Τι αυτοκίνητο να πάρω για το σκύλο;




georgerot

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2010
143
0
φιατ πουντο,,ολα τα λεφτα..και αρκετο πορτπαγκαζ και πληροσ ανδιπλουομενα πισω καθησματα και πολυ καλη τιμη..και αν παρεισ και το tjet....τηα εισαι jet...και πολυ ευχαριστο ταξιδακι και οικονομικο...και βλεπεται και εμφανισιακα..(οχι πολυ..)
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Μια που αναφερατε το Berlingo της Citroen μην ξεχασουμε να πουμε και για το Scoda Roomster. Ευρυχωρο, ανετο, μοντερνο και χαμηλο για να ανεβαινουν ευκολα τα σκυλια!
 


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Αφού θες χώρους και μικρές εξωτερικές διαστάσεις πήγαινε σε ένα μικρό MPV (πολυμορφικό).

Κάποια από τα παρακάτω θα τα βρεις εύκολα και σε μεταχειρισμένο.
Opel Meriva
Skoda Roomster
Mercedes Benz B-Class
Toyota Yaris Verso
Ford Fusion
VW Golf Plus
Renault Scenic
Citroen Xsara Picasso
Fiat Idea
Lancia Musa
Fiat Multipla
Honda FRV
Dacia Logan MPV
 


samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Εγω εχω το μικρουλι suzuki Swift στο οποιο το πισω καθισμα διπλωνει η πλατη του καθισματος επανω στο κατω μερος του και στην συνεχεια και τα 2 σηκωνονται και κολανε στην πλατη του μπροστινου καθισματος φτιαχνοντας εναν χωρο πολυυυ ανετο ακομη και για τον σκυλαρο .Να μην ξεχασω οτι ετσι δεν χρειαζεται προστατευτικο δυχτι γιατι δημιοουργειται χωρισμα απο τον χωρο οδηγου-συνεπιβατη.Αυτο ειναι ομως βολικο για 2 ατομα +σκυλος.Το καλο ομως με το swift ειναι οτι την συγκεκριμενη διαδικασια μπορεις να την κανεις μονο στα 2/3 του πισω καθισματος ,αφηνοντας το 1/3 στην θεση του και αρα διαθεσιμο για επιβατη και εγω το εχω μονιμα ετσι, ενω ειναι καιι χαμηλο.Δηλαδη κανει και για 1 παιδακι ενω πισω με τον σκυλο χωρανε και λιγες αποσκευες αλλα οχι για 2 παιδακια ...
Οποτε τωρα που δεν εχω ακομη παιδι μου κανει,και ισως θα μου κανει και με 1 παιδι για συντομες διαδρομες.Αν επρεπε να παρω αυτοκινητο και να εχω μονο ενα(αυτοκινητο οχι παιδι) θα πηγαινα το scoda YETI ,αν ομως μπορουσα να εχω 2 αυτοκινητα μαλλον θα επαιρνα κατι σαν το roomster η το berlingo,ισως ομορφα δεν ειναι αλλα εχουν χωρους και ειναι πρακτικα.Θα απεφευγα το station wagon αν εμενα σε νησι,πολυ μακρυ...
Υ.Γ να μην ξεχασω οτι αν ο σκυλος δεν ειναι μεσα σε κενελ οταν ειναι μεσα το αυτοκινητο.ο χωρος που θα μπορει να κινειται ΔΕΝ πρεπει να ειναι τεραστιος γιατι σε περιπτωση φρεναρισματος μπορει να τραυματισθει,ακομη και οταν υπαρχουν διαχωριστικα...
Καποτε βεβαια ο Καισαρας χωρουσε παντου :D
114..jpg
 




nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Τωρα μαλιστα αντε να βρεις ακρη.Πρωτα με εμενα.Θελω μικρο αυτοκινητο με μεγαλους χωρους.:confused:

Ωραιες οι προτασεις , θα προτιμησω καινουργιο και σιγουρα οχι Γερμανικο γιατι λεφτα για την Μερκελ δεν δινω.:mad:

Απο την αλλη το Skoda Yeti μου αρεσει ολο και πιο πολυ , αλλα και αλλες επιλογεςπου προτεινατε ειναι στα ορια μεγεθους τιμης.Τωρα θα πειτε και αυτο ψιλογερμανικο ειναι ξερω ξερω.:cool:

Η τιμη μεχρι ενα σημειο ειναι εφικτη , αν οχι 15000 ισως 17-18000 αλλα το θεμα ευχρηστιας με απασχολει καθως οι δρομοι ειναι στενοι και ηδη με ενα Opel Vectra station η γυναικα μου "δυσκολευεται'':D.

Ειχαμε για δοκιμη το S-max ενα απιστευτο αυτοκινητο σε χωρους , αλλα αν και ηταν σχεδον τσαμπα , ειπαμε οχι γιατι μεσα στα δρομακια θα φρακαρε.:(

Μικρο mvp βλεπω και εγω και βολτα στις αντιπροσωπειες.

-Παντως τον Φιντελ τον ανεβαζω-κατεβαζω στο αυτοκινητο ως εξης.

