Τεστ (αίματος) αλλεργιών και ατοπική δερματίτιδα


martha_aris

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
179
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαλλον??? Καποιος πρεπει να σου πει στα σιγουρα τι εχει το σκυλι.

Καταρχην βρες εναν ακομη καλο γιατρο και παρε μια ακομη γνωμη! Μην πανικοβαλεσαι! Αλλαγες μπορεις να κανεις μια μια μονη σου ωστε να δεις αν κατι επιδεινωνει ή βελτιωνει την κατασταση. Το μια μια το λεω διοτι αν αλλαξεις πολλα πραγματα μαζι πιθανοτατα δεν θα βρεις τι φταιει αν κατι του φταει απο αυτα που χρησιμποιεις για καθαριοτητα για παραδειγμα.

Μπορεις να δοκιμασεις μαγειρευτο για ενα διαστημα χωρις καθολου δημητριακα βαζοντας ας πουμε πατατα ως πηγη υδατανθρακα να δεις αν αυτο θα βοηθησει. Η ακομη και BARF.

Τι ηλικια εχει το σκυλακι?
Αν δεν κάνουμε την εξέταση είμαστε στο μάλλον. Να τις κάνω μια μια τις αλλαγές αλλά τι? Να καθαρίζω πιο συχνά ας πούμε? Όσο για την barf το έχω ψάξει λίγο το θέμα και θα σου πω το πιο απλό εγώ τρώω κρέας μία φορά την εβδομάδα και αυτό κοτόπουλο που είναι φτηνό! Υπάρχει οικονομικός τρόπος για barf? To αγοράκι μου είναι 2,5χρ. Και για κτηνίατρο κάθε φόρα φεύγοντας από τον δικό μου στέλνω φώτο και ότι μου είπε σε φίλη κτηνίατρο στην γερμάνια και τα τσεκάρω. Προς το παρόν δεν έχουν διαφωνήσει κάπου. Επίσης ο κτηνίατρος μου πια δεν μου παίρνει λεφτά, πολύ βασικό! (Σήμερα μου είπε το κορυφαίο όταν είπα να του δώσω κάτι γιατί έχω να πληρώσω μήνες.. Αν κάθε φορά που ερχόσουν σου έπαιρνα λεφτά θα είχες πουλήσει το σπίτι σου τώρα!)
 


dred

Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
Ο Kofi είναι 6.5 ετών (σχεδόν 7) και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχω πάει ήδη σε 5 κτηνιάτρους (ο Παπαδογιαννάκης ειναι ο 6ος) και έχω αλλάξει τουλάχιστον τρεις χώρες με τον σκύλο (για μεγάλα διαστήματα).
Πέρα από το ότι το πρόβλημά του το έχει σε όλα τα σπίτια που'χω μετακομίσει εντός Ελλάδος (με χαλιά ή χωρίς), ασχέτως εποχής.... το έχει και σε όλα τα σπίτια που'χω μετακομίσει εκτός Ελλάδος, Γερμανίας δηλαδή και Φινλανδίας. Ακόμη και οι θερμοκρασίες -30oC συνεχόμενα, δεν βελτίωσαν κάτι, ή οι ελληνικές ζέστες +40oC.....

Η τροφή του έχει περάσει αρχικά από διάφορες χαζοξηρές, σε Barf τα τελευταία 4 χρόνια. Barf την οποία την αγοράζω όχι έτοιμη όπως βλέπω στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο να'χει εμφανιστεί, κιμάδες κλπ, αλλά κρέατα τα οποία εγώ επιλέγω και αγοράζω από κρεοπωλεία. Καθόλου σιτηρά, καθόλου χημικά, καθόλου συντηρητικά.
Δεν υπήρξε κάποια αλλαγή.

Αυτά όλα τα έχω συζητήσει με τον Παπαδογιαννάκη (ο οποίος ούτως ή άλλως δεν ειναι ιδιαίτερα υπερ της barf αλλά δεν το αναλύσαμε το θέμα), τα γνωρίζει.
Υποθέτω οτι βλέποντας έναν σκύλο με δερματικά ακολουθεί μία "περπατημένη".

Οι καθηγητές που διδάσκουν στα πανεπιστήμια τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και της Καρδίτσας δεν έχουν ως αντικείμενο "δερματολογία ζώων συντροφιάς". Υπάρχουν κάποιοι ειδικευμένοι οι οποίοι ανήκουν και στην Ελληνική Κτηνιατρική Δερματολογική Εταιρεία τοσο στο ΔΣ της όσο και στα μέλη της. (μέλος τακτικό ειναι και ο Παπαδογιαννάκης)

Με τόσα που'χω κάνει μέχρι στιγμής για τον Κόφι θα μου φαινόταν απίθανο να πάρω όλους αυτούς σβάρνα για διάγνωση. Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω θα ήταν να ρωτήσω σε ποιό εργαστήριο και με τι κόστος κάνουν εκείνοι τα αντίστοιχα.

Το οτι ο σκύλος μου είναι ατοπικός όμως, μέχρι στιγμής δεν χωράει αμφιβολίας (έχει διαγνωστεί όχι μόνο από τον Παπαδογιαννάκη δλδ) από όσο έχω καταλάβει.
Κυβέλη έχουμε έναν ελληνικό ποιμενικό σχεδόν δύο ετών και έχουμε τα ίδια με εσένα προβλήματα.
Διάβασα όλα αυτά που έγραψες και καταλαβαίνω το πρόβλημα σου. Θα σου απαντήσω αναλυτικά αύριο με το τι αντιμετωπίσαμε εμείς και τι μας είπαν να κάνουμε (τα ίδια με εσένα δηλαδή). Γενικά μετά από τρελά έξοδα καταλήξαμε πως αρκετά πράγματα γίνονται μόνο για τα χρήματα.
Απαντάω λοιπόν αύριο.
 


