Τελικα Μαλινουα......


val

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2017
38
45
43
Καλημερα σε ολους!!!!
Πριν λίγο καιρό είχα απασχολήσει το φορουμ για την απόκτηση δεύτερου σκύλου(πρώτος σκύλος πιντσερ 8,5 χρόνων....εκπαιδευμενος και εννοείται μέλος της οικογενειας). Σκεφτομασταν λοιπον για ενα ημιαιμο ελληνικο ποιμενικο....τελικα καταλήξαμε σε ενα μαλινουα. Είναι 40 ημερων αρσενικος τον ονομασαμε Bo και ειναι μια σκετη γλυκα. Επειδη η εμπειρια μας με τα κουταβια εχει ξεθωτιασει καθοτι ο Ηρακλης μας εχει μεγαλωσει πλεον θα ηθελα τα φωτα σας... το κουταβι το εχουμε μεσα στο σπιτι φυσικα και γενικα ελευθερο αλλα...χειμωνας..χαλιά..καταλαβαινετε.....για να αποφυγουμε λοιπον το πλησιμο ολων των χαλιων ειμαστε συνεχεια απο πισω του. Το βραδυ ομως τον εχουμε περιορισμενο, δηλαδη δεμενο με το λουρι στο κρεββατι του και κοντα μια πανα. Το θεμα ειναι οτι το βραδυ κλαιει...οχι συνεχομενα αλλα μας ξυπνησε 4 φορες τη νυχτα....και ερωτω λοιπον κανουμε καλα που τον δενουμε ή μηπως να τον εχω λυτο στο μπανιο.... αγκαλιες χαδια και παιχνιδια εχει κατα ολη τη διαρκεια της μερας αλλα το βραδυ με το παραπονο τον λυπομαστε και δεν ξερω αν κανουμε καλα....Σκεφτηκα ακομα να τον εχω σε μια κουτα διπλα στο κρεββατι μας για να μην νιωθει μονο αλλα απο την αλλη δεν θελω να συνηθισει....Αν μπορει καποιος με περισσοτερη πειρα να μου πει τα ορια μεταξυ σωστου και λαθους (να νιωσει την αγαπη μας και να μας αγαπησει και εκεινος χωρις ομως να τον κακομαθω).... Σας ευχαριστω πολυ και ολες οι γνωμες θα ειναι τροφη για σκεψη!!!
 
  • Like
Reactions: Miniature Schnauzer


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Υπάρχουν άπειρα σχετικά θέματα στο φόρουμ.
Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να αρχίσεις να διαβάζεις, πριν ανοίγεις θέματα :)

Να σου ζήσει το κουτάβι. Από φιλοζωική τελικά;
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Να σου ζήσει το κουτάβι (μετά τις 60 μέρες τα παίρνουμε από την μάνα τους, από που το πήρες ) .......γιατί δεν παίρνεις ένα crate να λυθούν τα θέματα και οι προβληματισμοί ; Αφού το μάθει το κουτάβι (υπάρχει ανάλογο θέμα εκπαίδευσης στο crate..κάνε μια αναζήτηση)...θα το αισθάνεται σαν σπίτι του και θα πηγαίνει και μόνος του να ησυχάσει εκεί ...(όσο θα μπορεί να ησυχάσει ένα μαλινουά :D..).....και βάλε και φωτο να τον δούμε :)
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Καλώς τον δεχτήκατε κ να τον χαίρεστε!
Προσωπικά 40 ημερων κουταβι δεν θα το εδενα χωρις να ειμαι απο πανω του,κ εσεις κοιμαστε,μπορεί να συμβουν 1002!
Ή crate λοιπόν ή τον φέρνετε μέσα (τι να συνηθίσει?αφου ετσι κ αλλιως δεν εχει πρόσβαση παντου?ο μεγάλος που κοιμαται?) στο δωματιο σας...
Τωρα τα "ατυχηματα",τα κλάματα,τα ξενύχτια...μεστο προγραμμα ειναι με ενα κουταβι κ θα ειναι για μηνες,υπομονή κ κουράγιο!