Πρωτα τα 2 μπροστα ποδια και μετα του βουταω τα πισω(σαν να μετακομιζεις καναπε μονο σου.Στο κατεβασμα τον κραταω να μην πηδαει με φορα και ετσι τα βολευουμε , καπως.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Εγώ το καλοκαίρι που είχα πάει στην αντιπροσωπεία της Σκόντα και έβλεπα τα μοντέλα είχα και το Skoda Fabia Reflex!Πο πο,από τα αλλά station της εταιρίας ήταν το μόνο που είχε απίστευτο χώρο στο πορτ παγκαζ!Ενώ στα άλλα το εσωτερικό τους ήταν πολύ φουσκωμένο και ογκώδες του Reflex ήταν πολύ μαζεμένο!Πραγματικά μου έκανε εντύπωση!
 






William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
37
Πειραιας
Φιλε nasouk,παρε μια ''γουρουνα'',βαλε το bull πισω και θα παρκαρεις και μπροστα στον Παναγακη αρχοντικα! :p

Περα απο την πλακα,δεν νομιζω πως χρειαζεσαι ιδιαιτερο αμαξι για το νησι αυτο μιας και οι διαδρομες ειναι πραγματικα πολυ μικρες...οποτε για μενα η κρατα το αμαξι που ηδη εχεις η παρε ενα πολυ οικονομικο.
 




kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ μέχρι πρόσφατα είχα ένα Ford Ka.... Το πούλησα σε ανθρωπο που έβαζε μέσα ένα bandog (50+ κιλά) μια χαρά και τώρα το'χει μια κοπέλα μ'ενα μολοσό. Κι αυτός χωράει ωραιότατα. Εγώ είχα τα πίσω καθίσματα ριγμένα, τα παιδιά βάζουν τα σκυλιά στο πίσω κάθισμα.

Τώρα έχω ένα Τοyota iQ. Έχουμε βάλει μέχρι τρία σκυλιά με τα πίσω καθίσματα ριγμένα (σύνολο καμιά 70αριά κιλά σκύλου!). Δε μπορώ να πω οτι βολεύτηκαν ιδιαίτερα, αλλά μια λύση τη βρήκαν ο ένας πάνω στον άλλον. Για μικρές διαδρομές δεν υπάρχει πρόβλημα.
 


mairyk

Well-Known Member
27 Μαϊου 2008
198
1
47
Αθήνα




mairyk

Well-Known Member
27 Μαϊου 2008
198
1
47
Αθήνα
Δεν κάνω πλάκα, ίσως να υπερβάλω λίγο. Δεν θα πουλούσα το Φαμπιάκι μου αλλά θα σκευτόμουν σοβαρά ένα οικονομικό πολυμορφικό που να χωράει σκυλιά και παιδιά για τις καθημερινές ανάγκες.
 


fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
nasouk δες και αυτό,
honda jazz,
έχω μπει μέσα και εχει πολύ μεγάλους χώρους.
Βολικά καθίσματα που διπλώνουν με διάφορους τρόπους κλπ.

Οικονομικότατο, λίγα τέλη και φυσικά αξιοπιστία honda.

http://www.youtube.com/watch?v=_PtDu_W9fzg
Συμφωνω απολυτα το εχω δει απο κοντα να μπαινει Δανος μεσα!!!Τα καθισματα περα απο τα πεφτουν(σχεδον σε ολα)σηκωνονται κιολας το καθισμα οχι ι πλατη!!!Για κοιτα το ακομα και καινουργιο αλλα αν δε θες καινουργιο εχει απο 8.000-8.5000!!!Το εψαχνα τωρα που πηρα και εγω αλλα εγω δε εβγαινα και πηρα YARIS,αλλα εγω δε εχω παιδια οποτε..ειναι 1.300 οπως ειπε και ο φιλος λιγα τελη και οχι πολυ μεγαλο ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το 206π.χ αλλα εχει χωρους πολυμορφικου!!!Αξιζει!!Φαντασου το κοιταει και η αδερφη μου,που μενει σε νησι εχει 2 παιδια και σκυλο;)...!!!:p
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Οκ . λοιπον μετα απο μελετη και τρεξιμο , αποφασιστηκε.
Scoda Yeti 1.4 με κινηση στους 2 τροχους μπροστα.
Αλλο ενα να ρωτησω αν επιτρεπετε , ειχα δει σε ενα post που δεν μπορω να βρω με τιποτα , εναν σαν σακο να το πω , τετραγωνισμενο που μπαινει στα πισω καθισματα και τα προστατευει απο τριχεσ σκισιματα κλπ.Θελω να το βρω και να παρω ενα να το εχω για το πορτκαμπαζ.Δενει με ιμαντες , ειναι σαν κυβος αλλα του λειπει το πανω καπακι , το υλικο ειναι μαλλον cordura η κατι παρομοιο.
Αν εχετε η καταλαβατε τι ψαχνω , ριξτε αλλη μια βοηθεια.
Την καλησπερα μου σε ολες και ολους.