dred

Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
Κυβέλη έχουμε έναν ελληνικό ποιμενικό σχεδόν δύο ετών και έχουμε τα ίδια με εσένα προβλήματα.
Διάβασα όλα αυτά που έγραψες και καταλαβαίνω το πρόβλημα σου. Θα σου απαντήσω αναλυτικά αύριο με το τι αντιμετωπίσαμε εμείς και τι μας είπαν να κάνουμε (τα ίδια με εσένα δηλαδή). Γενικά μετά από τρελά έξοδα καταλήξαμε πως αρκετά πράγματα γίνονται μόνο για τα χρήματα.
Απαντάω λοιπόν αύριο.
Λοιπόν μετά την καθυστέρηση αναλύω τη δικιά μας εμπειρία σχετικά με την τροφική αλλεργία και την ατοπία (ατοπική δερματίτιδα).
Πήραμε τον σκύλο τριών μηνών, δεν είχε παρουσιάσει τίποτε μέχρι τότε, τον παίρνουμε στο σπίτι το οποίο βρίσκεται εκτός Αθηνών και έχει αυλή με κήπο και αρκετά φυτά συν πεύκα. Τον Μάρτη άρχισε να έχει γύρη και κάμπιες και τον έπιασε φαγούρα με ξύσιμο, τον πάμε στον γιατρό μας δίνει πρεζολόν και λέει ότι μάλλον είναι από το πεύκο. Μετά από ενάμιση μήνα περίπου αρχίζει να ξύνεται εντόνως και τον πηγαίνουμε πάλι στο γιατρό και μας λέει ότι μάλλον είναι σαρκοπτική ψώρα και τον αρχίζει στις ενέσεις (σύνολο 6 ανά διάστημα 10 ημερών η κάθε μία). Μπορώ να πω ότι είχε δεν είχε μία βελτίωση αλλά είχε αρχίσει να χάνει πολύ τρίχωμα στην κοιλιά του με αποτέλεσμα από κάτω να είναι σχεδόν γυμνός. Ταυτόχρονα του αλλάζω το σκάλιμπορ που του είχε δημιουργήσει έντονη κοκκινίλα στο λαιμό και του βάζουμε πριβέντεφ το οποίο τον ανακούφισε σε αυτό το σημείο αμέσως και δεν ξανακοκκίνησε ο λαιμός καθόλου. Η φαγούρα συνεχίζονταν έντονα συνεχώς με εξάρσεις μεγάλες είτε μέσα ή έξω από το σπίτι όπου έμενε ο σκύλος. Μπορώ να πω ότι τον έπιανε αμόκ ώρες ώρες και ξύνονταν ασταμάτητα (πηγούνι, μασχάλες, έτρωγε και έγλυφε τα πόδια του και ειδικά ανάμεσα στα δάκτυλα του). Αφού τελειώνει η θεραπεία με τις ενέσεις και δεν βρίσκουμε άκρη πηγαίνουμε στον κο Παπαδογιαννάκη ο οποίος έκανε τα ίδια με εσένα (ξέσμα με έλεγχο στο οπτικό μικροσκόπιο, δείγμα από περιττώματά του) και μας έδωσε κορτιζόνη για να δει πως θα συμπεριφερθεί μέχρι το επόμενο ραντεβού. Προφανώς με την κορτιζόνη υπήρξε τραγική μείωση και πηγαίνουμε στο δεύτερο ραντεβού όπου και μας είπε να δοκιμάσουμε υποαλλεργικό σιτηρέσιο (Eukanuba dermatosis) για έξι εβδομάδες και τις δέκα πρώτες μέρες να του δίνουμε παράλληλα κορτιζονούχα χάπια (το οποίο δεν κατάλαβα γιατί πάλι). Μετά τις έξι εβδομάδες και χωρίς βελτίωση πηγαίνουμε στο τρίτο ραντεβού όπου και μας είπε πως μόνη λύση είναι η απευαισθητοποίηση με λήψη αίματος και αποστολή σε αξιόπιστο εργαστήριο στη Γερμανία (τόνισε πως μπορεί να ακούσουμε και για άλλα εργαστήρια και μικρότερα κόστη αλλά δεν είναι αξιόπιστα) με κόστος 800 ευρώ και ποσοστό επιτυχίας γύρω στο 75%. Ο σκύλος επίσημα έχει και τροφική αλλεργία αλλά και ατοπία και εκεί θα παρασκεύαζαν τα κατάλληλα σκευάσματα βλέποντας σε τι είναι αλλεργικός. Προφανώς αυτό δεν θα γίνονταν άπαξ αλλά με συνεχή συντήρηση πιθανόν φθίνουσα.
Η άλλη λύση αλλά όχι αξιόπιστη ήταν η συνεχόμενη λήψη φαρμάκων με πολύ υψηλό κόστος λόγω και του μεγάλου μεγέθους του σκύλου.
Μετά και από αυτό το ραντεβού δοκιμάζουμε κτηνίατρο, όχι ειδικευμένη σε δερματολογία σκύλου, αλλά φίλη φίλου, όπου και είπαμε ας δοκιμάσουμε και μία ακόμη γνώμη για να δούμε τι γίνεται. Πράγματι κάναμε ξανά θεραπεία αυτή τη φορά με υποαλλεργική της royal canin αλλά για δεκαέξι εβδομάδες. Ο σκύλος είχε σαφή βελτίωση και βάσει παρατήρησης είδαμε πως μειώθηκε η φαγούρα γύρω στο 70-80%. Αφού τον επανεξέτασε και είδε τη βελτίωση στο τρίχωμα του και στην οσμή του μας είπε ότι το εναπομείναν 20% ποσοστό φαγούρας που απομένει είναι καθαρά απόρροια της ατοπικής δερματίτιδας που έχει λόγω των αλλεργιογόνων του περιβάλλοντος χώρου όπου διαμένει. Δεν έχω μπορέσει να του αλλάξω χώρο ακόμα, έχω καθαρίσει και απολυμάνει τον κήπο με φάρμακα αλλά δεν υπήρξε βελτίωση διότι όπως είχε πει και ο κος Παπαδογιαννάκης, πολλά ακάρεα και γενικότερα κρότωνες και ζωύφια έχουν αποκτήσει μεγάλη ανθεκτικότητα με το πέρασμα του χρόνου στα διάφορα χημικά με αποτέλεσμα να μην εξαντλώνται καθόλου.