ΥΓ:1000 φορες κακομαθημενο σκυλι παρα δυστυχισμένο :)
 


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Εγω θα ελεγα οτι το κακομαθημενο σκυλι ειναι κ δυστυχισμενο.αποψη μ φυσικα. :) το κουταβι καλο ειναι να αποχωριζεται την τοκετοομαδα 8-10 βδομαδων το δικο σας πως το αφησαν τοσο νωρις καλε???δεν ειναι καλο αυτο.. τωρα οσον αφορα το βραδυ καλο ειναι ενα παρκο ή ενα κρειτ.. διπλα στο δωματιο σας ή εστω εκει κοντα στην πορτα σας τελοσπαντων ωστε να το ακουτε αλλα να μπορεσετε κ μετα να το απομακρυνετε αφου δεν θελετε στο δωματιο(y) καλυτερα δηλαδη ενας περιορισμενος χωρος γιατι κ αυτο θα αισθανεται περισσοτερη ασφαλεια.. εκει θα μπορει να περναει κ ωρες μεσα στην ημερα και οσο ειστε εσεις μεσα στο σπιτι κ οσο λειπετε ωστε να καταλαβει οτι δεν ειναι κακο να ειναι κ εκει..
 


val

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2017
38
45
43
Το κουταβι δεν το αγορασα...το πηρα απο φιλοζωικη, το ειχαν παρατησει εξω απο ενα κτηνιαρτειο...ουτως η αλλως θα επερνα αδεσποτο, πρεπει να σωθουν και αυτες οι ψυχες!!! Η κτηνιατρος μου ειπε οτι κατα πασα πιθανοτητα ειναι καθαροαιμο αλλα και παλι δεν με νοιαζει... ψαχνω το φορουμ για παρομοια θεματα απλα ηθελα καποιον που να ξερει να μου πει αν κανω καλα η οχι.....επειδη ηταν παρατημενο θελω να νιωθει αγαπη και ζεστασια αλλα δεν θελω να το κακομαθω κιολας... Σας παραθετω τη φωτο του Bo μας....
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Γλύκας είναι :love:

Αν έβαζα στην άκρη 0,01 κάθε φορά, που έβλεπα αυτή την ολόιδια ατάκα, θα είχα τουλάχιστον βγάλει τα έξοδα συμμετοχής, όλων των αγώνων μαζί :rolleyes:
Η κτηνιατρος μου ειπε οτι κατα πασα πιθανοτητα ειναι καθαροαιμο αλλα και παλι δεν με νοιαζει...
Τα κουτάβια είναι όλα ίδια. Οτι ισχύει για ένα, ισχύει για όλα. Οσο περισσότερα θέματα διαβάσεις, τόσο θα σου λύνονται απορίες. Δεν υπάρχει τίποτα, που να μην έχει συζητηθεί :)

Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"
 




Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
να σου ζησει καταρχας ο μικρος!
δυο δεν ειχαν παρατησει? γρηγορα βρηκαν σπιτι! :)
Αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα αυτη την στιγμη να αγορασεις ενα
κρειτ να τον μαθεις να κοιμαται μεσα το βραδι και γενικα να ειναι η
φωλια του!
 
  • Like
Reactions: val






Iliasvts

Active Member
13 Μαρτίου 2017
37
5
39
Γλύκας είναι :love:

Αν έβαζα στην άκρη 0,01 κάθε φορά, που έβλεπα αυτή την ολόιδια ατάκα, θα είχα τουλάχιστον βγάλει τα έξοδα συμμετοχής, όλων των αγώνων μαζί :rolleyes:


Τα κουτάβια είναι όλα ίδια. Οτι ισχύει για ένα, ισχύει για όλα. Οσο περισσότερα θέματα διαβάσεις, τόσο θα σου λύνονται απορίες. Δεν υπάρχει τίποτα, που να μην έχει συζητηθεί :)

Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"
Πωπω νευρα και να φανταστεις μου ειπες εμενα να χαλαρωσω ψες
 




archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
οχι δεν λεω αυτα στην Βαρυμπομπη.
Χθες ειδα αγγελια για δυο κουταβακια που παρατησαν δεν θυμαμαι περισσοτερα.
Μαλλον ο μικρος θα ειναι απο εκει. . .
Αν μιλάμε για τν ίδια ανάρτηση, είναι Ηράκλειο Κρήτης κ ναι τ ένα έχει ήδη υιοθετηθεί
 




val

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2017
38
45
43
Ναι το πήρα από Ηράκλειο Κρήτης. Τώρα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.... Δεν είμαι επαγγελματιας, δηλαδή εκπαιδευτής ή κάτι ανάλογο...και διάβασα εδώ ότι γενικά τα μαλινουα δεν είναι να τα παίρνει κάποιος άσχετος. Οκ το καταλαβαινω και αποφασισα να τον πάρω αφού ειχα κανει καποια ερευνα στο διαδίκτυο για τη φυλη. Απλα δεν εχω καταλάβει το επιπεδο της γνώσης που πρέπει να έχει κάποιος.....γιατι το ρεζουμε απο ολα οσα διαβασα στο φόρουμ είναι πως για να εχεις ένα τετοιο σκύλο θα πρεπει να είσαι ειδικός. Αν δεν εχω καταλάβει σωστά διορθώστε με.
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Ειναι πολυ ενεργητικα σκυλια (πολυ ομως....)και οντως ειναι καλο ο φροντιστής να έχει εμπειρία....
Η πιο σωστη κινηση ειναι να βρεις εναν εκπαιδευτη αξιοπιστο να σας βοηθησει κ τους δυο να τα βρείτε. Με θεληση κ κοπο ολα θα πανε καλα....

Μπράβο για την υιοθεσια...να σου ζησει!!!
 
  • Like
Reactions: val


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Το κουταβι σου ειναι ημίαιμο μαλινουα,οποτε μπορει να μην εχει κ καμια απολύτως σχεση με ενα "κλασσικο" μαλινουα...οχι οτι βγαινουν απο μια συγκεκριμενη "φόρμα"!
Οπως ολοι εμεις οι ανθρωποι,ημαστε καθενας μας μια ξεχωριστη οντοτητα με διαφορετικα θελω,πρεπει,κοσμοθεωρια τεσπα,ετσι ειναι κ τα σκυλια...σου δινεται ενας γενικος μπουσουλας,σιγουρα,δε παει να πει οτι θα πεσει κ 100% μεσα!
Ειδικος δεν γεννηθηκε κανεις κ σιγουρα δεν χρειάζεται να ειναι,οποιος αγαπαει το σκυλι του τοτε ειναι κ διατεθειμένος να κάνει τις οποιες "θυσίες" προκειμενου να το αναθρεψει σωστα κ εν κατακλείδι να παρουσιασει στην κοινωνια ενα δομημενο,ισορροπημένο,χαρούμενο σκυλο!
 


val

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2017
38
45
43
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.... Με τον Μπο τα πάμε πάρα πολύ καλά. Έχω εκπλαγεί πόσο καλά ανταποκρίνεται στο μη.... Ο Ηρακλης ήταν πολύ ξεροκέφαλος. Τον πήγαμε στον δικό μας κτηνίατρο και μας είπε ότι κατα πασα πιθανότητα ειναι καθαρόαιμος. Στείλαμε φωτο και στον εκπαιδευτή που ασχολείται με μαλινουα και γερμανικα ποιμενικα και μας ειπε οτι συγκριτικα με σιγουρα μαλινουα της ηλικίας του μοιαζει για καθαρόαιμο αλλα θα δείξει μετα τους 4 μήνες. Εχτες και σήμερα προπονούμαστε στην εντολή κατσε και τα παει περιφημα....αντε να τελειωσουμε και τα εμβόλια να κανουμε βόλτες με λουρι και να κοινωνικοποιηθεί και με αλλα ζωα γιατι ο Ηρακλης δεν του δινει καμια σημασία και νομίζω οτι αναμεσα σε αυτους τους δύο κυρίαρχος θα είναι ο Μπο...