Τα συστατικά των ξηρών τροφών


Status
Κλειδωμένο θέμα


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
boxer said:
και το chicken liver digest τι ειναι τοτε?
παλι κουτσουλιες?
:roll: :p
Ενταξη το ξεκαθαρισαμε το θεμα! Δεν ειναι κοτσουλιες- ειναι ιστος υδρολυμενος, με ενζυμα σαν προχωνεμενο.

Αλλα και παλι νομιζω οτι ι σκυλα μου κανει μια χαρα και χωρις αυτο!
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
σωστη η ROTTIE
δεν το ειχα διαβασει

Digest


May also appear as dried, or spray dried. Sometimes the type and part of animals used is specified, such as in "Chicken Digest", "Lamb Digest" or "Poultry Liver Digest"

AAFCO: Material which results from chemical and/or enzymatic hydrolysis of clean and undecomposed animal tissue. The animal tissues used shall be exclusive of hair, horns, teeth, hooves and feathers, except in such trace amounts as might occur unavoidably in good factory practice and shall be suitable for animal feed. .

A cooked-down broth made from specified, or worse, unspecified parts of specified or unspecified animals (depending on the type of digest used). If the source is unspecified (e.g. "Animal" or "Poultry", the animals used can be obtained from any source, so there is no control over quality or contamination. Any kind of animal can be included: "4-D animals" (dead, diseased, disabled, or dying prior to slaughter), goats, pigs, horses, rats, misc. roadkill, animals euthanized at shelters, restaurant and supermarket refuse and so on.
 


katrin

Active Member
26 Αυγούστου 2007
40
0
ΑΘΗΝΑ
Στο παρακάτω σάιτ βρήκα πληροφορίες για το τί περιέχουν οι τροφές,πώς αναγράφονται τα συστατικά στις συσκευασίες,ποιά είναι η διαδικασία της παραγωγής τους (εκεί διάβασα πως δεν θα πρέπει να προσθέτουμε υγρά στη ξηρά τροφή γιατί έτσι μπορεί να πολλαπλασιαστούν μικρόβια που υπάρχουν στην επιφάνεια),για τα συντηρητικά και για άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.....(όπως το 'co-packing' των εταιριών).
Είναι κάποιες πληροφορίες που σε βάζουν σε σκέψεις και συνεχίζεις το ψάξιμο....
Και κάτι ακόμα...
Η μυρωδιά,λέει, που έχει μια φρεσκοανοιγμένη συσκευασία ξηράς τροφής είναι... από λίπη ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση που αφού τα έχουν ανακατέψει με ενισχυτικά γεύσης, τα έχουν ψεκάσει πάνω στην τροφή.... :? θρεπτικότατο συστατικό κι αυτό,ε;;;
http://www.api4animals.org/facts?p=359&more=1
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε σχετικό θεμα

iro said:
μου εκανε φοβερη εντυπωση οτι απο τις καλες τροφες ελαχιστες κυκλοφορουν στην Ελλαδα :?
απο τις 6 αστερων μονο η Orijen που με βγαζει εκτος προυπολογισμου,απο τις 5 καμια και απο τις 4 αστερων η Acana και η Eagle Pack(αυτη δεν την ειδα να αναφερεται σε κανενα ποστ)
η eagle εχει πρωτεινη 24 % ενω η Acana 31%
Το 31 ειναι υπερβολικο?
στην Acana βλεπω μεγαλυτερη αναλυση στα συστατικα και στις δυο αν δεν κανω λαθος το κρεας σαν πρωτο συστατικο..Το σιταρι δεν ειναι κ τοσο καλο ως δευτερο συστατικο ε?
Η πούλπα ζαχαροτεύτλων δημιουργει προβληματα οπως αλλεργιες?
δεν βλεπω και καμια καλυτερη ομως...
και κατι ακομα αυτες που μπορουμε να τις βρουμε?
στα pet shop εδω κοντα ουτε ονομαστικα δεν τις ξερουν...
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Διάβασε από την αρχή το θεμα iro. Έχουμε ήδη αναφερθεί σε αυτά που σε απασχολούν. :wink:

Χαρακτηριστικά θυμίζω

1. Δεν έχει τόση μεγάλη σημασία το ποσοστό της πρωτεΐνης στην τροφή, αλλά η προέλευση της πρωτεΐνης (πρέπει να είναι ζωικής και όχι φυτικής προέλευσης)

2. Beet Pulp ("beet pulp, dried molasses" and "beet pulp, dried, plain") - the dried residue from sugar beets.
Πρόσθετο φυτικής ίνας. Το ξηρό υπόλειμμα δηλαδή από πούλπα σακχαρότευτλων που έχει εξαχθεί στο στάδιο της κατασκευής της ζάχαρης. Το ξηρό υπόλειμμα ζαχαρότευτλου είναι ένα υποπροϊόν της ζαχαροποιίας, το οποίο ευθύνεται για την πρόκληση αλλεργιών και μολύνσεων στο σκύλο.

3. Σιτάρι. Ενοχοποιείται για πρόκληση αλλεργιών στα σκυλιά.
 


nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Πρωτη φορα βρισκομαι μπροστα σε τετοια κουβεντα γιατι ειμαι και εγω ενας απο τους πολους που νομιζουν οτι δινουν οτι καλυτερο στο σκυλακι τους,βλεπω ομως οτι ειμαι κι εγω θυμα της παραπληροφορησης και της προωθησης των ξυρων τροφων αν και παντα ελεγα απο μεσα μου οτι εδω καλα καλα δεν ξερουμε τι τρωμε εμεις τα σκυλια θα προσεξουν αφου και εμας με σκουπιδια μας ταιζουν και μαλιστα για τυποποιημενο.Αποφασησμενος λοιπον να αλλαξω σιγα σιγα παντα σε μαγειρευτο παιρνω τηλ τον κτηνιατρο μου και μου λεει πως η γνωμη του ειναι οχι, τουλαχιστον οχι τωρα να μεγαλωσει λιγο μετα απο 18 μηνων.Θελω να τονισω οτι ο συγκεκριμενος γιατρος
ειναι στο χωριο μου και σπανια μα πολυ σπανια να εχει οικονομικα οφελη απο εμενα
απλα τον εμπιστευομαι πολυ γιατι ασχολειτε και με αλλα ζωα και επισης δεν κανει εμπορειο,δεν τολμησα καν να παρω τον κτηνιατρο που εχω εδω στην αθηνα διοτι διατηρει πετ σοπ και πουλαει αρκετα οικονομικα σκουπιδια στα ραφια του.Ειμαι πραγματικα μπερδεμενος δεν ξερω τι θα ειναι καλο γι αυτον.
 


marianna1

New Member
23 Σεπτεμβρίου 2008
4
0
εχω διαβασει ως τωρα μεχρι την δευτερη σελιδα και ομολογω πως εχω φρικαρει... ταιζα τα σκυλια μου ως επι το πλειστον τις "ακριβοτερες" κροκετες της αγορας,εως πριν απο ενα μηνα που ξεκινισα κ εγω το μαγειρεμα...μαγειρευω φρεσκο μοσχαρισιο κιμα,ενιοτε και κιμα χοιρινο σε συνδιασμο με κοτοκιμα και προσθετω ρυζι...νομιζω ομως πως ειναι φτωχο γευμα κ ετσι δινω συμπλιρωμα διατροφης,πολυ βιταμινεςμ για την ακριβεια,η θηλικια ομως δε τρωει τις βιταμινες και εχω αρχισει τισ ανησιχιες..

δυσκολεύομαι πολύ να γράφω ελληνικά... sorry
η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής... πως ξέρεις ότι το γεύμα είναι όντως ισορροπημένο για το σκυλί σου?? γιατί όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με κάποιο κτηνίατρο ο οποιος θέλει σαφώς να πουλήσει τις τροφές του και μετά απόμακρά συζήτηση,θα καταλήξει να σου θέσει αυτό το δίλημμα... εγώ λοιπόν,έχω πάντα και ένα πιάτο γεμάτο ξηρά τροφή για pan ενδεχόμενο...να σας πω s αυτό το σημείο,πως πριν από κανένα "σμηνο",έλαβα από την ASPCA ένα e mail που με ενημέρωναν πως οι περισσότερες από τις γνωστότατες εταιρείες σκυλοτροφών της αμερικής και όχι μονο,ανακοίνωναν την απόσυρση των περισσοτερων από τις ακριβές σειρές τους τροφών,λόγο του ότι ανιχνεύτηκε μέσα ένα συστατικό ξυλείας.... όταν ρώτησα εάν είχαν καμια σχετική ενημέρωση εδώ στην ελλάδα,η απάντηση ήταν όχι...e προφανώς ο εισαγωγέας απλά αδιαφόρησε... μπορείτε να κάνετε ένα search πάνω s αυτό το θέμα κακ θα ψάξω k εγώ να δω εάν έχω ακόμα αυτό το e mail για να σας δώσω να δείτε και μονοι σας !!!σίτο που τέλος θέλω να πω σε όλους εσάς που πραγματικά νοιάζεστε για το σκυλί/ia σας είναι πως 1) όσα χρήματα δε δαπανήσετε για την τροφή,θα τα δαπανήσετε σίγουρα στον κτηνίατρο.. και 2) πως πριν από καμια δεκαρια χρονια,εγώ προσωπικά δε θυμάμαι να είναι η θνησιμότητα των σκύλων μέσο ορο τα 8-10 χρονια...και να υπάρχουν τόσοι καρκίνοι του στομάχου!!! πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις αυτό...

marianna1 τα greeklish απαγορεύονται στο forum, χρησιμοποίησε αυτό για μετατροπή:http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp
 
Last edited by a moderator:






ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μιλάς για την μελαμίνη ?
Πότε έγινε αυτό ? Εχει καιρό νομίζω :-|
Είναι όντως παλιό το σκάνδαλο με τη μελανίνη στις ξηρές τροφές.
Η μελαμίνη (χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικών και λιπασμάτων), ανιχνεύθηκε σε μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης ρυζιού και γλουτένης σταριού που είχαν εισαχθεί από την Κίνα και διατέθηκαν σε δεκάδες εταιρείες παρασκευής τροφών για κατοικίδια και εκτρεφόμενα ζώα.

Όταν έγινε γνωστό το πρόβλημα, ανακλήθηκαν πάνω από 100 διαφορετικές μάρκες ζωοτροφών μετα από αναφορές για εμφάνιση νεφρικής ανεπάρκειας σε σκύλους, γάτες και άλλα κατοικίδια. Ρίξτε μια ματιά εδώ: Χιλιάδες τα άρρωστα κατοικίδια
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.128
Μηνύματα
895.991
Μέλη
19.940
Νεότερο μέλος
desps