Αυτό δε που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι πως μέσα στον Ιούλιο αφού ασβέστωσα τον κήπο ο σκύλος παρουσίασε μία τρομερή βελτίωση για αρκετές ημέρες πιθανόν λόγω της τοξικότητας του ασβέστη.
Μετά την τελευταία πρόσφατη συνάντηση με την κτηνίατρο για να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο με τροφή, διότι αυτή που του δίνουμε είναι πανάκριβη, σκέφτηκε να δοκιμάσουμε ασυνήθιστο είδος μαγειρευτού όπως κουνέλι αλλά το αφήσαμε επειδή το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο και από αυτό της ξηράς. Η συγκεκριμένη ξηρά έχει μόνο υδρολυμένες πρωτείνες σόγιας οι οποίες δεν τον ενοχλούν τόσο πολύ. Αυτό το οποίο θα κάνουμε για επαλήθευση είναι να του δώσουμε την παλιά κανονική τροφή που έπαιρνε και εάν έχει έξαρση τότε βεβαιωνόμαστε πως είναι όντως τροφική αλλεργία. Το κακό είναι πως οικονομικά δεν αντέχεται οπότε θέλουμε να προσπαθήσουμε να δούμε και από μόνοι μας τι μπορούμε να κάνουμε και από άποψη χώρου όπου διαμένει ο σκύλος αλλά και από άποψη φαγητού.
Η τελευταία κτηνίατρος μας είπε πως σίγουρα είχαν και οι γονείς του δικού μας την αλλεργία και την μετέδωσαν και σε αυτόν. Ετσι λοιπόν επικοινώνησα και εγώ με τον κάτοχο και των δύο γονέων του σκύλου και μου είπε πως κανένας από τους δύο δεν είχε κάτι τέτοιο ποτέ στη ζωή τους...
Οπως καταλαβαίνεις γενικολογώντας όλα είναι σχετικά. Μπορεί ο σκύλος να μην έχει καμία αλλεργία μπορεί να έχει κιόλας. Επίσης μπορεί απλά κάτι να τον ενοχλεί στο περιβάλλον και να υπάρχει συνέχεια εκεί και εμείς να νομίζουμε πως τον ενοχλεί η τροφή. Ο μόνος τρόπος να σιγουρευτούμε είναι να του αλλάξουμε οριστικά περιβάλλον. Σημειωτέον δε πως πέρυσι το καλοκαίρι όταν και πήγαμε διακοπές αφήσαμε τον σκύλο σε πανσιόν και όταν τον πήραμε έξι ημέρες μετά ο σκύλος δεν ξύνονταν και είχε βγάλει και τρίχωμα εκεί που ήταν καραφλός (στην κοιλιά του). Ρωτώντας δε και τους υπαλλήλους εκεί μου είπαν πως όσο τον έβλεπαν και είχαν επαφή μαζί του δεν τον έβλεπαν να ξύνεται. Οταν όμως τον πήραμε πίσω στο σπίτι την επόμενη ημέρα άρχισε πάλι να ξύνεται.. Φέτος έγινε ακριβώς το ίδιο σκηνικό, δεν ξύνονταν και όταν τον πήραμε πίσω άρχισε πάλι. Επειδή από ότι καταλαβαίνω μένεις σε διαμέρισμα (φαντάζομαι έχεις προνοήσει για όλα αυτά που μπορεί να τον ενοχλούν (μάλλινα, συνθετικά, περίεργα πλαστικά, αμπούλες που μπορεί να κάνουν το αντίθετο από το προοριζόμενο).
Γενικά θα πρότεινα να αφιερωθείς εσύ και μόνο στο τι μπορεί να είναι βλαπτικό για τον ίδιο τον σκύλο και να μην κολλήσεις, όπως όλοι μας, στην στατιστική της κτηνιατρικής η οποία μιλάει πάντα για τα μεγαλύτερα πληθυσμιακά σύνολα. Σαφώς υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις στον κανόνα και εκεί μπορεί να εμπίπτουμε και οι εσύ και εμείς σαν 'ακραία' παραδείγματα. Ετσι λοιπόν και οι εταιρείες τροφών έχοντας βγάλει ένα προϊόν το οποίο γενικά και αρκετά καλά καλύπτει μεγάλο μέρος όλων των ειδών των σκύλων εμένα και εσένα δεν μας καλύπτει και απλά αναγκαζόμαστε να ξοδεύουμε αλόγιστα. Η κτηνιατρική και γενικά η ιατρική δεν μπορεί να τα λύσει όλα τα προβλήματα με αποτέλεσμα να ‘οδηγούμαστε’ από τους ίδιους τους γιατρούς στις ακριβές λύσεις (υποαλλεργική τροφή, απευαισθητοποιήσεις, εξετάσεις κοστοβόρες), χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι εσκεμμένο και εκ του πονηρού πάντα.
Δυστυχώς την περασμένη Παρασκευή είδα αυτό το θέμα και για αυτό απαντάω καθυστερημένα στο πρόβλημα σου, παρ'όλα αυτά οτιδήποτε χρειαστείς μπορείς να ρωτήσεις.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
dred καλώς ήρθες λοιπόν στο φόρουμ και ευχαριστούμε πολύ, για την λεπτομερή ενημέρωση.

Εχω όμως μερικά σχόλια:

1. Υποθέτω, ότι ο σκύλος σου δεν είναι από εκτροφέα, αλλά από κάποιον που έβαλε τα σκυλιά του ή το σκυλί του, αν έχει μόνο το ένα, να ζευγαρώσει. Οπότε...ναι...οι γονείς αυτοί, μπορεί όντως να μην έχουν πρόβλημα [αν τους έδωσε και κανείς τόση σημασία δηλαδή], αλλά...οι πρόγονοι αυτών, αρκετές γεννιές πίσω; Δεν θα έχει κανείς φαντάζομαι, την παραμικρή ιδέα ε; Αρα δεν αποκλείεται καθόλου, να είναι πράγματι κληρονομικό το πρόβλημά του. Εχεις τρόπο, να μάθεις, πως είναι τα αδέλφια του;

Αν ισχύουν τα παραπάνω, φάουλ σου, στην πηγή απόκτησης του σκύλου. Αλήθεια, για τι ράτσα μιλάμε; Ηλικία;


2. Αναφέρεις, ότι έχεις επιβεβαιώσει, ότι η διαμονή του σκύλου σου στον εξωτερικό σου χώρο, τον βασανίζει. Παρόλα αυτά, δεν τον έχεις βάλει ακόμη μέσα στο σπίτι!!!! Κίνηση που θα τον ανακούφιζε άμεσα, από το πολύκαιρο μαρτύριό του. Θα ήθελα να μου πεις, με ποιά λογική;


3. Λέμε και ξαναλέμε και δεν το λέω αυτό, για σένα, αλλά γιατί τα θέματά μας, τα διαβάζει πολύς κόσμος, οπότε μην το πάρεις προσωπικά, ότι η απόκτηση και η συντήρηση σκύλου, είναι πολυέξοδη ενασχόληση. Και όσο πιο μεγάλος ο σκύλος, τόσο χειρότερα. Ειδικά αν προκύψουν θέματα υγείας, δεν πρέπει να μας φαίνεται πολυτέλεια, το να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να φροντίσουμε, το...για τους περισσότερους από εμάς ελπίζω, αγαπημένο αυτό μέλος της οικογένειάς μας. Αν, η πολυτέλειά μας, σταματάει στην πιο ακριβή τροφή, τότε θα πρέπει να το σκεφτόμαστε πολλές φορές, πριν καν, τον βάλουμε στην ζωή μας.


4. Οσον αφορά την τροφή...ίσως θα πρέπει να το ψάξεις πολύ και να καταλήξεις σε άλλο είδος. Ειδικά για δερματικά προβλήματα και αλλεργίες, πολύς κόσμος, πίνει νερό στο όνομα της barf. Δεν ξέρω αν το έχεις ήδη ψάξει, αλλά ίσως θα έπρεπε.


Εύχομαι ότι καλύτερο για τον σκύλο σου.
 


dred

Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
Αγαπητέ mareco
Στο πρώτο μου μήνυμα (αμέσως προηγούμενο στη σειρά) σε παράθεση σε μήνυμα της Κυβέλης αναφέρω ότι ο σκύλος είναι ελληνικός ποιμενικός δύο ετών.
Ο σκύλος μου είναι από επίσημο αναγνωρισμένο σύλλογο αναπαραγωγής του ελληνικού ποιμενικού, τον γνωστό ΟΦΕΠ με έδρα τη Λάρισα. Οπότε όπως καταλαβαίνεις η επίσημη ενημέρωση του συλλόγου είναι πως όντως δεν είχαν κάποιο τέτοιο πρόβλημα οι γεννήτορες του δικού μου σκύλου αλλά και ούτε κάποιο από τα αδέλφια του διότι αυτό το γεγονός θα 'χαλούσε' αυτομάτως τη συνέχιση και σταθεροποίηση του υγειούς ελληνικού ποιμενικού, πράγμα το οποίο δεν επιθυμούν σε καμμιά περίπτωση οι ίδιοι οι υπεύθυνοι.
Για τους μακρινούς παρελθόντες συγγενείς του δεν μπορώ να γνωρίζω αλλά σίγουρα τα καλά αίματα τα οποία προσπαθούν να διατηρήσουν και να συνεχίσουν θα απέκλειαν τέτοια προβλήματα εξ'αρχής.
Αναφέρω στη μέση περίπου της δεύτερης παραγράφου ότι ο σκύλος επεδείκνυε την ίδια συμπεριφορά είτε μέσα ή έξω από το σπίτι, είχε λοιπόν εντονότατη φαγούρα, πολλές φορές και πιο έντονη όταν έμενε μέσα στο σπίτι.
Σίγουρα η απόκτηση ενός κατοικιδίου δεν είναι αποκλειστικά πολυτέλεια αλλά καθαρά οικογενειακή-στοργική σχέση με ένα ακόμη μέλος το οποίο προστίθεται στο σύνολο της οικογένειας, οπότε θεωρώ πως οι περισσότεροι, πόσω μάλλον ο γράφων, δεν αρκούνται, παρ'όλη την οικονομική δυσκολία, σε μία ακριβή τροφή, αλλά ψάχνουμε όλο και περισσότερο με ό,τι μέσο έχουμε να λύσουμε το πρόβλημα που παρουσιάζεται διότι όσο 'πονάει' τους μικρούς μας φίλους άλλο τόσο 'πονάει' και εμάς τους ίδιους.
Οσον αφορά στη BARF είναι μία επιλογή την οποία εξετάζουμε και την έχουμε στα υπ'όψιν.

Ευχαριστώ για τις ευχές σου και καλή συνέχεια.
 
Last edited by a moderator:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
Γράφεις, ότι η διαμονή του στη πανσιόν, συνέβαλε σε σημαντικότατη βελτίωση της κατάστασής του. Δεν μπορώ να διανοηθώ, ότι οι συνθήκες στην πανσιόν, μπορεί να είναι καλύτερες από αυτές του σπιτιού σου. Για τους εσωτερικούς χώρους μιλάω. Και αν βέβαια ισχύει όντως αυτό, τότε η πιθανή πηγή του προβλήματός του, εστιάζεται στον χώρο που περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας του. Στην αυλή δηλαδή. Στην οποία υπάρχει σπιτάκι που κάθεται και κοιμάται; Μήπως με το σπιτάκι του, είναι που κάτι δεν πάει καλά; Παρόλα αυτά, ενδεχομένως η συνεχής διαμονή του στο εσωτερικό του σπιτιού σας [έστω και δοκιμαστικά, για μεγάλο όμως χρονικό διάστημα, όχι για λίγες ώρες και μετά πάλι έξω και φτου κι απ'την αρχή] και η ολοκληρωτική "απαγόρευση" κυκλοφορίας του στον κήπο, να σας έδινε ίσως, κάποιες απαντήσεις.

Χαίρομαι, για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι για τον σκύλο σου. Μακάρι να ήταν για όλους έτσι τα πράγματα. Πίστεψέ με, σ'αυτό το φόρουμ, τα έχουμε ακούσει όλα.
 


dred

Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
Επειδή τον αγαπάμε πολύ τα κάνουμε όλα αυτά και προφανώς θα κάνουμε και περισσότερα για να βρούμε τη λύση. Το ιδιαίτερο αυτής της φυλής είναι ότι δεν πρέπει να είναι περιορισμένα σε κλειστούς χώρους διότι αυτό αντιβαίνει στη φύση του. Είναι αδιανόητο να κρατήσεις έναν ελληνικό ποιμενικό μέσα σε τέσσερις τοίχους και αυτό ήταν σκέψου 'αυστηρή' παραίνεση από τους εκτροφείς.
Στο σπίτι του δεν μένει ποτέ, έμεινε στην αρχή λίγο που ήταν μικρός αλλά μετά όχι, επειδή είναι σκύλος φύλαξης κοιμάται στην αυλή έτσι ώστε να εποπτεύει τον χώρο όλο και να μπορεί να επέμβει άμεσα.
Συν τοις άλλοις επειδή λόγω δουλειάς επιστρέφουμε απόγευμα στο σπίτι, δεν θέλουμε να τον κλείσουμε μέσα και να αρχίσει να έχει και καμιά 'κατάθλιψη'.
Αυτό το οποίο ξεκινάμε να κάνουμε είναι να ξηλώσουμε όλα τα πιθανά αλλεργιογόνα φυτά από τον κήπο για να αρχίσουμε να αποκλείουμε αιτίες.
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
Μάλιστα!!!

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μείνεις συντονισμένος και να μας κρατάς ενήμερους, για τυχόν εξελίξεις.

Σχετικά με τον "εγκλωβισμό" στους τέσσερις τοίχους του διαμερίσματος, θα βρεις πολλά debate εδώ μέσα, ακόμη και από ανθρώπους που είναι οι ίδιοι, πάρα πολύ ψαγμένοι κάτοχοι, ευτυχισμένου ελληνικού ποιμενικού.

Καλή επιτυχία, στην αποψίλωση :)
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
dred ομολογώ ότι διάβασα τα μηνύματά σου και σε καταλαβαίνω πλήρως.... Ειδικά όταν περιγράφεις τη μανία με την οποία ξυνόταν ο σκύλος... να τον βλέπεις να αυτοκαταστρέφεται και να υποφέρει και να μη μπορείς να κάνεις τίποτε στην ουσία.

Έχω μία ερώτηση:
-Ο Παπαδογιαννάκης σας έδωσε κορτιζόνη; περίεργο. Μήπως σου έδωσε κυκλοσπορίνη και μπερδεύεσαι; Η τιμή και μόνο (της κυκλοσπορίνης) είναι χαρακτηριστική... έχουν 135 ευρώ το πακέτο...


Κατά τα άλλα:

1. Είσαι τυχερός γιατί υπάρχει μία τροφή με την οποία είδες διαφορά της τάξεως του 70%.... ΟΥΑΟΥ! Μακάρι να'χαμε και μεις κάτι τέτοιο.

Προσωπικά ταΐζω barf. Ήταν η μόνη που τον ανακούφισε λίγο... Οποτεδήποτε αλλάξω σε τροφή άλλη (ακόμη και στις κτηνιατρικές υποαλλεργικές κλπ) τότε το ξύσιμο γίνεται τραγικότερο... Οπότε το συγκεκριμένο είναι αδιαπραγμάτευτο.
Θα σου πρότεινα να ταΐσεις και να δοκιμάσεις αλλά σε καμία περίπτωση μην πάρεις τα έτοιμα που τελευταία έχουν εμφανιστεί στην αγορά από ιδιώτες-επιχειρήσεις που σου δίνουν έτοιμα αλεσμένα κοτόπουλα με ποσοστά μέσα λαχανικών-φρούτων. Κάνε το πείραμα με φαγητό που θα αγοράσεις από την αγορά (Βαρβάκειος, φθηνή). Ένα είδος κρέατος και αλεσμένα λαχανικά με γιαούρτι πχ.

2. Είσαι ακόμη πιο τυχερός γιατί υπάρχει διαπιστωμένη αλλαγή σε διαφορετικό περιβάλλον. Εμείς δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Έχουμε περάσει σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα, πολλές χώρες, πολλά φυτά, πολλά όλα. Το ίδιο...
Ίσως αν τον κρατήσεις μόνιμα μέσα στο σπίτι να'χει και πιο μεγάλη βελτίωση...
(χεχε... μπορείτε επίσης να .... μετακομίσετε :p )

3. Δε χρησιμοποιώ καθόλου scalibor. Του κάνει κοκκινίλα στο λαιμό. Φοράει frontline αμπούλες τις οποίες και ανανεώνω με ευλάβεια και το καλοκαίρι τον ψεκάζω με αιθέρια έλαια συμπληρωματικά. Δίνω τεράστια προσοχή στο να παραμένει "καθαρός" από εξωπαράσιτα... Έχει που'χει τον πόνο του, μην αυξάνεται παραπάνω....

4. Τον κάνω μπάνιο με zincoseb. Νομίζω οτι τον βοηθάει.... Δοκίμασέ το. Είναι για φαγούρα. Μας το'χε δώσει ο Παπαδογιαννάκης και το κράτησα σαν σαμπουάν...


Πέρα από αυτό, τι να σου πω.... Σας νιώθω! Πραγματικά. Έχεις όμως ελπιδοφόρα μηνύματα και ενδείξεις. Εκμεταλλεύσου τα! ^_^
 


dred

Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
dred ποια τροφη ακριβως της royal canin δινεις?
silent καλημέρα, του δίνω αποκλειστικά και μόνο την hypoallergenic dr 21, υπάρχει μας είπε η κτηνίατρος και η skin care (λίγο πιο ακριβή) της ίδιας συνομοταξίας.
Ο λόγος για τον οποίο μας έδωσε αυτή είναι καθαρά και μόνο λόγω των υδρολυμένων πρεωτεϊνών που περιέχει.
 


dred

Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
dred ομολογώ ότι διάβασα τα μηνύματά σου και σε καταλαβαίνω πλήρως.... Ειδικά όταν περιγράφεις τη μανία με την οποία ξυνόταν ο σκύλος... να τον βλέπεις να αυτοκαταστρέφεται και να υποφέρει και να μη μπορείς να κάνεις τίποτε στην ουσία.

Έχω μία ερώτηση:
-Ο Παπαδογιαννάκης σας έδωσε κορτιζόνη; περίεργο. Μήπως σου έδωσε κυκλοσπορίνη και μπερδεύεσαι; Η τιμή και μόνο (της κυκλοσπορίνης) είναι χαρακτηριστική... έχουν 135 ευρώ το πακέτο...


Κατά τα άλλα:

1. Είσαι τυχερός γιατί υπάρχει μία τροφή με την οποία είδες διαφορά της τάξεως του 70%.... ΟΥΑΟΥ! Μακάρι να'χαμε και μεις κάτι τέτοιο.

Προσωπικά ταΐζω barf. Ήταν η μόνη που τον ανακούφισε λίγο... Οποτεδήποτε αλλάξω σε τροφή άλλη (ακόμη και στις κτηνιατρικές υποαλλεργικές κλπ) τότε το ξύσιμο γίνεται τραγικότερο... Οπότε το συγκεκριμένο είναι αδιαπραγμάτευτο.
Θα σου πρότεινα να ταΐσεις και να δοκιμάσεις αλλά σε καμία περίπτωση μην πάρεις τα έτοιμα που τελευταία έχουν εμφανιστεί στην αγορά από ιδιώτες-επιχειρήσεις που σου δίνουν έτοιμα αλεσμένα κοτόπουλα με ποσοστά μέσα λαχανικών-φρούτων. Κάνε το πείραμα με φαγητό που θα αγοράσεις από την αγορά (Βαρβάκειος, φθηνή). Ένα είδος κρέατος και αλεσμένα λαχανικά με γιαούρτι πχ.

2. Είσαι ακόμη πιο τυχερός γιατί υπάρχει διαπιστωμένη αλλαγή σε διαφορετικό περιβάλλον. Εμείς δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Έχουμε περάσει σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα, πολλές χώρες, πολλά φυτά, πολλά όλα. Το ίδιο...
Ίσως αν τον κρατήσεις μόνιμα μέσα στο σπίτι να'χει και πιο μεγάλη βελτίωση...
(χεχε... μπορείτε επίσης να .... μετακομίσετε :p )

3. Δε χρησιμοποιώ καθόλου scalibor. Του κάνει κοκκινίλα στο λαιμό. Φοράει frontline αμπούλες τις οποίες και ανανεώνω με ευλάβεια και το καλοκαίρι τον ψεκάζω με αιθέρια έλαια συμπληρωματικά. Δίνω τεράστια προσοχή στο να παραμένει "καθαρός" από εξωπαράσιτα... Έχει που'χει τον πόνο του, μην αυξάνεται παραπάνω....

4. Τον κάνω μπάνιο με zincoseb. Νομίζω οτι τον βοηθάει.... Δοκίμασέ το. Είναι για φαγούρα. Μας το'χε δώσει ο Παπαδογιαννάκης και το κράτησα σαν σαμπουάν...


Πέρα από αυτό, τι να σου πω.... Σας νιώθω! Πραγματικά. Έχεις όμως ελπιδοφόρα μηνύματα και ενδείξεις. Εκμεταλλεύσου τα! ^_^
Οχι Κυβέλλη, μας έδωσε καθαρά κορτιζόνη. Συγκεκριμένα έδωσε ένα φάρμακο το οποίο ήταν σε έλλειψη (δεν θυμάμαι την ονομασία) και μας είπε αν δε το βρούμε να του δώσουμε ξανά πρεζολόν. Σε καμμία περίπτωση δεν ήταν κυκλοσπορίνη (αυτή θα ήταν η εναλλακτική σε περίπτωση μη απευαισθητοποίησης)
Μην ξεχνάς ότι τα 800 δεν ήταν άπαξ αλλά κάθε χρόνο θα είχες επαναληπτικές και αν όλα πήγαιναν καλά τότε θα έβαινε μειούμενο το κόστος των επόμενων ενέσεων..
Επίσης προφανώς και θέλω να μετακομίσω αλλά υπάρχει και μία τρελή διαδικασία να βρούμε σπίτι με αυλή και να συμφέρει οικονομικά..
 


dred

Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
dred ομολογώ ότι διάβασα τα μηνύματά σου και σε καταλαβαίνω πλήρως.... Ειδικά όταν περιγράφεις τη μανία με την οποία ξυνόταν ο σκύλος... να τον βλέπεις να αυτοκαταστρέφεται και να υποφέρει και να μη μπορείς να κάνεις τίποτε στην ουσία.

Έχω μία ερώτηση:
-Ο Παπαδογιαννάκης σας έδωσε κορτιζόνη; περίεργο. Μήπως σου έδωσε κυκλοσπορίνη και μπερδεύεσαι; Η τιμή και μόνο (της κυκλοσπορίνης) είναι χαρακτηριστική... έχουν 135 ευρώ το πακέτο...


Κατά τα άλλα:

1. Είσαι τυχερός γιατί υπάρχει μία τροφή με την οποία είδες διαφορά της τάξεως του 70%.... ΟΥΑΟΥ! Μακάρι να'χαμε και μεις κάτι τέτοιο.

Προσωπικά ταΐζω barf. Ήταν η μόνη που τον ανακούφισε λίγο... Οποτεδήποτε αλλάξω σε τροφή άλλη (ακόμη και στις κτηνιατρικές υποαλλεργικές κλπ) τότε το ξύσιμο γίνεται τραγικότερο... Οπότε το συγκεκριμένο είναι αδιαπραγμάτευτο.
Θα σου πρότεινα να ταΐσεις και να δοκιμάσεις αλλά σε καμία περίπτωση μην πάρεις τα έτοιμα που τελευταία έχουν εμφανιστεί στην αγορά από ιδιώτες-επιχειρήσεις που σου δίνουν έτοιμα αλεσμένα κοτόπουλα με ποσοστά μέσα λαχανικών-φρούτων. Κάνε το πείραμα με φαγητό που θα αγοράσεις από την αγορά (Βαρβάκειος, φθηνή). Ένα είδος κρέατος και αλεσμένα λαχανικά με γιαούρτι πχ.

2. Είσαι ακόμη πιο τυχερός γιατί υπάρχει διαπιστωμένη αλλαγή σε διαφορετικό περιβάλλον. Εμείς δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Έχουμε περάσει σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα, πολλές χώρες, πολλά φυτά, πολλά όλα. Το ίδιο...
Ίσως αν τον κρατήσεις μόνιμα μέσα στο σπίτι να'χει και πιο μεγάλη βελτίωση...
(χεχε... μπορείτε επίσης να .... μετακομίσετε :p )

3. Δε χρησιμοποιώ καθόλου scalibor. Του κάνει κοκκινίλα στο λαιμό. Φοράει frontline αμπούλες τις οποίες και ανανεώνω με ευλάβεια και το καλοκαίρι τον ψεκάζω με αιθέρια έλαια συμπληρωματικά. Δίνω τεράστια προσοχή στο να παραμένει "καθαρός" από εξωπαράσιτα... Έχει που'χει τον πόνο του, μην αυξάνεται παραπάνω....

4. Τον κάνω μπάνιο με zincoseb. Νομίζω οτι τον βοηθάει.... Δοκίμασέ το. Είναι για φαγούρα. Μας το'χε δώσει ο Παπαδογιαννάκης και το κράτησα σαν σαμπουάν...


Πέρα από αυτό, τι να σου πω.... Σας νιώθω! Πραγματικά. Έχεις όμως ελπιδοφόρα μηνύματα και ενδείξεις. Εκμεταλλεύσου τα! ^_^
Επίσης κυβέλλη θα ήθελα να σου πω να δοκιμάσεις την hypo που παίρνω και εγώ αλλά κοστίζει πάρα πολύ. Να φανταστείς τις πάιρνω τριάδες για να ρίχνω την τιμή. Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει, όταν τον πηγαίνω βόλτα στο βουνό όπου και τρέχει και καλύπτει αποστάσεις, προφανώς εξαντλείται, και όταν γυρνάμε στο σπίτι πέφτει ξερός και ξεχνάει και αλλεργίες και τα πάντα. Αν ξυπνήσει για κάποιο λόγο και σηκωθεί και γαυγίσει ενδεχομένως μετά να ρίξει κανά ξύσιμο αλλά γενικά η άσκηση είδα πως τον ξεχνάει. Μπορεί να είναι και λόγω ενθουσιασμού ή λόγω κούρασης όπως ανέφερα.
Ο ιδιοκτήτης των γονιών του βρίσκεται στην επαρχία και είναι μελισσοκόμος, πράγμα που σημαίνει πως τα ζώα είναι μέσα στη φύση και στη γύρη και στα άνθη και σε πολλά αλλεργιογόνα. Για αυτό ανέφερα πως είναι περίεργο που, δυνητικά, 'κληρονόμησε' κάτι ο δικός μου και δεν το είχαν εμφανίσει πρωτύτερα οι γονείς του..
 


martha_aris

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
179
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εμείς είμαστε ακόμη στην κορυφή του παγόβουνου νομίζω τελικά με όλα αυτά που διαβάζω από εσάς! Εμάς εχθές μας πρότεινε την εξέταση αλλά μας είπε να δούμε πρώτα πως θα πάει αρχικά με μια υποαλλεργική τροφή και ύστερα αν δεν δούμε εξέλιξη να κάνουμε την εξέταση που όμως μας είπε 200ε η εξέταση και 120ε η ενέσεις για 12 μήνες σε αντίθεση με το 800αρι που διάβασα παραπάνω. Είπε ότι έχουμε ποσοστό επιτυχίας 65%. Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο κοστίζουν αυτές οι υποαλλεργικές τροφές γιατί με τρομάξατε πιο πάνω λέγοντας ότι είναι πολύ ακριβές.
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Ααα καλά το "μυστικό" με την άσκηση εννοείται το'χω ανακαλύψει και το χρησιμοποιώ... ή τέλος πάντων προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όταν αυτό είναι δυνατό...

Στο Βερολίνο τον είχα ψοφήσει τον σκύλο, ποδήλατο καθημερινά ή κολύμπι μέρα παρα μέρα ή όταν όλα αυτα λόγω καιρού δε γίνονταν, τότε παιχνίδι έντονο (είναι της ανίχνευσης και επαναφοράς το βοδάκι μου) κανα 2ωρο τη μέρα.

Δυστυχώς τον τελευταίο 1 χρόνο οι δικοί μου ρυθμοί δε μου επιτρέπουν τέτοια. Είμαστε και Ελλάδα όπου πρέπει να κάνω ταξίδι με το αμάξι προκειμένου να του προσφέρω αυτά που θέλει... :/

Τον πάω για μπάνιο μία φορά τη βδομάδα τουλάχιστον όπου κολυμπάει συνεχώς κανα δύωρο (αν έχω χρόνο πιο πολύ...). Δυστυχώς ο βρωμύλος δεν εκτονώνεται με τίποτε άλλο και δεν είναι του παιχνιδιού με άλλα σκυλιά. Θέλει ή κολύμπι (ιδανικότερα "συμμετοχικό" δλδ να κολυμπάς και συ μαζί του και να πετάς παιχνίδια, να κάνει σανίδα κλπ) ή ποδήλατο... (τρέχα γύρευε στην Αθήνα).


Τροφή dred φοβάμαι να αλλάξω... Δε θέλω να βιώνω άλλες επιδεινώσεις πια... Έχω φτάσει να δίνω κυκλοσπορίνη μία φορά στις 5-6 μέρες που για μας ειναι εκπληκτικό... δεν τολμώ να διαταράξω αυτήν την "ισορροπία"....


martha_aris εγώ είχα πάρει την eukanuba dermatosis με 88 ευρουλάκια του τσουβάλι αν θυμάμαι καλά... (νομίζω στην αρχή του τόπικ έχω γράψει, ρίξε μια ματιά).
Όμως πλέον ταϊζω μπάρφ, όπως και πριν δλδ.... :)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
kyveli ο σκύλος σου είναι φιλικός με άλλα σκυλιά; Του αρέσει πχ να κυνηγιέται, να παλεύει μαζί τους κλπ;
 


dred

Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
Εμείς είμαστε ακόμη στην κορυφή του παγόβουνου νομίζω τελικά με όλα αυτά που διαβάζω από εσάς! Εμάς εχθές μας πρότεινε την εξέταση αλλά μας είπε να δούμε πρώτα πως θα πάει αρχικά με μια υποαλλεργική τροφή και ύστερα αν δεν δούμε εξέλιξη να κάνουμε την εξέταση που όμως μας είπε 200ε η εξέταση και 120ε η ενέσεις για 12 μήνες σε αντίθεση με το 800αρι που διάβασα παραπάνω. Είπε ότι έχουμε ποσοστό επιτυχίας 65%. Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο κοστίζουν αυτές οι υποαλλεργικές τροφές γιατί με τρομάξατε πιο πάνω λέγοντας ότι είναι πολύ ακριβές.
martha_aris καλημέρα. Η Hypoallergenic royal canin που χρησιμοποιούμε εμείς στοιχίζει περίπου, ανάλογα με το κατάστημα, 87-89 Ευρώ το 14κιλο. Εγώ τις παίρνω τρεις οπότε μου κάνουν πολύ καλύτερη τιμή. Είμαι σίγουρος πως αν πας σε κάποιο κατάστημα και τους ζητήσεις κάτι τέτοιο θα στο κάνουν. Όχι όλοι αλλά κάποιοι και λόγω κρίσης προτιμούν να κάνουν γενναία έκπτωση παρά να μην πουλήσουν καθόλου
 


martha_aris

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
179
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
martha_aris καλημέρα. Η Hypoallergenic royal canin που χρησιμοποιούμε εμείς στοιχίζει περίπου, ανάλογα με το κατάστημα, 87-89 Ευρώ το 14κιλο. Εγώ τις παίρνω τρεις οπότε μου κάνουν πολύ καλύτερη τιμή. Είμαι σίγουρος πως αν πας σε κάποιο κατάστημα και τους ζητήσεις κάτι τέτοιο θα στο κάνουν. Όχι όλοι αλλά κάποιοι και λόγω κρίσης προτιμούν να κάνουν γενναία έκπτωση παρά να μην πουλήσουν καθόλου
Αν πάρω 3 τσουβάλια θα τα φαΐ σε 5χρονια!! Τώρα παίρνουμε 3κιλο και πάει 1 μήνα.. Οπότε ούτε το 14κιλο μας κάνει. Αν υπάρχει μικρή συσκευασία καλώς γιατί το μεγάλο σακί μέχρι να το φαΐ θα είναι πολύ καιρό ανοιχτό αν όχι θα παίρνουμε μια μεγάλη και θα τρώει για μισό χρόνο. Πάντως για μένα που δεν είναι μεγάλο το σκυλι ευτυχώς θα μου βγει πιο οικονομικά σχετικά γιατί και τώρα δίνω κοντά στο 20ρικο για τροφή οπότε θα ανέβουμε πολύ λίγο.
 




martha_aris

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
179
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καλημέρα τελικά το Σάββατο ξεκινήσαμε υποαλλεργική τροφή 30ε το 3κιλο. Οπότε είναι πολλά αλλά ευτυχώς όχι τόσα πολλά όσο φοβόμουν. Πήραμε και σαμπουάν που μας έφτιαξε ο κτηνίατρος με 20ε και οπότε τώρα πια περιμένουμε αποτελέσματα.. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και με προσπάθεια και πολύ προσοχή θα καταφέρουμε να παθαίνει εξάρσεις πολύ συχνά!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU