.

Λίγοι άνθρωποι θα είναι κοντά μας τότε και ακόμα λιγότεροι θα μας καταλάβουν. Πόσοι αλήθεια θα γυρίσουν και θα μας πουν αδιάφορα: «Έλα μωρέ! Πως κάνεις έτσι? Ένας σκύλος ήτανε!»….
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Το πιο αρνητικό για μας είναι το καλοκαιρή, όταν πάμε στην θάλασσα, επειδή πηγαίνουμε μόνο με την μηχανή και συνήθως Εύβοια, τρέχουμε στο γυρισμό σαν τρελοί. Επίσης εκδρομές πάμε μονοήμερες.
Rottie, και εγώ δεν στρώνω πια χαλιά, και με βολεύει περισσότερα, θυμάμαι όταν ήρθε η Siba στο σπίτι μας, είχα τότε άσπρο χαλί, κάθε 2-3 μέρες το πάλευα με karpex, ε μετά από ένα μήνα αποχαιρετίσαμε το χαλί. Τώρα μόνο για το χειμώνα βάζω (για το σκυλί για να μην ξαπλώνει στα πλακάκια) 2 μικρά φλοκάτια.
Λίγο κουραστικό είναι και το ξύπνημα στης 6:30 καθημερινά το χειμώνα που είναι ακόμα σκοτάδι, αλλά το συνήθιζα πια :) . Τώρα έχω 2 εβδομάδες άδεια και είμαι άρχοντας – ξυπνάω στης 9:00 :lol: .
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Kαι που το ξέρουμε πως θα φύγουν εκείνα πρώτα?Μπορεί να φύγουμε εμείς πριν από αυτά...και να σκέφτονται "ουφ απαλλάχτηκα!!!Τώρα μπορώ να τριγυρνάω στους δρόμους όλη μέρα,να παίζω με άλλα σκυλιά κάθε μέρα-όλη μέρα,να τρώω από τα σκουπίδια ό,τι θέλω και όσο θέλω,και να μην είμαι υποχρεωμένος να τους κάνω ηλίθια χατίρια(βλ.σήκω-κάτσε-ξάπλα-κοντά μου-πίσω-τούμπα)για να πάρω λιχουδιές,τα σκουπίδια και οι δρόμοι γεμάτοι είναι από καλούδια :wink: "
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Εμείς αναγκαστήκαμε να βάλουμε χαλιά γιατί χωρίς αυτά τα πλακάκια γλιστράνε θανάσιμα και όλο τούμπες ήταν :( Τώρα αυτή είναι μια χαρά και εμένα μου έχει φύγει ο πάτος στο καθάρισμα :evil:
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ρε παιδιά, κλείστε το ... (το forum) αγχώθηκα ... :D
Εχω να πώ ότι αυτή, ακόμα και αυτή η μαύρη πλευρά, δεν είναι ακριβώς έτσι ...

Δεν είναι ο σκύλος που μας κάνει να έχουμε προβλήματα με διάφορους συμπολίτες μας ή ακομα και φίλους ... δημιουργούνται προβλήματα, γιατί η υποκρισία του ανθρώπου σκοντάφτει και δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται μπροστά στην αλήθεια ενός τέτοιου πλάσματος ... ο σκύλος είναι ΑΥΤΟΣ, ένα από τα λίγα πράγματα στη ζωή μας που δεν μπορούμε να αλλάξουμε για να είμαστε αρεστοί στον κάθε κομπλεξικό ή κακό άνθρωπο ...

Αλήθεια πόσοι από μας θα είχαν τόσο συχνή επαφή με το χώμα και τον φρέσκο αέρα, αν δεν είχαν σκύλο?? Πόσα χλμ λιγότερα θα περπατούσαν?
Πόσοι θα ήξεραν πώς είναι να περπατάς ενώ βρέχει? Στην λάσπη? Είναι σίγουρα κακό να τα κάνεις αυτά? Να ξυπνάς νωρίς? Να αρνείσαι προτάσεις για κραιπάλες?? Εγώ δεν είμαι σίγουρος, θα τα ξανασυζητήσουμε στα 60-70 μας ...

Τί διακοπές θα κάναμε? Εχω κάνει διακοπές με σκύλο και πολλές φορές χωρίς ... συγγνώμη αλλά προτιμώ την εξερεύνηση και της απομωνομένες παραλίες ή βουνά (όπου συναντάς άτομα που επίσης έχουν σκύλο και κάνουν ΔΙΑΚΟΠΕΣ) απο το super paradise και τα μπαρ στην Αράχωβα, προτιμώ να στήσω αντίσκοινο να κάνω σκιά στα ζώα με τα παρεό της παρέας, από το να καταναλώσω μισό βαρέλι μπύρα παίζοντας τάβλι με δυνατή μουσική στα αυτιά και την μυρωδιά αντηλιακού να μου φέρνει εμετό, έξω και μέσα στη θάλασσα ... επίσης προτιμώ το camping, είτε οργανωμένο είτε ελεύθερο, προτιμώ να κοιμηθώ στην άμμο και να με ξυπνήσει ο σκύλος μου στις 7 το πρωί, παρά στο ξύλινο σουηδικό έπιπλο και να σηκωθώ στις 2.30 ξερνώντας οινόπνευμα ...

Η εκπαίδευσή του δεν είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει, θα την δούμε ως έξοδο και τελείωσε, αναγκαστικά ... μπορεί να την αντιμετωπίσουμε σαν ευκαιρία να γνωρίσουμε τον ψυχισμό και τις δυνατότητες ενός ζώου που στην τελική θα είναι δίπλα μας 10-15 χρόνια ... ώς ευκαιρία να γίνουμε εμείς καλύτεροι ... εμείς είναι που αλλάζουμε κατά την διάρκεια μιας (σωστής) εκπαιδευσης ... όχι ο σκύλος ... αν κάνει 600 ή 800 ευρώ αυτό ... θα έλεγα ότι δεν ειναι αμελητέο ποσό, αλλά αν το κάνουμε σωστά δεν θα το ξανακάνουμε, και εξάλλου το έχουμε δώσει πολλές φορές για πολύ πιο ανούσια πράγματα, μερικοί από μας δίνουν 300 το μήνα για τσιγάρα πχ ... το ίδιο ισχύει και για τα άλλα έξοδα ... και πιστέψτε με ξέρω τί θα πεί κτηνίατρος και έξοδα για μικροπράγματα, τα κάνω επί 10, και δεν είναι τόσο μικρά ...

Σίγουρα δεν έχω μικρόσωμα - ευαίσθητα σκυλιά ... που σημαίνει ότι μπορώ να τα αφήσω σε πανσιόν, ή να τα φροντίσει και κάποιος που δεν πολυξέρει από την οικογένεια ... και μπορώ να ταξιδεψω σε γενικές γραμμές, αυτό το δέχομαι, περιορίζει πολύ ... αλλά τα 2ήμερα - μονοήμερα απλά δεν υπάρχουν ... όλα έχουν ένα τίμημα ... το σπίτι είναι όντως χάλια ... έχω αλλάξει 3 όμως, και τώρα είμαι στους πρόποδες ενός βουνού, με δάσος απέναντι και (μικρό) κήπο ... προσπαθώ (για τους σκύλους) και θεωρώ ότι ενώ μου καταστρεφουν τα σπίτια, ουσιαστικά βελτιώνω το βιοτικό επίπεδο μου λόγω αυτών ... το όνειρό μου είναι στρέμματα και βουνά ... του κολλητού μου φίλου ένα τριάρι στο Κολωνάκι, για να πουλάει μούρη ίσως ... θεωρώ ότι ο σκύλος το έκανε αυτό, με έκανε έτσι, και θα είμαι πάντα ευγνώμων ...

sorry που χάλασα το topic ... :D
 




Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
denis said:
sorry που χάλασα το topic ... :D
... αλλά έφτιαξες τη μέρα μου! Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους που σκέφτονται έτσι! :D
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Kαι οι άλλοι που γράψαν πρίν, έτσι σκέφτονται ... απλά είπαν να γκρινιάξουν λίγο ... και εγώ είπα να επαναφέρω ... την τάξη ... :D :wink:

Οποιος θέλει να δεί τί σημαίνει ''τα αρνητικά του να έχω σκύλο'' είναι καλεσμένος στο σπίτι μου ... :lol: :lol: :lol: όταν έχω γέννα δε, πολύ γέλιο ... :D
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οσο χαλια (δεν ειναι!!) μου κανει ο σκυλος μου την ζωη- δεν θελω ουτε ενα δευτερολεπτο να το στεριθω!

Απολαμβανω καθε λεπτο μαζι της, καθε βλεμμα απο τα ολοστρογγυλα ματακια της- καθε κουνημα της κοντης ουριτσας της και με αποζημιωνει με το παραπανω για ολα αυτα που χανω ισως, επειδη την αγαπαω!

Και ας καθομαι με τις ωρες στα γονατα με ενα βουρτσακι να κανω αποτριχωση τα χαλια μου- επειδη ουτε η σκουπα τον 2000 βατ δεν τα βγαζει :wink: :wink: ( τωρα το θυμηθηκα!).
 




gwgw

Well-Known Member
ναι..μπραβο denis!!

οσο για αυτο που ειπατε οτι ζουν λιγο... ναι ειναι κακο.. αλλα και απο την αλλη εχω σκεφτει απειρες φορες... τι θα γινει ο σκυλος μου αν παθω εγω κατι??

δε θα μπορουσα να εχω τετοιο βαρος στη ζωη μου..δηλ το καλο που απολαμβανω μην εχοντας παιδια, γιατι να το εχω με το σκυλο...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.817
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf